×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2020: Д-р Иван Йотов – лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19


Личност на годината 2020: Д-р Иван Йотов – лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19
Д-р Йотов знае, че той отдавна е спечелил този приз в нашите сърца, номинацията е начин да му се отблагодарим, пишат негови пациенти
Тема в развитие
Последен срок за гласуване в класацията „Личност на годината 2020“ Започна онлайн гласуването за Личност на годината 2020 Бачийски: Оттеглям номинацията си в полза на достойните мъже, изградили безвъзмездно животоспасяващата инсталация в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2020: Емил Янев за дарителската кампания, с която зарадва десетки семейства по Коледа Личност на годината 2020: Д-р Васил Костадинов – за приноса и неуморния труд в борбата с Ковид-19 в Бургаско Личност на годината 2020: Д-р Иван Йотов – лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19 "Личност на годината 2020": Адв.Димитър Вълчев за безкористната мисия за спасяването на моряка Румен Денев Личност на годината 2020: Ахмед, който осигури топъл хляб на бедни пенсионери от Руенско Личност на годината 2020: Бургаската гордост Тони Димитрова – за неуморния й труд като доброволец Личност на годината 2020: Ст. инспектор Антон Спасов, който скочи в ледените води на Бъдни вечер, за да спаси бургазлийка Личност на годината 2020: Иван Кузманов – човекът, който загуби всичко, но не и желанието да прави добро Личност на годината 2020: Флагман.бг започва приема на номинации Личност на годината 2020: Георги Иванов – инспекторът, който с риск за собствения си живот спаси давещ се бургазлия
виж още
скрий
06 Януари 2021, Сряда, 14:10 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

От месеци наред стотици хора са преки свидетели на усилията, които той полага за справянето с Ковид-19 на територията на Бургаска област

Началникът на Инфекциозното отделение в УМБАЛ-Бургас д-р Иван Йотов е седмият номиниран в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2020“. Д-р Йотов работи в отделението от 1992 г., а от 2014 г. е негов шеф. В този изключително тежък момент той неуморно ръководи екипа, който поема най-тежките случаи на Ковид-19. Именно пациенти, на които д-р Иван Йотов е помогнал да преодолеят кошмара на коварната болест, изпратиха номинацията му за „Личност на годината 2020“. От месеци наред стотици хора са преки свидетели на усилията, които той полага за справянето с Ковид-19 на територията на Бургаска област.

Д-р Иван Йотов е завършил медицина през 1990 г. в МУ-Варна. Учил е в Немската гимназия "Гьоте" в Бургас. До 1992 г. работи в Царево, тогава град Мичурин, след което започва работа в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас. През 2014 г., след конкурс, заема длъжността "началник-отделение".

Излекуваната от COVID-19 карнобатлийка: Д-р Йотов и екипът му от Бургас ме върнаха към живота

Д-р Йотов и неговият екип от Инфекциозно отделение изнасят основната тежест в борбата с пандемията от Ковид-19. Те лекуват в най-добрата база, в която всички пациенти искат да бъдат настанени заради отличните условия и доказаните професионалисти, които работят там. От сезонния грип през януари-февруари 2020, когато отделението е пълно с пациенти, то влиза направо в епидемичната вълна от новия коронавирус, без екипът да може да си вземе дори ден почивка.

Д-р Иван Йотов – На първа линия с „Шогун“

 Д-р Йотов създава организацията и мотивира персонала, успява да задържи медицинската помощ в отделението на високо ниво, въпреки трудностите с недостига на медицински персонал, основно медицински сестри.

През есенните месеци на миналата година в УМБАЛ-Бургас се разкриват още пет ковид структури с общо 160 легла. Д-р Йотов създава и разпространява алгоритъма за лечение на пациентите, обучава колегите от другите специалности, които трябва да влязат в новите ковид-сектори. Консултира и поема тежките случаи, ако се затрудняват в лечението или се чувстват несигурни.

Хора, спрете критиките към лекарите и сестрите на УМБАЛ-Бургас, изнемогват и ще ги загубим!

С пациентите, болни от коронавирус, работят само двама специалисти-инфекционисти – д-р Йотов и д-р Ростислава Кръстева, както и двама специализанти. Самият той също прекарва заболяването.

Всички работят на денонощен режим, смените им са по 24 часа, стотици са часовете извънреден труд, положени от екипа в отделението. За да пазят семействата си, някои от тях с месеци не се прибират вкъщи.  Знанията и уменията, показани в нужния момент, издигат имиджа на специалността „Инфекциозни болести“ и доказват колко важна е тя. През 2020 г. през бургаската болница минават 900 пациенти с коронавирус.

 „Д-р Иван Йотов е човекът, който поема най-тежките случаи, който не се прибира у дома си по цели седмици и носи най-голямата отговорност от всички нас. Номинираме го, защото неговата всеотдайност и професионализъм го правят достоен претендент за тази награда. Д-р Йотов знае, че той отдавна е спечелил този приз в нашите сърца, номинацията, която правим, е начин да му се отблагодарим за силното рамо и неуморния труд“, пишат до Флагман.бг пациенти на д-р Иван Йотов.

С пациентите, болни от коронавирус, работят само двама специалисти-инфекционисти – д-р Йотов и д-р Ростислава Кръстева, както и двама специализанти

Номинациите за "Личност на годината 2020" продължават. Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят предложенията си на [email protected]. Приемането на кандидатури ще продължи до полунощ на 11 януари, понеделник, 2021 г.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната 2019 година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда.


В категории: Бургас


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори