×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Георгиев: Водим преговори за връщане на ст. „Черноморец“ на бургазлии! 


Йордан Георгиев: Водим преговори за връщане на ст. „Черноморец“ на бургазлии! 
Шефът на спортната комисия към ОбС-Бургас Йордан Георгиев (вляво) и Иво Баев - председател на Правната комисия, дадоха подробности за срещата с кредиторите
03 Септември 2020, Четвъртък, 17:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Имотът е един от най-големите на територията на община Бургас – площта му възлиза на 140 дка, а цената му надвишава 100 млн. лв.

Идва ли скоро краят на сагата със собствеността на стадион „Черноморец“ и ще бъде ли върнат той на бургазлии? Именно това е целта на преговорния екип, който води преговори с кредиторите на ПСФК „Черноморец“. 

Имотът е един от най-големите на територията на община Бургас – площта й възлиза на 140 дка, а цената й надвишава 100 млн. лв. 

„Много е важно Общината да си върне стадион „Черноморец“ и той да остане за бургазлии. Преди няколко седмици Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности е взела решение за създаването на преговорен екип, който да се срещне с кредиторите на ПСФК „Черноморец“. Целта е да се сложи край на сагата със собствеността на стадион „Черноморец“ и той да бъде върнат на бургазлии, при това с минимални поражения“, каза на брифинг председателят на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности към Общинския съвет в Бургас Йордан Георгиев.

Пресконференцията е във връзка със срещата, която преговорният екип е провела с кредиторите. Тя се е състояла вчера в Морското казино и на нея са присъствали представителите на всички крупни кредитори. И двете страни в спора искали проблемът най-после да бъде разрешен и били готови на компромиси "в рамките на разумното", съобщи Георгиев.

Създаването на преговорния екип, в който освен Йордан Георгиев влизат още общинските съветници Иво Баев, Стоян Колев и Георги Маринчев, е било продиктувано от решение на съда от 14 август, в което определят кредиторите на ПСФК „Черноморец“, които са пряко или косвено свързани с Митко Събев, каза още Георгиев. 

„На тази първа среща кредиторите заявиха, че отдавна очакват Общинския съвет да дискутира проблемите. Ако това беше направено преди 4 години, щяха да бъдат спестени около 7-8-9 милиона. Към момента задълженията са около 33 милиона към фирмите, които има косвено отношение Митко Събев. Сами може да пресметнете с годишната лихва колко се е натоварила сумата. В тази връзка мога да ви кажа, че имаше едно голямо единомислие между двете страни, заявиха, че искат да решат проблема и в рамките на разумното ще бъдат направени компромиси, за да може стадионът да остане на бургазлии“, обясни още Йордан Георгиев.

Според председателя на Правната комисия в Общинския съвет Иво Баев трябва да се стигне до споразумение. 

"Споразумение е винаги по-добре от безкрайни дела със страшно много разноски и резултат, който почти винаги не се харесва на страните. Следват жалби и още дела и безкрайна работа. Когато става дума за държавна или общинска собственост, е много важно да се търси споразумение, което означава взаимни отстъпки. То трябва да е прозрачно, реалистично. Кредитори, които имат да взимат пари, трябва да бъдат адекватно обезщетени. А общинските интереси да бъдат защитени. Да си върнем тази собственост изцяло на Общината и да се възстанови спортната дейност - това е целта. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да преговаряме. Настроен съм оптимистично", категоричен е той.

На въпрос кога може да бъде готово споразумението, Баев отговори, че трудно може да даде прогнози, но са си поставили срок до 3-4 месеца да бъде приключена процедурата.  


В категории: Спорт


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
19
Коментара по темата
19.
CSKA
09.09.2020 17:28:51
0
1
Този измамник Данчо Георгиев лъга и Нефтохимик че ще им помага,нищо няма да свърши само иска да прибере някой лев
18.
бай Оня
05.09.2020 13:36:25
0
5
до 11: D, НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ СТРАДА ОТ АМНЕЗИЯ, НО ТИ СЪС СИГУРНОСТ СТРАДАШ ОТ ДЕМЕНЦИЯ. ЙОАН НИКОГА НЕ Е ПРОДАВАЛ НЯКОЙ СТАДИОН. ТОЙ ДАДЕ СТ. "ЧЕРНОМОРЕЦ" НА КОНЦЕСИЯ НА ИВАЙЛО ДРАЖЕВ ЗА 30 ГОДИНИ, НО КАТО ВИДЯ, ЧЕ НЕ ТРЪГНАХА ДОБРЕ НЕЩАТА НАМЕРИ НАЧИН, ЗАКОНЕН ИЛИ НЕ, ДА РАЗВАЛИ КОНЦЕСИЯТА, И ВЪРНА СТАДИОНА С ПОЛИЦИЯ НА ОБЩИНАТА. КЪМ КРАЯ НА МАНДАТА СИ ЙОАН И ПОРТОЧАНОВ СЪЗДАДОХА "ЧЕРНОМОРЕЦ 919", А ВПОСЛЕДСТВИЕ ЙОАН ИЗБУТА ПОРТОЧАНОВ НАВЪН И ЗАПОЧНА ДА СЪЗДАВАС МИТКО СЪБЕВ НА БАЗАТА НА "919" ПСФК-ТО. ОКОНЧАТЕЛНОТО СЪЗДАВАНЕ НА ПСФК-ТО И АПОРТИРАНЕТО НА СТ. "ЧЕРНОМОРЕЦ" СТАНА С ПОДПИСИТЕ НА СЕГАШНИЯ КМЕТ НИКОЛОВ И ПРЕДСЕДАТЕЛ ТОГАВА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. (ДО КАКВОТО СЕ Е ДОКОСНАЛ ТОЗИ ЧОВЕК ТРЕВА НЕ НИКНЕ - СТ. "ЧЕРНОМОРЕЦ, БУРГАС-АЛЕКСАНРУПОЛИС, ЮЖЕН ПОТОК, АЕЦ-А. СЕГА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МОМЕНТА, ЧЕ Е В СОФИЯ И ДА СИ ВЪРНЕМ СТАДИОНА ДОКАТО НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ В БУРГАС) ПОСЛЕ "ПЕТРОЛ ХОЛДИНГ" СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ ПРОЕКТА ПСФК И ОТБОРА ЗАПОЧНА ДА СЕ ИЗДЪРЖА ПРЕДИМНО ОТ ЗАЕМИ ОТ ФИРМИ НА МИТКО СЪБЕВ. ТУК Е ВИНАТА НА ОБЩИНАТА, ЧЕ НЕ ПРЕКРАТИ ТОГАВА ПРОЕКТА, А НАПРОТИВ - ВСИЧКИ НИ УВЕРЯВАХА, ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД И НЯМА НИКАКВА ВЕРОЯТНОСТ ОБЩИНАТА ДА ЗАГУБИ СТАДИОНА ИЛИ ДА ПРЕТЪРПИ КАКВИТО ДА И ДА Е ДРУГИ ЩЕТИ. ОКАЗА СЕ ЧЕ СА НИ ЛЪГАЛИ И СЕ СТИГНА ДО СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ. СЕГА ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ.
17.
Неам нерви
04.09.2020 15:57:03
1
1
Нищо не разбрах. Омагьосан кръг.
16.
СДС
04.09.2020 12:49:51
0
2
Иво и ти ли се забъркваш в схемата? Не го очаквах от теб! Запази си доброто име!
15.
Бургазлия с добра памет
04.09.2020 12:48:10
0
5
Пак ли схеми,пак ли аз на теб-ти на мен? Защо и как нещо което е било на народа е попаднало в ръцете на мутри? КЪДЕ е Гешев и сие компания да се самосезира. Аз не искам с мои пари да плащаме за нещо което е било наше , на хората. Който го е харизал навремето ,сега да го откупи! Баста!!!
14.
До D
04.09.2020 10:23:35
0
5
Йоан Костадинов го даде на Дражев на 30-годишна концесия. През октомври 2005-а го изгони с полиция от там, след като отбора беше съсипан от същия. Година по-късно в края на мандата на Йоан, започна апортиране в ПСФК-то на Събев.
13.
*********
04.09.2020 10:16:17
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Прокуратурата, спите ли?
04.09.2020 10:14:03
0
3
Колкото и милиона да се изчистят, все е схема и трябва прокуратурата да се самосезира. Теренът трябва да е със статут стадион и да не се разрешава никакво друго строителство върху него завинаги. Трябва да има клаузи, че ако собственикът не се грижи за стадиона и дейността може да бъде отнета собствеността в полза на държавата. Ако има такива клаузи не е необходимо община/държава да си връщат каквото и да е, просто ще следят дали собственикът си изпълнява задълженията. Такъв тип терени трябва да се отдават на концесия, а не да се продават. Ама когато някои са в политиката само за да изкарат милиони и то първо за други, а каквото остане след това за тях... така ще е
11.
D
04.09.2020 10:09:41
6
0
НяКОЙ ОТ ПЛЮЕЩИТЕ ПО КМЕТА СЛУЧАЙНО ДА ПОМНИ КОЙ ГО ПРОДАДЕ СТАДИОНА И НА КОГО ПЪРВИЯ ПЪТ???? ОТГОВОР ЗА ХОРАТА АМНЕЗИЯ: ЙОАН КОСТАДИНОВ ГО ПРОДАДЕ НА ИВАЙЛО ДРАЖЕВ! ИМА ИНТЕРНЕТ! ЧЕТЕТЕ!!!
10.
бургазлия
03.09.2020 23:00:12
1
11
Не става дума да се плащат 100 милиона бе, хора. Такава е стойността на стадиона. Трябва да се изчистят тези задължения на ПСФК-то за да може да стане стадиона отново на Общината, около 30 милиона. Да се изчистят, не да се платят. Задълженията на тези фирми към Общината и към държавата са също от този порядък. Трябва да се седне и да се преговаря и може всичко да стане без да има каквото и да е или минимално доплащане в рамките примерно на 5-6-7-8 милиона максимум, което не е проблем като се има предвид какво ще се спечели от това. После около 10 милиона за едно-годишен ремонт - терен, трибуни, козирка, осветление, съблекални - и край с проблемите на бургаския футбол. И двата отбора и школите могат да играят там. тренировъчни игрища и друга база колкото искаш. Стадион Лазур ясно, че е чао - 2025 година изтича предназначението на терена, че е за спортни цели и Митко Събев ще има право да откупи частта общински терен под стадиона и да прави там каквото си иска. а вероятността да иска там да продължи да има стадион е под 0,01%. То там не е и място за стадион вече с това презастрояване около него. Така че ако могат да ползват и Лазур като разменна монета в преговорите, още по-добре.
А че трябва да се търси отговорност за това как стадионите са стигнали до това положение, съм съгласен. Не толкова за стадион Лазур, той отдавна е частен. Но за ст. Черноморец да стигне до сегашното положение, основната вина е на Общината. И тя е длъжна да оправи бъркотията около него, и то без да се губи и педя от него, защото скоро и тези 140 декара няма да са достатъчни.
9.
*********
03.09.2020 21:34:52
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Тепането ви е малко
03.09.2020 20:54:04
1
16
След като го харизаха, сега ще си го откупят, за да могат да го харижат пак. Що ли ви търпим толкова време и аз не знам?
7.
Събева
03.09.2020 20:12:00
0
13
Измислете някоя друга глупост , флейки, ...да вкараш в ареста престъпници , които са откраднали и унищожили готов стадион / най-големия по територия/ в който не са вложили 2 ст. , не е вулгарност и насилие - това е разпоредбата на чл . 280 НК, вместо да триете коментарите ..., защото утре протеста може и да Ви посети...
6.
*********
03.09.2020 19:48:00
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
ALF
03.09.2020 19:06:02
3
10
Бате Данчо, ти си пич....
4.
1919
03.09.2020 18:40:46
1
11
Добре , лошо няма . Все пак е нещо дори и късно отколкото никога . Какво следва обаче след това ? От утре да кажем стадиона е общински . Вероятно ще се наложи да играят и двата отбора там. Феновете ще на дигнат вой за седмица и две и ще отшуми ок . Само че стадиона е Леща , не търпи ремотн, трябва цялостно събаряне . През тези 3-4 ( в най- добрия случай ) години докато се построй нов трябва да се играе на Лазур ! Лазур съответно е загубен защото това е разменната монета. За да не го събори Събев веднага и да играят там ще трябва да се плаща докато се строи новия стадион. Някаква ненормална въртележка се получава от която не се вижда верен ход . Ще следим събитията защото и сегашното положение не е решение
3.
Bgman
03.09.2020 18:26:03
1
15
Първо им го подарихте, да го ползват безвъзмездно, сега ще си го откупите...
Б@хти далаверата...
Данчо Червената мента добре ще хапне - 10% от 100 милки...
2.
Почват да прозират някои намерения
03.09.2020 18:07:03
1
9
Такаааа...
Какво излиза сега?
За да се спаси стадиона някой ще трябва да изкара едни 50-100 милиона. Така ли ще го спасявате? Че то това сигурно е част от плана. Прокуратурата ако е независима трябва да започне разследване и да види кои ще са тези които ще се облажат най-много от това връщане на стадиона
1.
Почват да прозират някои намерения
03.09.2020 18:06:48
1
21
Такаааа...
Какво излиза сега?
За да се спаси стадиона някой ще трябва да изкара едни 50-100 милиона. Така ли ще го спасявате? Че то това сигурно е част от плана. Прокуратурата ако е независима трябва да започне разследване и да види кои ще са тези които ще се облажат най-много от това връщане на стадиона
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори