×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЧСИ вади за продан жилища по морето, 672 имота чакат новите си собственици


ЧСИ вади за продан жилища по морето, 672 имота чакат новите си собственици
По Южното Черноморие със съдебен район Окръжният съд в Бургас частните съдебни изпълнители също продават доста имоти на длъжници - най-вече в Царево, Синеморец и Приморско
17 Юли 2020, Петък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

От вчера търговете вече са възобновени и сайтовете на съдебните изпълнители са пълни с обекти

От 15 юли отпада забраната за запори на банкови сметки на длъжници физически лица по нови дела, всякакви публични продани на имущество на длъжници, описите на недвижими имоти и движими вещи в дома на длъжници, както и въводите във владение. Ограничението бе поставено със Закона за извънредното положение, действащо от 13 март т.г. и след отпадането му на 13 май бе продължено още 2 месеца.

Преглед в Регистъра на публичните продажби към Камарата на ЧСИ показва, че в момента се продават 672 имота на длъжници, 64 МПС и 21 броя имущество.

Най-много са обявените продажби във Варна – 101, следвани от Бургас – 77, Хасково – 68, Кърджали – 53, Видин – 46, Плевен – 39 и т.н. В дъното на класацията са София-град с 21 имота на тезгяха и София окръг – с 10.

По Черноморието се продават предимно апартаменти а в София - магазини, складове и паркоместа и в по-малка част жилища. Във Варна имотите, обявени на публична продан, са най-вече в самия град, докато в Бургас те са предимно в Царево, Приморско и Синеморец. Предложението за мораториум върху търговете и запорите бе направено от самата Камара на частните съдебни изпълнители. „Тези действия са най-масови, от една страна, те са предпоставка за разпространение на вируса, тъй като при запорите длъжниците се принуждават да обикалят банки, институции и кантори с оглед доказване на несеквестируемост, като се отразяват неблагоприятно и на психическото здраве на хората.

От друга страна, изключително силно навлизат във имуществената сфера на гражданите. Предвид че останалите изпълнителни способи ще са възможни, смятаме, че това е разумен компромис между правото на кредиторите да получат изпълнение на съдебното решение, с това да се пази здравето и финансовата стабилност на длъжниците”, съобщи тогава председателят на камарата Георги Дичев. През 4-те месеца частните съдебни изпълнители можеха да предприемат действия по отношение на издръжката на деца, както и да събират пари за непозволено увреждане на физически лица. Намаляването на работата изправи пред криза малките кантори някои освободиха част от служителите си. „Продължихме да плащаме заплати, осигуровки и всякакви други разходи. А взискателите, тоест кредиторите, претърпяха много вреди. Положението обаче е такова не само у нас”, разказа пред „Монитор” частен съдебен изпълнител.

Проверка в регистъра на ЧСИ показва, че многостаен апартамент от 300 кв.м във Варна се продава с начална цена 79 179 лв., а мезонет от 247 кв.м е обявен за 258 840 лв. Тристайни апартаменти в Морската столица от 100 кв. м са обявени за публична продан с начални цени между 82 000 – 90 000 лв. Двустаен апартамент от 78 кв.м пък е обявен за 66 000 лв. По Южното Черноморие със съдебен район Окръжният съд в Бургас частните съдебни изпълнители също продават доста имоти на длъжници - най-вече в Царево, Синеморец и Приморско.

Къща в Приморско от 120 кв.м е обявена за 297 000 лв., едностаен апартамент от 34 кв.м – за 34 560 лв., а друг едностаен от 48 кв.м – за 45 000 лв. Тристаен апартамент от 100 кв.м в Царево се продава с начална цена 74 400 лв. Къща с парцел 115 кв.м е обявена за 25 840 лв., а парцел от 430 кв.м – 7 000 лв. От Синеморец пък се предлагат доста парцели. Такъв от 5 дка е обявен за 119 152 лв. Парцел от 4,5 дка пък е обявен за продажба с начална цена 130 684 лв., а такъв от 4,7 дка – за 134 520 лв.

Най-скъпият имот в столицата, който е обявен за публична продан от ЧСИ, е склад с площ 1 755 кв.м в Кремиковци с начална цена 851 200 лв. Офис от 178 кв.м на бул. „Брюксел” 1 се предлага за малко над 310 000 лв. Тристаен апартамент от 91 кв. м ще се продава на търг с начална цена 118 000 лв., а друг тристаен от 78 кв.м – за 160 320 лв. Магазин от 92 кв.м е изваден на тезгяха за 107 000 лв. Паркомясто от 12 кв.м е обявено за 26 500 лв., а друго от 24 кв.м – за 50 800 лв. Още в началото на епидемията, Камарата на ЧСИ поднови предложението си да се даде възможност за доброволно и разсрочено погасяване на задълженията от страна на гражданите и бизнеса без съдебна намеса, да се извършват доброволни продажби на имущество на публичен търг без да е издаден изпълнителен лист, да се даде възможност купувачите да закупуват имоти на публична продан по ГПК с кредит от банка, за да има реално наддаване и по-справедливи цени.

Според Камарата така ще се намалят голяма част от бъдещите съдебни производства, като същевременно ще се спестят значителни разходи на гражданите и бизнеса, които няма да заплащат нищо за процедурата. „Доброволните продажби на имущество на публичен търг ще позволят на гражданите и бизнеса бързо да получат така необходимите им средства без да чакат месеци и години да бъдат осъдени от кредиторите си и в крайна сметка да загубят значителна стойност от имуществото си, която ще покрие натрупаните лихви, съдебни и изпълнителни разноски”, аргументират се от Камарата на ЧСИ.

Засега предложението не е прието. 5 жилища в блок на груб строеж на тезгяха 5 апартамента в бл.130 в столичния жк „Обеля” 1 са пуснати за публична продан от частен съдебен изпълнител. Блокът е на груб строеж. Жилищата са големи – два 3-стайни апартамента от по 70 кв.м с начална цена 87 480 лв. за всеки. Други два 3-стайни апартамента от по 69 кв.м с начална цена 85 777 лв. за всеки. И един 2-стаен апартамент от 61 кв.м с начална цена 72 145 лв. В Търговище и Разград няма оферти В Търговище и Разград и прилежащите им райони няма нито един имот, който да е обявен за публична продан от частни изпълнители, става ясно от Регистъра на публичните продажби на Камарата на ЧСИ.

В Габрово пък се предлага само един имот – земеделски, от 110 кв.м за солидната цена от 88 237 лв. В имота има тухлена постройка с вода и ток. Имотът се намира в местността Трапа в землището на с. Поповци.


В категории: Бизнес


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
4
Коментара по темата
4.
Андрешко
18.07.2020 00:53:18
4
10
Трепане искат бирниците!
3.
Пълен смях
17.07.2020 23:43:43
4
25
ЧСИ трябва да бъдат забранени със закон. И това ще стане, само да се отървем от тиквата и ще си върнем държавата
2.
Smith
17.07.2020 23:22:09
4
22
Сега са 672, догодина напролет като се разгърне кризата и повече хора зимата се усетят къде се намират, имотите за продан ща са 6720+. И следващото лято кято няма сезон съвсем ще сгънат чадърите!
1.
*********
17.07.2020 22:43:36
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори