×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Може ли Иван Костов да стане служебен премиер?


03 Август 2020, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Според него „има огромна несвършена работа“ в Министерството на труда и социалната политика и в Министерството на здравеопазването по повод справянето с кризата

Очаквам политическа криза преди редовните избори. Тя ще настъпи при съчетание между здравна криза, икономическа криза и опасно ниско доверие в управляващите. 

Това прогнозира бившият премиер Иван Костов по БНР. Според него политическата криза много вероятно ще продължи и след изборите, като се има предвид очаквания състав на следващото Народно събрание. 

На площадите ще излязат силно пострадали и уплашени хора. В това отношение сегашното правителство ще бъде в по-лоша позиция от служебно правителство. Задачата на служебното е да проведе навреме честни избори, а не, без да има парламент зад гърба си, да се справя със здравна и икономическа криза. Същевременно то ще разполага със същите финансови ресурси и програми за облекчаване на кризите, както сегашните управляващи, обясни Костов.

По думите му "всеки протест носи промяна, постига нещо, защото е граждански. Хубаво е да се стигне до следната промяна – всеки следващ управляващ да знае, че не може да остави държавата ни пленена, каквато е в момента“.

Иван Костов подчерта, че всяка икономическа криза "подлага на изпитание фирмите и фалира тези, които са неконкурентноспособни“. 

Могат да изчезнат цели професии, ще се редуцират дълбоко цели отрасли... Може ли да подпомагаме нещо, за което знаем, че в следващите години няма да има търсене на неговите услуги или стоки. Това е погрешно. Второ, да се подкрепят отрасли с идеята да се компенсира спадналото потребителско търсене, е изключително погрешно. Правителството няма тези средства да компенсира спадналото потребителско търсене, например в туристическия отрасъл. Добавената му стойност е някъде около 6 млрд. лева, правителството няма тези пари, каза още бившият премиер.  

Като пенсионер той попита: Ние ли сме тези, които се нуждаят най-много от подпомагане в момента. Или семействата с деца. Въпросът е кой е в по-голяма нужда. 

Пенсиите заварихме на ниво 3 долара на месец и ги оставихме 120 лева на месец, коментира Костов по неговите думи - мита за най-ниските пенсии при неговото управление. 

Според него „има огромна несвършена работа“ в Министерството на труда и социалната политика и в Министерството на здравеопазването по повод справянето с кризата. Кой ще носи отговорността ако болниците започнат да връщат клинично болни хора, заяви Костов. От думите му стана ясно, че е критичен не само към цялото правителство, но и към Националния оперативен щаб.

Като се има предвид моето отношение към президента, ще бъде много неуместно от негова страна да ме покани за премиер на служебно правителство, отговори на въпрос Костов дали е получавал такава покана, каквито информации се появиха. Аз няма да приема такава покана, едно, че съм излязъл от политика, и второ - не вярвам на президента, заяви Костов. 

За пръв път виждам толкова нагло да бъдат правени опити да бъде обсебен гражданси протест от хора от олигархията, от този дубайския имигрант ли е, какъв е. Трябва да внимават хората, които протестират, препоръча Иван Костов.  


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
---
04.08.2020 10:36:55
0
1
Христо Иванов от ДБ му е наследник, поредният гладен демократ.
17.
Сърбахме им попората и на тия
04.08.2020 10:34:42
0
2
Този от СДС разпродаде и окраде държавата , хората останаха безработни заради такви крадци и мошеници като него . жена му и тя с хиляда еврофондове се ояде стига толкова .
16.
АналРусофил пълен БСПдебил:
04.08.2020 06:32:26
0
2
Ааааа, чак сега разбрах, защо при този "мургав разбойник" приватизираха и "сините и червените". Ами нали и него го "постави" Луканов, за главен демократ! Така наречената "синьо-червена мъгла", която драпа да се завръща и да граби. Хахахааа Тюрлюгювеча Нинова, Радев, Костов, Христо Иванов, Мая, ген. Атанасов, Радан Кънев, Цецо 6-те апартамена.
Всички отново във властта. Килипир има май в "тая работа"!
15.
_nib_
03.08.2020 22:31:48
3
3
Дано му остане време на каскета да подпука и тоа черен борсук.
14.
Rocko
03.08.2020 22:29:42
1
4
Всеки народ си заслужава управниците. Костов беше изключение. Ахмет, Делян, Серж, Боко, Първанко и Плевню+мюретата. Простотията си избира сама съдбата. Ако нещо се обърка-медии като тази ще им помогнат да си окачват въжето.
13.
Дернев
03.08.2020 21:57:26
2
0
"всеки следващ управляващ да знае, че не може да остави държавата ни пленена, каквато е в момента“. За да ни каже това му е дадена думата сега, каъо един от основните играчи в цирка, който ни таьиграеат от 89г насам. Европа на европейците не станели по-скоро фскт, много лошо ни се пише. Дано другите европейци прояеят разум, защото такъв в БГ фокаьано липдес.
12.
Дернев
03.08.2020 21:25:36
4
2
При една правова държава сигурно нямаше да може да прави подобни коментарий от заведение, където отдавна трябваше да е. Но, като високопоставена фигура в безкрайния цирк в който живеем от 89г. насам му дават възможност да ни йажебкакво ни предстои с
"всеки следващ управляващ да знае, че не може да остави държавата ни пленена, каквато е в момента" Ако имаше здрав разум в събитията, трябва К. Паскслев да бъде служебен премиер и после да си продължи като такъв след изборите. Ни такъв, ди сега в БГ, не е показван. Европа на европейците ни е спасението. Както и на европейците. Затова има надежда и за нас.
11.
А тъй
03.08.2020 20:54:00
2
6
Ееееееееееее
Тоа черничкия
Вече беше
МЕРСИМ ,ама
Айде
Холан
10.
Беден милионер
03.08.2020 18:56:04
4
21
САКЪН!
От този по-голям крадец и мушенник няма.Заради неговата ,,пре...батизация" сме на това дередже.
9.
О, неразумни хора!
03.08.2020 18:46:25
5
21
Никога отново този дявол!!! Той загроби всички пенсионери в България! Намали в пъти заплати и пенсии! Надявам се, че всички имат памет за геноцида, който проведе! Няма място за него в политиката, има в затвора!
8.
Протестираща
03.08.2020 18:22:03
4
20
Нееее... не искаме стари изчерпали се муцуни
7.
Протестираща
03.08.2020 18:21:56
3
16
Нееее... не искаме стари изчерпали се муцуни
6.
Боклук
03.08.2020 18:19:59
3
23
Тоя не е ли в затвора???Не се ли накраде.
5.
Мара Мичковица
03.08.2020 18:05:38
4
12
И къде в интервюто е дори намекнал, че има каквито и да било нагласи да влиза във властта отново? Заглавията са за да броите идиотите само...
4.
Мара Мичковица
03.08.2020 18:05:32
3
10
И къде в интервюто е дори намекнал, че има каквито и да било нагласи да влиза във властта отново? Заглавията са за да броите идиотите само...
3.
Чичо Манчо
03.08.2020 17:55:42
8
12
Аз съм за. Първо - вече няма какво да се приватизира и Костов да го продаде за 1 лев, както обичаше да прави. Второ - ще му трябва време да организира схеми за крадене, а пък служебният кабинет има само няколко месеца мандат. Аз съм от по-старите и помня как Костов и СДС оглавиха протестите през 1995 година. Помня и какво този черен мавър повтаряше пред изпълнените с надежда за промяна хора: "Ние няма да ви подведем, няма да ви излъжем!" Това повтаряше. После се обгради с хора като Христо Бисеров, Йордан Цонев, а Венци Чамурджиев, мир на праха му, беше лидер на СДС в Бургас. Това е все едно Петър Биберков - Кюфтето да оглави ГЕРБ в Бургас. Но както и да е! Да идва Костов и да пресече корупцията!
2.
Адолф
03.08.2020 17:47:34
5
14
Костов, че кога Президента е казал "Ще поканя Костов за служебен премиер"? Или след 17 години мълчание, ти мина сърденето и реши да говориш, празни приказки. То вече няма какво да се "приватизира" в България. Не си необходим. А и си по-готин, като се правиш на сърдит мълчаливец. Айде бегай!
1.
МУТРИ ВЪН
03.08.2020 17:27:41
4
21
.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори