×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каква ще е съдбата на двете недоносени близначета и 4-годишната им сестричка от Карнобат?


Каква ще е съдбата на двете недоносени близначета и 4-годишната им сестричка от Карнобат?
36-годишният Христо и 31-годишната Теодора починаха от COVID-19, оставяйки три сирачета
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Март 2021, Сряда, 15:31 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Пращат ги в Дом „Майка и дете”, докато се определят попечители, а по-късно и родители – дълга и сложна процедура

Няколко часа след шокиращата вест, че е починала 31-годишната карнобатлийка Теодора , чиито две близначета бяха извадени месец преди термина – заради влошеното й здравословно състояние от COVID-19, социалните мрежи завряха от призиви да се започне незабавна кампания в помощ на дечицата.

Възможно ли е това? Чии са децата всъщност? Двете родени в осмия месец момченца имат и по-голяма сестричка, на 4 години. С нея законово ситуацията изглежда решима, но братчетата са родени без баща, защото родителите не са имали сключен граждански брак. Нямат и майка.

Случаят в Карнобат се оформя не само като трагичен, предстои продължителна съдебна сага за определяне на първо време на попечителството върху тях, а след това и на евентуалните им бъдещи родители. Казусът е твърде сложен и с него вече се сблъскаха социалните служби в Община Карнобат. Впрочем и от местната администрация на Общината са готови да подпомогнат трите кръгли сирачета, при това веднага, но нормативната уредба няма как да бъде пренебрегната.

Флагман.бг припомня какво се случи през последните 10 дни в семейство Траеви от Карнобат.

36-годишният Христо, който е родом от Карнобат, е притежавал собствена фирма за застраховки, от която е печелел сравнително добре. Той е живеел на семейни начала, без граждански  брак, с 31-годишната Теодора, която е от Бургас. Двамата създават семейство преди 6 години, когато се ражда й първата им дъщеричка. Младото семейство доскоро живеело в къщата на родителите на Христо – на ул. „Витоша”.

COVID-19 остави близначета от Карнобат сираци, майка им издъхна в болницата

Теодора и Христо си купили къща на главната ул. „Граф Игнатиев”, която по думите на техните приятели била добре обзаведена, двамата се готвели да да посрещнат второто си дете. Оказва се, че Теодора е бременна с близнаци. В очакване на двойната радост Христо не спирал да работи, пренебрегнал влошаването на здравословното му състояние в края на февруари. Въпреки че се чувствал отпаднал, той не потърсил лекарска помощ дълго време, вземал традиционните лекарства срещу температура и болки в гърлото. Физически бил здрав, нямал придружаващи заболявания. Той бил приет по спешност в Бургаската белодробна болница, където с часове състоянието му се влошавало заради напреднала бронхопневмония. Преместен бил в реанимация на УМБАЛ”Бургас”, но е било твърде късно – 36-годишният мъж умира от COVID-19 на 11 март т.г.

По това време започва да се влошава състоянието на Теодора, която вече е била диагностицирана със страшната зараза. Първоначално тя е настанена в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Бургас”. За нея се полагат необходимите грижи, тъй като е имала и придружаващо заболяване - диабет. Теодора изпада в критично състояние, преместена е в реанимация на УМБАЛ”Бургас”, интубирана е. Докато е в медикаментозна кома, гинеколозите предприемат цезарово сечение и успяват да спасят двете близначета – момченца. Те се оказват напълно здрави, макар и недоносени. Тежали са по 1500 грама.

Жестока драма: Бременна в 8-ия месец в тежко състояние от COVID-19, спешно извадиха близнаците й

На 11 март, когато всички медии  оповестиха разтърсващата новина за починал млад баща от COVID-19, оставящ сирачета две недоносени деца, появили се току-що на бял свят, и жена в кома, близките на семейството помолиха журналистите да свалят абзац, свързан със смъртта на Христо. Те имаха право, тъй като хирурзи и реаниматори вярваха, че ще успеят да върнат към живот Теодора. Притесняваха се младата жена да не научи от медиите, че Христо вече го няма.

Два дни по-късно, Теодора действително бе изведена от комата и за близо 24 часа бе в съзнание, лекарите се надяваха на чудо, въпреки че показателите в кръвната й картина бяха критични. Тя почина снощи в Отделението по реанимация на УМБАЛ „Бургас”.

От днес нататък трябва да бъдат дадени отговори на въпросите, които постави Флагман.бг в началото на тази публикация. От една страна родителите на Христо са съсипани от случилото се в семейството им. Бащата е прекарал COVID-19 преди няколко месеца и все още не е напълно възстановен. След смъртта на сина му той е спрял да ходи на работа в свинекомплекса на Крумово градище. Събина – майката на Христо, позната е в съдебната система. От много години работи като сътрудник в адвокатска кантора

След кошмара със сина й и снаха й, тя е поела  грижите за 4-годишното им момиченце, което е било припознато още с раждането му от баща си. С двете близначета, родени преди няколко дни недоносени обаче, ситуацията е много сложна. Напрактика те са без родители - без майка и без баща. Ще останат в Отделението по неонатология, където полагат огромни грижи за укрепването им и бързото наддаване на тегло, не повече от 10-15 дни.

По информация на Флагман.бг за живота и здравето на момченцата няма никаква опасност. За тях се полагат професионални грижи.

Когато дойде време обаче да напуснат неонатологията, двете пеленачета трябва да бъдат изпратени в Дом „Майка и дете” и за тях да се търсят родители. Житейски и морално погледнато, това наистина е страшен проблем за двете момченца. По закон най-близко до тях и 4-годишното им сестриче са родителите на починалата им майка. Те живеят в Бургас. Дори и да искат да се грижи за двете малки момченца и по-голямата им сестричка, бабата Събина и съпругът й трябва да извървят дълга и сложна процедура, преди да ги приемат вкъщи.

Това, с днешна дата, не е толкова важно за тях, колкото двойната мъка за погубените от COVID-19 син и снаха.Проблемът ще се появи в следващите дни.

Флагман.бг ще продължи да информира за развитието на тази семейна драма. Към момента е невъзможно да се открие банкова сметка или да се посочи човек, към когото да се ориентират парични помощи, дрехи и вещи от първа необходимост.


В категории: Карнобат


48
Коментара по темата
48.
От 25 до 29
19.03.2021 23:09:16
0
1
Това ли изпусна единствената ти гънка /равновесна/? Може да съм груб, но не и прост като теб! Мат`рял!!
47.
Голяма трагедия
18.03.2021 11:59:03
0
5
Сега научавам, че и бащата е починал...
Щом роднини искат да ги гледат, нека им ги дадат, а не да ги пръскат по приемни семейства!
46.
ДИмитър
18.03.2021 10:12:08
0
5
Дълбок Поклон :(
45.
Стига тъпотии
18.03.2021 10:06:34
0
11
Каква мутра бе... хора спрете се, моля ви! Пожелавам ви да не се случва на вас и вашите близки.

Ако на ваш близък му изтапанят снимката и го нахрани целия град няма ли да посърнете?
Профанския ви кеф ви да си пишете тъпото неинформирано мнение е болезнен за някои хора. Смилете се над душите на пострадалите поне веднъж.
44.
Човек
18.03.2021 08:30:44
0
14
Моля, спрете да си чешете езиците... Не всеки пълен мъж е мутра. Христо и Теодора са заедно поне от 2009 откогато я познавам. Тя беше чудесно момиче, добра и отзивчива, една от отличничките в университета. Не пропускане лекция или упражнение. Жестока трагедия. Децата ако не останат при бабите и дядовците, ще бъде върхът на безумието...
43.
До 41
18.03.2021 00:36:32
1
2
За протокола - пълният израз е
"За мъртвите, или добро, или нищо, освен истината". Не ги познавам и не мога да коментирам, но от статията става ясно, че се е мислил за по-голям от опасността.
42.
Буба
17.03.2021 23:28:29
0
11
39,ти си страшен тъпак, човече. Вземи млъкни и не се излагай. Мутри и мутреси няма-има едно почернено семейство и 3 деца сирачета. Вирусът не е за подценяване. Светъл път и мир на душите на младите хора.
41.
36, 39
17.03.2021 23:04:53
0
8
Явно има някаква лична злоба към хората. Не са ли ви учили, че за починал само хубаво или нищо. Какви то и да са били приживе си е било за тогава. Злобата е излишна, особенно когато е към някой, който вече не може да се защити срещу нападките. Жалко за дечицата.
40.
Обществена подкрепа
17.03.2021 22:57:39
1
2
Сега кмета ще им гласува по 360 лв и ще каже че това по закон , за да се отчете. Тези деца нищо добро не ги чака нататък- домове, приемни родители , чалга и прочие карнобатска действителност.
39.
реалист
17.03.2021 21:42:27
37
1
Както е казал Ботев - смешен плач. Всички ревнали. И за какво? За една дебела мутра, умряла от ковид щото маските са за женчовци или го мързяло да си мие ръцете преди ядене (то да не е лесно,аслъ, такова туловище да поддържа, сигурно по 20 пъти на ден набива). Но преди да умре заразил и мутресата и сега няма кой да въведе идното поколение мутри в занаята. Всички знаем какви хора имат "собствен бизнес" със застраховане в малките населени места. Това не е експертен служител на голяма компания. Интересно герои като Очите Куката и пр. как не се наканиха да легализират бизнеса си с "такса спокойствие" по същия начин.. Да застраховат за черни дни..
Това е - истината понякога звучи неприятно.
38.
Marry
17.03.2021 20:37:10
1
9
Господ да пази д2те близначета и сестричлата им и вярвам, че това ще е последната загуба за тях.
Вярвам, че оттук нататък ги чака успешен живот.
Бог да прости душите на клетите им родители.
Бог е милостив и ще бъде с тях.
Силно вярвам в това.
37.
До 36
17.03.2021 20:25:49
3
12
Що за неадекватен въпрос? Ми не е мутра, но дори и да беше това не е от значение. Като нямаш какво смислено да кажеш по-добре не коментирай.
36.
честен бизнесмен?
17.03.2021 20:17:10
23
0
Като го гледате на снимката, не ви ли прилича на мутра..?
35.
До 31
17.03.2021 19:45:59
2
2
Кажи, ама честно, връзваш ли си крачолите като излизаш навън?? Че някой ако кихне и ще окаляш периметъра!!
34.
АБВГ
17.03.2021 19:23:11
1
9
Тръгнали да ми коментират защо нямали брак. Не се притеснявайте. В 21 век има ДНК тест. Той ясно ще покаже, кой на кого е баща. Никой няма да лиши никой от нищо. Трите деца ще са си заедно винаги и ще се намерят настойници. Не пишете глупости.
33.
До 32
17.03.2021 18:54:25
1
5
Като него познаваш Христо не пиши
32.
Храна за мисълта
17.03.2021 18:41:51
8
10
Eгати законите, ако ти казват, че нямаш майка и баща, при все че се знае кои са! Пълно безумие! Ще разделят децата. И съжалявам, че Христо е починал, но ще кажа нещо, та барем другите като вземат пример. Подозирам, че Христо не е сключил брак с Теодора, за да се застрахова поради своите предразсъдъци и комплекси, което е крайно безотговорно към децата! И отново, не се е погрижил за собственото си здраве, заразил е Теодора, и сега какво? Мъжете в България са наистина крайно безотговорни и повличат всички със себе си!
31.
До Гешев
17.03.2021 18:27:59
8
27
Всички тези дето насаждаха ,че вируса е просто едно грипче ( Мангъров , Радев, чалгаря Славчо неговото лике Тошко) и всички които масово подстрекаваха хората да не спазват мерките и ги заблуждаваха с цел спечелване на няколко гласа на изборите , трябва да бъдат разстреляни публично на площада . Казах
30.
Трол
17.03.2021 18:26:33
0
22
Бог да ги прости. Ужасна трагедия...
29.
До 25
17.03.2021 18:09:33
2
4
Невероятно си прост.
28.
2.
17.03.2021 18:02:01
2
10
Дядото може да ги осинови,такъв е закона.Все пак в акта за раждане е записана майката и се знае кой е баща и.
27.
Bgman
17.03.2021 18:01:40
4
48
Да четат внимателно всички, които продължават да живеят без брак и продължават да говорят глупости, че той е една формалност, важното било да се обичат. Глупости на търкалета! Бракът е юридически узаконен съюз и носи много повече права, отколкото задължения!
Ако имаха брак сега децата щяха да имат баща. А сега са родени от самотна майка и няма вече кой да ги припознае като баща, защото той е починал. Сега нямат право и на наследство от негова страна. И цял живот в документите им графата за баща ще е празна!
И всички тези проблеми, защото някои се опитват да надцакат вековни традиции - от мързел, от тарикатщина, от безбожие...
26.
Запознат
17.03.2021 17:56:03
0
28
Роднините са много свестни хора дайте децата на тях какъв дом майка и дете.Семейството преживява такава трагедия вие ще ги мъкнете по институции.
25.
до 5
17.03.2021 17:40:16
1
7
Ма ти си бил голям Господ бе! Дава, раздава, определя, нарежда.....Ти в коя държава си мислиш, че няма сложна процедура по определяне на приемника!?!?
Само на журналя, без да познаваш факти и законови постановки, взе да лее компетентност. Че и 28 последователи....Лайнянковци!
Има си закон, който ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ДЕЦАТА!!!
Не за следващата 1, 2 - 5 години, а до навършване на пълнолетие.
Ако има 10 претендента, трябва да ги радкъсат ли? Ами, ако дятот не ги иска? Ами, ако лелята или друг роднина претендира, че може да им осигури по-добър живот? Ами, ако се появи друг баща?!? Тиквеник! ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ!!!
Не си ти, който да вада акъл на хората, които ще поемат отговорност за собствените си решения!!!
24.
Bs.
17.03.2021 17:37:25
0
11
Определено ще ни липсваш много! Ще ни липсва твоето неповторимо присъствие, но ти ще бъдеш вечно жива в сърцата и душите ни.
23.
Фанта Бамбуча
17.03.2021 17:04:15
6
11
Ако това нещо продължи още пет години всички във страх ли,ще живеете?
22.
НЕ МОЖЕ ДА Е ТАКА
17.03.2021 16:54:53
0
47
Дечицата си имат роднини и от майката , и от таткото

НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ОСТАВИ
21.
moa moa
17.03.2021 16:47:54
1
40
Голямо нещастие. Дано поне, бъдат щастливи през живота си, занапред децата.
20.
Иван
17.03.2021 16:37:08
1
22
Много тъжна история... без щастлив край :(
19.
Боби
17.03.2021 16:31:37
3
48
Точно житейски и морално погледнато, няма никакъв проблем за двете момченца. Проблемът е, че сега един куп адвокати ще гледат на ситуацията като източник на кинти. Също така един куп социални работници ще си оправдават заплатата.
18.
До 13
17.03.2021 16:15:34
11
22
Ваксинка се иска, ваксинка, 1 година вече е факт, че абсолютно нищо друго няма ефект, освен психясване.
17.
МИЛЕН
17.03.2021 16:09:27
2
24
И ПОСЛЕ ЛАМТЕТЕ ЗА ПАРИИИИ..МИР НА ДУШАТА ИМ.
16.
*********
17.03.2021 16:07:12
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Бург
17.03.2021 16:00:41
0
68
Организирайте кампания и нека Бургас покаже ,че сме единни . С пари няма да върнем родителите на тези деца но ще помогнем на роднините да се справят с тази ситуация по лесно .
14.
До 12
17.03.2021 15:58:40
1
5
И да им го напишете, все тая. Само ще се радват, че им реагирате. Хем лична трагедия преживяха и пак продължават. Но той Господ отгоре гледа.
13.
До 8
17.03.2021 15:56:46
7
51
Какви глупости ве смотан който и да ги осинови тези деца нямат вече родители , защото мнозина глупаци още неса разбрали ,че в тази ситуация само и единствено от нас зависи колко щети ще понесем . От дебилите се иска само елементарна дистанция и една маска да си сложиш и като се усетиш ,че имаш някакви симптоми да се изолираш да зада запазиш околните и близките си хора . Такива трагедии ще тежат на съвеста на всички заблуждавали хората ,че това е едно грипче .
12.
Микропедиатър
17.03.2021 15:56:31
3
18
Абе стига сте писали глупости, бе! Нямали имена децата, ИМАТ! И никакви такива глупости, че ще се изпращат в дом “Майка и дете” не са верни... Престанете да правите трагедиите новини и да печелите от тях. Безсрамници!
11.
...
17.03.2021 15:51:36
12
74
Кошмар...И продължавайте да твърдите,че това е "обикновено грипче"
10.
Хора
17.03.2021 15:51:12
1
66
Ето за такива случай трябва да сме единни и да помагаме като истински народ.Горките деца !
9.
До мангъровците
17.03.2021 15:51:12
50
72
Ето това нарича мангъров сухи съчки и нека сега Слави Трифонов и Румен Радев да обеснят на тези деца ,че няма вирус и че всичко е измама . Сами се прецакаваме като слушаме тъпанари и фейсбук гурота . Бог да ги прости и НЕК бог бъде с тези деца .
8.
Някой
17.03.2021 15:50:51
6
9
Нали друга медия писа че вуйчото ги осиновява какви са тези глупости
7.
Арменчето
17.03.2021 15:48:50
10
41
И нека пак анто-ковид любителите почнат да пишат, че нямало вирус, че от Марс го пуснали, и пр....
6.
Някой
17.03.2021 15:48:22
7
17
Майката на момичето се казва Кармен арменска не Събина не се научихте
5.
Няма такава държава
17.03.2021 15:48:06
2
52
Децата могат да бъдат настанени при роднините си,социалните могат да си мръднат ... столовете всеки ден и да си извършват наблюденията до като преминат всички съдебни гадости,ако ги изпратят преди това в дом майка и дете представете си какъв шок ще е за по-голямото дете,няма такава нелогична и прогнила система.
4.
Frrrr
17.03.2021 15:48:03
2
56
А как решихте, че може да им изтипосате снимката така????
3.
Wer
17.03.2021 15:42:43
1
68
По ред на номерата, родителите на родителите да дават имена и да взимат децата какви са тея глупости в дом майка и дете.
2.
*********
17.03.2021 15:40:10
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Вв
17.03.2021 15:39:47
29
6
Въй въй баси трагедията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори