×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Личност на годината 2020": Адв.Димитър Вълчев за безкористната мисия за спасяването на моряка Румен Денев


"Личност на годината 2020": Адв.Димитър Вълчев за безкористната мисия за спасяването на моряка Румен Денев
Адв.Димитър Вълчев свърши огромен по обем работа, за да помогне на един напълно непознат човек, вярвайки, че е несправедливо осъден
Тема в развитие
Последен срок за гласуване в класацията „Личност на годината 2020“ Започна онлайн гласуването за Личност на годината 2020 Бачийски: Оттеглям номинацията си в полза на достойните мъже, изградили безвъзмездно животоспасяващата инсталация в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2020: Емил Янев за дарителската кампания, с която зарадва десетки семейства по Коледа Личност на годината 2020: Д-р Васил Костадинов – за приноса и неуморния труд в борбата с Ковид-19 в Бургаско Личност на годината 2020: Д-р Иван Йотов – лекарят от Бургас, който поема най-голямата тежест в борбата с Ковид-19 "Личност на годината 2020": Адв.Димитър Вълчев за безкористната мисия за спасяването на моряка Румен Денев Личност на годината 2020: Ахмед, който осигури топъл хляб на бедни пенсионери от Руенско Личност на годината 2020: Бургаската гордост Тони Димитрова – за неуморния й труд като доброволец Личност на годината 2020: Ст. инспектор Антон Спасов, който скочи в ледените води на Бъдни вечер, за да спаси бургазлийка Личност на годината 2020: Иван Кузманов – човекът, който загуби всичко, но не и желанието да прави добро Личност на годината 2020: Флагман.бг започва приема на номинации Личност на годината 2020: Георги Иванов – инспекторът, който с риск за собствения си живот спаси давещ се бургазлия
виж още
скрий
05 Януари 2021, Вторник, 13:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Този човек ми показа, че доброто съществува, ако не беше той още щях да съм в затвора, каза Румен Денев - изкупителната жертва от кокаиновия кораб "Св.Николай"

 

Адв.Димитър Вълчев е шестото предложение за приза „Личност на годината 2020“. Номинацията на младия бургаски юрист е заради безкористната му мисия за спасяването на моряка Румен Денев – изкупителната жертва по кокаиновата афера „Св.Николай“. (ВИЖТЕ ТУК)

Флагман.бг подробно разказа за тежката съдба на Денев, който бе несправедливо осъден, прекара пет години зад решетките в Испания, след което бе прехвърлен в Централния софийски затвор, където и щеше да бъде и до днес, ако не бе намесата на адв.Димитър Вълчев.

Юристът се трогна от молбата на 93-годишната му майка Събка, която през февруари чрез Флагман.бг призова за подкрепа. Димитър Вълчев моментално се свърза с редакцията и поиска връзка със семейството и изрази готовност да поеме защитата на Румен, настоявайки за анонимност.

В месеците на първия локдаун той бе единственият светъл лъч Румен, който вече бе загубил надежда, не вярваше, че ще излезе на свобода скоро. Адв.Димитър Вълчев ходи неколкократно до София, за да се срещне с Румен, изиска всички документи по неговото дело от Испания. Той бе морална опора и на Събка Денева, която гаснеше, държеше я единствено надеждата, че има шанс след толкова години отново да види сина си.

Димитър Вълчев свърши огромен обем от работа. Изиска по надлежния ред и осигури за българското правосъдие от Испания протоколите от заседанията, присъдата и мотивите, сдоби се и с разследването на местната полиция, след което бе категоричен: „Румен Денев е несправедливо осъден и е използван за удобната жертва – беден човек от България, без възможност за каквато и да е защита“.

Той положи неимоверни усилия и показа блестяща юридическа подготовка. Първо присъдата на Румен от Испания бе приравнена при смекчаващи вината обстоятелства в Софийски градски съд, след това той бе приведен от Софийския затвор в Затворническо общежитие „Строител“ в Бургас, а впоследствие Димитър Вълчев подготви процедурата и по условното предсрочно освобождаване на бившия моряк.

Битката бе дълга, много тежка, но завършена успешно. През ноември Румен Денев бе освободен от затвора и се върна в родния си дом – при майка му, която искаше единствено да го прегърне.

С това обаче помощта на адв.Димитър Вълчев към семейството не приключи. Буквално за няколко дни той осигури работа на Румен, която му осигури прилична заплата и надежда за нормален живот.

„Нямам думи да му се отблагодаря. Невероятен човек! Ако не беше той дълго щях да съм в затвора. Адв.Димитър Вълчев повярва в моята невинност, помогна ми и показа, че доброто съществува“, каза пред Флагман.бг Румен Денев, който днес лично дойде в редакцията ни, за да номинира адвоката за „Личност на годината 2020“.

Клетникът Румен Денев бе осъден заради това, че нямаше възможност да си осигури качествена защита пред испансия съд и още щеше да гние в затвора, ако не бе адв.Димитър Вълчев

Номинациите за "Личност на годината 2020" продължават. Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят предложенията си на [email protected]. Приемането на кандидатури ще продължи до полунощ на 11 януари, понеделник, 2021 г.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната 2019 година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда.

 


В категории: Бургас


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори