×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Заради скъпия ток вдигат цената и на билета на БДЖ
  • Сняг вали на връх Снежанка в Пампорово
  • ИТ предприемачът Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио"
  • От 18 лекарства за COVID само 9 са безплатни, а 3 изобщо липсват в аптечната мрежа
  • Художникът Стойко Сакалиев отбеляза 35-годишен творчески юбилей с изложба
  • 850 са положителните случаи на ковид за последното денонощие
  • Трета бустерна доза за уязвимите дози да се постави в България, препоръча проф.Ива Христова, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нощният живот в центъра на Бургас е в Параграф 22


Нощният живот в центъра на Бургас е в Параграф 22
Искаме туризъм, но не и след 22:30 ч. – за някои неща са нужни жертви... но и действащо, адекватно законодателство
28 Юли 2021, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Никой не иска да направи компромис, а общината и МВР са с вързани ръце – има ли сигнал за шум, трябва да реагират, с което се опропастяват едни от най-добрите места за забавление в морския град

Бургаският нощен живот се намира в Параграф 22. Причината се крие в действащото законодателство и противоречията между различните закони, които касаят туристическия продукт. В разгара на лятото сме, градът е пълен с млади хора, които искат да се забавляват.

В същото време обаче органите на реда са длъжни да спазват законите и прекратяват всякакви забави на открито в 22:30-23:00 ч.

Това води до парадокс – искаме туризъм, имаме го, но сами вкарваме пръчка в предното му колело. Проблемът не е нито в черното, нито в бялото – той се крие в сивото. Защото колкото младите са в правото си да искат забава, а собствениците на заведения да им я осигуряват, толкова и останалите жители на града – особено в центъра – са прави да искат тишина и спокойствие.

Какво е решението? На този етап изглежда, че няма такова.

Проблемът може да се разгледа от юридическа гледна точка. Така например дори лаик може да види противоречия в Законите за туризма и този за шума. В първия са описани целите му – „да осигури условия за устойчиво развитие на туризма и конкурентоспособен национален туристически продукт“.

В графа „туризъм“ обаче със сигурност попада и забавлението, голяма част от което за младите се описва с шумните купони и гостуващи известни изпълнители, които да огласят с готина музика улиците на Бургас. Нещо повече  - в чл. 11, ал. 1 от същия Закон е описано, че „Общинският съвет определя политиката за развитие на туризма на територията на общината, като включва в програмата за реализация на общинския план за развитие самостоятелен раздел, съдържащ общинската програма за развитие на туризма“. Това е интересно.

Тъкмо такава беше инициативата на Община Бургас „БулевАРТ“, която от 2018 г. се превърна в едно от най-харесваните от туристите места. Забелязахте ли обаче, че многобройните сцени по бул. „Богориди“ от 2 години ги няма? Причината не е пандемията, а... Закона за шума (ЗШ).

Тук идва и противоречието между двете нормативни уредби, спазването на една от които води до нарушаване на целите на другата. С поправка в ЗШ от 27.11.2020 г. се забранява „озвучаването от физически лица или от обекти ... и на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационно зони и територии, и зони със сменено предназначение ... за времето от 14:00 до 16:00 ч. и от 23:00 до 08:00 ч.“ 

Тъкмо това е причината сцените, които бяха част от „БулевАРТ“ да ги няма. Затрупани от сигнали на граждани за шум, от Общината са били принудени още първата година да премахнат 2 от сцените, а останалите са били с намалено работно време – до 22:30 ч. Впоследствие идеята като цяло отпада от лятната програма на Община Бургас, предвидена в Закона за туризма. 

Летният БулевАРТ не превърна бургаския "Богориди" в пловдивския "Капан"

„Реално Общината нищо не може да направи. Така е и с полицията. С вързани ръце сме. Има ли сигнал за шум, МВР е длъжно да реагира. Ако се констатират нарушения на Закона за шума, се налага спирането на музиката. Така е по закон“, казаха от пресцентъра на Община Бургас. И действително – в Наредбата за опазване на обществения ред е спомената забрана в чл. 3 от Глава втора, която касае „извършването на дейности, причиняващи шум, отделяне на прах, вибрации, излъчвания, замърсявания и други, надвишаващи допустимите норми, съгласно действащото законодателство на Република България“. С други думи действително по казуса общината е с вързани ръце.

Така се стига до заключението, което в неправ текст държавата казва на собствениците на заведения – помагайте за развиването на туризъм, част от който е свързан със заведенията за забавление, които се посещават основно от млади, но не и след 23 ч. Тогава не може. Нищо, че сме лято. Нищо, че е жега и реално спира да е жега чак след 21 ч. 

Припомняме още, че на базата отново Закона за шума, приет още през 2006 г., се сложи началото на края на едно от най-грандиозните събития в България, което Бургас имаше честта да организира – Spirit of Burgas. Отново поради сигнали на граждани то постепенно бе опорочено, накрая се превърна в бледо подобие на себе си и се изпари. Но и самите граждани са прави и това не може да се отрече. Никой не иска под терасата му да се вдига купон до 3 през нощта.

Spirit of Burgas 2015 от зле към по-зле към най-зле!

Може ли обаче да се стигне до компромис? Да се реши поне донякъде проблемът чрез диалог между всички засегнати страни, чрез промяна в законодателството? Изглежда, засега такъв вариант няма, макар успешни примери да има много – и от чужбина, и от самата България. 
Някои може би си спомнят идеята на Флагман.БГ отпреди няколко години – за т.нар. „Burgas Old Town”. Признаваме, името не е много подходящо нито в исторически план, нито заради съществуващата инфраструктура, но идеята продължава да важи. 

Бургас Олд таун: Блян на Флагман или можем да го превърнем в реалност (СНИМКИ)

Отлична новина! Заменят Олд Таун Бургас с БулевАРТ „Богориди“, превръщат центъра в място за изкуства и фестивали

Става въпрос за това в Бургаса да се обособи определено място, за което да се знае, че е мястото на нощния живот. До известна степен такова вече започна самостоятелно да се обособява на Морска гара, където през последните години се осъществиха някои от по-добрите концерти, но това изглежда недостатъчно. 

За да е успешна подобна инициатива, трябва да има диалог между предприемачите, които искат да отворят заведение в центъра на града, между собствениците в жилищните сгради, Община Бургас и държавата. За да се случи това, е нужно да се направи компромис. Такъв засега не изглежда възможен, защото нито една от страните не иска да „отстъпи“ – нито собствениците са доволни от края на музиката в 22:30 ч., нито клиентите, нито самата община, нито живущите искат да „се жертват‘ в името на нещо по-голямо и с правото си, нито пък в Закона за шума има „вратичка“, която да позволи подобно нещо да се случи по изключение при определени параметри.

В крайна сметка, за да излезе туризма от своеобразния „параграф 22“, е необходим именно компромис. Така както бе направено в Пловдив с организирането на „Капана“, където и зиме, и лете кипи от живот – стар, забравен квартал бе превърнат в едно от най-популярните места не само в България, но и в Европа. И там има проблеми, свързани с шума, но сякаш пловдивчани са по-толерантни. 

А в крайна сметка животът в града действително иска жертви – центровете и на Бургас, и на Пловдив отдавна са се видоизменили – от място за спокоен живот с достъпност до целия град, в място за забавление, нощни разходки и незабравими вечери. Но за жалост докато има законови пречки ще продължим да се оплакваме, че след 23 ч. улиците на Бургас остават празни дори и през лятото.
 


В категории: Бургас


Вижте кои са гадните свалки
Вижте кои са гадните свалки 23/09/2021, Четвъртък 21:40 1
Чехия излиза от ЕС?
Чехия излиза от ЕС? 23/09/2021, Четвъртък 20:20 4
Слави гневен на социолозите
Слави гневен на социолозите 23/09/2021, Четвъртък 18:42 7
61
Коментара по темата
61.
до 57
31.07.2021 10:53:05
0
2
И друг да е, пак ще е от същата мафия.
60.
Do 58
31.07.2021 09:32:43
0
3
Не бичи чалга до полунощ. В полунощ започва и бичи до сутринта.
59.
*********
31.07.2021 07:50:01
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
58.
Рон Бургунди
31.07.2021 05:58:53
0
8
Решението е много просто. Във всички цивилизовани държави кварталите са за почивка и живеене а баровете , ресторантите и особено дискотеките НЕ са в тия квартали или поне НЕ са залепени до жилищните сгради. Обаче Ганя е разрешил на бай хуй да отвори капан на центъра, който да дъни чалга до полунощ. Гаражите са магазини, кафенета и ресторанти и дискотеки навряни сред жилищните сгради.....е еее кал да се намери решение.
57.
до 46
30.07.2021 10:39:53
0
0
Не, това не е управителя на Планета. Смениха се наскоро.
56.
до 53
29.07.2021 13:48:56
1
11
Жалби! Жалби! Жалби! В полицията, общината, до най-добрия кмет в най-добрия град за живеене. Иначе утре ще пее ромската тупалка Илиян. Честито!
55.
53
29.07.2021 13:33:06
2
17
Малоумник, живота не се върти около София или Варна и ако най-екзотичната дестинация, която си посещавал е чалгия в Студентски град, това съвсем не означава че в останалия, цивилизован свят е нормално и някой би търпял Теди Александрова или Анелия да вият като чакали до 5 сутринта.
Проблема с тея дискотеки е ясно от къде идва, ако има закони сега тоя дебат тука няма да го водим.
От сега ми е жал за хората дето живеят около бъдещото ново обитание на Планета, през октомври...
54.
juja
29.07.2021 13:27:02
2
20
Колко да съм дърта? Имам малки деца и искаме да живеем спокойно, а не да слушаме простотията на пайнер. Иначе какво й е на мусаката, и в София я ядат. От първо лице единствено число ти го казвам. Баси селяните прости сте. Искате нещо готино, ама като го няма и се задоволявате с тая вмирисана чалга дупка.
53.
празен град
29.07.2021 13:06:21
22
2
тука коментиралите са само дърти промити мозъци на системата ,на които живота им е само от работа в къщи, една мусака и пак лягане... хахаахах Отидете малко по София, Варна да видите живот , а забравих вие чакате новините от 19:00 да ви кажат кога трябва да ви ваксинират,и да си спите спокойно вече..!!!
52.
до 51
29.07.2021 12:06:29
0
13
Благодаря. Значи за Лазур ситуацията най-вероятно остава същата, освен ако вятърът не се смили и не духа в друга посока, но има и нови печеливши... Интересното е, че някои "емблематични" сгради са доста близо, макар че те сигурно и досега бяха тормозени, а и са полупразни... Но може би и това няма значение. Те са вече продадени. Кой го интересува нещо оттам нататък... Навярно никой от осигуряващите шума не живее в рамките на града.
51.
юю
29.07.2021 11:37:26
1
8
това е срещу фонтаните в морската градина, над летния театър.
50.
до 48
29.07.2021 11:16:20
0
8
Това рушащият се ресторант зад паметника на Пушкин ли е...? Друга табела има там, но картата това показва.
49.
до 47
29.07.2021 11:09:12
1
14
Тая чалгаджийница няма нищо общо с туристите. Тя тормози града целогодишно. И въобще проблемът не е в туристите, поне в Бургас, а в разпищолените "бизнесмени"! Аз тук не виждам туристи тип "Слънчев Бряг".
48.
123
29.07.2021 11:06:33
1
12
чалготеката ще се мести от октомври в бившите бургаски вечери в морската градина. честито на печелившите, дето няма да спят цяла зима.
47.
098к
29.07.2021 10:53:00
3
14
Какво се възмущавате, отдавна няма туристи в Бургас, града запада.
46.
до 44
29.07.2021 10:40:38
0
9
Видях статия, в която се описваха връзките на собственика. Няма никакви шансове за борба срещу него...

Хайде да видим дали ще обявят собствената си статия за спам.

https://www.flagman.bg/article/189143
45.
Селяк
29.07.2021 10:39:21
2
14
Флагман пак със поръчкова статия!!
Този път най вероятно от собственика на Папата.Вчера му спряха музиката днес вече реве по локалните сайтове и медий.
А тои години кара със лиценз за магазин а всъщност притежава кръчма
44.
mm
29.07.2021 10:20:36
0
17
В центъра зимата хората бяха вдигнали ръце от планетата. Имаше и репортажи по телевизията. Пишете жалби, за да ги глобят или затворят. Но като си помисля, че чалгата си избра и партия в Парламента, не знам дали ще се случи това някога.
43.
до 42
29.07.2021 10:20:28
0
12
Аз поне се надявам, че пребиваването им на плажа е само сезонно... Дано най-после си намерят постоянно място някъде, за предпочитане на Морска гара, ама там гостите на хотелчетата няма да ги търпят като цели квартали в града. Като искат да си пробиват тъпанчетата, да си направят шумоизолация! Дори не мога да си представя какъв е шумът вътре за да се чува чак до Демокрация. Нищо чудно и в Братя Миладинови да се чува.
42.
trol
29.07.2021 10:03:57
0
15
Единственото решение е жалби до дупка на чалгарите. И нонстоп звънене на 112л Все някога това ще спре.
41.
Планета Пайнер
29.07.2021 10:02:38
0
13
Кратък преглед на стари статии за въпросната чалготека показва, че е била на много места и навсякъде е създавала проблеми, но е от недосегаемите... Дори пишеше за планове за строеж на сграда със смесено ползване, която да включва апартаменти + лудницата! Не знам кой би купил апартамент в такава сграда, освен ако няма представа какви съседи ще има.
40.
Мизерници
29.07.2021 09:58:05
1
26
Спокойния сън и здравето са по-важни от забавлението на който и да било надрусан боклук. Има безброй хобита за разпускане които не включват музика и алкохол ама пропадняка само тва знае.

Лично аз се пукам от кеф че града обезлюдява, за мен тва е тишина и разходни по морето без хорска паплач да ми боде очите.
39.
Ами
29.07.2021 09:54:05
1
11
Решението е да се премахнат тези говняни кръчми и ако може след 8ч. да няма хора по главната. Има къде да ходят пиплеметата, главната не е място за гюбеци.
38.
относно Лазур
29.07.2021 09:34:34
0
18
Благодаря на отговорилите. Не че информацията ми помага с нещо в случая, но все пак ми беше интересно... Аз дори не очаквах, че каквото и да е заведение отваря в 1 през нощта. Мисля и баровете отварят преди полунощ.

Аз не знаех къде е тази Планета Пайнер. Това е адресът, който излиза: Морска градина, Комплекс Палм Бийч Бургас. Комплексът ми е известен, разбира се, но не знаех че има чалготека там. Отваря в 11, но явно страстите се разгарят към 1. Понеже музиката е народно-чалгаджийска, мислех че единственият източник на такава е Воденицата. Моите извинения на Воденицата. Те са малко или много шумни в градината, но сравнение не може да става с този тормоз на целия Лазур. Добре че са достатъчно далеч от Карибе, защото иначе смесването на стиловете ще стане манджа с грозде.
37.
До 4
29.07.2021 09:19:39
1
18
Живея в 71 блок в Лазур и музиката (луда чалга) се чува всяка нощ, а петък и събота до 5ч. сутринта. Според мен идва от плажните заведения.
36.
35
29.07.2021 09:06:39
1
28
Има болни хора, малки деца- не може в жилищен район среднощни купони. Иначе ще станем като циганските махали. Тенденциозно написана статия.
35.
*********
29.07.2021 09:06:28
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
34.
trol
29.07.2021 09:02:25
2
24
В Лазур чалгата не се носи от Воденицата, а от мазната дупка Планета Пайнер на Северния плаж. Мразя лятото, защото не може да се живее спокойно от тия гнусляри. И, да, започват в 1 през ноща и карат до сутринта. Диджея е мега противен... Трябва ли всяка нощ да се звъни на 112, за да намалят музиката и децата ни да спят, а и ние? Като искат да си обезшумят противното заведение и да изкарват звука към морето, а не към Лазур.... Гнусни, гнусни селяни.
33.
"Ако има някой псевдобургазлий"
29.07.2021 08:40:26
0
17
Има, написалият горното. Гражданите на Бургас, подчертавам - гражданите, доколкото са останали, правят разлика между градска улица, чалгаджийница и селски панаир. Останалите, около 80 процента са :)))), които не са възпитани от родителите си да правят тази разлика, са именно псевдо..., каквото там сте написали за срам на учителката си от първо отделение.
32.
Емигрант
29.07.2021 08:32:39
0
31
Какъв нощен живот? След 22:30ч. града е мъртъв. Има 2-3 нощни ретро заведения на плажа и това е. По-скоро само събота и неделя може някой да изкочи от хралупата си, но като цяло града е празен. Страшно много бургазлии емигрираха в София и чужбина.
31.
Младите нямат пари
29.07.2021 08:01:49
5
22
Младите нямат пари че да им осигуряваш забавления, кога ще стане минималната заплата 1200 лв. , че тъпите работодатели да не ни третират като роби и да ни дават по 700-800 лв с които неможеш в бургас да се храниш 1месец нормално
30.
Д. Николов
29.07.2021 07:50:32
5
12
Бургас е най-добрият град за живеене
благодарение на мен и борисоф!
29.
наблюдател
29.07.2021 05:32:24
11
15
Бут остана само с пенсии над 65,които не си помнят името. Какъв нощен живот, какъв туризъм, какъв бизнес в тая умряла дупка??
28.
Варели Сименоф
29.07.2021 02:17:57
0
17
Шум ли чух.Флагман , миля ви, преди 2години, друга песен пеехте.
27.
Lord
29.07.2021 02:07:41
0
15
Само пропаднали се събират там и пилаят отсреща в градинката и серат
26.
До 14
29.07.2021 01:49:49
2
10
Господин гражданино,да си чувал за буквар,на училище да си ходил?Как може да си толкова неграмотен,ужас!Не те ли е срам да се излагаш така?
25.
CTAHKO
29.07.2021 01:27:49
0
9
Много мангаал много нещо.....!
24.
Me
29.07.2021 00:03:51
1
17
4, по скоро дискотеки на северния плаж вдигат джангъра. Воденицата нямат необходимата техника за такъв шум. Някое от белите заведения в началото на северния плаж.
23.
Хе
29.07.2021 00:01:23
3
13
след 23 ч. улиците на Бургас остават празни дори и през лятото

Георги Русев не се издава...

В Бургас винаги е така...

Преди 20 години пак беше така, купона е на плажа, без значение Сл. Бр. или Созопол.

На Север, Юг или Кръглия бар :)
22.
Frrr
28.07.2021 23:21:58
5
60
Като цяло баровете и дискотеките нямат място около жилищните сгради. Не всички живеещи около тях са купонджий, за да им е забавна гиролтията до съмване.
В Лазур лятото е ад от мизерната Планета на плажа пълно е с пияни лапета, дето са се напили от половин бира. И никой не е длъжен да търпи музика и крясъци ,след като на другия ден си на работа, примерно.
21.
Варна
28.07.2021 23:06:01
40
14
Във Варна баровете в центъра са в жилищни сгради и работят до 3-4 сутринта . Как никой не се оплаква там ? Или ги е страх хората от местните бандити или просто са друг тип хора и не ги бърка , че хората искат да се забавляват . То за това тук няма различни заведения . Всички еднакви до втръсване
20.
666
28.07.2021 22:44:19
4
36
Хайде всички алкохолизирани нищоправещи да си ходят! Този пропаднал бар няма нищо общо с туризма!
19.
хххх
28.07.2021 22:29:44
18
34
Щом гласувахте за чалгар, ще се лее чалга от всеки ъгъл!! Така ще бъде оттук нататък. Свиквайте!
18.
!!!!!!!!!!!!!!!!
28.07.2021 22:20:23
6
66
Я не говорете от името на всички ни ! Кой ви дава това право ? Бургазлии не искат частен туризъм и не в жилищните места. От този ваш часъен туризъм парите отиват в една малка част кожодери. Ние искаме тези пари за нас, за бургазлии. Нашата земя използвате а богатеят единици. Навсякъде в нормалните държави си има ограничения. Това вашето е разсипване на туризма. Швейцария, Норвегия, Исландия, Германия, навсякъде печелят в пъти повече от туризма и ограниченията се спазват. Има изключения само на определени места които не пречат за нормалния, спокоен живот на жителите. Това вашвто е цигания
17.
от 4 до 12
28.07.2021 22:12:36
11
6
Аааа, и тя ли е от недосегаемите... Но защо лудницата започва в 1...? Минавала съм много пъти по алеята в 10, 11, 12, и въпреки че е шумно, не е чак толкова шумно че да оглася цял Лазур, а и определено не се чува в Лазур по това време...
16.
до 14
28.07.2021 22:08:27
4
21
Господин "гражданино", да си чувал за климатици...?
15.
Rincewind
28.07.2021 22:05:52
1
53
Алеята от капаните до солниците е много подходяща за забавления. Може да се организират шумни забави, да се друсат яко с амфети и пико, може да се плющят и оргии да правят, може и да си организират масови сбивания. Младите им е толкова подреден и лесен живота, че трябва да търсят нестандартни начини, да разпускат. Децата им ги чакат трудни времена.
14.
Магелан
28.07.2021 22:01:55
55
13
Интересно кой граждани селяндури са затрупали общината със сигнали за шум слет 23чс.като в почети до сутринта не може да се заспи от жегата .Без да го има дози шум.Ако има някой псевдобургазлий,на койтп им пречи щума да ди отидат на село на спокоиствие.Никой няма да ги претеснява.
13.
Така
28.07.2021 22:00:31
39
16
Значи който си е прокарал този закон за шума....да си го завре....И щом вече не е част и от парламента, да го извади от където си го е заврял и да го изяде!!!!
12.
Кую
28.07.2021 21:59:55
3
36
До 4.Тази долнопрбна миризлива кръчма Воденицата е недосегаема. Отиваш до трафопоста над нея и дъпаш шалтера.
11.
до 8
28.07.2021 21:58:09
2
31
А, да, аз пък не се сетих за хотелите там. Тяхното спокойствие няма как да се наруши...

Имам нова идея - да изнесат целия нощен живот на островчето!;-) И да си правят дискотека на корабчето дори!;-) Във всички морски градове има разходки с корабчета по заливите по залез слънце. Наште смотани зидари и това просто нещо не могат да иззидат. Ще пращат туристите да гледат праните гащи на рибарите на Ченгене скеле...
10.
Кую
28.07.2021 21:54:06
21
24
Решението е всички баровци и реститути, защото в центъра са такива да хващат гегата и да стават овчари. Те по природа са такива. Такава тишина е у гората...
9.
Къв туризъм?
28.07.2021 21:52:22
4
29
Там е една бирария на местните пияници. Туризъм! Поредната идиотия от ФБ!
8.
Някой
28.07.2021 21:48:16
7
66
На морска гара трябва да има барове, дискотека и живота да е там. Но ще пречат на гостите на Приморец и не може. А капаните трябва да се изринат и да се направят модерни ресторанти и заведения за забавления. Далеч от жилищни сгради и няма да пречат на никого. Но Бургас става само за цаца, бира и картофи със сирене.
7.
7
28.07.2021 21:46:32
12
42
Пияниците не са туристи! Да се махат! Искаме спокойствие!
6.
*********
28.07.2021 21:46:00
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Морска гара
28.07.2021 21:34:24
1
58
Пристанище така или иначе няма, поне да изнесат наистина лудницата там и останалите да можем да дремнем.
4.
Някой знае ли
28.07.2021 21:30:08
6
43
какво, по дяволите, става в Лазур в петък и събота вечер? Целият квартал се оглася ЦЯЛА НОЩ! Най-куриозното е, че лудницата ЗАПОЧВА към 1 часа и продължава дори след 3! Ако се съди по жанра, този тормоз се дължи на Воденицата, но защо започва по това време? Да не би след затварянето да започват частни партита на персонала...? Но този персонал все пак е работил и би трябвало да е уморен... А и този ужас е всеки уикенд! Или е неуморим...?
3.
Аматьор
28.07.2021 21:29:25
7
79
Лисабон... туристическа дестинация. Старият град кв.Алфама... Не можеш да се разминеш от туристи. Магазинчета,ателиенца,пекарни,заведения във всяка къща...и всичко приключва в 22.30ч. Няма музика,няма шумове,няма весели компании. И не само в Лисабон...
Добре,там как го правят и всички са доволни?
2.
X
28.07.2021 21:21:07
3
76
Бургас и нощен живот ??????? Това да не е едно време .... пълен спек
1.
Смут
28.07.2021 21:06:33
5
57
И това е само 2месеца . През другото време Бургас е като Припят с туристи. А може там да има повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скорпионът може да получи неочаквано пари, а Стрелецът да ограничи разходите! Скорпионът може да получи неочаквано пари, а Стрелецът да ограничи разходите! Хороскоп за деня – 24 септември 2021, петък Димитър Атанасов-Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Димитър Атанасов-Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Димитър Атанасов Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Вижте кои са гадните свалки Вижте кои са гадните свалки Знаем, че не водят до нищо добро, трайно и утвърдено във времето, но винаги сме готови да ги повтаряме Изневери ли Яница от "Един за друг" на Момчи? Изневери ли Яница от "Един за друг" на Момчи? Злите езици веднага измислиха новината, че краят на брака им настъпил след изневяра от страна на красавицата Зуека продаде палата си в София за 600 бона! Зуека продаде палата си в София за 600 бона! Малко след като се нанесъл в Испания,  Зуека  предложил апартамента си за продан на няколко агенции   Любомир Симеонов искал да убие Левон Хампарцумян, но нямало как да стигне до него Любомир Симеонов искал да убие Левон Хампарцумян, но нямало как да стигне до него Това е признание на самия Любомир Симеонов, а близките на Павлинка са възмутени от поведението на убиеца, който продължава да петни името й     Даваме Бургас за пример във ВиК сектора, 16 млрд. лв. ще трябват за инфраструктурата в цялата страна Даваме Бургас за пример във ВиК сектора, 16 млрд. лв. ще трябват за инфраструктурата в цялата страна Средно за страната може да се каже, че загубите на вода са между 60 и 70%, а около 60% от системите още са с етернитови тръби Може ли Борисов да изненада неприятно Румен Радев на президентския вот Може ли Борисов да изненада неприятно Румен Радев на президентския вот Номинация на Григор Горчев или подкрепа за евентуален кандидат на ДБ имат потенциал да доведат до обрат в нагласите НЛО хвърчало над Стара Загора и Хасково, твърди астрофизик НЛО хвърчало над Стара Загора и Хасково, твърди астрофизик Три обекта са били забелязани над Стара Загора, и то с много странно движение Въвеждат трета доза за ковид 19 в България за рисковите групи Въвеждат трета доза за ковид 19 в България за рисковите групи Ще ваксинират с Пфайзер, имунизацията ще е най-малко 6 месеца след втората доза  
Европейската комисия иска USB-C да е единственото зарядно в Съюза Европейската комисия иска USB-C да е единственото зарядно в Съюза Причината се крие не само в опазването на околната среда, но и в нуждата от по-бърз и надежден трансфер на данни Авиокомпании пуснаха полети с безплатно връщане Авиокомпании пуснаха полети с безплатно връщане За да привлекат клиенти, нискотарифните авиокомпании правят и големи намаления Спират компенсациите на неваксинираните работници Спират компенсациите на неваксинираните работници Не е честно данъкоплатците да ги субсидират, смята здравният министър на Германия Заев: Очакваме напредък със София до края на годината Заев: Очакваме напредък със София до края на годината Той изрази готовност България да стане втория партньор след Гърция, която ще пази македонското небе Смъртта на 22-годишна YouTube звезда разтърси Америка Смъртта на 22-годишна YouTube звезда разтърси Америка 22-годишната Габи Петито бе в неизвестност от края на август Опит за покушение над съветник на Володимир Зеленски Опит за покушение над съветник на Володимир Зеленски Украинският президент обеща силен отговор след нападението срещу негов съветник Въоръжен нападна сърби в автобус в Германия, затвориха магистрала Въоръжен нападна сърби в автобус в Германия, затвориха магистрала Нападателят е твърдял, че е "получил заповед от Аллах" Ердоган: Турция повече не може да възпира мигрантския натиск Ердоган: Турция повече не може да възпира мигрантския натиск Нямаме намерение да се превръщаме в "складово помещение на Европа", заяви президентът пред ООН Глобиха кафене в Кипър с 16 000 евро заради непоискан Covid сертификат Глобиха кафене в Кипър с 16 000 евро заради непоискан Covid сертификат Правителството удължи вчера всички мерки за коронавируса, които трябваше да отпаднат днес Румъния може да изравни стандарта си на живот с Франция до 2030-а Румъния може да изравни стандарта си на живот с Франция до 2030-а Прогнозата е на най-голямата банка в северната ни съседка
Йордан ЦОНЕВ за проекта Кирил Петков и Асен Василев Йордан ЦОНЕВ за проекта Кирил Петков и Асен Василев Зад тези двама млади хора, които се опитват да послъгват, стои задкулисието на Прокопиев, но можем да се разберем Виц на деня Виц на деня Учителката пита:
- Иванчо, какво означава съкращението пр. н. е.?
- Преди началото на епидемията, госпожо!
Виц на деня Виц на деня - Какво е общото между диарията и електромобилите?
- Страхът че няма да стигнеш до вкъщи...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Каква мода дойде – едно време с едни женски гащи можеше да си измиеш колата, а сега не можеш и очилата си да избършеш.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори