×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Епистоларно: Бойчев и Ангелкова за лято 2020 и авторитета на министерството пред концесионерите


Епистоларно: Бойчев и Ангелкова за лято 2020 и авторитета на министерството пред концесионерите
Какво ще предприеме МТ, за да избегне подобни нарушения и да засили авторитета си пред концесионерите, пита Бойчев по повод скандали, свързани с плажовете в началото на сезона
25 Юни 2020, Четвъртък, 19:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Координаторите на ГЕРБ за Бургас и София-област си размениха писма по реда на парламентарния контрол

Бургаският депутат Димитър Бойчев – областен координатор на ГЕРБ, провери готовността на Министерството на туризма за летния сезон. Той е отправил въпрос до министър Николина Ангелкова по реда на парламентарния контрол, показа справка на „Флагман“. Любопитен момент е, че Ангелкова е на равно партийно ниво с Бойчев – тя е координатор на ГЕРБ за София-област. 

Писмото на Димитър Бойчев е относно „контрол на въведените мерки във връзка с летен сезон 2020 и обезопасяване на плажове“.

Депутатът припомня, че заради кризата с коронавируса COVID-19 са предприети облекчения за туристическия сектор в посока по-гъвкави схеми за концесионерите и наемателите на пясъчните ивици по отношение заплащаните към държавата такси и цените на чадърите и шезлонгите.

„Това са мерки, предприети за привличане на по-голям брой туристи в тази трудна икономическа ситуация, пред която е изправена страната ни“, пише Бойчев, който е член на ресорната комисия в парламента.

„За съжаление, не закъсняха и сигнали за нарушения на мерките, а неприятните ситуации бяха отразени в медиите“, допълва той, след което изрежда станали известни случаи от Слънчев бряг, Златни пясъци и плажа „Бургас-север“.

„Подобни сигнали влияят негативно на летния сезон и вредят на имиджа на страната ни като сигурна и предпочитана дестинация за туризъм и почивка. Очакванията са случаите да зачестят с напредването на летния сезон. Необходимо е Министерството на туризма да има превантивна роля за предотвратяването на негативни сигнали и нарушения, да гледа в перспектива за развитието и стабилизирането на сектора в България“, пише още Димитър Бойчев.

Той поставя и още един проблем: „С приетите промени в Закона за здравето в Разпоредбата за водното спасяване се дава правна възможност за лято 2020 да се намали броят на спасителите на някои плажове. Един спасител на пост не може да обезпечи безопасността на почиващите, тъй като те извършват работа в екип при възникване на евентуални спасителни операции. Не трябва да се прибягва до подобна промяна за сметка на сигурността и здравето на туристите.

Сигналът към потенциалните туристи, които искаме да посетят нашето Черноморие, е абсолютно негативен след подобни оплаквания и медийни публикации.“

Димитър Бойчев обяснява, че Министерството на туризма (МТ) трябва да има превантивна роля в тази ситуация и пита - какво ще предприеме ведомството, за да избегне подобни нарушения и да засили авторитета си пред концесионерите на плажове.

Той задава още два тематични въпроса.

„Извършени ли са проверки от Министерството на туризма във връзка с посочените по-горе сигнали на Южен плаж – Слънчев бряг, плаж „Бургас-север“ и плажът в Златни пясъци и какво са констатирали те? Има ли вече издадени наказателни постановления по трите случая“, пита Бойчев, както и: „Има ли подадени до момента предложения от стопани на плажове за промяна на схемата на водно спасяване на съответен плаж и кои плажни ивици обхващат промените?“

Седмица по-късно – на 24 юни, идва и отговорът на министъра.

Ангелкова уверява Бойчев, че МТ „е извършвало и извършва превантивен контрол на концесионерите и наемателите на морски плажове“.

Стопаните на плажните ивици били информирани, че според законовите изменения тази година са длъжни да предприемат действия за намаляване на цените на чадърите и шезлонзгите.

МТ публикувало на интернет страницата си таблица, в която се съдържа информация за всички цени, на които следва да се предоставят плажните принадлежности на морските плажове през сезон 2020 г.

Николина Ангелкова разяснява подробно обстоятелствата около случаите в Бургас, Слънчев бряг и Златни пясъци, станали обект на медийно внимание.

По отношение на проблема със спасителите тя посочва, че според законовите изменения се дава възможност да има по един човек на пост. Това обаче можело да стане само след преценка на особеностите на конкретния морски плаж (посещаемост, дължина на плажната ивица и др.) и съгласуването на програмата за организацията на водноспасителната дейност от министъра на туризма.

„Отчитайки особената важност на тази дейност, министърът на туризма в изпълнение на законовите си правомощия ще преценява евентуалното изменение на програма на организацията на водноспасителна дейност, по начин да не се постави в опасност животът или здравето, както на посетителите на морските плажове, така и на спасителите. На морски плажове, където има разположен само един спасителен пост, няма да бъде допускано намаление на личния състав до един спасител. Наред с това следва да се има предвид, че за морски плажове, където би могло да се допусне намаляване на личния състав на спасителния пост до един спасител, задължително ще се изиска осигуряването на сменници, така че да се осигури непрекъснатост на обезпечаването на водноспасителната дейност от 8:00 до 18:00 часа без да се нарушават изискванията за работното време на трудовото законодателство. На концесионерите и наемателите няма да се позволява използването на двете мерки кумулативно, а само алтернативно“, заключава Ангелкова в отговора си до Димитър Бойчев.


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
Бойчев на Бойко
26.06.2020 11:38:56
0
2
Бойчев съм го забелязъл, че пита въпроси, на които вече знае отговорите. Явно го прави, за да си оправдае мястото в народното събрание и се прави на активен
10.
Епистоларно
26.06.2020 00:14:22
0
8
Епистоларно,кви са тез думи,не изглеждате интилигентни , глупаво е
9.
*********
25.06.2020 23:03:48
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
уй4о
25.06.2020 21:21:49
0
16
Бойчев ти си по зле и от бойко..бай хуй си долен...нещастник...да...
7.
Ум Белият Делфин
25.06.2020 21:01:45
0
17
Бойчев ми простее нещо, ама Ангелкова няма равна :-))
6.
Ха ха ха
25.06.2020 20:54:24
0
11
Мъча се за изтъкна един министър , но ми се струва че всички са от зле по зле.
5.
Боб
25.06.2020 20:41:10
0
17
Оставка на Ангелкова...
4.
Ангелков
25.06.2020 20:29:00
0
20
Ето това да си много тъп,2 часа да говориш и накрая да не кажеш нищо
3.
АЗ
25.06.2020 20:26:55
0
25
По-големи глупости,не бях чел.Тези две абсолютни недоразумения,хал-набер си нямат от туризъм.....Ама за далавери и измами,нямат равни...
2.
*********
25.06.2020 20:19:05
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
изглежда ми нередно
25.06.2020 19:49:54
0
22
Как може министър да е координатор на партия? Не трябва ли да оваканти поста, докато е на подобна позиция?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори