×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Водата в Бургас поевтиня от днес с 10 %


Водата в Бургас поевтиня от днес с 10 %
Бургас е една от областите, където водата поевтиня, в София например скочи и то сериозно
01 Януари 2021, Петък, 19:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди във вторник новите цени на закрито заседание

 

Водата в Бургаска област поевтинява от днес с 10 %. До този момент бургазлии плащаха по 3 лева на кубик, а от 1 януари цената ще е 2,70 лева.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди във вторник новите цени на закрито заседание, а Бургас е една от областите, в които водата поевтиня. В София, например, ще плащат със 17 стотинки повече, най-голямо е увеличението за жителите на Разград - 20 стотинки  за кубик. 

Официално: Ревизоро оряза водата от „Камчия“ за Варна, за да има за Бургас

През 2020 г. Комисията извърши регулаторен преглед, включващ планови проверки на дейността на всички ВиК дружества. За първи път в процедурата по изменение на цените на услугите регулаторът отчита и ефекта от изпълнението на инвестициите, заложени от дружествата в бизнес плановете, както и изпълнението на единните показатели за ефективност.  

Припомняме, че в началото на декември омбудсманът Диана Ковачева призова КЕВР да не вдига цените на водата. 

"От Доклада на работната група е видно, че за област Разград, където и към момента цената на услугата е най-висока, е предвидено най-голямо увеличение със 6,07% в сравнение с 2020 г. Цената на водата става 3,63 лв. с ДДС, близо до прага на социалната поносимост, което е 4,29 лв.", подчерта омбудсманът. Тя допълни, че на фона на намаляването на доходите на домакинствата, цената на водата, предоставяна от "Софийска вода" АД, се увеличава с 5,99%, но в същото време социалната поносимост на цената на ВиК услугите за 2021 г. за София-град намалява в сравнение с 2020 г. - от 8,36 лв. на 6,78 лева.

"Област Хасково от години има проблем с качеството на питейната вода - манган, висока алфа активност и др. За преминаващия през тежка водна криза район на Перник, също е предвидено увеличаване на цената, макар и да е само с 0,4%. А за областите Плевен, Кърджали, Варна и Пловдив увеличението на цената е в границите между 2, 21% и 0,27 %, т.е. и там има увеличение в сравнение с миналата година", обоснова тезата си Диана Ковачева.

 

 


В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
11
Коментара по темата
11.
кмет на 10 отряд
02.01.2021 13:20:04
1
8
Щом могат да задействат независимият регулатор да намали цената с 10% когато има напрежение заради безводие, значи цената е била изкуствено завишена.
10.
Водомери
02.01.2021 12:57:05
0
5
ВиК трябва много скоро да преразгледа политиката на отчитане на водомерите и да спре да се отнася с хората като с деца. Никой не е длъжен да плаща разликите заради некоректи граждани и селяни и да ми обясняват изтърканата история, че който не си бил в къщи все някога щял да си плати - а през това време комшиите го отнасят. Водата в този случай се плаща два пъти и това е подсъдимо. Нека общинските съветници да наблегнат на този проблем, когато решат да се правят на демагози по време на избори! И В крайна сметка от ВиК трябва да проумеят, че с тази политика няма да се продължава безкрайно - някой здраво ще опере пешкира!
9.
ХХХ
02.01.2021 12:14:16
1
7
Смехотворното "намаление" е мааалоууууумен ход, сътворен от некое вдлъбнато мозъче!!!..."мислейки", че ще намали общественото напрежение от ГИГАНТСКАТА ВОДНА КРИЗА, която чака Бургас и цяла източна България!!!
Познайте от 3 пъти, кои престъпници и брутални крадци я сътвориха???
8.
Хан Курбан
02.01.2021 11:17:17
3
3
Хайде стига сте философствали! Цената на водата в Б-с беше 3лв. с ДДС. Ама който не е плащал, как да знае!?!... Сега ще стане 2.70 с ДДС.
7.
Koko
02.01.2021 09:45:16
1
4
Водомера на камчия бил повреден тоест отчитал по малко за веца колко милиони изстекаха не се знае но и виновни нема
6.
до честита нова година
01.01.2021 23:16:57
2
10
ДДС е 20%, а не 10%
Нещо си се объркал съд сметките
Та цената с ДДС е 3,24лв/м³ а не 2,97лв/м³
А някой може ли да напише текущата цена за 1м³ вода в Бургас, че само вие говорите за намаление?
5.
Сикишев
01.01.2021 22:25:06
1
11
Сега ще се къпя по-често.Ура.
4.
Ха
01.01.2021 21:41:55
0
24
Всеки месец имаме по 2-3 кубика разпределение, защото съседите не си отварят вратата за отчитане или се правят, че не живеят в апартамента.
3.
Аркадаш Дбанкааси
01.01.2021 19:37:32
1
24
Ако до година има вода в язовира ВЕЦа на ДПС ще я превърне в биткойни
2.
Честита Новата 2021 година
01.01.2021 19:23:41
10
13
Добра новина, но посочената цена от 2,7 лв/м3 е без ДДС, т.е. с ДДС става 2,97 лв/м3!
1.
Иван
01.01.2021 19:05:37
2
30
Браво най сетне,нещо хубаво и тока да поевтинее с 20%.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори