×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Политическите астролози за 2021 г.: Криза в САЩ, фатален хороскоп на Байдън, ценови рекорд за среброто


Политическите астролози за 2021 г.: Криза в САЩ, фатален хороскоп на Байдън, ценови рекорд за среброто
Павел Глоба (вляво) и Константин Дараган са едни от най-успешните мунданни (политически) астролози в света
01 Януари 2021, Петък, 21:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

През новата година може да станем свидетели на финансов крах, политически промени в ЕС и край на ерата на Лукашенко

Две в едно. Така може да се обобщи периодът, в който живеем, според най-добрите политически астролози в света. Украинецът Константин Дараган и руснакът с немски паспорт Павел Глоба, доказали се в годините с едни от най-точните си прогнози, вече публикуваха своите предвиждания за 2021-ва. И двамата очакват тя да не се отличава особено от отиващата си. „Никой не трябва да се отпуска, защото това ще е продължение на 2020-та година. Заложените в нея процеси ще имат своето развитие и през следващата“, твърди Глоба. Той, както и Дараган, очакват предстоящите 12 месеца да са все така наситени с новини основно от Америка, където разделението на обществото между глобалисти и консерватори ще се задълбочава още повече и ще има разрушителни последици за тази страна, не просто политически, а и икономически. А това е много вероятно да доведе до световна финансова криза. Продължение на кризите обаче предстоят и в Беларус, чийто президент Александър Лукашенко по всяка вероятност ще се раздели с властта, и в Армения, където премиерът Никол Пашинян ще се окаже под все по-засилващо се народно недоволство, заради капитулацията във войната с Азербайджан.

Отиващата си и настъпващата 2021-ва имат пряко отношение към всички онези държави, които водят своето начало от 1991 г. Това са републиките от бившия Съветски съюз и три от бивша Югославия - Македония, Словения и Хърватия. „Тъй като са били основани приблизително по едно и също време, то и хороскопите им са почти еднакви. На всички тях, всяка по своему, им предстои да преминат тест за зрялост, устойчивост и жизнеспособност. Нито една няма да се размине без конкретни събития, които ще бележат изводи от досегашното ѝ съществуване. Не по-късно от 2024 година - именно по тези „тестове“, историята ще им постави оценка. И именно тогава някои от тях няма да издържат изпита и ще се окажат неподготвени за бъдещето“, твърди Дараган.

8 септември 1991 г. – на площад „Македония“ в Скопие председателят Киро Глигоров обявява резултатите от референдума за отделяне от Югославия и практически прогласява независимостта на Република Македония.

Украинецът вече повече от 10 години поддържа свой блог, където публикува годишни и тематични прогнози. На всеки 6 месеца си прави самоотчет какво от предвиденото се е случило. Няколко пъти годишно се включва и на живо в Инстаграм. През април 2018 г. Дараган публикува пророческата си статия „Границата на Козирог“, в която предвиди, че между 2019 и 2021 години светът ще стане свидетел на фактическия крах на англосаксонския глобалистичен проект. А това ще доведе до мащабна световна криза, център и източник на която ще е Америка. С негово разрешение цялата статия бе преведена на български език и публикувана във „Флагман“.  Българският превод бе допълнен и от още една пророческа прогноза, публикувана от Дараган на 26 ноември 2019 година, в която описвайки новите вирусни заболявания, които ще споходят човечеството, той добавя: „Ще се осмеля да предположа, че ни предстои да станем свидетели на модата на респираторните маски.“ По това време дори в Ухан все още не знаеха какъв ужас им предстои да преживеят. Дараган с гордост може да отчете, че се е справил в предвижданията си. Освен, че маските са всекидневие за всички ни, днес никой вече не агитира за глобализъм. Напротив – основните представители на глобализма, начело с неговите най-главни структури – Международния валутен фонд, Световната банка и Световната търговска организация, апелират към зануляване и рестарт на икономиката.

Павел Глоба пък предпочита повече YouTube. Освен общи прогнози за всяка година, той прави и тематични видеа, посветени на конкретни събития, които публикува в своя канал. Още през 2016 г. руснакът предупреди, че 2020-та ще стане повратна за цялото човечество. Неговите очаквания тогава бяха тя да постави началото на нова политическа разстановка в света. На 31 октомври 2020 г. Глоба описа и как ще протекат предстоящите избори в Америка и какви ще са последствията от тях.

Руснакът твърди, че изборите могат да се разглеждат в светлината на знаменитото проклятие на индианския вожд Текумзе. Той е бил главатар на шоуните, става съюзник на Великобритания във войната от 1812 година и ръководи голяма племенна конфедерация, която се противопоставя на САЩ.

Текумзе остава в историята със знаменитото си проклятие към бъдещите президенти на САЩ.

При ръкопашен бой на 5 октомври 1813 г. Текумзе е смъртно ранен. Умирайки, вождът проклина нашествениците - всеки от „белите вождове“ (тоест бъдещите президенти на Америка), които ще бъдат избрани в година, завършваща на нула, до седмо коляно да умрат или загинат от ръцете на убийци. След това действително в историята на САЩ има странна закономерност, която се превръща във фатална именно за всичките седем държавни глави, изкачили се на поста в такива години:

1. Уилям Хенри Харисън – избран през 1840, той е на 67 години и е най-възрастният до този момент президент. Умира в Белия дом точно един месец след започването на мандата му – това е най-краткият период на президентстване в САЩ;

2. Ейбрахам Линкълн – избран 1860, убит по време на театрална постановка през 1865;

3. Джеймс Гарфийлд – избран 1880, убит при атентат през септември 1881;

4. Уилям Маккинли – преизбран през 1990, убит от анархист през 1901 година;

5. Уорън Хардинг – преизбран 1920, починал от инфаркт през 1923;

6. Франклин Рузвелт – избран за трети мандат през 1940, починал от парализа и усложнения през 1945, докато упражнява четвъртия си мандат;

7. Джон Кенеди – избран 1960, убит в Далас през 1963.

И, точно както е произнесъл Текумзе, след „седмото коляно“ проклятието отслабва силата си. Атентатът през 1981 година срещу Роналд Рейгън (избран през 1980 г.) е неуспешен.

Нa 30 мaрт в 14.25 ч., eдвa нa 69-ия дeн, oткaктo e прeзидeнт нa CAЩ, Рoнaлд Рeйгън e прocтрeлян нa излизaнe вaшингтoнcкия хoтeл „Хилтън”, къдeтo прoизнacя рeч.

А Джордж Буш-младши (избран през 2000) се отървава само с уплах, когато при посещението му в Грузия през 2005, докато кара вече втория си мандат, срещу него е хвърлена граната. Хороскопът на избрания също в нулева година Джо Байдън, според Глоба, обаче е значително по-притеснителен, дори граничещ със смърт. Докато този на Камала Харис е първоначално благоприятен и би ѝ помогнал да стане президент при евентуална кончина на титуляра, но в последствие предвижда за нея събития, които Глоба описва като „пир по време на чума“. Във видеото си от октомври руският астролог предвижда, че изборите в Америка не предвещават нищо добро за страната, а двамата кандидати ще се обявят едновременно за победители, на което реално сме свидетели и до момента. „Самата дата – 3 ноември, е изключително фатална за САЩ във всяко едно отношение. Затова и кардиналните събития, произтичащи на нея, като изборите за президент, ще имат своите много сериозни последици. Проблемите около тези избори ще се точат месец и половина след провеждането им и именно в края на този срок е възможно да се случи нещо важно, което да бележи промяна, както за Америка, така и впоследствие за целия свят. Това събитие първоначално ще залъже всички, че обстановката в Америка като че ли се стабилизира. Но само до началото на 2022 година, когато там е възможно да избухне истинска гражданска война“, твърди Павел Глоба.

Това синхронизира и с прогнозата на Константин Дараган, който очаква продължаващо отслабване на Америка, съпроводено с раздробяване на света на отделни зони. „Като следствие ще се разпаднат много съюзи и връзки, изглеждали ни непоклатими. Бъдещата световна политика ще бъде твърде хаотична и много динамична. През следващите няколко десетилетия няма да има нито единен център за взимане на решения, нито противопоставяне на две супер държави, както през втората половина на XX век. Политическите съюзи ще бъдат ситуативни. За да се добие представа как ще изглежда на практика подобна противоречива политика, може да се обърне внимание на днешните парадоксални отношения между Русия и Турция“, пише Дараган.

От силна омраза и войни към силна любов – отношенията на Русия и Турция се люшкат в двете крайности, а днес са в топлата си фаза.

Реалната финансова криза, която вероятно ще започне през 2021 година, украинецът нарича „финансов щорм“ и очаква тя да тресе света и през 2022 г. „Световният икономически дневен ред ще започне да се изменя от средата на май до средата на юни. Но най-сериозните процеси ще се случат вероятно между август и октомври 2021, като ще продължат и през 2022-ра. Цената на златото повече няма да расте рекордно, но пък тази на среброто може да постави световен рекорд. „Очаквам много интересни икономически новини от САЩ още през януари, а също – през септември-октомври. Това е времето, когато събитията трябва да придобият фатален характер – или веднага, или с продължение през 2022 г. Ето още от прогнозите на двамата в кратко видео.

 

Константин Дараган предвижда вероятни промени и в политическия курс на Европейския съюз, дори в неговия замисъл. „Затруднявам се да кажа какви ще са, защото не съм политолог. През последните 20 години ЕС преживя истинска културна революция, сравнима с френската от XVIII в. или руската от XX. Феминизъм, отрицание на презумпцията за невинност, фактически насилствена замяна на населението с мигранти, съдилища за малолетни и непълнолетни, финансова помощ единствено в замяна на политическо изнасилване – при всичко това ми е трудно да кажа какво още може да се промени през следващата година. Но промени ще има“, прогнозира Дараган. Той предвижда забележимо влошаване на ситуацията във Франция, но пък видим икономически възход в Германия.

По отношение на Русия очакванията му са за мащабна чистка по върховете през следващата година, която да отвори пътя за принудителна и много трудна икономическа реформа през 2022 г. През март или септември ще бъде разкрита пазена в тайна информация за стратегическия курс на властта или за разкол в управляващия елит. Прогнозата на Павел Глоба за Русия е с по-тъмни краски. Той смята, че, ако необходимите икономически реформи не бъдат задвижени през 2021 година и всичко си остане както досега, не е изключено през 2022 година Русия да се сблъска със събития, подобни на тези, довели до разпадането на Съветския съюз.

 


В категории: Хороскоп


Честит 8 март, мили дами!
Честит 8 март, мили дами! 08/03/2021, Понеделник 08:48 0
Флагман.БГ Слънчево и приятно време по морето за 8 март Слънчево и приятно време по морето за 8 март 08/03/2021, Понеделник 08:21 0
6
Коментара по темата
6.
мама Божка
04.01.2021 14:30:25
0
6
Тръмп е притискал висш чиновник в Джорджия ''да му намери гласове''. Има аудиозапис. Резила е пълен. А Божката кИде иЙ? Къде се покри тоя гуру на журналистиката?
5.
Rincewind
02.01.2021 08:46:57
1
10
Хаха, ама божката къде ги на намира такива олигофрени, а? Сигурен съм, че му ги пращат директно от Москва - изглежда тъп, ама чак толкова без помощ отвън няма как да му се получи.
4.
Пу пу пу
02.01.2021 00:33:23
2
6
Б****си песимизма
3.
Чоко
01.01.2021 23:12:14
3
10
Бахти пропадналите алкохолици
2.
Аз
01.01.2021 22:07:38
1
12
Сериозни хора изглеждат,без психични отклонения.
1.
Астрологията е пунта мара
01.01.2021 01:47:14
5
23
Мунданни астролози вещаят крах на САЩ и показват фатален хороскоп на Байдън. Тъкмо си викам, че прилича на статия на Божката и воала... авторът наистина е Божката

P.S. Ч.Н.Г. Божка! Пожелавам ти през новата 2021г да намериш призванието си! Повече от ясно е че това не е журналистиката. Обаче аз вярвам че всеки човек има талант и знания в определена област и ти пожелавам да ги откриеш. Ще бъде добре и за теб и за читателите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете Сачева обеща 1000 лева минимална заплата, а Ирена Анастасова - 6500 за второ и трето дете Червената кандидатка скастри социалният министър, че залива хората с цифри, а хората са недоволни, защото държавата не им помага Ще бъде ли съборена реставрираната крепостна стена в Созопол Ще бъде ли съборена реставрираната крепостна стена в Созопол Длъжни сме да спазим решението на съда, каза председателят на Общинският съвет в Созопол Георги Пинелов Дрифт на плажа, съсипват дюните Дрифт на плажа, съсипват дюните Подаден е сигнал в полицията, за да стане ясно кой върти гуми в пясъка Черни балони в небето над София за Осми март Черни балони в небето над София за Осми март  За пета поредна година ще се проведе и традиционното шествие за правата на жените 21 починали от коронавирус, 497 са новите заразени 21 починали от коронавирус, 497 са новите заразени  160 регистрирани с COVID-19 в столицата, 15 – в Бургас Отцепиха кафе "Бакарди" в Бургас заради падаща мазилка Отцепиха кафе "Бакарди" в Бургас заради падаща мазилка Заведението и без това не отвори след локдауна   Изнудвали Цитиридис заради мръснишки клипове Изнудвали Цитиридис заради мръснишки клипове Додо, както го наричат приятелите му, не може да се похвали с плочки и мускули, а с огромни цици, паласки и бирено шкембе   Кой е наследникът на Антон Хекимян, вижте неразказаната му история Кой е наследникът на Антон Хекимян, вижте неразказаната му история Златимир Йочев е роден в Хасково, но детството си свързва с Либия   Шоуто на Рачков - парад на инфантилите или най-забавното предаване в БГ ефира Шоуто на Рачков - парад на инфантилите или най-забавното предаване в БГ ефира Мненията са разнопосочни след първия час на телевизионното събитие на годината   Къци, смени си панталоните, вече 6 години не ги събуваш! Къци, смени си панталоните, вече 6 години не ги събуваш! Най-вероятно са му късметлийски и се харесва единствено с тях, та ги скъсва от употреба  
След ваксиниране с „Модерна”: Обриви по дланите и лактите След ваксиниране с „Модерна”: Обриви по дланите и лактите Възпалението изчезва след лечение около шест дни   Сагата с британското семейство продължава, Елизабет II няма да гледа интервюто на Меган и Хари Сагата с британското семейство продължава, Елизабет II няма да гледа интервюто на Меган и Хари Бременната с второто си дете Меган вече обвини Уиндозрския двор, че измисля лъжи за нея   Венецуела започна да печата банкноти от 1 милион, струват по-малко от левче Венецуела започна да печата банкноти от 1 милион, струват по-малко от левче Щатската валута се разменя сега за 1,88 милиона боливара   COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите В краткосрочен план 95% от клинично стабилните пациенти с COVID-19 са страдали от посттравматично стресово разстройство Европа е в плен на новите щамове на коронавируса Европа е в плен на новите щамове на коронавируса Мутиралите зарази се разпространяват активно на континента   Рядък вариант на коронавируса хванаха в Италия Рядък вариант на коронавируса хванаха в Италия Засега се констатира, че той няма, както изглежда, характеристики, които ще намалят ефикасността на ваксините Сблъсъци в Швеция заради мерки срещу ковид Сблъсъци в Швеция заради мерки срещу ковид Един служител на реда е бил леко ранен и откаран в болница Далай Лама се ваксинира срещу коронавируса Далай Лама се ваксинира срещу коронавируса След като получи ваксината, 85-годишният Далай лама призова и другите хора да са смели и да се ваксинират Кръстиха безгръбначна бавноходка на Грета Тунберг Кръстиха безгръбначна бавноходка на Грета Тунберг С новооткритите видове броят на бавноходките, обитаващи Швеция, става 116 Румъния затвори границите си с България, вкара ни в "червен" коридор Румъния затвори границите си с България, вкара ни в "червен" коридор Букурещ иска ПСР за всички пристигащи от България
Александър СИМОВ, депутат от БСП Борисов унижава предизборно българската култура Виц на деня Виц на деня - Отче, изневерих на мъжа ми!
- Нищо, чадо! Обиколи църквата толкова пъти, колкото си му изневерила!
- Отче, може ли с колелото...
Виц на деня Виц на деня - Докторе, сексът има ли странични ефекти?
- Ако разбере жена ти, да!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Травматологът разбира, че сезоните се сменят, когато мотоциклетистите се свършат, а сноубордистите още не са започнали да идват.

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори