×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ без подкрепа за правителство, Слави играел за Радев и искал предсрочен вот


ГЕРБ без подкрепа за правителство, Слави играел за Радев и искал предсрочен вот
ГЕРБ са в много тежка позиция, защото на тези избори Радев надви Борисов и ако изпуснат мандата, инициативата отива в президента, каза Първан Симеонов
05 Април 2021, Понеделник, 09:22 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Според социолога Първан Симеонов най-легитимният избор би бил партиите на протеста да се коалират с БСП

ГЕРБ спечели изборите, но едва ли ще събере подкрепа в парламента, за да състави правителство. Ако се стигне до предсрочни избори, има вероятност партията на Слави Трифонов да ги спечели. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Първан Симеонов от „Галъп”.

„Тогава в страната ще има една съвсем нова ситуацията. Опитът показва, че ако един изпит е издържан, на следващия резултатът ще е по-добър. Хората на Трифонов казаха, че са съгласни с идеята за провеждането на нов вот”, добави Симеонов.

„Гласовете за промяна натежаха. Ситуацията е патова. Най-легитимният избор би бил партиите на протеста да се съберат и с подкрепата на БСП да направят кабинет. Ще е мъка ГЕРБ да прави правителство”, коментира Симеонов. 

Димитър Ганев от „Тренд” пък каза, че има три варианта. Единият е за експертен кабинет на ГЕРБ и „Има такъв народ“. Другият вариант е коалиция около протестните партии с подкрепата на БСП. Новите избори също били на масата.
 
„Вероятно изглежда красиво за мнозина партиите, които обраха протестния вот, да се обединят, но е трудно постижимо. Слави Трифонов иска промяна в изборното законодателство, основано на резултатите от референдума, а нито БСП, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Мутри вън“ биха подкрепили такова нещо“, коментира Ганев. 

„Флагманът на протеста е Румен Радев. ГЕРБ са в много тежка позиция, защото нямат право да изпускат мандата. Образно казано, вторият мандат на Слави Трифонов отива при президента. Изпуснат ли ГЕРБ инициативата, отива при Радев и това е перфектният за него първи тур на президентските избори. Ако изчислим мандатите на антиГЕРБ партиите и тази на Борисов, можем да кажем, че президентът надви“, коментира Първан Симеонов. 

"По време на изборите Борисов си мислеше да удържи на властта до изборите и да ги спечели за чест и после да ги остави, за да може да се надява един ден българите да си го върнат, както стана през 2013 г. Толкова обаче се нажежиха отношенията им с Румен Радев, че ако инициативата отиде при президента, лидерът на ГЕРБ се опасява, че няма да му бъде простено", добави той. 

"Всичко, което се случва, сме го предвидили още по време на протестите. Може да намерят някоя красива фигура за бъдещ премиер, но трудно", каза още Симеонов. 

„Не виждам как може да се получи стабилна конфигурация за работещо правителство. Ще има проблеми в продължение на месец докато се стигне до някакво може би служебно правителство”, каза пък социологът Кольо Колев.

И социологът Мира Радева, и  социалният антрополог Харалан Александров се обединиха около тезата, че съставянето на правителство ще е трудно.

"Партиите имат всички възможности да направят мажоритарни избори, за да се опитат от втория път да спечелят първото място", каза пък политологът Таня Буруджиева. 


В категории: Избори 2021


Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
36
Коментара по темата
36.
много им стана
05.04.2021 16:04:23
2
6
Вън мутрите от властта!
35.
*********
05.04.2021 15:19:17
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
*********
05.04.2021 15:08:39
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
33.
*********
05.04.2021 14:54:35
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
32.
Елементарно
05.04.2021 13:50:03
3
3
ГЕРБ приемат да подкрепят в парламента всички искания на Слави по референдума в замяна на съвместно управление и хоп- ето ти правителство. Няма да изпускаме евролапачката я.
31.
Бай Иван
05.04.2021 13:16:20
3
2
ГЕРБ+СДС=БКП+ДС
30.
бай Драгой
05.04.2021 13:00:33
1
6
Много фрагментирано народно събрание се очертава, т.е. ялово и за нищо не става. Б. Борисов няма да може да състави правителство, а Сл. Трифонов ще може да състави правителство, но няма да го направи. Остава служебен кабинет на Р. Радев. Президента ще свърши работата с разследване на корупционните сделки и реформата в съдебната система и прокуратурата. Ще му се вдигне и рейтинга за новите избори за Президент на Р. България. И какво следва. Избори за Президент, след тях нови избори, обаче за Велико народно събрание, в което с удоволсвие ше се настанят около 480 - 520 народни избраници за разглеждане и смяна на Конституцията на Р. България. Както казва народа в една поговорка, кучета си лаят, а кервана си върви. Честито.
29.
Петък 13
05.04.2021 12:20:20
4
6
Аз мразя Борисов, но нямам нищо против да направи правителство и да го оглави. Ще му се наложи да се явява и на парламентарен контрол и със сигурност ще се създадат много комисии, които ще разследват злоупотреби с фондове и т.н. С две думи, Бойко го чакат тежки дни. Рахата, който му осигуряваше мнозинството свърши. Ще го попилеят. Петъчният парламентарен контрол ще ми стане любимото телевизонно шоу
28.
Ежко
05.04.2021 12:04:27
1
11
Тия празнодумци, откриха топлата вода!
От една година е ясно, че сме в парламентарна кома!
Ясно е, че НЯМА кой да състави правителство.
Пак мрънкат предположения и стъкмистика.
Няма победени и победители.
Има един разединен народ, който се хвърля на всеки, който залъже и има необходимите пари и трибуна да го направи. След 4 години нов!!!
Щял да легитимира БСП с протестиращи. Тоя филм го гледахме с Тройната коалиция. По-голямо колче не сме яли!!!
Драпане за власт и баница на разни посоки. Последните два парламента почти същото. Нито ГЕРБ нито МС, нито Президинство, нито която и да е ПП е виновна за некадърният народ. "Новото" поколение избра Слави Трифонов. С какво точно го асоциира?!? С "Нека ме боли" или "Хайде накажи ме"? Да точно това е Слави Трифонов! ЯдИнИ, пиЙнИ и маси!!!
Трагедията е пълна. Предстоят нови седмици на надлъгване и резултта служебен кабинет!
Овълчената БСП драпа за кокала, като за последно! Новите лица тепърва ще трябва да връщат инвестициите на спонсорите си. ГЕРБ и СДС започват да се спускат по надолнището. ДПС си са с твърд процент. Оправдания с ниска активност - не вървят! Марешки Симеонов Няма как хора без идея да гласуват за някой, който няма идея, обаче е така!!! Само по визия политика не се прави.
В големите "демокрации" , където за крадене има стотици пъти повече от тук, избирателят има 2-3 алтернативи. В България 33.
27.
Първан, наркоман!
05.04.2021 11:56:12
5
13
Ей лъжльо, 100% от коментарите и анализите са ти в полза на Радко, и това е винаги. Радев надвил хахаха. Как надви бе тъпан, като основната подкрепяща го партия БСП се срина тотално. А за Слави, не се притеснявай, ди няколко дена ще се изненадаш и тогава пак ще трябва да ръсиш нови платени лъжи.
26.
С мутри Не се преговаря!
05.04.2021 11:19:29
14
12
Помним, че той си избира Главния прокурор, нали?
Помним, че той обезличи и подигра Парламента, нали?
Помним, че той разду и напълни с калиники държавната администрация, нали?
Помним, че сме на опашката по ваксиниране, нали?
Помним, че направи всичко възможно да не гласуваме, нали?
Помним, че направи всичко възможно изборите да не са прозрачни, нали?
Помним, че сме на челно място по смъртност, нали?
Помним, че сме на челно място по бедност, нали?
Помним, че сме на челно място по корупция, нали?
Да запомним и на кого искрено благодари Борисов – на „моята“ партия, колегите от СДС, хората от външно министерство, хората от вътрешно министерство, Марияна Николова, Централната избирателна комисия, Районните избирателни комисии. Те направиха всичко възможно да го задържат на власт и да не бъде по волята на Суверена. Не успяха!
Да запомним, че ни каза, че няма да се справим, нямаме експертиза, нямаме хора, не разбираме, трябва да се учим.
Да се порадваме един, два дена, три и след това никакво мислене – с мутри не се преговаря.
Адв. Албена Белянова, Фейсбук
25.
Аз
05.04.2021 10:52:19
7
15
Айде сега аут и николофф
24.
Мм
05.04.2021 10:48:45
3
16
Чалгаря Маджо принцеса Галева Ян бибиян като прибавим и предателя с големите уши където гледа като малоумен сме готови за авразийския съюз Там ни е мястото при истинските братя Киргизстан Казахстан Таджикистан
23.
Моряка
05.04.2021 10:48:40
7
17
Чалгаря премиер .........Кауна президент ........ех каква мъжка любов има между двамата!
22.
SS waffen
05.04.2021 10:42:20
3
14
До8 Абе разбирачи , ,нали за да направят промени в изборния закон, в съдебната власт и т.н. трябва народно събрание. Какъв служебен кабинет на Румен Пъпката те гони ,как кабинет ще приема закон.Ебаси тъпите чалгари,изкуфели от слушане на Учиндолския славей.
21.
гражданин
05.04.2021 10:39:40
9
13
видов ден иде гербери и флагмани
20.
.
05.04.2021 10:39:01
4
15
Тия само глупости приказват. Най-голямата глупост, която протестните партии могат да направят е да се коалират с БСП, това е най-пробитата партия и заедно с ДПС нямат място в парламента. Колкото и неприятни да са ми Герб и да искам някаква промяна, БСП е най - лошият възможен вариант, те даже опозиция не могат да бъдат, скапани комунисти, за нищо не стават. Хиляда пъти повече предпочитам Баце пред Корнела, дано протестните партии си спомнят, че протестите не бяха само срещу Герб, а срещу цялото статукво.
19.
Моряка
05.04.2021 10:37:47
4
18
USA Достойните българи работят за страната си ,плащат данъците си в България ,борят се за нея а не наблюдават от вън..........ясно!
18.
До 003
05.04.2021 10:37:18
1
2
чини ми се , че ти е отзад, ма ти си отворен и не го усещаш май!
17.
От трън, та на глог,
05.04.2021 10:30:34
2
10
пардон, от мутрия на чалгия. Населението както в Отечеството, така и в чужбина явно не само не може да надскочи себе си, но все по надълбоко се забива. Може да си тръгнеш от БайГания и "Зелен листец", но те не си тръгват от тебе никога, където и да отидеш.
16.
Моряка
05.04.2021 10:30:06
9
22
На чалгарска България ,чалгарин премиер ............прекрасна комбинация. Ха ,честито българи.......ха ха ха!
15.
От USA
05.04.2021 10:27:23
14
20
Благодаря на Българите в чужбина, които гласуваха за Демократична България и Изправи се! Мутри вън. Благодаря им, че гласуваха Срещу ГЕРБ и измислената партия на Симеонов и на Марешки !
От 488 гласували в Атланта, Джорджиа, Нито един НЕ е гласувал за ГЕРБ, Симеонов и МаГарешки.
Благодаря Ви Достойни Българи!
14.
Цъфнал гербер
05.04.2021 10:22:30
7
20
Около герберугите се носи зловоние. И те като боко тиквата гледат уплашено, молят се, готови са на колене да паднат за да продължи дерибейството. Абе насрали са се от неизвестното
13.
Koko
05.04.2021 10:20:54
8
9
Липсва ми новината за ковита или след изборите изчезна той ония си призна че сме били вече със стаден имонитет така че страха свърши
12.
Сандо
05.04.2021 10:20:42
8
13
Победителят е големия губещ,,заедно с патреотарите, следва бай Ставри. Честито българи!
11.
Страхил
05.04.2021 10:19:52
11
26
Славчо е на пластичен хирург, ще му заличават татуировките и шият дупките от обеци на ушите, че няма представителен вид за Европа!!!НАИСТИНА НЯМА ТАКЪВ НАРОД!!!!
10.
*********
05.04.2021 10:17:17
4
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
?
05.04.2021 10:13:20
24
19
Славчо как е с крачето, за един пидал питам?
На какво ще свири чалгаря откачения наркоман в новия парламент на виола, кавал с една дупка, кларинет или на дудук ?
Куку Бенд ще прави концерт в парламента салата кючек с главен герой Слави клоуна цирковото изкуство, неграмотния селяк.
8.
:D
05.04.2021 10:11:09
7
24
След няколко месеца пак сме на избори 2 в 1.То това беше ясно още от начало.Слав няма да иска да съставя правителсво защото знае че на следващите избори може и пъра политическа сила да се окаже,ще остави президента да му свърши мръсната работа със служебния кабинет(промяна на избирателната система,разследване на корупционите сделки и реформата в съдебната система и най вече прокуратурата.) и така няма да се сблъска челно с Бат Бойко.Тупането на топката в случая му носи само позитиви.Очаква ни интересно лято
7.
111
05.04.2021 10:05:17
5
20
Флагман, нещо за коалиция "Неволя" няма ли да напишете ...
6.
Очакваме
05.04.2021 10:04:57
13
35
скоро смяна на надписа на Народното събрание с "Чалгата прави силата", а децата в детските градини и в училищата задължително ще изучават чалга!
А между другото що така Славчо се покри зад измислен претекст, че има симптоми на Ковид? Май се уплаши от резултата или по-скоро, няма визия и не знае какво да прави, ако трябва да управлява? Ами България не е Куку бенд!
5.
Валери
05.04.2021 09:53:56
5
25
Нещо за нас няма ли да напишете?
4.
Да живее България!
05.04.2021 09:52:38
13
39
Огромен респект за всички българи и тук и по света за шута към слугите на тиквата и поставянето на доган в девета глуха!
3.
Student Alex
05.04.2021 09:40:43
22
68
Да ни е честит новият месия! Моля, всички българи от чужбина, които гласуваха за него, да се върнат в БГ, за да си ги управлява тях, защото явно ние ще заемем скоро техните места в странство.
2.
Бай Ставри
05.04.2021 09:36:14
13
39
Тиквите при мен в затвора
1.
jeko
05.04.2021 09:31:49
21
49
Много шокиращи се оказаха тези избори за мен - Слави, Божков, Мая Манолова, останалите "герои". Единственото положително от цялата история май е изпадането на ВМРО, разгрома на Корнелия и слабото представяне на ДПС.
Кой знае каква уродлива коалиция ни очаква. Не си представям Герб и Слави да управляват заедно, но кой знае, всеки иска да се намърда във властта. Никак не ми се нрави подобна конфигурация, но изглежда всичко е възможно. Пълно дъно, пълно опростачване на народа. Лъснахме съвсем колко ни е капацитета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Младеж арестуван заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Младеж арестуван заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Възрастната жена извади голям късмет, в дома му са намерени парите ѝ Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен В събота срещу неделя "взривил" премиера, след като отишъл в Черна гора и си изключил телефона, бил неоткриваем за посланици и дипломати  Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване
Нетаняху зове да се отговори на иранската атака умно Нетаняху зове да се отговори на иранската атака умно Израел е обещал да информира САЩ преди да предприеме контраатака, за да даде на US войските време да се подготвят за ирански ответен удар Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, коментира той Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Нападението засили опасенията от голям конфликт в Близкия изток Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси  критикувайки неотдавнашните атаки срещу Запорожката АЕЦ Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори