×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дончева иска от Манолова да изгони Хаджигенов и Бабикян, а от Нинова – реална, а не абсурдна коалиция


Дончева иска от Манолова да изгони Хаджигенов и Бабикян, а от Нинова – реална, а не абсурдна коалиция
"Движение 21" може да се окаже извън играта заради условията на Татяна Дончева (вдясно)
Ключови думи: Мутри вън, Движение 21
22 Май 2021, Събота, 14:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Движение 21" продължава преговорите с "Изправи се! Мутри вън" и БСП

Изводите за широка коалиция вляво са силно преувеличени. Това обяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „ЕвродикоФ“ по „Евроком“. Дончева разкритикува остро лидера на БСП Корнелия Нинова, че се опитва да направи псевдокоалиция с нови партньори.

Припомняме, че партия АБВ и платформата „Нормална държава“ подписаха предизборно споразумение с БСП. Заявката на Нинова, че в коалицията почти сигурно ще влезе и „Движение 21“, обаче може да се окаже пресилена.

Татяна Дончева обясни, че въпросът с партньорството в рамките на сдружението около Мая Манолова „Изправи се! Мутри вън“ не е закрит.

„Междувременно Корнелия Нинова поиска преговори. Ние нямаме основание да откажем преговори“, каза Дончева.

Тази седмица се провели две-три срещи.

„Към този момент смятам, че изводите и заключенията за такава голяма лява коалиция са силно преувеличени. Има още няколко дни, но позволи ми днес да свърша дотук“, примоли Татяна Дончева водещия Сашо Диков.

Преговорите с БСП били във формат партийни ръководства. Имало много проблеми и те не можело да се решат за кратко време.

„Но темата – сме ли в коалицията или не сме в коалицията е такъв проблем. Да се твърди, че правим лява коалиция, ляво-центристка коалиция, широка коалиция, ама тия, с които го правим, няма да са в коалицията, е абсурден. В моите представи е абсурден“, отсече лидерката на Д-21.

Тя попита дали това е решим въпрос и дали досегашните партньори на БСП са готови да приемат промяната. Припомняме, че Корнелия Нинова вчера заяви, че се запазва коалицията „БСП за България“, а с АБВ, „Нормална държава“ и Д-21 ще се сключват допълнителни споразумения.

„Вижте изявлението на Корнелия Нинова – то гласи следното: коалицията е в стария си състав; с всички, с които говорим, че ще правим широка коалиция, - те са с някакви споразумения, но са извън коалицията. Това не е коалиция, нали? Темата с това какво е коалиция и има ли въобще коалиция, е открит въпрос. Но да твърдиш, че правиш широка лява коалиция, без да допускаш тези, дето ще ти правят широката лява коалиция, в коалицията, не е много точно“, възропта Татяна Дончева.

До вторник-сряда трябвало да е ясно какво ще се прави.

„Ние се срещаме. Въпросът е, че един ден след като започна преговорите с нас, тя затвори коалицията до досегашния размер, вид, състав, наименование, което... малко затваря темата“, изкоментира Дончева по адрес на Корнелия Нинова.

По думите й коалицията трябва да е реална, а не просто да дадеш избираемо място и някой лев на лидера на новия политически партньор.

Татяна Дончева обаче продължава да преговаря и в рамките на „Изправи се! Мутри вън!“

„Казано най-кратко – ние сме били партньори в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Въпросът с партньорството там не е закрит. Но „Движение 21“ постави ребром въпроса за твоите любимци и продукти“, обърна се Дончева към Сашо Диков, явно визирайки Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В рамките на деветте работни дни на 45-ото Народно събрание те внесли предложение за промени в правилника, за да се отделят в отделна парламентарна група. След като не успели, се предложили на други две парламентарни групи.

„Това в моите представи са забранени действия и аз, водена от здравния разум, казвам, че с тези хора в коалиция няма да бъда. Мога да не бъда, мога да не участвам в избори, но в коалиция с такива хора аз няма да бъда. Въпросът е поставен по този начин и до момента не е решен“, заяви Татяна Дончева.

В Д-21 били лоялни и коректни хора, не затваряли и отваряли партньорства просто така.

По повод интервюто на Дончева пред „Евроком“, Николай Хаджигенов изкоментира във Фейсбук: „Хитрата сврака с двата крака....”

Вероятността Хаджигенов и Бабикян да отпаднат от коалицията около Мая Манолова за сметка на Д-21 изглежда малка.

Условието на Дончева за „реална коалиция“ с БСП на фона на вече подписаните споразумения с АБВ и „Нормална държава“ също е силно проблематично.

Така „Движение 21“ в крайна сметка може да се окаже извън играта, както впрочем загатна и самата Татяна Дончева.




11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
ха така
23.05.2021 09:10:00
0
1
Тоя Хаджигенов малко ма съмнява. Малко към левия бряг отива
10.
#БТР
22.05.2021 19:17:26
0
7
Москвич от 1990 , стари партизанки с издухан двигател, протестърите от миналото лято това ни натресха . Когато правим сравнение с автомобилостроенето , мисля че западните автомобили са по-добри Форд, Мерцедес, Ауди . Защо не управлявате автомобили Москвич, Лада, Жигули т.н. Децата ви не учат и работят в Русия, а ходите в западни стани?
9.
БТР
22.05.2021 19:14:06
1
6
Москвич от 1990 , стари партизанки с издухан двигател, протестърите от миналото лято това ни натресха . Когато правим сравнение с автомобилостроенето , мисля че западните автомобили са по-добри Форд, Мерцедес, Ауди . Защо не управлявате автомобили Москвич, Лада, Жигули т.н. Децата ви не учат и работят в Русия, а ходите в западни стани?
8.
8.
22.05.2021 16:43:15
4
18
хаджигенов не ви ли отвращава с нахалството си??????????
7.
тито
22.05.2021 16:33:14
4
13
Червените боклуци се изпокараха
6.
Арман Манолов Хаджигенов
22.05.2021 16:15:18
5
18
Евала на Дончева че не цепи басма на никого. Пак показа, че е най-големия мъж в политиката!
5.
Арман Манолов Хаджигенов
22.05.2021 16:13:54
5
17
Ами просто Дончева просто си е мъжкар отвсякъде. Евала че не цепи басма на никого. Ако имаше повече хора като нея, политиката, нямаше да е пълна с пед.....и.
4.
8cf02
22.05.2021 15:40:24
3
17
Дончева да постави условие тя да е премиер и който го приеме,да стане неин коалиционен партньор.Изживява се като голям лидер,а горката й партийчица няма никъкви почти симпатизанти.Просто като паразитите-търсят най-подходящия гостоприемник.Дано Нинова не се подведе-по-добре БСП да си губи сама,отколкото с помощта на такива партньори.
3.
Дяволски създания
22.05.2021 14:52:38
9
21
Кобра,Усойница и Пепелянка,Не могат да виреят на едно място. Дяволски У...РО....ДИ.
2.
Дяволски създания
22.05.2021 14:51:51
9
17
Кобра,Усойница и Пепелянка,Не могат да виреят на едно място. Дяволски У...РО....ДИ.
1.
Стамат
22.05.2021 14:24:50
8
26
Че вие без Маямата сте за никъде.Кой ви чу гласа.Тя поне вдига врява яко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори