×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инспектор на РДНСК-Бургас въртял паралелен бизнес с фирма на майка си, която дори не фигурира в регистъра


Инспектор на РДНСК-Бургас въртял паралелен бизнес с фирма на майка си, която дори не фигурира в регистъра
Любомир Йорданов говори по темата "Алепу" в качеството му на синдикален лидер в ДНСК, оказва се обаче, че е бил освободен от работа преди 4 месеца поради много ниска оценка
14 Юли 2020, Вторник, 14:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Невзрачната строителна фирма била всъщност негова , печелела държавните поръчки за разрушаване на опасни постройки в Ченгене скеле две години

 

 

Директорът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев е внесъл в Окръжна прокуратура писмен доклад с копия от десетки приложения, които уличават старши инспектора от службата Любомир Йорданов в  корупция. Това става ясно и от съобщение в официалния сайт на ДНСК.

 Любомир Йорданов всъщност е бивш държавен служител в ДНСК, известенен  в обществените среди на Бургас като активист на ГЕРБ и като председател на синдиката на ДНСК.

Оказва се, че договорът му е прекратен на 12 февруари т.г. след извършени три проверки от директора на ДНСК арх.Иван Несторов. В мотивите за освобождаването на държавния служител изобщо не фигурират предадените в Окръжна прокуратура днес случаи на конфликт на интереси. Любомир Йорданов е бил освободен поради това, че през последните две години не е работил по близо стоте разпределени му преписки от регионалния директор.

"Потресени сме от мерзкото медийно поведение на този човек през последните дни, той продължава да се представя за наш служител с активна гражданска позиция и развиващ синдикална дейност. Пред телевизиите  настоява за обстойни нови проверки на строителните обекти в Алепу и т.нар. Догансарай в Отманли, като руши авторитета на институцията", казват колегите на Йорданов.

Любомир Йорданов започва работа в РДНСК-Бургас през 2012 г. като преди това е бил съдружник в няколко частни фирми. Прехвърля участието на името на майка си Маргарита Александрова. Една от тези фирми, която дори не е вписана в централния професионален регистър на строителите, печели непрекъснато малки държавни поръчки за премахване на незаконни сгради в Ченгене скеле - с пряко договаряне, като винаги, накрая, многократно надвишава заложения индикативен бюджет. Самият Любомир Йорданов по длъжностна харектеристика е трябвало да организира процедурите по тези поръчки. Той трябвало да разпраща покани до всички строителни фирми от Камарата на строителите, но такава са получавали освен фирмата на майка му Маргарита, само още няколко други, като те впоследствие винаги са се отказвали, от което се усещала фиктивността на процедурата. Фирмата-фаворитка на РДНСК-Бургас по събаряне на незаконни постройки в Ченгенето е регистрирана на домашния адрес в жилищния блок на Любомир Йорданов в жк "Меден рудник".

До писмения доклад на инж.Милен Ненчев до прокуратурата се стига, след като е започнало разпределянето на забатачените преписки между другите инспектори поради освобождаването на Йорданов през февруари т.г. Тогава се вижда, че нарушенията са вървели в периода 2012-2014, до назначаването на Ненчев за директор. Излиза, че с идването на Ненчев, Йорданов не е работил почти нищо в регионалната дирекция, което довежда до проверките и освобождаваето му.

От публикация в столично издание Флагман узна, че междувременно Любомир Йорданов е подал оставка и от ГЕРБ, обявявайки че това вече не е неговата партия.

Вижте какво пише в официалния сайт на ДНСК по случая:

Във връзка с медийни изявления от страна на г-н Любомир Йорданов - бивш служител на Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ - Бургас, в които същият се представя за „председател на Синдикалната организация /СО/ при Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/“ и твърди, че е освободен от работа в ДНСК „заради гражданската си позиция и синдикалната си дейност“, ДНСК прави следното опровержение:

Служебното правоотношение на ДНСК със служителя инж. Любомир Йорданов Йорданов, на длъжност старши инспектор в отдел „Строителен контрол“ при РДНСК - Бургас, е прекратено със заповед на началника на ДНСК, считано от 12.02.2020 г., на основание чл. 107, ал. 2 от ЗДСл, поради получена възможно най-ниската годишна оценка на изпълнението на длъжността.

Следва да се има предвид, че по образование г-н Любомир Йорданов е със специалност „Информатика и компютърни науки“, професионална квалификация - „информатик“, т.е. IT специалист, с оглед на което същият не е компетентен да взема отношение относно упражняваната от ДНСК контролна дейност по спазването на Закона за устройство на територията и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството.

В тази връзка ДНСК настоява да не бъде свързвана с изявленията на бившия си служител Любомир Йорданов относно проверки на строежи и др. Независимо, че ДНСК е прекратила служебното си правоотношение с Любомир Йорданов, същият продължава да се представя към настоящия момент за „председател на СО при ДНСК“, за което ДНСК е сезирала Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ и Федерацията на независимите строителни синдикати /ФНСС/. Съгласно чл. 22, ал.3 от Устава на ФНСС „при един работодател в сферата на строителството не може да се изгражда повече от една СО на Федерацията“, т. е. налице е императивно изискване членовете на СО да са на служба при работодателя по силата на валидно трудово или служебно правоотношение, като в случая това изискване по отношение на г-н Йорданов не е изпълнено. КНСБ е уведомена също така относно липсата на членска маса, организирана в синдикат при ДНСК.

Отделно от горното, началникът на РДНСК - Бургас е сезирал Окръжна прокуратура - Бургас и Главния прокурор на Република България, с искане за проверка на дейността на г-н Любомир Йорданов за периода, в който същият е бил държавен служител в системата на ДНСК, поради наличието на конфликт на интереси. След произнасяне на прокуратурата ДНСК ще предостави допълнителна информация по случая"

 

 

 


В категории: Темида


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори