×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загубихме войводата, който възпя Октай след нападението срещу Доган


Загубихме войводата, който възпя Октай след нападението срещу Доган
Музикантът Станчо Банджо сравняваше политическата ни система с аквариум, пълен с мръсната вода и зовеше да я сменим
21 Май 2021, Петък, 17:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Патриотът и музикант Станчо Банджо си отиде от този свят след катастрофа край Стара Загора

Станчо Илиев си отиде от този свят след катастрофа край Стара Загора. България загуби един голям музикант и патриот. Станю войвода, както го наричат неговите приятели заради бунтарския му дух, дълго бе в чужбина. Завърна се наскоро на родна земя от Дъблин и ненадейно си отиде от този свят. 

Музикантът, който е известен с творческия си псевдоним Станчо Банджо, се прочу през 1993 година чрез авторското предаване – конкурс за млади певчески таланти на Кирил Ампов „Хит Минус Едно“ по Канал 1 на БНТ, където още с първата си поява оглавява класацията.

Първият му албум е озаглавен “Честит Рожден Ден, Готин”.

Войвода от Дъблин възпя Октай заради нападението срещу Доган

 

От далечен Дъблин музикантът често изразяваше гражданската си позиция като иронизира “карикатурите” от властта. Преди осем години талантливият кънтри певец взриви социалните мрежи със своята авторска „Народна песен за Дели Октай Пехливан“. Тогава той бе вдъхновен от орисията на бургазлията Октай Енимехмедов, който заплаши с газов пистолет Ахмед Доган и бе пребит заради смелостта си. Станю войвода участва и в дискусията дали Доган заслужава “Оскар” за цялостно творчество, като изтъкна, че освен Сокола, утешителна награда заслужават и 7-те милиона статисти, които стоически издържат поредното от хилядите шоута и си играят завидно ролите, псувайки и пасувайки.

„Не искам да вярвам, но... Винаги ще го помня с неговата запомняща се усмивка и доброта! Светлина по пътя му! Поклон!“, сподели във Фейсбук една от приятелките на талантливия музикант, след като съпругата на Станчо Банджо – Екатерина публикува свое стихотворение, в което споделя:
„Щастлива съм 
окъпана във горест, 
облечена във зрака на плътта,
обичта ми днес е болест - 
коленичи пред смъртта.

Щастлива съм, 
защото ме намери 
сред хиляди усмихнати лица.
Болките са мои изневери, 
но и част от радостта.

Щастлива съм, 
щом срещам тебе
в нашите пораснали деца, 
от тях не бива да те взема
да те върна у дома.

Обичам те, 
макар и зад преграда!
Тук всичко ще изтлее в прах...
Любовта е нашата награда, 
любовта отдадена без страх.
Катерина Балерина

 

„Искрени съболезнования на всички близки! Светъл път на неговата Душа, нека продължи напред по Божията воля и да му е леко и волно! Ще ни липсват твоите шеги , Стан!“, пише Софи. Благодарна съм за богатата душа и свежестта, която раздаваше, Станчо, добавя Пламена. 

„За мен Станчо е светещ човек. Светеща душа. Широка, добронамерена, цветна. И свободна. Съкровище, поставено в пръстен съд. Такива хора оставят следа, която също свети в душите. Запалва огънче. Осветява пътя. И топли. И напомня, че краят е начало“, коментира пък Татяна Петрова. 

Бунтарят Станчо Банджо продава кибрит за ритуални запалвания с лика на президента в ebay

Станчо Илиев бе най-забавният и остроумен музикант, бард, дизайнер и бунтар. „Вземат ли ни земята, отнемат ни и душата“, каза той пред наш репортер, след като обяви за продажба в ebay собствената си родина. С протеста си в най-популярния сайт за обяви в света, музикантът, който тогава живееше в Дъблин, прикова вниманието на националните и световните медии върху въпроса дали българската земя, напоена с кръвта на герои като Левски и Ботев, може да се продава на чужденци. 

Той сравняваше политическата ни система с аквариум, пълен с мръсната вода. Зовеше да я сменим. Беше мъдър и знаеше как. Духът ни е жив, но революция само с емигранти не се прави, каза той в едно от интервюта си пред вече бившия бургаски вестник „Компас“. 

 

Почитател на Плевнелиев заплаши в eBay Станчо Банджо заради боксерките „Роско“

През 2015-та Станю Войвода пусна в ebay и бельо с марка „Роско“, на което изтипоса снимката на президента Росен Плевнелиев. На рекламираните мъжки слипове се вижда как държавният глава или е забит в задника на модела, или прегръща оная му работа. Възмутени почитатели на Плевнелиев го заплашиха, а той им отговори с призив за оставката на президента. 

 

Светъл път към звездите, Станчо! Поклон пред таланта ти! Твоето кънтри навярно ще ехти в света на ангелите. 


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
да беше
22.05.2021 07:40:42
0
3
си стоял у дъблин,щеше още да е жив....
жалко.....бог да го прости....
2.
Беше острие
21.05.2021 19:21:08
1
6
Дори има следната статия в нета:

Почитател на Плевнелиев заплаши в eBay Станчо Банджо заради боксерките „Роско“

хохохохохо, това съм го пропуснал
1.
Да помчива в мир
21.05.2021 19:12:07
0
7
По известен е като Станчо Банджо от Чирпан
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори