×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад


Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад
Нелекувано психично заболяване превърнало майката в убиец
21 Ноември 2020, Събота, 10:04 ч.
Автор: Флагман.бг

Близките на Кристина усещали, че тя е в депресия - живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява

"Обикновено семейство, нормално. С две хубави деца, като картинки. Преди няколко месеца обаче адът започна, но всички или не разбираха какво се случва с майката и бащата, или нарочно мълчаха. А сега няма как да се върнат дечицата”. С тези думи потресена жена от Сандански описа пред “Труд” трагедията, станала в града. В четвъртък около 17,30 ч. горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца - 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър. Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Родителите на Кристина, при които тя е била с децата през последния месец, мъжът ѝ, техни роднини и познати, са забелязвали признаци на тежка депресия.

Тя живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява. Обвинила мъжа си в жалба до полицията, че бие и нея, и децата, след което сама заявила, че е излъгала и оттеглила молбата за закрила. После върнала жалбата си и тя стигнала до съда. На 26 ноември било насрочено дело по закона за домашно насилие, на което да се решава дали на Георги да бъдат наложени ограничителни мерки. Семейните скандали с крясъци се редували с дълги дни на пълно мълчание.

“Или мъжът ѝ, или баща ѝ, е трябвало да я хванат за ръката и да я заведат на консултации и прегледи при психиатри. Няма нищо срамно, ако човек се разболее. Можело е поне да се спре влошаването на състоянието ѝ и да не се стига до убийства”, казва съседка, близка до фамилията на Георги. Според нея в последно време Кристина изглеждала като шизофреничка.

“Не подозирахме, че е била толкова зле”, говореха през сълзи бащата и майката на Кристина, след като в четвъртък вечерта излязоха след разпити в полицията.

Преди месеци Георги подал жалба срещу жена си в социалните служби, че не се грижи добре за децата и от тази есен семейството било наблюдавано. Социални работници се срещали поотделно с Георги и Кристина, разговаряли с тях. Бащата завел и дело за родителските права над Васил и Ивон, заседание по което е било насрочено за 20 ноември в Районния съд в Сандански. Дали заради наближаващата насрочена дата, дали заради увереността, която Георги демонстрирал, че той ще получи родителските права, страховете на Кристина придобили огромни размери. Преди седмица тя се върнала с децата в дома на Георги в опит да се помирят. Това не се случило, скандалите избухнали наново.

До последния ден, в който Георги след разправията излязъл от къщи. Прибрал се след час-два и заварил вратата заключена.

Отвътре Кристина крещяла, че няма да му отвори. Той разбил вратата и видял обезумялата майка и двете окървавени тела на децата им.

Кристина и Георги нямали брак, събрали се по любов

Кристина Дунчева е 32-годишна. Завършила е магистратура “Икономика на транспорта” в УНСС. След това за 9 месеца е работила като младши експерт в Агенция “Железопътна администрация” към Министерството на транспорта. За кратко, преди да излезе в майчинство към 2015 г., работила като продавач-консултант. Преди по-малко от година, когато второто є дете - момиченцето Ивон, навършило 2 годинки, майката се записала в Бюрото по труда. Притеснявала, се че дълго време не може да си намери работа, още по-малко по специалността си. През октомври обаче я назначили по заместване като касиер-домакин в Професионална гимназия “Яне Сандански”. Без да сочи причини, на 11 ноември Кристина пуснала молба за неплатен отпуск до 20 ноември. Колегите є я описват като коректна, спокойна и учтива. Никога не е споделяла какво се случва в семейството ѝ.

Георги Трайков е на същата възраст. И той има висше образование, от години работи в Горското стопанство. В града го познават като сериозен и точен човек, търпелив и с благ характер. С Кристина нямат брак, но се събрали по любов, родили им се две деца. Хората ги сочели като семейство за пример.

Мнозина в града не вярват, че Георги е посягал на Кристина. Смята се, че тези нейни обвинения са били защитна реакция. В последните месеци жената непрекъснато е била в депресия, развивала е болезнена мания, че ще остане сама - без мъж, без дом, без деца, без доходи...


В категории: Животът


18
Коментара
ДПС се застъпва за Руен и Айтос
ДПС се застъпва за Руен и Айтос 03/12/2020, Четвъртък 19:00 1
18
Коментара по темата
18.
жестока реалност
21.11.2020 17:23:39
2
4
Жената е "водила дело срещу съпруга си" за домашно насилие, "няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране", като "бащата, който е обвиняван в непрекъснат тормоз и насилие, заплашил жена си, че ще ѝ вземе децата." Това пише в други медии. Направете си изводите сами. Случаят се раздухва не за сеир, а за да знаят други проблемни семейства до какво води домашното насилие.
17.
Пурко
21.11.2020 17:00:36
4
2
Много добре го каза...Браво!
Само да добавя - съчинение тип "свободен стил с нагаждане на факти"
16.
756
21.11.2020 16:47:59
4
10
Тази статия е пълен фейк - съчинение тип "свободен стил"

1-во Какво висше образование може да има този текезесар? Има сугурно висше как най удобно се лежи на дивана! Дайте линк..да се уверим че има висше!
2-ро Какъв Горския е тоя мазен плондир? Един Горски се движи нагоре надолу из горите! На този Геогри лой му капе от ушите...Този не е стъпвал в гората сигурно от миналата година!
Всеки може да напише статия - дайте източника,иначе всичко е "хорски клюки"!
3-то Как може този да бъде "търпелив и с благ характер" като всички разпитани съседи твърдят че твзи двамата не са спирали да се карат о да си крещят!!!! Благ и търпелив човек не се кара и не крещи!!
15.
До 2 и 3 от един манипулатор, женкар и насилник
21.11.2020 16:08:10
4
6
НЕВЕРОЯТНИ ПСИХОЛОЗИ СТЕ! БЕЗ КОНКРЕКТНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЕКСПЕРТИЗИ И ПР ДЕЛОТО ЗА ВАС Е РЕШЕНО! ТОВА ЧЕ НА НЯКОЙ СЕ СЛУЧВАТ ПОДБНИ НЕЩА, НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОТОМЦИ НА АДАМ ТРЯБВА ДО ГРОБА ДА НОСЯТ ВИНАТА НА ДРУГИ ХОРА! НО В ПСИХОЛОГИЧЕСКИ АСПЕКТ, ЖЕНИ ПРЕЖИВЕЛИ ПОДОБНИ НЕЩА ОСТАВАТ САМИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ИЛИ ПРЕВРЪЩАТ В АД ЖИВОТА НА МЪЖА, КОЙТО Е ДОПУСНАЛ ГЛУПОСТТА ДА ГИ СЪЖАЛИ И ДА СЕ СЪБЕРЕ С ТЯХ! СЪЖАЛЕНИЕТО НЕ Е МОТИВ!
14.
Да се лекува спешно, жената която
21.11.2020 15:59:02
6
4
Е написала 90% от коментарите!
Скъпа,ако не си служителка на Флагман(да пишеш за да има интрига, защото от това печелите), веднага отиди на лекар за да не направиш и ти някоя глупост! Въпреки, че при тебе отдавна няма деца, по всичко личи, че си самотна, злобна и по твоему прецакана. Ако децата ти са при мъжа ти, което е голяма рядкост, не е задължително да си "тормозена и жертва". Може да те е хванал "онзи сърбеж" и да си хукнала зарязвайки мъж и деца. Но заради гузната ти съвест играеш ролята как си избягала от "ада". Любовта към буя е заменила тази към децата ти, но не преигравай, не е смъртен грях!
13.
шгхвррх
21.11.2020 15:05:06
4
13
Последиците от насилието върху жените са: страх, срам и гняв заради случващото им се, загуба на увереност, уязвимост и тревожност, депресия, пристъпи на паника. Всяка трета жена е подложена на психологическо неправомерно поведение от страна на интимен партньор, като подценяване или унижаване, забрана да напуска къщата, сплашване, ограничаване на контактите с приятели и родители, обвинение в изневяра, забрана да разговаря с друг мъж или жена, постоянен контрол къде сте и какво правите, ограничаване в пазаруването свободно, ограничаване във вземането на решения за семейството...Хората са склонни да се държат най-грубо с близките си за съжаление. Хората НЕ си принадлежат като вещи и НЕ са в подчинение един спрямо друг, а общуват равноправно на основата на взаимно доверие.
12.
жалко
21.11.2020 14:13:31
1
19
Това е емоционален шантаж:"Ако ме напуснеш, ще ти взема децата и никога няма да ги видиш". Емоционално изнудване, с което се цели да се манипулира и контролира поведението на другия. Защо не са постъпили като цивилизовани хора, да се разведат, да си поделят грижите и финансовата отговорност и да живеят щастливи? Жалко, че омразата им е стигнала толкова далеч. Горките невинни дечица. Мир на праха им.
11.
Abe
21.11.2020 13:57:03
6
4
Тя в признак на яд го е наоравила.Тя е осихопат явно но като гледам е напълно вменяема понеже не сее самоубила после.Ами то смъртно наказание няма но доживот.Жалко.Мн хубави деца е имала.Ненормална работа.Мъжа и ходил.Ами да ходи що ибиваш децата си
10.
ххх хххх ххх
21.11.2020 13:54:37
2
13
Ами тя е казала, че "сега няма какво да й вземат". Най-милото са били децата й и чрез тях тя е била шантажирана да се връща и връща при насилника си и манипулатора, който я е довел до лудост от безизходица. Думите й "да й вземат" - в множествено число означава, че в психическия тормоз имат участие не само мъжат й, а и неговите родители, които са живеели в къщата.
9.
Ботьо Ботев Бота
21.11.2020 13:46:36
8
16
а интересно тя защо не се е самоубила,в такива случаи извършителят си посяга на живота,това говори за умисъл,планиране и вменяемост,хич не е луда тая мърша,всичко изглежда само за наказание на бащата.
8.
майка
21.11.2020 13:41:33
4
22
Ако тая жена беше уважавана от мъжа си, никога нямаше да посегне на най милото!
Тя е превъртяла от унижение и тормоз от
бащата на децата й,криела е от хорски срам!
Ако е имал и любовница какъо се говори това я е довършило!
7.
един кален мъж
21.11.2020 12:50:44
18
8
все мъжете са виновни ако не са я били са и изневерявали ако не са и изневерявали са я били. Все мъжете ли имат вина все ние ли за всички вие милите неразбраните все на вас. А че с кой изневеряват мъжете с мъже ли или жени, а че не знаете кога просто трябва да млъкнете аааааа . Все мъжете са виновни а че се държите като каруцарски псувате викате повече от мъжете а че се държите като гнусни лицемерки няма това значение ама кой съм аз един мъж агресор изрод нали вие мили жени кенефи как не се родих гей да обичам п....ки
6.
истината
21.11.2020 12:45:11
3
19
Манипулаторът изкарва себе си жертва. Бащата е виновен толкова колкото и майката.
5.
Манипулатор и насилник
21.11.2020 12:42:41
5
29
Бащата е типичен манипулатор и насилник. Манипулаторът за всичко обвинява другите, но не и себе си. Той използва несигурността на жертвата си, това че грижейки се за новородените деца нямат лични доходи, трудността в намиране на работа, вместо стабилност и грижи, той е въздействал психически върху нея, а ако е пиел вечер и я е биел, картината е била пълна. Насилникът упражнява насилие в къщи, а навън може да е възпитан и любезен с хората.
4.
Насилниците никога не се променят!!!
21.11.2020 12:32:27
7
30
А бащата света вода ненапита. Хиляди жени търпят психически и физически тормоз от мъжете си, докарвайки ги до отчаяние и безизходица, заплашвани, че ако не останат с тях ще отнемат най-милото - децата им, които са родили в нечовешки мъки. Тя е била сама срещу цялото му семейство. Къде са нейните родители, защо не е получила подкрепа, защо се е връщала при него. Това за жените е като един омагьосан адски кръг. Психически е била смазана. Горките дечица! Жени, бягайте от мъжете насилници, те никога не се променят, търсете помощ в специализираните центрове и никога не се връщайте при насилниците. Вие и вашите деца заслужавате да сте щастливи.
3.
Ужас за жената
21.11.2020 12:26:41
7
25
Горката жена, как ли се е чувствала, без подкрепа и без разбиране....не й е било лесно, отделно психически се е тормозела за несигурна работа и отношението на мъжа й към нея....не са й издържали нервите и при мисълта, че онзи нагло демонстрирал надмощие затова, че ще й вземе децата...горката! Никоя майка, при нормални условия не би посегнала на най милите си същества! Само можем да се молим за нея! Тежко й е!
2.
Тос
21.11.2020 12:11:00
12
5
Сигурно бая чъкове и е слагал лакти бради пети трябваше да и пригреш враръ е лек ногу си га жал
1.
biznes partnior
21.11.2020 11:41:49
11
5
bahti i gnusnite izsipani debelaci
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Девата да контролира разходите си, а Водолеят да приеме стратегия за справяне с проблемите! Девата да контролира разходите си, а Водолеят да приеме стратегия за справяне с проблемите!

Хороскоп за деня – 4 декември 2020, петък 

Бивш пиар на БСП разгроми Нинова: Корнелия, обществото няма нужда от снимките ти като санитарка Бивш пиар на БСП разгроми Нинова: Корнелия, обществото няма нужда от снимките ти като санитарка

Чувам, че на Позитано акустиката вече била великолепна. Заради опразните стаи и коридори. В това успя! Що не направиш там една филхармония, а?

Ето защо на Бургас е нужна автомобилна писта Ето защо на Бургас е нужна автомобилна писта

Автомобилистът-почетен гражданин е категоричен, че подобен проект, макар и доста скъп, може да бъде само полезен за региона

„Прогресивни“ български депутати признаха съществуването на Нова Атлантида „Прогресивни“ български депутати признаха съществуването на Нова Атлантида

Външният министър Захариева ще трябва да отговаря на парламентарен контрол каква е политиката на страната ни спрямо тази "държава"

МБАЛ-Добрич търси дарители на кръвна плазма МБАЛ-Добрич търси дарители на кръвна плазма

Кампанията по събиране на кръв вече върви в отделението по трансфузионна хематология

Полицията търси съдействие: Познавате ли тази жена (СНИМКИ) Полицията търси съдействие: Познавате ли тази жена (СНИМКИ)

Извършена й е проверка, но тя не е представила документ за самоличност

Стана ли Корнелия Нинова санитарка, или пък си прави пиар? Стана ли Корнелия Нинова санитарка, или пък си прави пиар?

Пред медиите от пресцентъра на БСП заявяват, че червеният лидер не желае публичност

 

Ваня от „Игри на волята“ крие топла връзка с Димо Алексиев Ваня от „Игри на волята“ крие топла връзка с Димо Алексиев

Вихри ли се шуробаджанащина

Ваксинират срещу Ковид-19 първо лекари, полицаи и пенсионери Ваксинират срещу Ковид-19 първо лекари, полицаи и пенсионери

Разделят страната на 7 региона, ще поставят ваксините в училища и пенсионерски клубове

 

Спипаха крадец, пребил 95-годишен дядо за пенсията му Спипаха крадец, пребил 95-годишен дядо за пенсията му Парите са върнати на собственика
Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО) Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО)

Имотът бе определен като "къща на ужасите", тъй като не притежава никакви удобства за пациент с мозъчна операция

В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 През близките седмици списъкът на получателите ще бъде разширен Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените

Спасителни екипи в момента са на място и търсят още пострадали, в акцията се включи и хеликоптер

По-строги мерки срещу заради COVID-19 в Сърбия По-строги мерки срещу заради COVID-19 в Сърбия

Една от тях предвижда заведенията за хранене и фирмите за услуги да работят само до 17:00 ч

СЗО: В близките 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу COVID-19 СЗО: В близките 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу COVID-19

Възможно е да има нова вълна от коронавируса преди появата на ваксината

На 94 г. почина бившият френски президент Жискар Дестен На 94 г. почина бившият френски президент Жискар Дестен Италия забранява литургията в полунощ на Бъдни вечер Италия забранява литургията в полунощ на Бъдни вечер

Движението между областите също ще бъде забранено за рождествените празници

Йозеф Сайер, гейовете и водосточната тръба на лицемерието Йозеф Сайер, гейовете и водосточната тръба на лицемерието

На гей парти - с наркотици в раницата. На политическата трибуна - с лицемерни филипики в защита на "традиционните ценности". За лицемерието на политиците популисти

Nasdaq изхвърля компании, управлявани само от бели хетеросексуални мъже Nasdaq изхвърля компании, управлявани само от бели хетеросексуални мъже

Новите правила ще изискват повечето регистрирани компании да ги спазят или публично да обяснят защо не могат да назначат жена и представител на малцинство в бордовете си

 

За първи път трансплантираха успешно органи от пациент, прекарал COVID-19 За първи път трансплантираха успешно органи от пациент, прекарал COVID-19

Операцията включвала вземане на двата бели дроба от 72-годишна жена, която е била лекувана от мозъчен кръвоизлив и е била регистрирана като донор

Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Ние сме като пони на конно състезание. Виц на деня Виц на деня - Вие с компютрите на "ти" ли сте, или на "вие"?
- На "твойта мама" съм!
Виц на деня Виц на деня - Тате, един в училище ме нарече гей.
- И преби ли го?
- Не можах, толкова е сладък...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знам вас какви аромати ви възбуждат, ама мен кисело зеле със свинско направо ме побърква!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори