×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как МВР защити рецидивист и изхвърли на улицата петима криминалисти от Първо РУ-Бургас


Как МВР защити рецидивист и изхвърли на улицата петима криминалисти от Първо РУ-Бургас
Първо РУ Бургас е най-тежкото в региона и служителите му изнемогват. С този позорен, според Флагман, акт системата остави петимата професионалисти безработни
22 Юни 2021, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Бившият министър на вътрешните работи пренебрегнал две експертни становища на Дисциплинарния разследващ орган и директно уволнил полицаите

 

Преди близо три години криминално проявеният А.М. алармира прокуратурата, че петима служители на реда - всичките криминалисти от Първо РУ Бургас, с инициали Д. П., И. П., М. И., Т. Б. и К. С., са му нанесли незаслужен жесток побой при задържането и транспортирането му до ареста. Флагман.бг тогава подробно описа случая (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Те са уволнени лично от бившия вътрешен министър Христо Терзийски през август 2020 година, въпреки двете експертни становища на Дисциплинарния разследващ орган към ОД на МВР в Бургас, че не са извършили престъпление, докато са изпълнявали служебен дълг.

Криминалистите започнаха битка в съда и делата реално ще започнат в края на този месец, след дълго протакане заради ковид кампанията. Петимата държат да докажат на своя бивш работодател МВР и  обществеността, че хора като тях трябва да бъдат защитавани и подкрепяни, а не рецидивисти като А. М.. Петимата са завели дела срещу отстраняването им, а успоредно с това тече и наказателното производство срещу тях - като в театър на абсурда, каквото е управлението на цялата ни държава.

Най-логично би било полицаите да бъдат освободени от МВР, когато има окончателна присъда, защото най-малкото именно техният екип бе гръбнакът на натовареното полицейско управление и за да бъдат изградени като професионалисти в тях са инвестирани огромни услиля и средства на държавата.

Ето и накратко екшънът:

В началото на декември 2018 година бургазлийка подава жалба в МВР, че докато е била на работа, от дома й са откраднати 30 хил.лева, много златни накити, изчезнали са дори парфюмите й. За извършител на деянието тя посочва мъж, когото допуснала близо до себе си, доверила му се и той известно време живял в дома й. Разследващите действат светкавично и за часове установяват местоположението на непочтения мъж, който се оказва изпечен измамник, криминално проявен. Открит е край язовир „Миделик“ до Тополовград, който бил стопанисван от брат му – собственик на заложна къща в София, където се предполага, че А.М. е пласирал откраднатите от бургазлийката вещи.

Полицаите от Тополовград са сърбали години наред попарата на рецидвиста, арестуват го внимателно - с поемни лица, след като го привикват в управлението за справка. При предаването му за довеждане в бургаския арест, предупреждават колегите си от Първо РУ-Бургас, че местният познайник е изпечен в писането на жалби до всякакви институци и че ще създава проблеми по пътя. Затова са поискали и подкрепление от петима полицаи от Бургас.

На 4.12.2018 г. А. М. е конвоиран до сградата на ул. „Георги Кирков“ в Бургас. След разпита му в Първо РУ на 5.12.2018 г. около обяд, той се прибрал у дома си в Елхово, след което започнал да пише жалби, че е спукан от бой, че повече от 16 часа е изтезаван с електрошокова палка, бит със зверски удари по главата и тестесите, вписал и гумен кабел, с който бил измъчван. От УМБАЛ-Ямбол е изпратен с софийски болници за долекуване.

Брутално! Рецидивист опропасти влюбена жена и натопи бургаски криминалисти, че го пребили в ареста

А. М. обвинява бургаските полицаи, че са го пребили още в патрулката по пътя до Бургас, а след това и в самото Първо РУ, получил изгаряния по главата, гръдния кош и счупване на пръст на левия крак. Това довело до трайно разстройство на здравето му.

Случаят стига до министър Терзийски, който разпорежда да се започне незабавна вътрешна проверка.

Създаден е Дисциплинарно разследващ орган, който проверява събраните доказателства, извършва разпити на свидетели и чете медицински експертизи. В резултат заключва, че нарушение от страна на полицаите няма. Мнението на този орган, в чийто състав влизат началници на сектори, разузнавачи и инспектори към ОДМВР-Бургас не е прието от министър Терзийски, той ги определя като недостатъчно компетентни и че не са вникнали внимателно в проблема.

Ковид-19 отложи делото срещу петимата бургаски полицаи, обвинени в побой над рецидивст

Отхвърля становището им с изводите, че  не е проведено пълно разследване и не са събрани всички относими доказателства. Връща документите отново на Дисциплинарно разследващия орган, като иска втора проверка на случая.

След почти 2 месеца разследване с цел разкриване на обективната истина, комисията не намира доводи, с които да обвини петимата криминалисти в грубо нарушение на Етичния кодекс за държавните служители в МВР.

Министър Христо Терзийски видимо недоволен и от втората оценка взема инициативата в свои ръце и буквално изхвърля служителите си, като заявява, че са погазили доброто име на институцията, а публикациите в медиите са допринесли за уронване на престижа на службата като цяло, което според закона трябвало да се накаже с „уволнение“.

Съдебните медицински удостоверения на Мишев, издадени от УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛСМ „Пирогов“ са 14 дни след побоя, който го е "довел до живото-спасяващо лечение".

„Безспорността на медицинските документи, съдебно-медицинското удостоверение и съдебноме-дицинската експертиза не може да бъде опровергана със сведения на свидетели“, посочва министър Терзийски.

Според събраното по делото, има период от време, в който Мишев е бил на свобода и вероятността да е бит от някой друг също не е изключена. Министър Терзийски обосновава твърдението с медицинската експертиза, която абсолютно посочвала, че нараняванията са именно с тези предмети, с които пострадалият сочи, че е бит.. А дали те са собственост точно на петимата бургаски полицаи, не е упоменато.

Криминалното досие на Мишев е солидно, хората в Тополовград и Елхово го познават отлично. Битието му обаче е подминато с лека ръка от министъра, дори напротив. Той се опира единствено на описаните наранявания, които вероятно били от полицаите и са довели до остра бъбречна недостатъчност с придружаващи заболявания – счупване на пръст, контузия и хематоми по тялото, контузия на главата и мозъчно сътресение.

По делото има много неточни и неясни опити за изводи, които предстои да бъдат изяснени в съдебна зала.

Паралелно с наказателния процес върви и дело за отмяна на уволнението на бившите полицейски служители от „Криминална полиция“ към Първо РУ-Бургас. Към този момент те са безработни.


В категории: Бургас


Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 1
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
44
Коментара по темата
44.
XX
24.06.2021 09:12:58
1
1
Да си извадиш медицинско 2 седмици по-късно вони, но така е в ес...
43.
Евлоги
24.06.2021 00:14:20
4
3
Тъпите гаги са много отворени като са с пагон и по-много и най-мазните комплексари най-много мутреят.
Не е ок да биете лапетата за една трева а мангалите в комука да ги оставяте да ебат бабите ви по селата празноглавци.
На входа на комлука трябва да има постови и да проверява всеки съмнителен
42.
Буден гражданин
23.06.2021 23:27:12
3
1
Браво на момчетата, работяги. Ще се върнат рано или късно
41.
Свилен Колев
23.06.2021 23:25:40
4
1
Мишка съм си у това е. Оставих си хората да ги уволнят
40.
selo
23.06.2021 19:53:30
2
2
Простите български пачи не разбират че са най бедните най корумпираните и най низшите в европа
39.
Фончо
23.06.2021 17:00:10
3
7
Точно тоя ги познавам мн комплексирани прости о неладърни утайки , за тях голямо престъпление е да хванат някой с 5 джи или да си избият комплексите на някой мишок подобен на този и по скалупена версия която птедоставят на обективни сайт на всички им става ясно за какво става въпрос. И на защитниците на тиа клоуни по долу ще ви кажа не ги жалете нищо не сме загубили ма тяхно място може да дойде някое читаво момче
38.
Ицо
23.06.2021 15:55:23
2
7
И петимата в кауша!
37.
МВР
23.06.2021 12:16:09
3
11
Нека пада им се защото има и други такива полицай който си мислят че са недосегаеми да ги махат !!!!!
36.
NORD
23.06.2021 12:16:01
0
11
От някои краснописци, взели отношение по темата още веднъж се вижда, че на тази прекрасна територия, живее много малък, но много прост народ. Никой вече, не му дреме за никой и за върховенството на закона. Амин.
35.
Прост народ
23.06.2021 11:26:44
2
6
Толкова прост народ няма! Те полицаите дори да са го били не е за собствена изгода. Нали на някой друг са разследвали престъпления на някой гражданин. Прост народ и прости некадърни началници на Първо РУП
34.
един
23.06.2021 09:27:26
5
10
Вкарайте ги за ден в затвора.Ще излязат като абитюрентки .
33.
1233
23.06.2021 06:42:07
3
7
Тоз Антон Мишев да се обеси на първия дирек!
32.
Иван
23.06.2021 06:20:44
6
14
Флагман искам и другата,гледна точка да публикувате.
31.
Потресен
23.06.2021 03:15:29
3
8
Най интересен е фактът че виж ти при подобна жалба се сформира "Дисциплинарно разледващ ОРГАН" тире От НЯКОЙ СИ ОРГАН(И) КОИТО СА КОРЕГИ НА СЪЩИ((ТЕ) ОРГАНИ СРЕЩУ КОГОТО Е РАЗСЛЕДВАНЕТО.
И какво да очаква жалбоподателя ?
За да спре полицейщината трябва да има отделна от по.лицията институция която да води разследвания срещу полиция ипрокуратура.
30.
бай х.й
23.06.2021 03:11:44
9
13
Сега в ТКЗС то да видят как се бие човек.Некадърници.
29.
Кирето
23.06.2021 01:20:21
11
11
Май доста хора с яли сопата от тези полицаи. Браво такива хора не трябват. Трепане на бандитите. Съдът ще ги върнем
28.
*********
22.06.2021 23:56:19
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Началник
22.06.2021 23:33:56
14
19
Искат яко тупалка боклуците, браво на полицаите. Смешни са ръководството оставка
26.
BODYCAM
22.06.2021 23:20:34
9
26
Тези "невинните професионалисти" да го бяха задържали и заснели с камера при транспорта. Кратуните 100% са го маризили по пътя, ама сега ни лук яли... Не че когато и да го потрошиш тоя, не му е късно. Малко акъл трябва, ушев, ама навреме. Пък то от тия 5мата "криминалисти" отде толкоз.
25.
Obshtinar
22.06.2021 23:13:35
2
15
Ако още един път програмата ви ми изтрие коментара ще ви срина сайта
24.
Кидерова
22.06.2021 23:12:49
3
19
Журналист та дрънка! Евтини статии на килограм. По-трес.
23.
Панчо
22.06.2021 23:11:25
0
16
За какво триете коментари, не позволявате да се изкаже друго мнение освен вашите внушения вие да не сте съд или последна инстанция? Аман по платените ви статиики без да позволявате да се изкаже и другата страна
22.
Дддд
22.06.2021 23:03:58
20
16
Алоооо синдикатитееее кво мълчите бе мишкииии . Адвокати има ли в тва МВР да защити тезе момчета.... колегите нещо??? Що мълчим утре може и нас да ни подредят така .
21.
е ами ще ги черпим с бонбони
22.06.2021 22:29:37
9
19
Без бой не става, скъпи съграждани
иначе идвате в РУП и плачете ..!!
20.
*********
22.06.2021 22:10:06
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Кидерова
22.06.2021 22:04:44
0
15
Потреееес, Кидеровата станала грамотна, че и речник демонстрира! Къде ги научи тия думи, чедо нелепо, докога ще ги помниш и знаеш ли какво означават
18.
Ха ха
22.06.2021 21:40:23
8
17
Без бой не става....некой индивиди не са човеци, и няма друг подход ...черешовият бос да ти беше подкрепил поне...
17.
До всички
22.06.2021 21:27:42
7
23
Реално, ако този престъпник ми влезе в дома да краде, лично ще го спукам от бой. Такива като него от другата България, особено летния сезон, идват -крадат и бягат. Полицаите са си свършили работата. И какво е това медициско след 2 седмици хахх знаем как се вадят тия нща. Парички под масата и айде- и за тежка телесна може да си плати всеки. Тука е така. Тоя министър това не го усеща, пък е бил кука, трябва да е наясно с подобни схеми.
16.
1 во районно
22.06.2021 21:17:56
13
17
Са най-големите лешпери!
15.
,,,
22.06.2021 21:01:12
17
26
Срам за началниците и за министъра ....Да тоз вече никога не е министър ,а те и началниците ще ги бутнат ....Срамота един престъпник ще разиграва МВР. Ако беше по онова време тоз до ся да са го бутнали в дупката......
14.
*********
22.06.2021 20:55:25
14
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
БЕДРУМ
22.06.2021 20:35:14
16
36
докато България не стане отново Народна Република България нищо в тази държава няма да е наред.
12.
Манафи
22.06.2021 20:26:57
34
38
Да ги махат тия копелета. Ще кажете че не се знаем. Къвто е Мишев такива са и те. Една значка ги различава. Подлоги мръсни. Ся ще си одтанете клошарчета полицайчета ушички.
11.
Истината!
22.06.2021 20:10:30
18
39
Не са единствените тия петумата дето пребиват по районните, не е първият накиснат... някои дори ги принуждават да признават без да са виновни... само за да има разкриваемост
10.
………..
22.06.2021 20:09:39
27
43
Бягаш, не спиш, ощетяваш близки с отсъствието си, понякога те обират парсата след тежък ден , лишаваш се от нормален живот, зависим си от мнението на хората, бачкаш не за слава а заради хората, сдържаш се за момента , но после с дни изживяваш страданието на другиго. И накрая оставаш като куче , с разбито семейство!! Ей това е истината , хайде мизерниците започвайте да коментирате че и без друго няма с какво по - съществено да се занимавате.
9.
Разбирач
22.06.2021 20:00:03
24
18
В 01 РУ добре, че е Свилен Колев да ги организира, че всички останали хабер си нямат от полицейска работа.
8.
От
22.06.2021 19:57:00
2
11
02....знаем си стоката!Рано или късно всеки си плаща!
7.
do Burgas 4
22.06.2021 19:50:37
3
21
Бе днешната милиция (полиция ) не бие...ама...снощната си беше еб*** мамата....
6.
До автора
22.06.2021 19:43:55
11
25
Това е едната гледна точка, но вероятно има и друга, която не си се постарала да проучиш. Иди в съда, проучи делото, помисли и тогава ако се решеш напиши същата статия.
5.
Полицай от Първо
22.06.2021 19:41:05
22
52
Предадоха ги техните началници, срам и позор. В Първо са най-големите мишки от началници особено бившия Иван и настоящия на криминална Свилен Колев. Жалко за момчетата, бяха читави
4.
Burgas
22.06.2021 19:41:05
32
44
Никой не е чувал, че полицаите бият? Потресен съм. :) Това, че е рецидивист, въобще е ирелевантно. Прочее, полицията, както и прокуратурата и държавната администрация, трябва да бъдат драстично намалени и реформирани.
3.
е това е
22.06.2021 19:33:03
11
44
Престъпник да си у Бегето.....с права....

Всичко е изгубено,когато лошите хора се вземат за пример,а добрите за подигравка.....
2.
Влюбен съм
22.06.2021 19:30:13
5
22
Кидерова, бейби, влюбен съм в теб! Искам да ми станеш гадже и майка на децата ми!!!!
1.
Advocatus Diaboli
22.06.2021 19:08:45
20
32
Това са нарича последствия - каквото повикало, такова се обадило
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори