×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АБВ и Кадиев се явяват на вота с БСП, преговорите с Дончева продължават, с Манолова - не


АБВ и Кадиев се явяват на вота с БСП, преговорите с Дончева продължават, с Манолова - не
"Мая избра своя път. Успех й желая", обяви Корнелия Нинова
21 Май 2021, Петък, 10:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Какво ще се случи с "Изправи се! Мутри вън!" е тяхна работа, обяви Корнелия Нинова

БСП ще подпише предизборно споразумение с АБВ и платформата „Нормална държава“ на Георги Кадиев за общо явяване на парламентарните избори на 11 юли. С „Движение 21“ на Татяна Дончева продължава уточняване на детайли. Това стана ясно на пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова на „Позитано“ 20.

"Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България, особено в условията на социално-икономическата криза след 10-те години управление на ГЕРБ. България има нужда от лява политика и отваряне на ветрилото към ляво-център", обяви Нинова. 

Тя обясни, че през годините лявото се е рояло. Някои от партиите не винаги успявали да влязат в Народното събрание, а техните избиратели оставали непредставени. 

Нинова се похвали, че самата тя е инициирала разговорите. Те течали от поне 2-3 седмици. 

"Не сме ги огласявали, защото искахме да има някакъв резултат, с който да се изправим пред вас и пред обществото. В много висока степен сме готови с някои от партиите и от утре започваме подписване на споразумения", каза още Корнелия Нинова. 

До 26 май, когато коалицията ще се регистрира, разговорите щели да продължат.

"В най-висока степен на готовност сме с АБВ, "Движение 21" и "Нормална България" на Георги Кадиев", обяви Нинова, изглежда, бъркайки името на формацията на Кадиев, която преди години бе обявена като "Нормална държава". Последната дори не е регистрирана официално като партия. 

"Започваме от утре самото подписване и формализиране на тази голяма коалиция, която допълва коалицията "БСП за България". Утре ще започнем с АБВ, след това с "Нормална България" на Кадиев и остават с Д-21 още едни разговори за уточняване на детайли и на подробности. Вярвам, че до 25-и, когато е Националният съвет на БСП, който трябва да одобри окончателно формата, всичко ще бъде готово. С много висока степен на увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведе до по-добър резултат за левицата, за партиите вляво, ще отвори диалога към политики в ляво-център и ще даде възможност за промяна на политиките в България - те да бъдат лявоцентристки, и отваря една широка врата за едно ново лявоцентристко управление", добави лидерката на БСП. 

След въпрос дали са водени преговори с Мая Манолова, Нинова отговори: "С Мая Манолова опитахме няколко пъти преди изборите да разговаряме. Не беше приета подадената ръка. От "Изправи се! Мутри вън!" бяхме определени като статукво, като партия, с която не искат да разговарят, не искат да се правят общи политики в краткия парламент, който имаше. Така че позицията на "Изправи се! Мутри вън!" е ясна и тя е само отпреди месец; и че не предвиждаме с тях да водим разговори за обединение."

В 45-ото Народно събрание се видяло, че не може да направят общи политики и правителство с "Изправи се! Мутри вън!". 

"Така че Мая избра своя път. Успех й желая", каза още Корнелия Нинова. 

В листите нямало да участват лидерите на АБВ Георги Първанов и Румен Петков. 

След въпрос на "Флагман" - с "Движение 21" сигурно ли е сдружаването и добре ли е, че се разбива коалицията "Изправи се! Мутри вън!" и тя може да не попадне в следващия парламент, Нинова отговори: "Не желая да коментирам други партии или коалиции. Знаете, че това ми е практика. Нося отговорност за БСП и коментирам нашите политики, така че какво ще се случи с "Изправи се! Мутри вън!" е тяхна работа. Отговарям за БСП... Продължават разговорите и с Татяна, и с АБВ. Днес следобяд ще имаме още срещи с Румен Петков и с Георги Кадиев, но аз ви казвам, че в най-висока степен вече сме готови, уточняват се последни детайли, така че в много висока степен на увереност твърдя - ще има широка коалиция. Но разговорите продължават. И още едно уточнение пак правя, като го повтарям - не са само тези партии. Продължаваме да говорим и с други партии, които имат сериозно присъствие в политическия живот. Както ви казах - днес няма да ги оглася; докато не напреднат малко разговорите... ще имаме пак среща с вас."

Засега споразумението е само за тези избори. 

След въпрос дали биха подкрепили Георги Първанов за президент, ако реши да се кандидатира, Нинова обясни, че това е интрига, на която не бива да се поддаваме. 

С Жан Виденов и новата му политическа платформа разговори не били водени. 

След въпрос на "Флагман" дали коалицията с АБВ и "Движение 21" ще е официална, т.е. дали те ще взимат субсидии, Нинова отговори: "Аз ви казах, че регистрацията в ЦИК ще бъде "БСП за България" - тази коалиция. Подписката, която сме събрали за регистрация, е на "БСП за България". Партиите и гражданското сдружение, с което преговаряме, ще се присъединят с допълнителни споразумения."

"Нормална държава" на Кадиев не е партия. Тази формация щяла да влезе в коалицията като гражданска платформа. 

По повод излезлите данни за подслушвани политици преди изборите през април, Нинова обясни, че това е изключително скандално, абсолютно недопустимо и абсурдно, ако е вярно. Съответните институции трябвало да си свършат работата и да кажат истината на обществото по този случай. 




Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
12
Коментара по темата
12.
НАРОДА
21.05.2021 20:07:02
1
1
БОЙКО РАШКОВ ПРЕМИЕР
11.
Б
21.05.2021 17:17:40
1
0
10 -я-опорко,многоо си зле червенушко,колкото и да ти е дълга тирадата не можеш да упровергаеш фактите!Лапай си бананите и бъди здрав.
10.
До9
21.05.2021 15:37:28
1
1
Ти си извънредно задръстено нещо...
Къде в моята реплика видя Съветски съюз, къде видя социализъм ?!
Иначе в граматиката си много добре -с малки букви пишеш за това, което мразиш, а с големи-това , което обичаш!
Я напиши за нещо , което ближеш- например Германски Задник или Американски Х...Й ! Сигурно само с главни букви ще го напишеш!
9.
Б
21.05.2021 14:39:55
3
3
4-та опорко яж си бананите и си живей в съветския съюз,добре,че има слободия за да плещиш врели и некипели! Иначе при твоя любим социализъм щеше да ближеш сладоледа на твоя любимец,тавариш живков!
8.
тито
21.05.2021 14:26:33
4
6
Червените боклуци се събират Искат пак революция но няма да стане .Народа ще ги бие с камъни.Боже пази България от леви политици.
7.
Дернев
21.05.2021 14:21:28
5
3
Обединението е необхидимо, но трябва преди изборите да обяевт кандидата си за МП. И това НЕ трява да е Нинова, а К. Паскалев. И Татяна Дончева в МВР да довърши започнатото от Рашков.
6.
Сандо
21.05.2021 12:47:56
5
3
Очертава се лява победа, хаирлия да е. Бочи е аут заради машините, смяната на големите ченгета и невъзможност да купува гласове, Славун повтаря единствено мантрата референдум, а дори забрави за мажоритарни избори и намаляне на субсидията, показа че отбира от концерти, но политиката е друга бира, не е за него.
5.
Tsatsata
21.05.2021 12:40:36
1
5
Най-вероятно на иборите "Мутрите" ще отпаднат , а на тяхно място криво-ляво ще се докопат патриотите...
Пак ще се получи сравнително същото в следващия парламент!
Но вече е твърде възможно ДПС и ГЕРБ да се прегърнат, да включат и патриотите,защото всички те изобщо нямат интерес от следващо служебно правителство!
4.
До 2
21.05.2021 12:30:47
4
6
Тази опорка става все по-тъпа , ако обичам банани, това не означава, че искам да живея в Африка!
3.
469
21.05.2021 11:48:38
4
7
“ Партизанин за бой се стяга”, ама да сте чули след това някой от тези партизани да е заминал на фронта.Не , раздавали са си властта един на друг. Че и сега готвят се колективно да си вземат властта пак.
2.
Б
21.05.2021 11:39:33
8
9
Искат съветски съюз,но обожават да си возят задниците на Мерцедес и БМВ последно поколение и учат отрочетата си в "омразната Западна Европа"!
1.
Б
21.05.2021 11:34:15
8
8
Има ли държава изключена от Европейския съюз поради пълзящ комунизъм? Е до сега нямаше,но вече ще има.ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ! Бъдете будни нормални хора!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори