Италианска фокача с розмарин и зехтин
Рецептата е много лесна
Продукти:
450 г брашно
1 чаена лъжица пудра захар
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица мая
250 мл вода
2 супени лъжици олио
1 яйце
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица розмарин
Приготвяне:
Смесете 125 г от брашното със захарта, солта и маята. Разбъркайте и оставете да шупне. Загрейте водата с олиото в нея, докато стане малко по-топло от стайната температура. Добавете към сместа с маята заедно с яйцето. Разбийте с миксер. Добавете 200 г от брашното и отново разбийте. Останалото 125 г брашно разпръснете на плот за месене. Върху него поставете тестото от миксера и омесете. Покрийте го в купа, за да втаса.
Разточете в кръг на около 15 см. Намажете тестото с малко мазнина и покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло за 30 минути. Открийте тестото и прободете дупки в него с вилица. Намажете със зехтина. Поръсете с розмарин. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
