×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Кеят до Догансарай е незаконен, ще го съборим


Валери Симеонов: Кеят до Догансарай е незаконен, ще го съборим
Още четири незаконни постройки от морския сарай на Доган в парк Росенец ще бъдат съборени, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов
17 Юли 2020, Петък, 09:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Лидерът на НФСБ съобщи, че студеният резерв ще бъде намален 10 пъти и ще намалеят приходите на ТЕЦ-а на Сокола 

Кеят до Морския сарай на Ахмед Доган в парк Росенец е незаконен. Затова ще бъде съборен. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

„От 2014 г. с Валентин Касабов и Христиан Митев се борим срещу незаконните строежи в парк Росенец, срещу т.нар. Догансарай. Подали сме много сигнали до Община Бургас, до прокуратурата и до РДНСК. През декември 2015 г. дори успяхме да премахнем тази бариера, която впоследствие пак бе поставена“, заяви заместник-председателят на Народното събрание. 

През август 2015 г. правосъден министър бе Христо Иванов, но тогава никой не реагираше за тези незаконни строежи, за заграбването на общинска и държавна територия, припомни той.

„Първата проверка на РДНСК завърши вчера и става въпрос за незаконно изграден вълнолом, кей с дължина около 250 метра в морето. Това ще бъде премахнато. То е незаконно. Липсват строителни книжа. Ще се разруши като всеки незаконен строеж съгласно Закона за устройство на територията“, подчерта депутатът.

„Има още четири обекта там, които също ще бъдат премахнати. Става въпрос за спомагателни постройки. Голямата постройка ще бъде проверена. Може и там да има несъответствия“, добави той.

Общинските съветници на Христо Иванов от ДСБ също са подкрепили идеята Доган да има общински път до сарая, припомни Симеонов. 

„Работата на правителството в някои случаи се обвързва едва ли не със слугинаж на Доган. Затова взехме решение, след като разгледахме всички упреци, тотално да се промени схемата на студения резерв“, добави той.

В енергетиката това са сумите, които държавата плаща, за да може някоя енергийна мощност да има готовност да включване в авариен случай, заяви депутатът. 

„Има упреци, че ТЕЦ Варна на Ахмед Доган получава пари от студения резерв. Аз протестирах срещу това, което се случи през 2018 г. Студеният резерв, който хората на почетния лидер на ДПС получиха, преди това бе определен за ТЕЦ Марица изток 2. Държавната електроцентрала обаче се отказа и около 60 млн. лева отидоха за ТЕЦ Варна. Това беше голяма грешка. Изразил съм си позицията“, добави той.

„Студеният резерв сега ще бъде драстично намален - може би 10 пъти. По този начин ще се намалят и сумите, които отиват и към ТЕЦ Варна“, обясни патриотът. 

„Вторият въпрос, който ще поставя, е за това доколко е необходимо удълбочаването на водния път през Варненското езеро до пристанището на ТЕЦ Варна, тъй като има съмнения, че това се прави само, за да може портът на Доган да измести този, който се намира на самото море. За там са насочени 220 млн. лева, които са предоставени на две руски дълбачки. Доколко това е необходимо? Ще искаме доказателства за ползите за държавата“, добави той.

На въпроса дали биха стартирали процедура за импийчмънт на президента, депутатът отговори, че е по-добре да го оставят да „потъва в собствен сос“. 

„Има си процедура, описана в Конституцията за съставяне на служебно правителство, но на мен ще ми е по-интересно в края на своя мандат, който наближава, Радев да каже какво е свършил. Аз мога да посоча доста похвални неща за сегашното коалиционно управление“, каза Симеонов. 

„Има законен ред за формиране на парламент и на правителство. Не може няколко хиляди протестиращи да подменят волята на милион или милион и половина българи“, добави той.

„Сред тези хора, които са на улицата, почти няма протестиращи партии, като изключим партизанските отряди, внедрени вътре и част от ДСБ. Протестът може да се каже, че е спонтанен и хаотичен. За съжаление в него има и елементи, които са командвани от Дубай и те не са малко!“, коментира лидерът на НФСБ. 

„Чухте какво казва Васил Божков в разговор, който не предполага, че ще бъде подслушан и записан. Той твърди, че за един час може да събере 10 000 човека пред парламента. Естествено, че лъже, но поне 1000 души може да управлява“, добави той.

„От самото начало настоявахме минималната пенсия да стане 300 лева, но не можахме да убедим колегите от ГЕРБ да ни подкрепят. На третата година успяхме да я направим 250 и до края на мандата ще стане 300 лева. Всичко обаче става бавно и със съпротива. Имаме приоритети и ние от „Обединени патриоти“ ще настояваме да бъдат реализирани в оставащия период от време“, подчерта Симеонов. 

Той е категоричен, че никога патриотите няма да работят с ДПС, тъй това е коварна партия. Тя е проклятието на прехода, защото разделя българското общество на етническа и на верска основа, а сега се опитва да обсеби циганската част от българското общество чрез плащане на пари за изборите, тъй като губи подкрепа в етническите турски райони, коментира лидерът на НФСБ. 

„ДПС е партия, която паразитира и съществува благодарение на разделението на обществото. Затова няма място в управлението“, подчерта той.

„Решението за оставките на тримата министри е взето прибързано в късните часове на предходния ден. Не е било основателно. Аз много добре познавам работата както на министър Караниколов, така и на Маринов и особено на Горанов. Като вицепремиер съм работил с тях. В никакъв случай не мога да изразя каквото и да било съмнение по отношение на Доган или с Пеевски“, заяви Валери Симеонов. 

„Кой какво казал за тях, няма значение. Важни са фактите. Не съм видял каквото и да било основание за такъв упрек, но обществото приема едни внушения или конспиративни теории, на които вярва. Ние българите по-лесно вярваме на необичайното, отколкото на тривиалните неща“, обясни той.

„Въпросът за оставките им не е приключил. Отложихме го за сряда. В понеделник и вторник ще се обсъди и отхвърли вота на недоверие, а в сряда сутринта ще седнем спокойно и ще говорим спокойно. Може да има и други оставки“, каза още лидерът на НФСБ.


В категории: Бургас


36
Коментара по темата
36.
Имам питане
17.07.2020 21:46:43
0
3
Валери, колко ще струва събарянето и кой ще го плати?
35.
Зрител
17.07.2020 16:33:55
0
5
Бургазлия,те хубаво правиха филми,но защо замлъкнаха по въпроса след като влязоха във властта?Няма нужда да отговаряш.Затова и ще си заминат.
34.
Евала
17.07.2020 16:33:17
0
5
Най-сетне се сети Мара да се побара. Досега спаха всички !!!! А постройките сега са вече 4. Майко мила...... За идиоти ли не мислите бе ? Сега като им става тясно на всичките, започват да вършат работата за която са поставени на постовете. Хора, още повече трябва да се протестира. За най-малкото и на улицата, че да им дойде на тези акъла и да започнат да работят за доброто, справедливото, за целия български народ.
33.
*********
17.07.2020 16:26:42
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
32.
xfg
17.07.2020 15:19:17
0
7
а бе попитайте с чии пари беше построено
31.
Хюсню
17.07.2020 13:04:33
1
4
Доктор Меди Доган е заслужил уважението на всички в Делиормана и Кърджалийско!
Той е виновника всички тези хора все още да живеят в средновекоието○
30.
*********
17.07.2020 12:55:08
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
Smith
17.07.2020 12:41:37
0
15
Браво! Лъжепатриотите най-накрая забелязаха незаконния кей, след като преди 4 месеца Бивол направиха пълно разследване и публикуваха фалшифицираните документи, с които Доган/Пеевски са излъгали, че кеят си е там от байтошово време. НО прокурватурата си е тяхна, не очаквайте от Каскета да се активизира! Зает е да краде бизнеси и да разчиства терена за Шиши.
28.
Бургазлия
17.07.2020 12:27:32
9
6
А бе "Някой си", ти явно не следиш изобщо какво се случва в България.
Въпросът за този "Сарай" е поставен от Валери още през 2014, когато е започнато да се строи. Касабов като журналист в "СКАТ" филм направи за незаконния строеж, но го излъчиха само "СКАТ".
Вземи се ограмоти преди да драскаш.
27.
Някой си
17.07.2020 12:13:36
2
7
Ей шушумиги платени, от кога въпрос е "недаказуемо твърдение"
Сега ще направя едно "доказуемо" твърдение - Валери Симеонов е от три години и половина с формацията си в коалиция с ГЕРБ!
Къде беше Валери Симеонов през тези години и защо чак сега се сети за "сараите"?
26.
Афера
17.07.2020 11:44:07
0
10
„Кой какво казал за тях, няма значение. Важни са фактите."
А какви са фактите в чекмеджето ?
25.
*********
17.07.2020 11:27:55
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
Kmeta
17.07.2020 11:07:37
0
6
Na Alepo i v Sv .Vlas Vsi4ko e nezakono
Trqbva da se sabori za tqhna smetka
A viel 4akate treva da porasne posle
Stara pesen na nov glas
23.
Един
17.07.2020 11:04:31
2
17
Глупости. Как ще разрушиш кей. То един тетрапод да се хвърли в морето не е лесна работа, а какво остава да се извади. Освен да се взриви друг начин няма. Най -добре тая резиденция да се национализира заедно с кея. Там става чудесно яхтено пристанище със свободен достъп ( на съответната цена разбира се). Може да се ползва целогодишно и да генерира добри приходи за държавата или общината.
22.
Тоя
17.07.2020 10:59:29
1
23
преди 3 години излъга че няма да влезе в коалиция с герб ако преди това минималната пенсия не стане 300 лева. Сега пък открил че сараите са незаконни. След 3 години в управлението.
21.
Тъжната пръдна ( колега на Лайното )
17.07.2020 10:47:14
0
6
До 1 , 2 Месеца положението много ще ескалира според мене ! Пожелавам си да бъда жив и здрав , както на моето семейство и роднини и на вас пожелавам същото хора и " хора " и купете си котка , или куче + риби , или въобще спасайвате се както можете хахах !
20.
Marinero
17.07.2020 10:43:02
0
21
Въпросът не е дали ще го съборите, а защо допуснахте да се построи, и защо до сега мълчахте, а след като се стигна до осветяване на сарая, имитирате реакция? Това е имитация на държава, тук права и задължения са размити понятия.
19.
Българин
17.07.2020 10:36:22
1
10
Защо трябва да се събаря нещо готово и хубаво НЕЩАСТНИЦИ. Дайте го на хората да го ползват.
18.
Ало
17.07.2020 10:26:21
0
17
Ха ха само кеят ли??? И сградите също са незаконни няма ли да ги съборите!!! Смишни сте,един кей може ли да се сравнява с замака и басейна колкото игрище!!! Пак ни правите на тъпи да видим че вършите работа щи събаряте кея хахахахах съборети сградите не ни затваряйте очите! Това ли ви разришиха само? Другото да си седи! Продажници
17.
Йоан
17.07.2020 10:24:48
0
21
Приказваше само преди да докопаш кокала. Сега пак приказваш като виждаш че си заминаваш.
16.
Ивелина
17.07.2020 10:23:06
0
22
КОГА ЩЕ РАЗСЛЕДВАТЕ ПИЯВИЦАТА СВИНЯ ПЕЕВСКИ. ПУСНАЛ Е ПИПАЛА ВЪВ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В ДЪРЖАВАТА? ЗАЩО НЕ ГО РАЗСЛЕДВАТЕ?
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ПРОТЕСТА Е СРЕЩУ ПЕЕВСКИ И НЕГОВИТЕ ХОРА НАВСЯКЪДЕ.
15.
*********
17.07.2020 10:21:03
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Олее
17.07.2020 10:01:56
1
23
Валери твоя Миленчо Ненчев хич нее по събарянето
13.
Тетемоглу
17.07.2020 09:54:42
1
19
Оф аман зако ги викат тези в телевизионите екрани всичкисте за смяна да влязат учени млади хора стига същи мутри!
12.
*********
17.07.2020 09:48:09
0
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Бургас
17.07.2020 09:39:53
0
32
Дааааа, изборите наближават и пак трябва да си смучем обещания от пръстите.
10.
*********
17.07.2020 09:32:49
1
31
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Мишо
17.07.2020 09:32:43
1
44
Ще събориш,колкото събори джамията в Меден рудник. Лъжец.
8.
Валери Симеонов
17.07.2020 09:30:40
56
3
Е единствения политик мислещ за хората.
7.
Лидка
17.07.2020 09:28:55
3
41
Коалиционните партньори пробват да си спасят дупетата...
Валери е бушон. От него нищо не зависи.
6.
блабла ПУНТА МАРА
17.07.2020 09:28:30
4
28
ЛЪЖИ ЛЪЖИ –ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА
5.
Да бе
17.07.2020 09:25:10
4
27
Мхм, ама теб ше те съборим преди това!
4.
Ани Цолова
17.07.2020 09:23:54
3
41
Как се хилеше като Ани се махна от BTV. Нооо съдба. Сега той е на изхвъргачката и се бори със вятърните мелници.
3.
123
17.07.2020 09:21:40
2
35
Когато съборите стената/хотела/ на Алепу, тогава и сарая/ водно-спасителната служба/ на Доган.
2.
Тоалетнитеее
17.07.2020 09:17:04
4
38
Отивай да видиш тоалетните на ГКПП.
1.
free
17.07.2020 09:16:21
6
52
И чак сега ли разбрахте, че е незаконен? Къде спахте толкова години?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори