×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живущи на ул. „Шейново“ плашат с протест, ако Общината не им осигури паркоместа


Живущи на ул. „Шейново“ плашат с протест, ако Общината не им осигури паркоместа
След като Общината започна да налага глоби за паркиране на неизползваемите тротоари, хаосът в района стана по-голям
27 Юни 2020, Събота, 11:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Ние имаме два варианта за решаване на проблема, обърнетте им внимание, пишат живущите до кмета Димитър Николов и ОбС-Бургас

Жителите на два блока – на ул. „Шейново“ 73 и „Сан Стефано“ 79 плашат с протест заради наложените глоби за неправилно паркиране. Те са входирали писмо до Общинския съвет и кмета на Бургас Димитър Николов, с което настояват администрацията да осигури места за колите им в района.

Както Флагман.бг съобщи, преди две седмици автомобили, които бяха оставени на тротоара в участъка между улиците „Цар Самуил“ и „Сан Стефано“, осъмнаха с глоби. Местата за пешеходци в този район обаче от години не се използват по предназначение, а само за паркиране, тъй като състоянието им е много лошо. Корените на старите липи, намиращи се от двете страни на улицата, са надигнали плочките на тротоарите, което ги прави неизползваеми за детски и инвалиидни колички, дори и за здрави хора. 

Колите на ул. "Шейново" в Бургас осъмнаха с глоби
 

Хаосът от две седмици в района обаче е още по-голям. Заради глобите хората почнаха да паркират от двете страни на улицата, така пространството за преминаване на автомобили обаче стана много тясно. За по-габаритните коли почти е невъзможно. В същото време тротоарите стоят празни, а пешеходците отново използват улицата, за да се придвижат. Преди колите бяха напречно по тротоара, за да се съберат повече коли.

„Поради липсата на адекватно решение на Община Бургас да осигури паркоместа за колите ни ние паркираме на тротоара и то така, че да се съберат повече коли. Т.е. под наклон, а не успоредно на платното. Ако спазваме закона, вместо 20 коли, ще могат да паркират едва половината. Категорично възразяваме срещу тормоза, на който сме подложени всекидневно – не стига че едва намираме място за нашите коли, защото недостигът на паркоместа кара собствениците и от съседни блокове да паркират под спалните ни, ами и плащаме глоби“, заявяват те. 

Ако Общината не може да намери решение на проблема, то ние имаме поне два варианта, посочват още живущите в двата блока:

„1. От години се опитваме да убедим Община Бургас да ни направи паркинг пред блока ни на ул. Шейново 73, комбиниран с детска плащадка, предоставихме ви план, направен от архитект. За справка — погледнете писма с входящи номера 94-01- 2203514I07.08.2015 и 94-01-7836/05.03.2020 г.

2. Отсечката накрая на ул. „Шейново“ между ул. „Христо Фотев“ и ул. „Сан Стефано“ да се затвори и да се разчертае за паркинг, за да имаме къде да оставяме колите си. И без това е затворена улица“.

Хората са категорични, че гражданските им права са нарушени и искат от Община Бургас да им осигури паркоместа. В противен случай те заплашват с гражданско неподчинение и блокиране на достъпа до търговските обекти Болеро, Аптека Афиа, Пекарна Зиа и Булбанк. 

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ПИСМО НА ЖИВУЩИТЕ НА УЛ. ШЕЙНОВО И САН СТЕФАНО ДО КМЕТА НА БУРГАС И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ


В категории: Бургас


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
36
Коментара по темата
36.
Спасе, Спасе
29.06.2020 00:35:41
0
0
Стара ти е информацията
35.
горд гларус
28.06.2020 13:54:16
0
1
Сега следва проектче - безмилостно изсичане на дърветата, алфалтов паркинг и някоя измислена детска площадка за по-ефективно "усвояване" на кинтите. И после разбира се - синя зона.
Бургазлии да потърсят сметка на управляващите от 13 години общината защо се дадоха всички междублокови пространства на наши бизнесмени да си строят кооперации с по хиляда апартамента и 20 паркоместа. На Ботева до детската градина май също ще строят, но затова не видях протестиращи. Сигурен съм, че тия апапи по изборите или са бляли баирите или са пуснали отново за същите бандюги и присъдружните нфсб-та, секове, сикове, демокради, комуняги и прочие кърлежи. Духайте сега студената супа.
34.
*********
28.06.2020 07:43:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
33.
Гочо
28.06.2020 06:23:41
2
2
spase общината не и длъжна да ти осигури паркомясто или гараж безвъзмездно.Всеки собственик на автомобил сам трябва да си намери решение, паркирането по улиците и тротоарите затруднява движението на всички.
В големите градове навсякъде разходите по ползване на автомоби са по-високи с включени пл. паркинг ,гараж и т.н. На село места колкото искаш, а и дворовете са големи.
Изсипи някоя барака на тротоара примерно в някой Европейски град да видиш, как щете обрулят.
32.
Виждате ли това което аз виждам?
28.06.2020 01:50:31
0
2
Виждам прекрасна велоалея. Само боята и липсва. Чичо кмет да купува баките и да увеличава велоалеите на хартия, че да влизаме в топа на вело страните
31.
spas
27.06.2020 23:37:49
2
4
Общината дава масово разрешения на пишман строители далаверисти да строят сгради с 1/2 ателиета за които по закон не са длъжни да осигурят паркомясто. Застрояват се парцели на 99.99%. Озелеленяването го пишат висящи саксии и прочее глупости.
След което "новодомците" не можещи да си позволят гараж щото са им смукнали всичките пари за наредени тухлички и имагинерни квадратури започват да паркират при околните блокове ... и почват проблемите.
От цялата работа общината винеги печели :
1) От таксите за строителни разрешения на редачите на тухлички
2) От по-големите данъци за един и същ парцел
3) От стикерчета по 50лв и репатриране
4) От синята зона след като някой объркан идиот входира искане за такава /ако въобще има такива реални случаи/

Вариантът на гражданите е правилен - събираш се със съседите, отиваш в общината и хващаш Николов, Рундьо и подставените им архитекти за врата и ги питаш как мислят тази работа да продължава .. Ако не чуят отивате пак .. ако и тогава не разберат - организирате един хубав масов протест или си спирате автомобилите на аварийни в уличката до общината да усетят и те какво е да те тормози някой ..
А на изборите - умната ..
30.
Кмета
27.06.2020 20:06:16
1
8
Я да видим сега къде са ви гаражите на партерите. Дръжте си ги там. Те са си предвидени, ползвайте си ги.
29.
БизнЯсмен
27.06.2020 18:02:53
5
8
Моля общината да ми осигури две парко места безплатно за мукробус и баничарка, по възможност под терасата.
28.
аве
27.06.2020 17:55:41
5
7
да паркират у подземния паркинг, на гурко има паркинг , на трията има паркинг , до краснодар има паркинг , ко ревът тия селяндури нямало де да паркират ,аде неделни шофьори цървулани
27.
До 12
27.06.2020 17:54:43
5
3
Ей олигофрен и да е вътре ти нали пак неможеш да спираш отпред какво те бърка малоумник
26.
Kiril Petkov
27.06.2020 17:48:14
3
15
Как да минаваш по тоя тротоар като всеки втори селяк идва и паркира на тоя тротоар той от такива мизерници е в това състояние...
Всеки пишман бизнесмен си направил гаражчето в офис или нещо подобно бай ганьо бизнесмен станал моля ви се...
Специално във Възраждане има над 1000 гаража преобразуване в офиси , магазини и др.
Разваляйте си ги и ги ползвайте по предназначение и няма да ревете толкова много селяни.
Аз лично се радвам че направих района около борисовата синя зона направо се родих сега ако и запукат точно тия гаражчета нещата още повече ще се оправят.
Който не му изнася да се изнася в меден рудник да си спира под терасите и да си хвърля боклуците през балкона чиста работа
25.
Az
27.06.2020 17:42:11
1
13
Оправете вече Самуил, Македония, Шейново, Патриарх Евтимий, че е срамота. Да в М. Рудник има най-много гласоподаватели, но не може само там да се инвестира. Да не говорим, че там никой не пази, ясно е защо. Оправете центъра!!!!
24.
До 23
27.06.2020 17:41:58
0
5
Идвани на акъл, но за жалост хората не са единни и ще се изпокарат а от там и зона. В Лазур ще стане зелена зона, Демокрация след ремонта ще има парколента която също ще е платена. Целта на глобите е сами да си пожелаем зони.
23.
1
27.06.2020 17:28:55
0
8
И защо на никой не му идва на акъла, че Общината нарочно глоби паркиращите с цел да назрее напрежение и в крайна сметка да изгради паркинга който иска. Лошо няма, нека го изгради. Ама не мога да разбера, защо под***лите синя зона се разшири долу до Москва, Братя Миладинови и къде ли още не, а улиците над Сливница посока Сан Стефано не са синя зона. На всичкото отгоре се водят ЦГЧ.
22.
Do France ot Glarusa
27.06.2020 16:35:14
1
8
Mnogo si prava kupuvat si MPS
Nikoi ne gi kara za tova
21.
Капи
27.06.2020 16:30:37
2
7
Като няма ангажимент към местата за паркиране,да маха сини,зелени или червените зони. Има Закон ,в който ясно е казано как е позволено паркирането на тротоарите. Ала мобилните агенти,не се съобразяват,защото даже не са го чели,а са тренирани да действат партизански- в тъмни доби,с прибежки и залягания за секунди лепят жълтия стикер. Обикновенно 50 лв фиш. Без име ва издалия го агент. Направо е невъзможно да то обжалваш,макар и да има прецеденти. А на тия,дето много знаят,че колата е лукс,да се върнат 100г. Макар ш тогава каруците да да били необходимост. Кмете,колите в Бургас са повече от местата за паркиране. И се увеличават. Необратимо е. Мислете как да де регулира процеса и да е по удобен за гражданите,а не само колко глоби ще оберете и колко по нов репатрак ще купите. И най- накрая, дайте един отчет за приходи разходи на тоз мобилен център. Или сте на загуба?
20.
До17
27.06.2020 16:02:13
4
4
А какво е длъжна да разпродаде всяка плочка на частни лица а ние да плащаме данъци за тоя дето духа и клати дърветата
19.
До 17
27.06.2020 15:41:05
7
16
Паркоместата са част от инфраструктурата на Общината! Ако Общината няма ангажимент към инфраструктурата, то какви задължения всъщност има тя? Само да събира данъци и глоби ли?
18.
Длъжна е и още как, щом събира данъци...
27.06.2020 14:59:20
7
8
Напротив, бъркаш се, но не е тук мястото да ти обяснявам...
17.
Скдк
27.06.2020 14:41:43
8
14
Никоя община не е длъжна да ти осигурява паркомясто, личен автомобил не е абсолютна необходимост и всеки си преценява дали ще има къде да го паркира преди да си купи.
16.
До 14
27.06.2020 14:24:31
1
28
Само да ти кажа, че повечето гаражи дори не са с променен статут. Хората си плащат данъци за гаражи, но ги използват не по предназначение, а за магазини, кантори, салони за красота и др. Въпросът тук е защо няма контрол и глоби. Аз лично съм подавала сигнали до юристи в Общината, но реакция- няма. Вместо да събират по 50 лв. от кола, по- добре да наложат високите глоби по ЗУТ
15.
Бургазлия
27.06.2020 14:21:35
13
13
Прави са хората! Подкрепям ги!
14.
А нееее
27.06.2020 14:16:35
1
36
А защо гаражите по Шейново са променяни на търговски обекти! Да им върнат първоначалния статут по строителни разрешения и скици, както са били замислени за гаражи! То не може хем тъй, да си вземаш наема за бивш гараж, хем Общината да ти мисли и за паркомясто на трошката! Доста нахално и глупаво!
13.
Мариян
27.06.2020 14:06:27
8
26
Аз съм ЗА синята зона!
12.
Пациент
27.06.2020 13:58:25
3
30
Елате да видите във Възраждане вместо колите им да са навряни в гаражите, те са пред гаражите, Паякът на общината минава и се прави, че не вижда. КОГА ОБЩИНАТА ЩЕ ПОЧНЕ ДА РЕПАТРИРА КОЛИ, КОИТО СЕДЯТ ВЪРХУ МЕСТА КОИТО НЕ СА РАЗЧЕРТАНИ ВЪРХУ СИНЯ ЗОНА, ПОНЕЖЕ ТРЯБВА ДА СА ВХОДОВЕ НА ГАРАЖИ? ОБАЧЕ В ГАЖИТЕ ИМА МОТОРИ, НАТУРИИ, БОКЛУЦИ И Т.Н. А КОЛИТЕ ИМ СЕДЯТ ОТВЪН. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГАРАЖИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, А ПАЯЦИТЕ ДА ВХИГАТ КОЛИТЕ ПАРКИРАЛИ ПРЕД ТЯХ ДОРИ ДА СА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ГАРАЖИ? В КРАЙНА СМЕТКА ГАРАЖА Е ЗА КОЛА, НЕ ЗА НАТУРИИ, А КОЛАТА ДА Е ПРЕД НЕГО В НАРУШЕНИЕ!
11.
ДЙГ
27.06.2020 13:36:02
2
12
Да ви светна. Общината ви готви синя зона до една година. Това им е тактиката. Нагнетяват излишно проблема и после слагат зона по молба уж на живущите. За сметка на това общинските служители като ги вдигнат с паяка плащат по-малка глоба https://www.flagman.bg/article/147713
10.
бсп им пускат компромати, за излезе че града е коф
27.06.2020 13:23:21
0
21
Хубаво огледайте снимката! Това са улица и тротоар в супер центъра на Бургас. А ако не знаете, Бургас е най-доброто място за живеене. Не е уточнено обаче че става въпрос за хора, хахахахаха
Леш! :-)))
9.
France
27.06.2020 13:23:09
11
41
Автомобилите не може да се паркират върху тротоари и зелени площи. Никой не е длъжен да осигурява на Ганя безплатно място за паркиране пред входа. Който иска да живее в центъра, да си купи и паркомясто/гараж. Така е по целия бял свят. Само тук, това че имал вмирисан коптор в центъра му давало право да паркира автомобила си върху тротоари и градинки. Ама той плащал данък МПС...50 евро но година... Срещу тази мега сума общината трябва да му осигури място за паркиране.... ех мечти, мечти
8.
Глоба с фиш 20лв.
27.06.2020 13:00:27
14
7
Любимия етикет на хунтата. И какво ако не платим рекета на гроб в седем дневен срок, или изобщо забравим да платим??
Който е в час да свирка, плийз.
7.
До умника от фейса
27.06.2020 12:45:43
2
18
Ivanoff,
Ами пробвай да качиш на колелото болния си баща и да го разнасяш по болници и лекарски кабинети в Бургас и до София примерно. Иначе за селяните съм напълно съгласен.
6.
Glarus
27.06.2020 12:42:53
9
7
As Iskam Prostitutka ako ne otivam
Na PROTEST MNOGO PROSTI HORA
SAMO 4AKAT NA Gotovo
5.
Ковида общински - ЛЕВ, ЛЕВ, дай....
27.06.2020 12:37:58
10
32
Когато общината се управляваше добре и имаха приходи по европрограмите, никой не закачаше хората с паркираните автомобили пред домовете им. Отделно от това, за всяко ППС се плаща годишен пътен данък на общината, ерго плащат налог за ПОЛЗВАНЕ на пътната инфраструктура( паркоместата са част от пътната инфраструктура). Но сега общината е в реален фалит заради простотията на НОЩ и недалновидните им решения през МС с които убиваха икономиката и бизнеса, което пък лишава общинския бюджет от приходи. И се тръгва към пълнене бюджета от квази глоби, такси и санкции срещу хората с ППС, вместо да се СЪКРАТИ с 1000 човека администрацията и респективно с 2-3 милиона представителните и транспортни разходи на дирекции УКОРС и ОП Транспорт. Но не се посяга на актива на герб работещ в тях и остава ДА СЕ ЩАВИ обикновенния бургазлия. Въпроса е, до кога хората ще изтраят този рекет на управници на местно и централно ниво.
4.
И в М. Рудник
27.06.2020 12:27:51
6
28
Общинските копои лепят. Явно чекмеджето е почти празно, а хазната отдавна остъргана.
3.
Тази Община
27.06.2020 12:26:15
14
18
Се подиграва със своите данъкоплатци.
2.
този
27.06.2020 12:19:15
3
39
това на снимката не прилича на тротоар, в следствие на неправилно паркирани коли. защо всички помещения в района са магазини , а не както са предвидени гаражи?
1.
Бургас
27.06.2020 11:53:28
5
16
До бл.32 в Лазур никога не са глобявали при спиране на тротоарите, от началото на седмицата започнаха. Автомобилите сега спират на платното за движение и сега разминаването по улицата е доста неудобно, а паркоместата са на половина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори