×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави май няма да прави кабинет, 45-ото НС се разпада след само две седмици


Слави май няма да прави кабинет, 45-ото НС се разпада след само две седмици
45-ят парламент се очертава да има рекордно кратък мандат - едва няколко седмици
21 Април 2021, Сряда, 17:36 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Слаба надежда има ДБ или "Мутри вън" да се опитат да реализират вероятния трети мандат за правителство

Ще бъде ли сформирано редовно правителство от току-що учреденото 45-о Народно събрание или ще се ходи на бързи предсрочни избори? Този въпрос продължава да виси с пълна сила заради отказа на „Има такъв народ“ (ИТН) да информират за намеренията си вече две седмици и половина след парламентарните избори.

ГЕРБ като водеща формация получиха първи мандат за съставяне на кабинет. Очевидно обаче те нямат подкрепа заради изолацията, в която са оставени от всички останали фракции в парламента.

Какво следва? Кой по-добре може да отговори за съдбата на 45-ото Народно събрание от самите депутати в него? „Флагман“ потърси за неофициално мнение десетима народни представители от всички парламентарни групи.

Депутат от партията на Слави Трифонов ИТН заяви, че „ще направят, каквото трябва“. Всички погледи са насочени именно към новата формация на шоумена, която като втора сила има възможност да сформира кабинет и да получи нужната подкрепа. Въпросът е дали го иска.

Човекът на Слави обясни, че е нужен стабилен парламент, след нови и честни избори. За целта трябвало да се промени бързо Изборният кодекс, за което имало време, докато се върти рулетката с мандатите. При правителство в настоящия парламент нямало да има стабилност. Все пак директен отговор дали ще се откажат от мандата за съставяне на кабинет нямаше.

От другите две протестни партии - „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се! Мутри вън!“ (ИМВ), също не са оптимисти за правителство в 45-ото Народно събрание.

От ДБ и неофициално потвърждават, че никой от партията на Слави не ги е търсил за разговори за кабинет. Можело обаче и да ги изненадат.

„Отиваме към избори“, заяви категорично пък водещ фактор от ИМВ.

Депутат от ДПС също изрази такова мнение. Според него, се очертава 45-ото Народно събрание да приключи само след около две седмици. Това изглежда логично. ГЕРБ може да върнат нереализирания мандат до края на тази седмица. Президентът ще връчи втория евентуално в началото на другата.

Ако няма изненади, от партията на Слави ще го върнат веднага. Биха могли да го задържат за няколко дни единствено за да спечелят време за спешните законодателни промени, които се налагат.

Президентът следва да връчи третия мандат на една от останалите четири формации – БСП, ДПС, ДБ или ИМВ. Депутатите обаче не са оптимисти, че правителство може да бъде съставено и при тази последна опция.

Слаба надежда има, че ако мандатът отиде при ДБ или ИМВ, те може да се опитат да го реализират. Това обаче пак минава през куп тежки компромиси, които е малко вероятно да се приемат.

Всеки, който поиска да направи кабинет, ще получи нужната подкрепа. Проблемът е, че никой не иска, коментира представител на една от формациите.

Трима депутати от БСП бяха категорични, че се отива към бързи предсрочни избори. Някои изразиха опасения, че „ще върнат Боко“.

Представител на ГЕРБ също прогнозира, че никой няма „да поеме отговорност“ за съставяне на правителство и се отива към предсрочни избори и служебен кабинет на президента.

Индикации за това има и от поведението на парламентарните групи. Те започнаха да се държат като в предизборна кампания на втория ден след учредяването на 45-ото НС. Опитите за диалог между противниците на ГЕРБ като че ли бързо бяха заменени с атаки „всеки срещу всеки“.

Освен това парламентът експресно сформира правната комисия и започна да разглежда законопроектите за промени в Изборния кодекс. Съставени бяха само още две постоянни комисии – бюджетната и здравната. За другите разговори няма.

Трябва да се отбележи, че повечето народни представители съвсем не са очаровани от факта, че ще трябва да се ходи на нови избори. В крайна сметка те станаха депутати току-що след тежка предизборна кампания. Няма гаранции, че след нов вот ще се доберат и до 46-ото Народно събрание. Освен това след тоталитарния режим, който падна през 1989 г., винаги, колкото и да е мъчно, се е намирал вариант да се състави кабинет. Изводът е, че най-вероятно отиваме към нови избори, но не бива да се изключват и изненади – най-вече около вероятния трети мандат.

 




23
Коментара по темата
23.
Naiden
22.04.2021 10:07:36
0
4
Наака ли се Славчо? Внимавай ,какво си пожелаваш!
Искат се ташки за тази работа
Не е като да плюеш и усмиваш някого
22.
Извод
22.04.2021 08:33:30
4
2
Всеки нормален човек иска честни избори. Тиквата и неговите контрагенти не искат промяна за да продължават да крадат на воля
21.
356
21.04.2021 22:19:39
5
9
Не стига че си дебел ами си и идиот, Не искам хора които трайно са се установили да живеят в чужбина плащат си данъците там да ми определят как аз ще живея тук, Една от Турция обясняваше че имат имоти тук идвали за по 15 дни да си нагледат имотите и било важно кой ще управлява, Ало от ДПС вземете поне малко ги ограмотете тези хора защото имотите им са към местната власт и няма нужда да гласуват за правителство, Те отишли преди 30 години в Турция ще казват кой ще е на власт та същото и с тези по другата чужбина, Искам като за местна власт да имаш адресна регистрация тук и най малко една година да си бил в България, Подкрепиха Слави от чужбина и мен какво ме грее това той не иска да прави правителство дайте още пари за нови избори щото ние тук сме цъфнали и вързали в тази криза и парите се търкалят по улиците, Ами така може да го караме избори след избори и народа да плаща, Сега Славчо да върне част от парите за изборите като не иска да прави правителство, Това да не е игра на кукли на наш гръб,
20.
ама
21.04.2021 21:20:45
6
11
пак гласувайте за Славчо! Пак и пак и пак... сами си го слагате ... на 2 ката
19.
Избор
21.04.2021 20:09:16
3
24
Изботите бяха на 4-ти. Днес в 21-ви. Г-н Трифонов, на когото , да цитирам колегата по-долу , разчитат "Не-полуидиотите"... не е обелил и дума!! А да, май написа, забележете-написа- а не каза!! "Благодаря, че гласувахте за мен". И сега гледам как "Не-полуидиотите", демек умните чакат.. чакат да слезе Слави от белия кон и да дойде да ги оправи. Ех...
18.
От България до 15
21.04.2021 19:57:53
1
19
Да. Вярно е. Справихте се.
Да излъжете 3 милиона българи. Вие сте лъжци!
17.
АМАН ОТ ПАРТИЗАНИ
21.04.2021 19:47:42
2
20
КАКВА Е ТАЗИ МОДА НАШЕНСКА ВСИЧКИ ДА СЕ КРИЯТ КАТО МИШКИ И ДА НЯМАТ СЪРЦЕ, СИЛА И ДОСТОЙНСТВО ДА ИЗЛЯЗАТ И ДА КАЖАТ ПРЕД НАРОДА КАКВО ПОЛУЧИХА И КАКВО МОГАТ И ТРЯБВА ДА ГРАДЯТ.
16.
ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ХОРА
21.04.2021 19:39:48
2
19
има ли истински политици в България , ЗНАЕЩИ, МОЖЕЩИ, АВТОРИТЕТНИ или всичките са силно повярвали си играчи от разни шоута ииии кой, кой им гласува доверие да градят БЪЛГАРИЯ. ТЪЖЕН СРАМ
15.
От чужбина
21.04.2021 19:18:22
32
13
Очаквано решение на ИТН!! Въпреки всички спънки, които ни поставиха на тези избори, НИЕ се справихме!!! И при следващите избори е много вероятно ИТН да е първа политическа фигура! Благодарение на нас, работещите навън, най- после тази корумпирана, прогнила СГАН се разклати и връщане назад НЯМА!!! Този всеки може да разбере с просто око. Даже и тук като погледнеш как квичат гербавите курвички ти става пределно ясно, че дните на Тиквата са преброени. И помнете ми думата, скоро ще станем свидетели и как плъхчетата ще почнат да се разбягват от потъващия кораб ГЕРБ!! Въпрос на време е.....
14.
_nib_
21.04.2021 19:08:09
9
23
Честито на тъпия българин гласувал за чалгари.
13.
Дебелия
21.04.2021 19:07:43
22
17
Аз вярвам силно в българският ПОЛУИДИОТ!! Сигурен съм, че след всички излезли записи, снимки и видеоматериали, доказващи че лицето Борисов е изключително ограничен и корумпиран индивид, българският ПОЛУИДИОТ пак ще намери сили да гласува за него! Той си е извоювал правото да бъде наричан ПОЛУИДИОТ и нищо не може да промени това!!! И ще бъде герберче до гроб, нищо че е безработен и баба му го храни с увеличението от 50 лв към пенсията си!! Тези 50 лв бяха специално отпуснати от Борисов, за да могат бабите и дядовците да поддържат в що годе нормално физическо състояние армия от безработни и затлъстели ПОЛУИДИОТИ, които да имат сили да стигнат до урната и да дадат гласа си за ВОЖДА!!!
12.
Коко
21.04.2021 18:59:00
7
29
Как да го направи това правителство?
Това не е да се бъзикаш от екрана с който си поискаш... Е , никога с КОЙ и Ахмет Доган де....
Когато имаш един килограм брашно, на кой ще го дадеш да ти направи хляб? Естествено на хлебаря...Няма да го дадеш на Слави,Мая или Сульо Пульо.
Тъй,че мисли българино.
Няма да караш едно Ферари с цвят червен. Ни днес,ни утре...Пъзльовците не дават Ферарита. Те само пеят. И пеейки си изпяха песента.
11.
*********
21.04.2021 18:55:40
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Айдеее
21.04.2021 18:55:16
20
16
Бочко сега ще скъса и другия менискус!! Ако работата отиде към служебно правителство, ще ги къса през ден! Защото само двамата олигофрена под мен си мислят, че при честни избори МУТРАТА има някакъв шанс!!!Бухахахахахооохох......
9.
Бончо
21.04.2021 18:08:42
13
28
Нови избори и дано този път народа да е по умен. Иначе младите умните и красивите ги видяхме колко могат. Стари гнусни муцуни които ни лъжат от сутрин до вечер....избори и бой по кратуните глупави.
8.
*********
21.04.2021 18:05:29
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
До 3
21.04.2021 18:04:22
0
3
Недей дърпа пердето като имаш зъбобол!

Това са новите-стари вероятности на бъдещите пенсионери за осигурителен стаж и възраст. Дотолкова им е омръзнала "заетостта" на тия длъжности, но как да оставят подготвените да работят!?
6.
Ех. лисицо !
21.04.2021 18:04:11
18
24
Поредната Поръчкова статия
Платена Яко !
5.
А?
21.04.2021 17:59:32
13
31
Куция що не направи правителство, нали под път и над път казва, че е спечелил изборите?
4.
wc
21.04.2021 17:59:19
16
44
Майче отивай си връщай костюмчетата че трябва пак да се въргаляш по площада пък и мерцедеса отиде Съмнително е че ще видите парламент пак, Слави излъга всички главуняци в тази държава че и в чужбина , Ами то от чалгар друго не може да се очаква пък и той не смяташе че ще има такива резултати и само искаше да е в играта и да има като трудов стаж депутат,
3.
Скачам от Моста с Релса на врата
21.04.2021 17:48:29
23
17
много Ви се иска нови избори ама няма Релсата и Магарето ще останат с чакането
2.
Кара Дайъ ДъПъСъ
21.04.2021 17:48:05
5
16
Търсим ибрикчии.За новото правителство.За новите схеми.
1.
зрител
21.04.2021 17:46:38
11
65
Още на следващия ден след изборите се разбра, че Слави няма да прави правителство с това мълчание, криене и шикалкавене. И за да спечели малко време взе, че се "разболя" от короновирус. Сега пък сложи на пангара тъпия Тошко. Тошко пък дава акъл на следващите след тях по резултат да не се офлянкват, а да се стягат да правят правителство. Въобще цирка е пълен, ама всичко е за сметка на наш гръб.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори