×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Караянчева не пуснала въпрос към Борисов за разликата между „геноцид“ и „масово изтребление“


Караянчева не пуснала въпрос към Борисов за разликата между „геноцид“ и „масово изтребление“
"Аз пък се обзалагам, че Бойко Борисов не може да ми обясни каква е разликата между геноцид и масово изтребление", обяви Антон Кутев (долу)
19 Юни 2020, Петък, 11:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Депутатът Антон Кутев провокира премиера след излезлия запис с гласа му

След скандала със записа на гласа на Бойко Борисов, в който се чуват вулгарни обиди по отношение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, въпросът бе повдигнат и в парламента.

„Просто Цвета да каже "аз съм проста кърджалийска п**ка и не мога да правя разлика между „масово изтребление” и „геноцид“… съобразете се с мойта простотия" (...) Така че, така й кажи на Цвета Караянчева – да обяснява всичко с простотията си“, коментира гласът, приличащ силно на този на премиера и лидер на ГЕРБ.

По този повод депутатът от „БСП за България“ Антон Кутев във вторник е пуснал по реда на парламентарния контрол въпрос до министър-председателя „относно позицията на българското правителство към арменския геноцид“.

Караянчева по традиция е отхвърлила въпроса към премиера с аргумента, че е в несъответствие с Правилника за работа на Народното събрание. Съдържанието на питането не е качено на сайта на парламента. 

Антон Кутев пък днес протестира от трибуната с процедура „по начина на водене“.

„Въпросът касаеше арменския геноцид. Много исках да обсъдя с министър-председателя въпроса за арменския геноцид. Той бе върнат с абсолютно безобразния според мен довод, че, видите ли, това било в правомощията и ресора на външния министър“, заяви Кутев.

Той каза, че огромна част от европейските държави, както и САЩ са признали арменския геноцид и това е ставало на две нива – или на ниво правителство, или на ниво парламент.

„Така че намесването на външния министър по този въпрос е абсолютно непричом. Това е работа или на парламента, който вече има една декларация преди това приета, или на правителството. А аз исках да чуя неговото мнение, защото в декларацията, която е приел българският парламент, е записано, че няма арменски геноцид в Турция, а има масово изтребление“, обясни Антон Кутев.

Той добави, че му било много интересно каква е разликата между геноцид и масово изтребление според министър-председателя.

„Нарочно зададох този въпрос именно през председателя на Народното събрание, то така и трябва да бъде, през Цвета Караянчева, защото предполагах, че и тя ще има интерес – как различава министър-председателят Борисов геноцида от масовото изтребление. Разбрахме, че по зли езици последните няколко седмици, разнасят слуха, че очевидно той не е съгласен с тълкуванието на Караянчева. Даже някакъв глас официално съобщаваше, чувах там нали, не знам дали е неговият – съобщаваше, че видите ли тя не различавала геноцида от масовото изтребление. Аз пък се обзалагам, че Бойко Борисов не може да ми обясни каква е разликата между геноцид и масово изтребление. И много исках да си говорим с него тук за това, защото това е ключов въпрос. Ние не сме признали арменския геноцид, ние сме признали масово изтребление, но каква е разликата – Цвета Караянчева не знае, ама Бойко Борисов как не знае. Много ми се искаше да си поговорим с него“, каза Антон Кутев.

Председателстващият заседанието Емил Христов (ГЕРБ) му отговори: „Вие имате право на своите очаквания. Аз също имам очаквания Вие да изпълните Правилника така, както сме го записали, и да придвижите недоволството си към един друг орган, който Вие добре познавате.“

Лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова пък изнесе декларация от името на парламентарната си група. Тя бе по повод новината за окончателно решение на Върховния административен съд - че нямало доказателства за чума по животните в района на Странджа през 2018 г.  Отговорността за изтребването тогава била на министър-председателя, понеже след това били сменени и земеделският министър, и шефът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Бойко Борисов трябвало да даде обяснение пред парламента. 

От БСП обявиха готовност да помагат юридически на ощетени животновъди, които ще си търсят правата оттук нататък. 

 


В категории: Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
9
Коментара по темата
9.
баси и мародерите долни
20.06.2020 21:28:53
0
0
С такива управници, каквито имаме днес, ако стане нещо напечено, не виждам кой ще се юрне да защитава крадците на БГ?!
8.
Арена "Арменец"
19.06.2020 15:01:05
3
11
Тиквата работи за проТурски интереси даже глухите чуват, слепите виждат този факт
Преди 2год Тиквата нареди да избият кози и овце в Странджа за да ОБЕЗЛЮДИ и остави БЕЗ поминък и малкото българи в граничните бг села до Турската граница
2год по късно МАЙ 2020 ТУРСКАТА Армия се окопава и обява строга Военна-СЕКРЕТНА зона от тип2 до БГ граница(Лиманкьой-Бегендик-Инеада)съвсем близо до БГ ГРАНИЦА
Може би ТУРЦИЯ следва сценарий в Странджа-Сакар подобен на този в Хатай Северна СИРИЯ където си отхапа 22.000 км 2 от Суверена Сирия, или като Северен Кипър и Либия
7.
Дурхан
19.06.2020 14:59:29
0
6
Някой знае ли как се излиза от мафията
6.
Исмаил Осман ДПС Руен
19.06.2020 14:58:08
0
5
Поклон пред Левски
5.
Агоп
19.06.2020 14:44:46
2
2
Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП), които взривяват покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си.
4.
Сабри Бей ДС ДПС
19.06.2020 14:40:59
2
3
Гара Буново БУМ
3.
Балкански Турчин
19.06.2020 14:39:43
6
2
Поклон пред Турския консул Бора Сюелкан .Само Турция.Само Ердоган Амин
2.
*********
19.06.2020 13:04:55
0
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
*********
19.06.2020 13:00:04
0
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори