×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собствениците на подпорната стена на Алепу може да осъдят България заради Борисов и Рейзи


Собствениците на подпорната стена на Алепу може да осъдят България заради Борисов и Рейзи
Рейзи не беше ли кмет на ГЕРБ? Изведнъж Бойко Борисов решава, че този обект ще остане къщичка за птици, а това е абсурдно, каза Костадин Паскалев
07 Юли 2020, Вторник, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Абсурд е премиерът да решава този обект да бъде къщичка за птици, коментира бившият министър Костадин Паскалев

Собствениците на четириетажната подпорна стена на Алепу може да осъдят България заради решението на премиерът Бойко Борисов обектът да остане къщичка за птици. Това е абсурдно, възкликна в „Тази сутрин“ по бТВ бившият регионален министър Костадин Паскалев и настоящ член на Националния съвет на БСП.

„Община Созопол има Общ устройствен план, придружен с екологична и с оценка за съответствие. Едното е съобразно Закона за опазване на околната среда, а другото – на Закона за биологичното разнообразие. В един момент в този план е предвидено подобно застрояване. Подробните устройствени планове обаче се обявяват в Държавен вестник. По всяка вероятност такъв план е обявен“, обясни експертът. 

В световната практика им такива прецеденти, при които се изграждат жилищни сгради, служещи и за подпорни стени, добави той.

„Рейзи не беше ли кмет на ГЕРБ? Изведнъж премиерът решава, че този обект ще остане къщичка за птици. Това е абсурдно!“, коментира Паскалев. 

„Този общ устройствен план е одобрен от Общинския съвет. Минал е през обществено обсъждане. Ако има подробен устройствен план също е минал през местния парламент. Има и заповед, публикувана в Държавен вестник и в един момент някой казва „не“. Защо?“, попита той.

„Нали си давате сметка, че този инвеститор има основание да осъди държавата защото има тотална непоследователност и несъобразяване със законите. Разбирам когато си приложил всички административни инструменти, за да спреш едно или друго безумие и след това стигаш до извода, че законът не позволява да опазиш околната среда. Тогава променяш закона. При нас обаче се случват нещата по друг начин“, заяви бившият министър. 

„Всеки инвестиционен проект минава за предварително съгласуване в РИОСВ, през РДНСК и едва тогава получава строително разрешение. Къде са били тези институции? Кой ги управлява? Кой е бил министър на околната среда и водите? Кой е бил регионален министър? Кой е директор на съответната служба? Какво са правили? Какви документи са издали?“, попита той. 

„Ако е размита отговорността, ако институциите не спазват своите вменени със закон правомощия, тогава нямаме държава. Винаги, когато се правят проекти, има опит да се пригоди инвеститорския интерес към законодателството. Никога обаче не е водещ общественият интерес“, подчерта Паскалев. 

Всичко, което става в околната среда на България, говори за унищожени държавни системи за управление, добави той.

„При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже дали е относимо към опазването на околната среда реализацията на подобен проект. Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК. Това говори за унищожаване на управленските системи – ако в нашата държава само той може да спре строителството“, коментира Паскалев.

Според него целта на проекта на „Бъбрека“ е една – усвояване на средства.
 


В категории: Созопол


9
Коментара по темата
9.
Д-р ВЪХ
07.07.2020 14:53:01
2
11
Христо Иванов днес беше изхвърлен във водата от мутрите на Доган в държавния плаж на нос Чукалята. Естествено затова няма да прочетем нищо в казионните медии на Шайката, но клипа се разпространява с невиждана скорост във фейсбук.
8.
мнение
07.07.2020 14:50:22
0
10
Точно изказване. в рамките на свойте правомощия отделните институции са разрешавали строителството на курортен компрекс, сега всички са ужасени от това което са разрешили.
7.
Местен
07.07.2020 14:12:01
13
7
Типично за БСП, първо пищят кой е разрешил, строежа на тянха фирма, за да настроят хората, и като ги спре някой, почват да въртят комунистически номера. Аман от тази червена сган
6.
nov
07.07.2020 13:45:22
0
2
a vie slepi li ste vseki vijda ce tova e RESERVAT i sveti toma e nezakonen..... tova ne e svlaciste = nivoto na pata zad ,,podpornata stena ,, e vdignato dva metra i povece vijda se ot gorata otzad ..... no vie ne znaete ...MAHAITE SE
5.
nov
07.07.2020 13:45:19
0
4
a vie slepi li ste vseki vijda ce tova e RESERVAT i sveti toma e nezakonen..... tova ne e svlaciste = nivoto na pata zad ,,podpornata stena ,, e vdignato dva metra i povece vijda se ot gorata otzad ..... no vie ne znaete ...MAHAITE SE
4.
Не може,
07.07.2020 13:31:39
5
5
а ще я осъдят за доста десетки милиони,ако тоз лъжец еднолично им спре законния строеж.Вие си ги избирате,а те си менят законите, така че всичко си е по закон.
3.
от в-к ''Капитал''
07.07.2020 12:50:08
0
17
Собственик на подпорната стена заедно с 29 дка прилежащи земи НЕ е Главболгарстрой а БОРИСЛАВ САРАНДИЕВ 2ри по ранг МАСОНски шеф от библотексрския ДПС Университет
Главболгарстрой са само подизпълнител на строителството бетон,плочи,хамалогия
2.
Народен артист
07.07.2020 11:03:27
0
21
Кои са Главболгарстрой?
Фирма създадена по времето на соца с президент Симеон Пешев - виден комунистически деец приватизирал компанията през 1990 г.
Няма обществена поръчка която да не е спечелил и то по съмнителен начин.
Този комунист вече се е обезцветил и с методите на корупцията си трупа богатството.
Твърде много може да се пише но и така и така керванът ще продължи.
1.
Файдата
07.07.2020 09:48:23
6
30
Собствениците на подпорната стена на Алепу са Главболгарстрой и са получили за последните години обществени поръчки за над 2 милиарда лева, така че по-скоро няма са съдят държавата, за са може да усвояват още. Като падне Мутрата от власт ще си продължат бетонирането, той сам Мутрата си го каза в прав текст. Типичин рекетьорски похват - избирайте ме да управляваме с ДПС, иначе ще разкажем играта на природата и ще ви бетонираме плажовете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори