×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Конфликтният април: Ще пламне ли до края на месеца искрата на Третата световна война


Конфликтният април: Ще пламне ли до края на месеца искрата на Третата световна война
Войната между Украйна и Русия на този етап изглежда неизбежна, а Китай... вече прави каквото си поиска
13 Април 2021, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Мобилизацията по границата между Русия и Украйна продължава, а това не е добра новина за Европа и света

Войната между Русия и Украйна на този етап изглежда неизбежна. В същото време Израел и Иран сблъскват корабите си на принципа „зъб за зъб“, а Китай продължава с провокациите си към Тайван, Япония и Филипините, навлизайки в тяхното въздушно пространство почти ежедневно.  Всеки един от тези привидно регионални конфликти обаче са достатъчно „запалими“ и способни да предизвикат световна ескалация, превръщайки Втората студена война на кибератаки, технологична кражба, финансови манипулации и биологични атаки в гореща, прекалено гореща война.

Все едно Кубинската ракетна криза, Каргилската война, конфликтът Индия-Пакистан и едновремената инвазия на Полша от СССР и Нацистка германия се случват едновременно – така изглежда според анализатори от сайта AmericanThinker.com. В същото време обаче хората са толкова разсеяни от маски, от ваксини, от COVID, от Клоуи Кардашиан и смъртта на Принц Филип, че вече изглежда не им пука.

С малко контекст неизбежността на войната в източна Украйна става очевадна. Вместо да „опитомят“ Русия след краха на СССР преди 30 години, политиката на САЩ бе странна – един път разглеждаха страната като „съюзник“ във „войната срещу тероризма“, друг път – като основен враг, застрашаващ съществуването на еднополярния модел, в който Щатите влизат в ролята на глобална полиция. Така до 2014 г., когато с подкрепата на кабинета на Обама и Виктория Нуланд, в Украйна бе извършен очевиден преврат, целящ прекратяване на отношенията между Москва и Киев и преориентирането на страната към НАТО и Запада. 

Очаквано „голямата мечка“ не бе доволна от развоя на събитията и макар и за кратко, се пробуди и „анексира“ Крим – територия, която в исторически план винаги е била руска, а над 90% от живущите там са етнически руснаци. Гражданската война, разразила се в Украйна след преврата от 2014-2015 г., обаче постави на картата и други важни за икономиката на страната територии – двете области Донецк и Луханск.

Като на практика независими територии, управлявани от „бунтовници“, тези области са от ключово значение за новия президент-комик на Украйна – Владимир Зеленски. Както Флагман.БГ писа преди близо 10 дни, още в края на март той е превърнал в национална политика „превземането“ на Крим, но и на тези територии, подписвайки декрет, с който на практика обявява война на Русия – решение, което той самият, не би взел на своя глава, освен ако няма пълната подкрепа на САЩ и администрацията на Байдън.

На ръба на конфликт: Руска военна техника се струпва на границата с Украйна

За негово съжаление обаче Русия няма да допусне подобни действия и очаквано стартира масова мобилизация на армия. Дори в този момент на границите на Украйна от поне 3 страни – през Крим, Волгоград и Воронеж, руски механизирани дивизии се готвят да защитят целостта на РФ при потенциална инвазия от страна на Украйна, колкото и абсурдно да звучи.

Цялата ситуация обаче, колкото и регионално да изглежда, всъщност е много по-опасна, защото от двете страни има намесени и трети сили. В случая на Украйна това са САЩ, ЕС и НАТО. В случая на украйнските „бунтовници“ в Донбас, това е Русия, която обаче продължава да поддържа добри отношения с Китай – страна, която, в сегашната геополитическа атмосфера, никога не би подкрепила решение на Запада, нарушаващо нейните политически и икономически интереси. 

Всичко това обаче се случва в един друг, много по-сериозен политико-икономически контекст – смяната на долара като резервна валута. Всъщност конфликтът е между две идеологии – тази на запада и тази на изтока. Вторият в олицетворение на Китай, от години е спонсориран от запада, в което се крие и най-голямата ирония. Вместо да оставят сравнително неразвитата страна в източна Азия да си се развива сама, трилиони американски долари бяха „наляти“ в Китай, превръщайки го в огромна производствена сила, от която през последните години зависи масивна част от индустрията в света. 

Така Пекин печели позиция, от която реално може да прави каквото поиска, без да се притеснява особено от ответна реакция, тъй като си „партнира“ икономически с целия свят и де-факто дърпа конците зад световната икономика. Русия тук също играе интересна роля. Китай използва добрите си отношения с Москва, за да управлява пасивен контрол и върху Европа, която е зависима от руския газ. Така изтокът постепенно движи в готовност за атака всичките си фигури по триизмерната табла за шах – все повече приближавайки се към искрата, която има потенциала да запали невиждан в човешката история конфликт, засенчващ по разршуения Втората световна война и икономическите последици от нея. А Русия, както винаги, чака някой да направи грешка, за да се „събуди“. А според някой анализатори това може да се случи до края на април.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
27
Коментара по темата
27.
Горски дух
14.04.2021 15:10:24
3
0
Другарят асд е толкова неграмотен, колкото и тъп. Другарю, Русия НИКОГА не е побеждавала Наполеон на бойното поле. Ако беше прочел и една книжка в безсмисления си животец, щеше да знаеш, че Наполеон пердаши руснаците, където ги хване. Единствените от които Наполеон търпи постоянни поражения главно по море, но и по суша, са англичаните. Русия щеше да победи Хитлер точно никога, ако не бяха САЩ и Великобритания. Сега обаче русийката е самичка и няма кой да й помогне. :
26.
Горски дух
14.04.2021 15:06:18
2
0
До 22-рия червен русияин-тукашник. Другарю, зная добре, че вие - русияните - не може да мислите и вечно чакате от МаЦква инструктаж, но не проектирайте собствената си простотия и продажност върху другите. Смехотворно е да обясняваш кой губи почва под краката си, след като не можеш да осмислиш следните прости ФАКТИ: 1. Русия нападна Грузия и окупира част от територията й, 2. Русия нападна Украйна и окупира част от територията й, 3. Русия постоянно заплашва с окупация на Балтийските републики, а провокациите, неприятелските действия, вмешателство във вътрешните работи и открити заплахи, върши и отправя към България и Румъния. То е видно с просто око, кой губи почва под краката си. Да, за Русия става дума. Икономически тя се срива, а Китай настъпва в Сибир и не е далеч моментът, когато китайците ще обявят поне далечния изток за китайски. Япония отдавна си иска Курилите и Китай я подкрепя в тези искания. Гледам тук разни други червени русийски глупаци, с енадяват на съюз между Китай и Русия срещу САЩ. хахахах Вие вернос те идиоти! Че икономиките на Китай и САЩ са така обвързани, че няма как Китай да тръгне срещу САЩ, заради пияните руски блядове, от които нямат абсолютно никаква изгода. Пък и Сибир китайците смятат за своя зона!
25.
асд
14.04.2021 10:47:19
1
9
Байдън решава да нападне Русия. Обажда се на Макрон:
– Така и така, почвам. Дай съвет – кога е най-подходящото време?

Французинът:
– Само да не е през зимата! Наполеон така закъса.

Обажда се на Меркел:
– Кога да нападна?
– Само да не е през лятото! Да не ти обяснявам.

Остават пролет и есен.

Звъни на китайския лидер: Кога?

Китаецът:
– Сега!
– Защо, заради сезона ли?
– Путин строи няколко газопровода – към нас, към Индия, към Турция, към Германия.
– Е, и?
– Ще му трябват военнопленници.
24.
Голям кат Съветския Съюз
14.04.2021 10:35:01
3
4
Американците може много да говорят, но надали ще им стиска да скочат срещу Русия, защото ще има пренареждане на границите ако се стегне дотам. А ако и Китай подкрепи Русия в един голям конфликт не ми се мисли къде ще са новите щати. Най-вероятно някъде на Марс
23.
асд
14.04.2021 10:07:48
4
6
На мен ми се струва, че в най-скоро време на американците ще им се наложи да учат руски и то бързо.
22.
гОРСКОТО ДУХЧЕ
14.04.2021 08:05:50
1
2
Продължава да се изказва неподготвено. Явно някой му спуска информацията и то като пълен неграмотник публикува и се дуе гордо, че е смаяло света с умнотията си. От война в момента имат нужда тези, които губят почва под краката си а не тези, които вървят напред и нагоре. А познай сега духче за кого говоря
21.
Петър
14.04.2021 07:53:27
9
12
Авторе,
Как така "винаги била руска"? Толкова си запознат със собствената си история, или не си българин!
Исторически погледнато България има къде повече право за претенции!
20.
Дано
14.04.2021 06:40:22
4
19
Когато мечката играе у комшиите идва и у нас.Дано минем метър,че както тук е пълно с американски войски да не ни обстрелват по грешка. На една ръка разстояние с е, с и Сарафово е тук.
19.
Дернев
14.04.2021 06:36:18
1
10
"В случая на Украйна това са САЩ, ЕС и НАТО. " Или само САЩ, защото есички остансли по инерция вървят с тях, защото нр искат да разберст, че светс не е този след 2СВ и не Русия е врага на 21в. Война най-вероятно ще има, ако Француя и Германия не застанат зад интетрсите на Европа. Всичко е в техните ръце сега. Ако не го направят, ние трябва да прузивем европейците за Европа за европейците.
18.
пецата
14.04.2021 06:34:50
2
8
Всеки път когато демократите са на власт се ескалират отношенията с Русия и всички държави започват да се презапасяват с оръжия , от това печелят сащ и Русия и други които произвеждат оръжия , следващите 4 г ще е така и най много да се запали една прокси мини войничка в Донбасс където американците и руснаците да си пробват войниците
17.
.....
14.04.2021 06:33:56
3
8
ТСВ се води от години, и тя е - исляма срещу света.
16.
До 10
14.04.2021 06:28:08
15
8
Вече има 55 милиона китайци в Сибир гледах предавания по руските телевизии.Тъпите комунисти управляващи русия,си затриха селяните и ги натириха в колхози. Единствените в Сибир които живеят в хармония с природата и сами обработват земите си са староверците,те живеят в тТува и не искат да чуят за Путлер и другите управляващи страната им. След 20 години вв"руската" империя ще има над 60 милиона мюсюлмани,неслучайно най голямата джамия в света е в москва. Колкото до войната в ирак пиените пидирази от Вагнер бяха тръгнали да атакуват на принципа "их там нету" аМа ги видяха вечерта на скенерите и 180 дадоха фира на место другите напълниха московските болници. Най много украйна и китай да имат обща граница.
15.
Горски дух
14.04.2021 01:51:18
29
9
БЕЗ РАКЕТНИ УДАРИ ВАШИНГТОН ДОВЕДЕ КРЕМЪЛСКАТА ШАЙКА ДО ПОЛУДА
За да не го забравят и за да започнат преговори с него, бункерният заточеник от Московия отново размаха оръжие. Но публичните демонстрации на „велика сила“ все по-очевидно са съпроводени от смразяващ страх от ответните мерки на НАТО, САЩ и на Украйна. Мерки, които нарастват по брой и по качество като снежна топка, пусната от висок планински връх:
1. Преди седмица президентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на Пентагона Лойд Остин разговаряха с украинските държавни ръководители и им обещаха категорична подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Думите веднага бяха превърнати в дела. Към украинските летища потегли керван военнотранспортни самолети от американските авиобази в Рамщайн и Познан.
2. Министерството на правосъдието на САЩ изготви пакет със санкции, предназначени да погребат "Северен поток-2".
3. В близките дни предстои в Украйна да пристигнат 15 щурмови безпилатни летателни апарати - турските дронове "Байрактар ТБ2", с което броят им ще достигне 35.
4. Литва и Латвия призоваха НАТО да предостави на Украйна План за действия за присъединяване към Алианса.
5. На 7 април по инициатива на Великобритания се състоя видеосъвещание между ръководни кадри от САЩ, Обединеното кралство, Канада, Литва и Полша. Участниците потвърдиха намеренията си да извършат обучение и да осигурят всестранна подкрепа с цел да повишат отбранителните способности на Украинските въоръжени сили и да бъде постигнат напредък в оперативната им съвместимост с НАТО.
6. В рамките на учението „Дифендър Юръп 2021“ ще бъдат отработвани бойни действия срещу Московията.
7. Американска делегация, водена от старши военен аташе, посети Донбас. Помощта от Съединените щати е гласувана и съгласувана в съответствие със статута на Украйна като „Партньор на НАТО“, предоставен й през юни 2020 г.
8. В близките месеци войски на НАТО ще проведат серия от учения на украинска територия. Сценарият включва действия за „Отразяване на широкомащабно настъпление на условна държава-агресор“.
9. Командването на Сухопътните войски на Украйна започва ускорена подготовка и учения на Силите за териториална отбрана. Съединенията и частите ще отработват борба срещу диверсионно-разузнавателни подразделения на противника и охрана на критично важна инфраструктура.
10. Авианосна ударна група от ВМС на САЩ навлезе в Източното Средиземноморие с готовност да защитава военни и граждански обекти в Черноморския басейн.
Флагман на групата е атомният самолетоносач „Дуайт Айзенхауер“ с 90 самолета палубна авиация. В състава на групата влизат ракетен крайцер проект „Тикондерога“ и 4 ескадрени миноносеца проект „Ърли Бърк“.
11. Американски разузванателни дронове RQ-4 Global Hawk, базови патрулни самолети проект "Посейдон" и самолети за радиотехническо разузнаване вече плътно оглеждат и снимат окупирания Крим, черноморското крайбрежие на Русия и окупираните територии в Източен Донбас.
Извод:
Акцията за сплашване на Запада и на Украйна се провали.
Кремъл бе принуден да прибегне към импровизации от рода на „ще защитим рускоезичното население в Донбас!“ и да обвинява Украйна във всички смъртни грехове.
Само да не стане като в пословицата „Даваш рубла, за да влезеш в играта, а излизаш с краката напред“.
Засега процесите протичат според плана.
Но Минските съглашения дадоха фира
14.
Пророк Илия
14.04.2021 01:19:12
5
17
Защо си мисля, че и в WW3 пак сме на страната на губещите. Къде да се скатаем докато трае войната?
13.
Туню
14.04.2021 00:04:49
6
12
Не се притеснявайте! Президентът ни е летец и винаги ще ни защити!
12.
Горски дух
13.04.2021 23:51:29
43
16
Спокойно, другари русияни, пазете си здравето и нервите, че и без това напоследък смъртността се е повишила. Без значение дали ви харесва или не, но русия е една мишка в сравнение със САЩ и НАТО. Русия е мишка и във военно, и в икономическо и всякакво отношение. Съвсем скоро Русия ще бъде разпарчетосана. Русия не е способна да воюва с НАТО. Не е способна да издържи дори на минимален военен сблъсък със САЩ. Съвсем отделен е въпросът, че в русия никой не би посмял да предизвика САЩ сериозно, камоли да посегне на американска военна единица, каквато и да е тя. Нещата се очертават така: Китай завзема Сибир, Украйна си връща Крим, а Германия Кьонингсберг. Финландия ще си върне Карелия, а Литва и Латвия, окупираните територии в Псковска и Смоленска губернии.
11.
_nib_
13.04.2021 23:30:04
12
30
Мръсният американец иска да тропа на портите на Русия.....Вероятно го успокоява факта че е пролет,и няма да яде зимната хурка както наполеон и хитлер.....Като стана въпрос за порти....как ще се почуства тази гнида реднека....как ще реагира на няколко балистични ракети разположени в....да речем Куба?Изроди мръсни,алчни,империалистическа паплач.
10.
Горски дух
13.04.2021 23:03:06
47
17
Война най-вероятно няма да има, за което блядовете трябва да благодарят, защото ако има война, то със сигурност русия ще бъде изтрита от лицето на земята. Да, гледам, че тука разни полупияни анцузлиии с два грама ум обясняват, какво и как русия щяла да превземе в Украйна, НО! Нито един тукашен ракиен анцузлия не само не знае, но и дори минимална идея няма каква е действителната военна мощ на САЩ. Пичове, ако това свръх технологично военно чудовище, зад което стоят на практика неограничени ресурси, тръгне да воюва, от руските батальончета и ватата няма да могат да намерят, че да я погребат някъде нелегално. И рушняците го знаят това чудесно, затова, ще клекнат, когато трябва. Военният потенциал на САЩ не е като руската анимация.
9.
Саша Ахмедов Майкъл Чърчил
13.04.2021 22:56:43
7
21
Турция става все по близък приятел на Русия а нашите патриоти гонят братушките. При война от страна на кои ще сме?
8.
Gordon Shumway
13.04.2021 22:44:09
27
11
ПедеРусия и Украина са братушки. Ама орките на путин искат да накекат нови територии. Изродите не им стига, че са превзели и осрали територии колкото 1/3 от Света. Още искат...
7.
Киловат
13.04.2021 22:30:56
3
5
Най-вероятно ще започне от Поморие, и вие флегмани ще сте първите, които ще отразите разпалването на ТСВ. Вярвам го! Къде са млякото е руснака, за един преАтел да питам?
6.
Коко
13.04.2021 22:14:44
2
19
Никой не иска война,не плашете хората.
Ще подрънкат малко железа и ...до там.
Никой няма полза от война.
5.
До 4
13.04.2021 21:59:48
49
10
Знаеш ли какво ще направи Америка ,ще им изпрати малко Томахоук като подарък и руското джудже ще си събере пияните блядове и ще се наака
4.
TT
13.04.2021 21:55:29
9
22
Аре е къде е тая война.От както се помня тея само воюват и нищо.Да ви кажа ли какво ще стане.Както казва великия комик :)
Руснаците много скоро ще им писне и пак ще влязат в Украйна и ще почнат да превземат градове,все едно превземат кръгове от шампионската лига.А американците какво ще направят..ще наложат санкции..хахаааа..ще им сложат глоба.Украинците да спят спокойно..
3.
Боеко мъжкара
13.04.2021 21:53:24
1
7
"Па и ако стане война, с когото и да е, който и да ни нападне, ние ще се покриеме, така че нема да казваме на народа сега да бъдат лоялни на НАТО или да посегат на Русия. Кой как си реши - да действа. Това е демокрацията!"
2.
Конфликтният април
13.04.2021 21:48:41
9
7
Да го наречем с истинското му име - Сатанинският април, водещ до големия Сатанински празник 1-ви май! Да не мислите че той случайно беше празник на "труда" и сплотяващата се международна рая?!

Накратко, да, като никога не лъжат. Очаквайте инсценирани "събития"!
1.
спокото
13.04.2021 21:09:32
5
17
Дългосрочната стратегия е Китай, Русия и САЩ да се хванат за ръце... и да играят български хора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори