×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Петков: „Надпреварата за власт“ е „мръсна игра“, в нея прямотата не се толерира и се интерпретира грешно


Йордан Петков: „Надпреварата за власт“ е „мръсна игра“, в нея прямотата не се толерира и се интерпретира грешно
Йордан Петков е кандидат за депутат от листата на коалиция БСП за България за 2 МИР-Бургас, заема пета позиция
07 Юли 2021, Сряда, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Вложих своята експертиза в изготвяне на програмата на БСП, с воля ще отстоявам идеите за развитие на община Созопол, казва кандидатът за депутат

В разгара на летния сезон се срещаме с Йордан Петков, директор дирекция "Управление на собствеността, туризъм и стопански дейности" в Община Созопол, за да ни сподели какви действия са предприети за разрешаване на ключови проблеми в града. Йордан Петков е кандидат за депутат от листата на коалиция БСП за България за 2 МИР-Бургас. Заема пета позиция. В политиката е повече от 20 години, бил е общински съветник в община Созопол, един от създателите на младежко НПО „С мисъл за Созопол“, дълги години е председател на младежката структура на БСП в общината. Петков е роден на 22 януари 1978 г. Завършил е „Публична администрация“ и „Национална сигурност“ в БСУ.

- Г-н Петков, Вие оглавявате една от най-тежките и конфликтни дирекции, която същевременно втора година е натоварена с отговорността да спасява летния сезон в условия на световна криза и същевременно да осигури спокойното пребиваване на туристите, посещаващи Созопол с автомобили. Знаем, че паркирането в морския град е дългогодишен проблем, как работи Общината работи за разрешаването му?

- Да, факт е, че паркирането в града години наред създава безпокойство както у местните, така и у летовниците. Смея да твърдя, че с бързи темпове се движим в разрешаването на този проблем и определено вече се наблюдава положителен ефект. Първата стъпка преди около две години бе преминаването на управлението на паркингите изцяло в ръцете на Общината, което освен че увеличи прихода в общинската хазна десеткратно, подобри качеството на предлаганата услуга благодарение на инсталираната интелигентна система за контрол на достъпа. През изминалата година придобихме и преустроихме нови паркинги и увеличихме паркоместата с над 400 броя. През настоящата година изградихме и реорганизирахме още паркинги и капацитетът нарасна с още 100 броя. 

През тази и изминалата година по-голямата част от туристите в Созопол идват със собствени превозни средства и това се усеща, градът се задъхва, и в тази връзка искам да кажа, че работим усилено в посока на изнасянето на паркирането на автомобилите извън натоварените зони и увеличаване на пешеходните зони.  ограничаване на зоните за движение на МПС. 

- Този проблем от друга страна е плюс, тъй като показва висока посещаемост в града. Как в период на срив в туризма вие успявате да привличате толкова много туристи?

- Отговорът на този въпрос е комплексен. Основата на всичко, разбира се, е древният ни, богат на история и природни дадености град, който винаги е бил притегателна точка за обичащите изкуството, археологията и морето. Разбира се, не разчитаме само на това и залагаме на засилена реклама в различни комуникационни канали – радио, телевизия, печатни издания, билбордове, туристически борси, където да промотираме Созопол. Разработваме модерен информационен център, нови туристически гидове и дипляни, наскоро обявихме и конкурс за изработка на туристическо лого, което да отличи Созопол като бранд. Имаме стратегия за популяризиране на дестинацията и облекчаване на работещите в туристическия бранш, по която се движим поетапно и която смятам, че ще даде положителни резултати.

- Г-н Петков, на предстоящите избори Вие сте кандидат за народен представител в листата на най-голямата опозиционна партия - БСП. Чувствате ли се подготвен за голямата политика? 

- За мен това е голямо предизвикателство, което обаче поемам с желание. Вложих своята амбиция и експертиза в изготвяне на програмата, с която искаме доверието на всеки избирател и с воля ще отстоявам за положително развитие на проблемите и поетите от мен ангажименти за нашата община.

- Ваши колеги и местни жители Ви определят като прям и честен човек, помага ли Ви това в настоящата предизборна кампания?

- Радвам се, че това е мнението на моите съграждани. Така съм възпитаван от своите родители и през годините се старая да се съхраня като такъв. В повечето случаи хората, с които се срещам в настоящата кампания, усещат и оценят искреността ми, но разбира се „надпреварата за власт“ е „мръсна игра“, в която често прямотата не се толерира и се интерпретира грешно. Но това никога няма да ме накара да се променя, не понасям лицемерието и липсата на морал в хора, устремени към властта.

- Кой всъщност е човекът Йордан Петков?

- Семеен съм, с две прекрасни деца - дъщеря на 14 години и син на 5. Съпругата ми е чудесен човек, който ме подкрепя във всяко мое начинание. Родителите ми са скромни и трудолюбиви хора, живеят в Созопол и са пенсионери. 

Призовавам всички гласоподаватели на 11 юни да излязат и да упражнят правото си на глас. Разчитам на подкрепата на своите съграждани. Подкрепете ме, Йордан Петков – кандидат за народен представител с номер 4 в интегралната бюлетина, лична преференция 105!
 




Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори