×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
НА ЖИВО

Юлиана Кънчева в покъртителна изповед: Полусестра ми, алкохоличката, кълнеше мама да умре


07 Март 2021, Неделя, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Съпругата на Жоро Пентаграма отрича категорично обвиненията на сестра си и споделя най-откровено как гледа на нея

 

Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „Ла донна е мобиле” и красивото голо тяло от корицата на първия брой на българския „Плейбой”, но не успехите й в шоубизнеса коментираме в настоящето интервю. Разговорът е фокусиран върху отношенията със сестра й, която прави всичко по силите си, за да я очерни пред обществото. Родственицата твърди, че бившата манекенка е придобила по нечестен начин имотите на покойната им майка и я оставила без покрив над главата.

В миналия „Уикенд” беше представена гледната точка на Ирина, а в този думата има кака й. Съпругата на Жоро Пентаграма отрича категорично обвиненията на сестра си и споделя най-откровено как гледа на нея.

- Юлиана, в какви отношения сте в момента със сестра ви Ирина?
- Майка ми има два брака. Отгледа ни заедно с нашата баба. Полагаше грижи, стараеше се да не ни лишава от нищо. Дължим й всичко. Ние сме полусестри с Ирина. Нейната фамилия е Павлова. Тя е дете от втория брак на майка ми. Има си жив баща, който живее в Пловдив и брат и сестра по бащина линия. Не е толкова сама и бедна. Навремето бяхме близки. В последните 10 години обаче се влошиха отношенията ни. Не съм съдник, но тя избра лесен, паразитен начин на живот, който според мен не е правилен. За съжаление, започна много да пие.

- Наистина ли?
- Да, освидетелствана алкохоличка е, имам документи за това. Започна да се събира с изключително лоши хора и компании, с разни наркомани, дилъри, рецидивисти, пияници и т.н. Страшна работа! В един момент престанахме да поддържаме контакт, единствено ни свързваше мама. След поредната си провалена връзка Ирина се прибра да живее в апартамента на майка ми. За въпросното жилище мама беше изтеглила кредит и си го изплащаше.

- Майка ви съгласна ли беше да живеят двете?
- Не, но нямаше начин да бъде отстранена тази жена. Ирина се настани, взе си една стая и продължи да води отново своя паразитен и унищожителен начин на живот. Вкарваше хора в жилището, които оставаха седмици наред. Има пуснати дори жалби в полицията, съседите са свидетели. Ирина подложи майка ни на огромен стрес и невероятен тормоз.

- Ирина твърди, че след като майка ви е починала, вие сте я изгонила от жилището, като сте сменила ключалката и сте изнесла дрехите й...
- Това е лъжа!  Позволих й да живее в апартамента близо година, като през това време изплащах по 1000 лева на месец за кредита. Остават ми още 6 години, за да го изплатя. Аз наследих остатъка от кредита на мама. Това може да се провери в банката - че жилището е ипотекирано. Позволих на Ирина да живее там, като единствено исках да си плаща сметките. Уви, апартаментът беше превърнат в сборище на алкохолици и наркомани. Оказа се, че много хора имат ключ за него. Съседите многократно са звънели в полицията. Дори и на мен са ми се обаждали органите на МВР да ме питат защо се провеждат такива купони, защо се чука по вратата в малките часове на деня и т.н. Комшиите бяха направо пропищели. Казах й на Ирина да се хване на работа. Дори съпругът ми Жоро й намери надомна и малка квартира, където да отиде, но нищо от това не прие. Започна да се държи арогантно. Опитвала съм многократно да говоря с нея. В последните месеци обаче от нейна страна имаше само обиди, вулгарни псувни, кълнене за смърт и гробове... Това преля чашата и казах, че не желая никакъв контакт с въпросното лице.

- Кога сменихте ключа и я изгонихте от жилището?
- Апартаментът е на мое име и аз плащам ипотеката му. Имам пълно право върху имота. В края на лятото разбрах по случайност, че Ирина я няма и отидох да сменя патрона на вратата. Всичко от стаята й, цялото обзавеждане, купено от майка ни, го дадох на неин приятел. Нищо не съм изхвърлила на улицата.

- Ирина се жалва, че благодарение на завещание на хвърчащ лист хартия – без нотариална заверка, сте получила апартамента на ул. „Осогово” 68, къща на ул. „Чипровци” 3, още няколко ценни имота, които отдавате под наем, както и хостел до Женския пазар...
- Жилището на ул. „Чипровци” 3 е мое от 10 години. Звучат несериозно нейните думи за хвърчащия лист хартия. Майка ни има оставено завещание и аз мога да го покажа. В него тя казва, че лишава Ирина Павлова от наследство поради системен тормоз. Въпреки че завещанието не е нещо, което задължително се заверява, нотариус посъветва майка ми да оформи документално прехвърлянето на собствеността. Мама така и направи. Тя ми прехвърли по своя воля онова, което притежаваше, пред нотариус. Ирина си позволява да говори за някакви „имоти за милиони”. Това изобщо не е вярно. Ние сме много наследници на една сграда, която се отдава под наем. Да не говорим, че и Ирина там също има участие. Тоест взима наем. Това може да се провери най-лесно по ЕГН-то й. Въвежда се и всичко излиза. Получава една трета. Нито е толкова бедна, нито е гладна. Проблемът е, че годината е трудна за всички. Наемодателите спряха да плащат или дават само част от наемите, както навсякъде.

- Била трудоустроена и инвалидизирана...
- Не е вярно. Имам неин документ, където пише, че е освидетелствана с цироза на черния дроб, причинена от пиенето. Алкохоличка е, но е работоспособна. Нека обърне внимание на здравето си и да престане да спекулира. Болестите й  са единствено и само от пиене и наркотици. Трябва да си намери работа. Тя обаче чака готови пари, които да започне да харчи. Средствата от наемите не са чак толкова много, просто трябва и да се труди, както милиони други българи.

- Наясно ли сте къде живее напоследък сестра ви?
- Доколкото знам, е при някакъв приятел. Притежава една трета от имот и може да го продаде. Предполагам, че някои от другите собственици ще й изкупят дела. Има баща, брат и сестра. Аз нищо повече не мога да направя за нея. Години наред тази жена тормозеше жестоко майка ни. Тя я унищожи. Не може да си представите как се е държала с мама! Майка си е водила дневник. В него мама е описала как Ирина я е обиждала, клела, казвала й да умира, защото си искала наследството приживе. Когато го прочетох, дни наред не можех да дойда на себе си. Къде другаде го има това? Мога да представя дневника в съда.

- Ирина казва, че сте заплашвала да я изкарате алкохоличка и наркоманка. Обещавала сте да я въдворите в клиника...
- Аз да я изкарам?! Че тя си е алкохоличка и наркоманка. Насилствено няма кой да я въдвори. Лично аз съм й предлагала да отиде някъде, където могат да й помогнат. Трябва обаче сама да го пожелае. Пътят, по който е тръгнала, и здравословното й състояние, за съжаление, не вещаят нищо добро. Не й желая лошото, нека да е жива и здрава. Дано да си стъпи на краката и да си промени начина на живот. Всички около нея й втълпяват, че аз съм мръсницата, лишила я от наследство. Но не, майка ми я лиши. Това беше майчината воля. Могат да го потвърдят много хора. Мама беше силна и интелигентна. Преди да се пенсионира работеше в БАН. Умна жена, която беше подложена на изключителен тормоз от страна на Ирина. Вгорчи последните години от живота й, съсипа я...

- От какво почина майка ви?
- Бях потресена, когато прочетох, че Ирина се съмнявала, от какво е починала мама. Едва ли не аз си измислям. Запознах се по неволя с доста лекари през последните 2 години, в които здравето на мама започна да се влошава. От непрекъснатия тормоз, започна да й пада имунитетът, получи инсулт. Впоследствие й откриха раково заболяване. Разполагам с всички експертизи. В последните месеци от живота си мама беше регистрирана в онкологията. Изцяло аз съм се грижела за нея. Ирина я нямаше с месеци или се прибираше с някого. Синът ми беше малък и я е виждал как прибира разни прошляци, които после не можем да извадим от жилището, как заплашва, крещи и вика. Мама беше неподвижна, а пред нея се разхождаха голи Ирина и поредният й, прибран от улицата...

- Отправяла ли сте обидни думи и заплахи за физическа разправа към нея?
- Не, никога! Ирина лъже. И за съжаление не само за това...

- Защо съпругът ви Жоро Пентаграма е заплашил с бой журналист на Нова, пожелал да разследва семейните ви отношения и да помогне на Ирина?
- Става въпрос за „Съдебен спор” и Жоро Игнатов, с когото Ирина явно се е свързала. Той вместо да ми се обади и да попита и за нашата гледна точка, звънна и ми се представи за техник от А1. Каза, че трябвало да сляза, защото сменяли кабели. Слизайки, видях как тича срещу мен. Ирина беше отстрани с някакъв мъж. Жоро Игнатов викаше: „Юлиана Кънчева, елате да давате обяснение! Вие сте публична личност!”. Просто си влязох и затворих вратата. Жоро Игнатов започна да блъска и да вика. Циркове! Няма да падна на това ниво. След няколко дни се наложи да отида на една среща, а Ирина също трябваше да присъства. Оказа се, че отново се е свързала с хората от предаването, беше ги извикала. Седяха и чакаха в автомобила си. Помолих тогава мъжът ми да отиде при тях. Той е казал на Жоро Игнатов: „Човека от А1, защо не излезете да се представите? Защо лъжете така хората?”. Игнатов взел да отрича, че се е представял за техник. Как да не е така? Видно е, че аз слизам подлъгана, а виждайки камерата и Жоро Игнатов, веднага тръгвам да се прибирам! Станало е пререкание, но чак мъжът ми да заплашва... В Конституцията на Република България изрично е посочено, че никой не може да бъде записван и заснеман против волята му. Ясно съм изразила несъгласето си да бъда снимана, така че съм в правото си да му затворя вратата. Възмутена съм... Ние сме съвсем различни хора, не сме мутри. Не желая повече да бъда свързвана с тази жена. Няма какво да делим.

- Синът ви поддържа ли връзка с леля си?
- Вече не. Той е бил свидетел на такива неща, че... Виждал е страшни работи в апартамента на баба му, която толкова много го обичаше...

- Помагала ли сте на Ирина с пари през годините? А крала ли е от вас?
- Чак да ме краде - не. Тя няма достъп до нещата ми. Когато беше в клиники в Бургас, съм изпращала пари за апарати, пращала съм и дрехи да си сменя. Не можеше мен да ме краде, не живеем заедно. Крадеше от майка ни. Преди години, когато бяхме близки, съм й помагала много. Лошото е, че се спекулира с името ми, въпреки, че не търся публичност от доста време. Вадят се какви ли не неща за мен. Видите ли, била съм казала за Цветелин Кънчев, че  бил най-великият политик. Но моля ви, политическите ми критерии са малко по-завишени. Такова нещо никога не е излизало от устата ми. Това се говори, за да бъда унижавана и осмивана. В случая с „Евророма” няколко популярни личности бяхме наемни лица. Тогава учех политически науки. Седнахме и разработихме програма за малцинствата, която не се получи. На изборите хората си припознаха ДПС.

- Какво е работила сестра ви през годините?
- Била е продавач в няколко магазина. Уволняваха я за кражби на пари и заради алкохол. Не се явявала на работа, заспивала на работното си място... Нейни бивши работодатели ще го потвърдят. С мен се свързаха и хора, които са я виждали в градинката на поликлиниката, близо до апартамента на ул. „Осогово” 68, където тя се напивала с наркомани, метадоновозависими. Доста са свидетелите. Тя от години е така и това не може да се скрие.

- А вие какво работите в момента?
- От няколко години не съм преподавател в Нов български университет. Поддържаме връзка с колегите от НБУ, но не работя там. Вече съм извън публичното пространство. Така реших и дори съм отказвала на предавания и журналисти. Чувствам се добре по този начин. Пиша материали, които излизат като публикации, автор съм и в един сайт. Работя си от къщи. Далеч съм сега от шоубизнеса. Работя и си помагам. Имам да изплащам още 6 години ипотека.

- Но имате и наследство...
- Да, така е. Голямата ми фамилия е получила наследството на дядо ми, който е бил известен адвокат. Водил е той дори дела на цар Борис III. Имаме имот от него, но сме много наследниците – сред тях са и хора, които не са ми близки роднини. На никого не му приятно да се коментира собствеността му и да се спекулира. Може да се провери кое колко струва по данъците, които се плащат, и данъчните оценки. Навремето съм била модел и съм изкарвала пари от визията си. В момента живея скромно, а Ирина ме изкарва едва ли не милионерка. Плащам си редовно данъците и всичко дължимо. Мъжът ми се занимава със своя бизнес.

- Вие, мъжът ви и синът ви как се справяте с нападките на сестра ви?
- Изключително трудно... Гледам да държа детето настрана от тези неща, защото е в тийнейджърска възраст. Ние с мъжа ми сме свикнали на лъжите и неверните публикации. През годините какво ли не се е говорило по мой адрес. Всички неистини се е налагало да ги преглътна. Как съм го направила, си зная само аз. Не е било никак лесно. Аз съм интелигентен човек и преживявам, когато се говорят лъжи по мой адрес. Омерзителното в случая с Ирина е, че има гавра с паметта и волята на майка ми. След продължил с години тормоз мама е намерила сили и е взела своето решение как да постъпи с наследството си.

- Ако сестра ви се промени и ви поиска прошка, ще й простите ли?
- Когато мама почина и Ирина се прибра, исках да бъда максимално добра с нея. Позволих й да живее в апартамента и казах, че с каквото мога, ще й помогна. Имаше останали малко пари в банката от мама. Въпреки завещанието, с което майка ни изрично лишава Ирина от наследство, отидох, изтеглих сумата и дадох на сестра ми половината. Единственото, което поисках, беше, да отиде и да запали една свещ, да се помоли пред паметта на мама да й бъде простено. Тя нито веднъж не отиде на гроба на майка ни, не занесе дори едно цвете. С мен пък се държи все едно съм й длъжна и говори сякаш нищо не се е случило и мама не си е отишла. Ако ми поиска прошка... Не знам. Толкова години търпях това... Богоязлив човек съм и смятам, че трябва да се следва доброто, но от другата страна няма добрина. Има меркантилност, жажда за някакви готови пари... Верният път е Ирина да оправи здравето си и да спре да пие. Пожелавам й от сърце да намери подходящите хора, които да й помогнат. Истината е, че тя просто унищожи мама. Та дори я кълнеше да умре! Майка ни беше умна жена и много страдаше, че собственото й дете се опитва да я унищожи.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Инцидент с Кали!
Инцидент с Кали! 23/04/2021, Петък 17:39 0
1
Коментара по темата
1.
фффф
08.03.2021 11:44:40
0
1
Алкохолизмът е болест. За да тръгне сестра й по този път сигурно си има причина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нужна ли е ревизия на списъка с почетни граждани на Бургас Нужна ли е ревизия на списъка с почетни граждани на Бургас От исторически аспект заличаването на някои от отличените е абсурдно, но може би има алтернатива Полагат износващия асфалт на бургаския бул. "Демокрация" Полагат износващия асфалт на бургаския бул. "Демокрация" За обслужване на пътниците от съществуващата спирка автобусите ще спират в активната лента за движение Къде изчезнаха знамената от пилоните в Морската градина на Бургас? Къде изчезнаха знамената от пилоните в Морската градина на Бургас? Репортер на Флагман.бг зададе въпроса към Община Бургас Българин загина в Турция, прегазен от ТИР Българин загина в Турция, прегазен от ТИР Загиналият мъж се казва Атанас С Северен плаж Бургас ще ни изненада с нова визия това лято (СНИМКИ) Северен плаж Бургас ще ни изненада с нова визия това лято (СНИМКИ) Култовото заведение ще предложи на почитателите на плажните фиести много изненади Племенник на Михтарски проигра 25 бона, кредиторът му го преби Племенник на Михтарски проигра 25 бона, кредиторът му го преби По данни на разследващите Сотир Въчков имал и други неплатени дългове Вековно защитено дърво на пъпа на Бургас отива в историята Вековно защитено дърво на пъпа на Бургас отива в историята Екоминистърът издаде заповед за заличаването му от регистъра В Зоо Бургас утре ще празнуват рождения ден на полярните вълци Аманда и Марая В Зоо Бургас утре ще празнуват рождения ден на полярните вълци Аманда и Марая Тяхната история е много вълнуваща   „Смарт Софтуер Системс“ дарява медицински софтуер за бургаските училища „Смарт Софтуер Системс“ дарява медицински софтуер за бургаските училища Високотехнологичната компания подкрепи инициативата на кмета Николов за завръщане на лекарите в училищата ФК Черноморец 1919 зове феновете за подкрепа след като отвориха стадионите ФК Черноморец 1919 зове феновете за подкрепа след като отвориха стадионите Утре "акулите" приемат Хасково  
Гръцката полиция засили контрола на тол станциите на магистралите Гръцката полиция засили контрола на тол станциите на магистралите Гърция позволи службите в църквите по време на Страстната седмица  ЕК очаква да постигне целта за ваксиниране на 70 на сто от пълнолетните през юли ЕК очаква да постигне целта за ваксиниране на 70 на сто от пълнолетните през юли Тя добави, че 123 милиона европейци вече са получили първа доза Без карантина за пътуващите транзит през Северна Македония и Гърция за Албания Без карантина за пътуващите транзит през Северна Македония и Гърция за Албания Припомняме, че считано от 20 април 2021 г. до 3 май Албания въведе задължителна карантина за период от 14 дни Войските, участвали в маневри в Южна Русия, се връщат в поделенията Войските, участвали в маневри в Южна Русия, се връщат в поделенията В основната фаза от маневрите на полигона Опук в Крим участваха над 10 000 военнослужещи Пълен локдаун в Турция до понеделник Пълен локдаун в Турция до понеделник Забраната за излизане важи от 19 ч. вчера и ще остане валидна до 5 ч. в понеделник   Разминахме се с войната, Русия изтегля войските си от границата с Украйна Разминахме се с войната, Русия изтегля войските си от границата с Украйна От САЩ заявиха, че ще продължат да следят внимателно ситуацията 2020 година е била рекордно топла в Европа 2020 година е била рекордно топла в Европа Температурите се повишават през всички сезони в Европа Руснаците смениха ваканцията в Турция с Египет Руснаците смениха ваканцията в Турция с Египет Червено море се очертава като спасение за всички участници на пазара Италианец 15 г. получава заплата без да е стъпвал на работа Италианец 15 г. получава заплата без да е стъпвал на работа Никой не забелязал отсъствието на служителя Роботът „Пърсивиърънс“ взе кислород на Марс Роботът „Пърсивиърънс“ взе кислород на Марс Това може да е следващата стъпка към изпращането на хора там
доц.Ангел КУНЧЕВ доц.Ангел КУНЧЕВ Както се пееше в песничката "Питайте ме някое друго въпросче" Виц на деня Виц на деня Когато се разделяха на гарата и двамата плакаха. Той заминаваше в командировка за 10 дни, а тя - на гости при майка си в Угърчин. Когато се засякоха на плажа в Анталия на следващия ден, гледката беше не по-малко трогателна.

Виц на деня Виц на деня Звездна нощ. Влюбени на пейка в парка. Младежът:
- Виж, любима! Падаща звезда! Пожелай си нещо!
- Искам да се омъжа за теб!
- Ааа, объркал съм се… то било самолет.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Тия празници съвсем ни объркаха – не можем да преценим дали вече сме се напили, или все още не...

Затвори