×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Строителството в Алепу трябва да се спре, подигравка е със законите


Валери Симеонов: Строителството в Алепу трябва да се спре, подигравка е със законите
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов упрекна бившите управници на Созопол за строителството на хотел в Алепу. Теренът попада в защитената местност
09 Юни 2020, Вторник, 08:55 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Причината за този абсурд са престъпни решения на местната власт, обяви лидерът на НФСБ 

Трябва изпълнителната власт да намерим начин да се спре строителството на хотел в Алепу, защото това е подигравка със законите, въпреки че са спазени, тъй като са издадени разрешения. Причина за това са престъпни решения на местната власт, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Това е поредното сериозно предизвикателство пред изпълнителната власт. Местната власт е основният виновник за залоупотребите. Тя им е подарила терена още през 2005 г. 
Ако има адекватни действия, те са на служителите в ДНСК и РДНСК – Бургас“, заяви депутатът. 

„Никой не можа да разбере, че въпреки факта, че инвеститорите имат всички нужни разрешения за строежите, началникът на РДНСК – Бургас през миналата година спря строежа, раздели го на два етапа и забрани всяко строителство до завършване на стената“, добави той. 

„Милен Ненчев не е бил длъжен да прави това, но е защитил обществения интерес. Сега сме в тази ситуация, при която стената е завършена. Направена е по-“творчески“ начин с клетки, които могат да станат за вътрешни помещения. Реално обаче тази стена функционира“, коментира Валери Симеонов. 

Според него експертите от Националният оперативен щаб са герои, защото спасиха нацията от коронавируса. Това са ангелите-пазители на българския народ, подчерта той.

Лидерът на НФСБ отговори достойно и на обвиненията в лобизъм по отношението на текстовете, които НФСБ предлага за промени в Закона за хазарта, като припомни, че подобни упреци е получавал и когато се обяви срещу шума в Слънчев бряг, и срещу олигарси. 

„Някакви странни асоциации, които не знам дали ги има наистина, пишат писма на медии. Нормално е да се опитват да си защитават интересите. Обвиненията им обаче няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечий интереси, те обвиняват в лобизъм, в пристрастност и в лични интереси. Точно така беше и когато започнах своята битка срещу шума“, заяви Симеонов. 

„И тогава ме обвиниха, че се опитвам да затворя големите дискотеки по плажа на Слънчев бряг в интерес на някои други неясно какви субекти. Какво показаха фактите след две години – няма такова нещо, лъжа!? Същите бяха обвиненията, когато започнах битката с Васил Божков през 2018 г. Във втория етап, когато тя приключи успешно, бях обвинен, че едва ли не разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. Цитираха се имената на Делян Пеевски и на Домусчиеви. Има ли такова нещо? Фактите показват, че няма“, подчерта той.

„Имаше и други подобни твърдения, но нищо не е доказано, защото няма никакъв лобизъм. Не мога да си позволя на тези години с моята биография дори да си помисля за това“, сподели депутатът. 

„Това правителство най-сетне започна очакваната от всички български граждани борба срещу олигархията. Нормално е Валентин Златев да е следващия, който ще е във фокуса на прожекторите“, добави той.

„В случая с хазарта, с фирмите на Васил Божков, с тези хубавци, които пишат пространни изложения до медиите, става въпрос за големи финансови интереси“, поясни патриотът. 

„В Италия положението е същото. Мафията гръмна през 70-те години един прокурор, който беше срещу интересите им. Така е в цял свят. Хората се подлагат на натиск и на заплати“, добави той.

„В момента Божков е интересен, защото неговата особа и действия се преекспонират от една телевизия. Неговото поведение мога да сравня с това на едно невъзпитано хулиганче, което е набарало отнякъде спрей с боя и пръска минувачите около себе си“, коментира Валери Симеонов. 

„Не мога да приема сериозно човек с 18 обвинения за организирана престъпна група, за ощетяване на бюджета за стотици милиони левове, за заплахи за убийства, изнасилвания и др. Как той не каза нищо за тези обвинения. Защо не се опита да се защити? Той говори всякакви други глупости“, заяви депутатът. 

„За вас нормално ли е поведението на човек с 18 обвинения да не се защитава, а да хвърля всякакви обвинения? Той може да каже, че е изнасилвал, защото са му плащали жертвите да ги насилва. И на това ли трябва да обърнем внимание?“, попита той.

„През цялото време Божков блъфира. Държи се като хулиганче със спрей в ръка на улицата. И вие казвате „Я да видим кого напръска с червена боя и не е ли в нещо виновен!“. Не е сериозно това“, подчерта Валери Симеонов. 

Интервюто завърши със скандал след неуместна реплика на водещия Виктор Николаев. Лидерът на патриотите каза, че в политиката не може да се изграждат отношения между партии на базата на лични отношения и добави, че решенията в НФСБ се вземат от изпълнителния комитет и от политическия съвет. Симеонов изтъкна, че не може сам да каже дали Цветан Цветанов ще получи подкрепа от НФСБ, ако направи партия и последва репликата „А, не можете“. „Ние не сме тоталитарна партия, това е обидно!“, заяви Валери Симеонов и се закани да напусне студиото. 


В категории: Созопол


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
21
Коментара по темата
21.
Ей
12.06.2020 00:52:17
0
0
няма барате строежа ,платил съм на зелено две клетки на канарчетата ,и една у другия вход за фанята
20.
Purko
09.06.2020 22:59:49
0
3
Този смешник Симеонов, ей не се наяде и не му писна, всеки път има какво да каже. То не беше за курортите , то не бяха казината а сега и Алепу....
19.
Местен
09.06.2020 14:01:30
1
9
Г-н Симеонов, нали вие бяхте този, който подкрепяше винаги Рейзи.
18.
Хитлер
09.06.2020 13:17:56
1
11
Бате закони има ли бе?? Ааа да за бедните! Хахаха.... 70% от Българите ако имигрират както повечетокоито които им дойде акъла по-рано Бокича нз как ще се справи само с джангали и чалми хяхяхяхя. Цирк Балкански баТие
17.
бургазлия
09.06.2020 12:31:01
1
14
Зам.-министъра отговарящ за строителния контрол е от квотата на НФСБ. Шефовете на повечето от районните ДНСК са също наредени все негови хора. А сега изведнъж "кой ми с** в гащите" :))
16.
Петър
09.06.2020 11:52:40
1
15
Законите се нарушават от властта, а не от частен характер!
В този смисъл Общински съвет е нарушил Закона за Устройство на Черноморското крайбрежие!
Изпълнителната власт извършва нарушение, като издава разрешения!
А Съдебната власт извършва нарушения, като не се самосезира за углавното нарушаване на основни Закони! Нима Прокуратурата не знае?
Това, ако не е симбиоза власт-мафия, то какво е?!
Та, вие драги ми господине, част от тази власт ли сте, или сте опозиция? Това средно положение, което заемате с какво помага на иначе приказките ви да придобият смисъл?
15.
Само Валери
09.06.2020 11:48:27
24
5
Ще оправи държавата, спор няма. Единственият честен политик е.
Аз му вярвам и ще гласувам за него и НФСБ.
14.
Da
09.06.2020 11:31:09
3
3
Се гласува от българите в и извън страната. Ама честно без манипулации. Или бум. Има такъв народ и няма такава държава.
13.
АСЕН ИЛИЕВ
09.06.2020 11:05:42
5
3
ВЧЕРА ВИ ОБЕЩАХ ДА УКРАСЯ МАГИСТРАЛАТА СОФИЯ - ВАР НА С КОЛОВЕ И БЕСИЛКИ :) ДНЕС, МИ ХРУМНА, ДА ВЗЕМА ДА ДОКАРАМ И 3-400 000 ТОВАРИЩИ. ДА СПАСЯВАТ СЕЗОНА ПО МОРЕТО И ДА Е ПО-ЗАБАВНО В ДИСКОТЕКАТА. ЗА 5 ГОДИНИ, НА ВАШИ РАЗНОСКИ :) РАДВАЙТЕ СЕ БУЛГАНИ! РАДВАЙТЕ СЕ!
12.
бай Оня
09.06.2020 10:17:51
3
29
"Принципния" Валери пак ни взима за канарчета. Не искали да взимат чужд бизнес. Като взеха бизнеса на Черепа да не би да го закриха. Не, прехвърлиха го към държавното тото. А откъде тръгна Делян Пеевски, да не се прави на ударен Валери. Майка му на Пеевски, Ирен Кръстева беше 8 години шеф на държавния тотализатор. А като я уволниха си накупи вестници, телевизии, а синчето си купи Булгартабак, а после му прехвърли всичко. Дотогава той се водеше, че работи като следовател, но имаше работено една седмица и няколко години в неплатен отпуск... Ама ние доматите с колчетата, Валери.
11.
Чичко ви
09.06.2020 10:17:23
3
35
Хъм, Милен Ненчев Ненчев е общински съветник от НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ. Началника на РДНСК Бургас е.......изненада: Милен Ненчев Ненчев ..... Същия дето твърдеше, че с въпросната стена всичко е ок. Валерка, след като от твоята партия го направихте и шеф и съветник, малко лицемерна ми е позицията.
10.
Радев
09.06.2020 10:06:21
23
12
Пак ще гласувам за Валерката единствения който подгони олигарсите.От 30г не е имало някой са се опълчи на Божков и Златев.
9.
Строеж
09.06.2020 09:56:38
3
20
Валери вие от НФСБ, колко промени инициирахте в полза на такива строежи и подпорни стени? ЗУТ бе променян няколко пъти и то все по ваша идея!
8.
Народен артист
09.06.2020 09:52:23
0
11
Тези разрешения за строителство в крайбрежните зони трябва да се издават от нарочна комисия подчинена директно на министър председателя.
Така отговорността ще е ясна а не после да търсим кой издал разрешението.
7.
до 2 КАК ДА ДОЙДЕ???
09.06.2020 09:47:11
2
22
НА ЖИВА СРЕЩА В БУРГАС КАТО ЩЕ ГО ПИТАТ ЗАЩО ПРЕДАДОХА БУРГАЗЛИИ????????ОТНЕХА УЛИЦАНА И ЗАКОННОТО ПРАВО НА БУРГАЗЛИИ ДА ПОЛЗВАТ ОТМАНЛИ!
6.
Ivan
09.06.2020 09:46:56
1
12
Ami za SV .Vlas tam vsi4ko e naret
Nali aaaa tam hodich na More Waleri
Na Marinata
5.
Матриот
09.06.2020 09:44:53
4
30
Валери пак е активиран да дезинформира. Строежът не е подигравка със закона, защото всичко е законно. Законът, приет от Бойко с цел да обслужи не специално този строеж, а една цяла прослойка от тарикати, е подигравка с хората. Този факт е пратен да прикрива нашият най-виден патриот. Огромна част от медиите също припяват в тази посока.
4.
г-н Симеонов,
09.06.2020 09:37:52
4
17
Сам знаете, че нищо няма да се случи. Собственика Симеон Пешов е велик българин и строител извършващ много нарушения при строителството си, но той знае как да прави всичко така, че за него законите да не важат.
3.
Даскал
09.06.2020 09:32:00
3
21
Какво да спрат??Хората са си отчели 20 те процента и“всичко е точно“.Ще тупат топката до изборите и ако отново са те не хотел,а ядрена централа ще изникне на брега.
2.
333
09.06.2020 09:26:10
3
21
Валери! Чакаме да организираш една среща в Бургас и да ни разкажеш на живо всичко по този безумен строеж.Ако си смел човек ще излезеш пред бургазлии.Ако само си пишеш по Интернет, никой няма да ти повярва.Очакваме те!
1.
Бургас
09.06.2020 09:07:44
2
27
Ами то от вас, народните избранници, зависи да го спрете. Не само да се дават предложения и идеи и да чакате нещо да се случи. Кой очаквате да го направи? Ако се стигне дотам народа да действа, вашата е изпята вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори