×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг: Очертават ли се новите депутати от Бургас


Първо  във Флагман.бг: Очертават ли се новите депутати от Бургас
Проф. Севдалина Турманова (вляво), Константин Бачийски (горе вляво) и Живко Табаков (вдясно) имат сериозни шансове да влязат в следващия НС. В БСП всичко зависи от Корнелия Нинова
08 Юни 2020, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Дали Константин Бачийски е на път да оглави листата на Слави Трифонов, а Живко Табаков – на коалиция с Мая Манолова

Парламентарните избори  през март-април догодина очертават интересна картина, заради умората от едни и същи лица, които от Бургаско пращаме в Народното събрание. Има натрупани негативи и те ще се проявят именно в този период, тъй като избирателите ще търсят нови лица. Едни ще бъдат пренебрегнати от челните редици и ще ги видим в безсмиленото назад в списъка, други ще бъдат наказани от избирателите  заради липса на гъвкавост просто да бъдат оттеглени изцяло от лидерите им навреме, а трети ще имат шанс да станат глас на промяната.

Флагман.бг направи моментна снимка на тенденциите във всяка една от по-сериозните политически формации, на фона и на последната новина, долетяла от Дубай тази сутрин  – Васил Божков пусна допитване във фейсбук доколко се подкрепя стартирането на негов политически проект. Не става ясно дали самият той ще бъде лидер и това ще е негова партия или е готов щедро да финансира друг. Така както се разбра, че е постъпил по време на местните избори през 2019 г. в столицата. Този път обаче се очаква да бъде ясно и  обявено за кого се дават парите и какво се залага.

ГЕРБ традиционно освежава частично листата за всеки парламентарен вот. Частично, което е не повече от 20%. Първото място изглежда, засега, сигурно за  Ивелина Василева, която е с висок процент на одобрение и до този момент съумява да запази репутацията си като успешен бивш екоминистър. Втората позиция вероятно ще бъде предоставена на ново лице – единият вариант е настоящия председател на Общинския съвет в Бургас проф.Севдалина Турманова, а третата позиция остава за областния лидер Димитър Бойчев.

Със сигурност избираемо място се очертава и за зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков, чиято политическа кариера до този момент е безупречна. Ако проф.Турманова предпочете развитие в областта на науката, се очаква Станков да заеме втората позиция в бъдещата листа. За ГЕРБ този път ще има не повече от 5 места и аргументите на Флагман за това са описани по-долу.

Настоящият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков ще е в челото на листата на ГЕРБ, не е изключено да получи втората позиция

В БСП ситуацията е непредвидима и до голяма степен зависи от това кой ще е следващият национален лидер. Ако Корнелия Нинова запази поста си, не се очакват съществени промени в челото. Петър Кънев и Николай Тишев са сигурни. Този път обаче, заради срива в доверието към БСП, предизвикан от неадекватността на лидерката, от Бургас депутатите може да останат само трима. Третият е неизвестен. Под ръководството на Кирил Добрев  картината в Бургас ще се промени и сигурен ще е само Петър Кънев.

Заради неадекватното поведение на Корнелия Нинова БСП бележи срив на доверие, заради което може да остане само с трима депутати от Бургас в следващото НС

В ДПС не обичат резки промени и залагат на изпитани бойци, чиято лоялност е тествана многократно през годините. В последния мандат Ангел Исаев успя да разбие системата, събирайки сериозен мажоритарен вот, за мнозина напълно случайно (феноменът 9/9). През 2021 година това трудно ще се случи. Почти сигурно на второто място ще остане Севим Али, а на първото – силен фактор от Централното оперативно бюро. През 2017 година това бе Камен Костадинов, няма да е изненада, ако отново заложат на него, тъй като авторитетът му е останал непоклатим, въпреки оставката му като личен акт.

Каква ще е съдбата на патриотите за Бургаска област? След раздялата им с Атака, днес НФСБ и ВМРО изглеждат единни и  сигурно ще се явят заедно на вота след година. Социолозите дават шансове на коалицията да влезе в следващото Народно събрание обаче под условие - ако включат трети партньор . Известно е, че Валери Симеонов има общ език  с Цветан Цветанов, бившият втори в ГЕРБ. Двамата в много случаи имаха общи виждания, докато Цветанов ръководеше парламентарната група. Сега той е напълно оправдан за Апартамент гейт и гради своя партия, в която ще събере разочарованите и обидени от Бойко Борисов. На 24 и 25-ти май Цветонов  бе в Сливен и Ямбол, където направи структури на бъдещата си партия. В Бургас обаче все още няма готовност за лидер. Спекулира се, че ще разчита на бившия областен управител Константин Гребенаров, с когото се познава от 80-те години на миналия век по линия на МВР.

Партията на Цветанов не би могла сама да прескочи 4-процентовата бариера и към този момент изглежда реалистично да се влее в коалиция с патриотите, за да успее. Симеонов и Цветанов често са засичани да си говорят свойски в близко до НС заведение напоследък.

Ето и очакванията  към други нови политически проекти, които може да излъчат депутат от Бургаска област.

На първо място това е гражданското движение на Мая Манолова „Изправи се“. Но олкото и да се изправят, тук хора на Манолова няма. Бившият омбудсман и неуспял кандидат за кмет на столицата преговаря за коалиция с Движение „България на гражданите“,  което в Бургас се идентифицира с Живко Табаков, настоящ  общински съветник. Табаков покани Мая Манолова на среща с представители на туризма преди няколко дни, застана до нея, с което даде да се разбере, че ще е част от бъдещата коалиция. Наш източник разкри, че Живко Табаков е бил и на националния протест на Мая Манолова през май в столицата, когато тя обяви старта на политическия си проект на жълтите павета.

Живко Табаков покани Мая Манолова на среща с представители на туризма. Очевидно е, че той ще стане част от бъдещ политически проект и е почти сигурен водач на листата за Бургас

Изненада ще има откъм партията на Слави Трифонов. За областен координатор преди няколко месеца тук бе обявен Тодор Иванов – архитект, съдружник и управител на архитектурно студио „Атика R5“. Тодор Иванов до този момент обаче не взема активно участие в обществено-политическия живот на Бургас, което е индикатор, че не гори от идеята да става депутат.  И по-добре, за да не влиза в конфликт с острието на опозицията в Бургас – Константин Бачийски. Наскоро той гостува в телевизията на шоумена, където му осигуриха близо час национален ефир, за да говори по едно от спорните решения на ОбС – промяната на ПУП-а в Отманли, засягаща  парцела на т.нар. сарай на Ахмед Доган.  Очаква се  ТВ 7/8 да налага Бачийски като основен говорител по проблемите на Бургас.  А той е запознат с тях,  тъй като отдавна е в местната политика. Личи, че има доста по-сериозни амбиции от това да е обикновен общински съветник от опозицията. И тъй като има много време до идните местни избори, когато отново ще атакува кметското кресло, Бачийски сигурно ще го уплътни с писани на проекто-закони в НС.

Константин Бачийски ще гостува все по-често в телевизията на Слави Трифонов и няма да е изненада, ако стане водач на листата на партията му за Втори МИР Бургас

На опозиционния фронт ПП „Възраждане“  в Бургас ще заложат на Владимир Павлов. Той е настоящ техен общински съветник. Поведението му в повечето случаи е опозиционно, но нерядко гласува и с мнозинството. По спорната докладна за ПУП-а в Отманли, касаещ а прокарване на частен път към сарая на Ахмед Доган, той първоначално вдигна шумотевица по време на сесията, но впоследствие се оказа, че дори  не е участвал в гласуването, за разлика от другия съветник на „Възраждане”.

При всички положения нито Мая Манолова, нито Слави Трифонов или „Възраждане” ще  вкарат депутати, ако отидат на избори без партньори. Практиката показва, че колкото  нестандартни и крайно популистки  да са идеите и мероприятията  на една формация - едно е протест във фейсбук, друго е наживо и трето е колко отиват до урните в решаващия ден.


В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
miko
09.06.2020 09:45:13
0
9
Тоя Табаков братче с всеки е готов само и само да се добере до кокала.
Няма такава хиена.
20.
До 18
09.06.2020 09:24:58
3
6
Ти Бачийски не го мисли , тоя човек на зад не е дал, както вече се доказал през годините. От друго тесто е замесен - умно и сърцато момче. Жалко е че в общинския съвет няма много като него.
19.
мнение
09.06.2020 08:11:19
0
3
"Първото място изглежда, засега, сигурно за Ивелина Василева, която е с висок процент на одобрение и до този момент съумява да запази репутацията си като успешен бивш екоминистър. "
Не е сигурно първото място за Ивелина Василева,а колкото за репутацията-спорно много спорно.
18.
Притеснен
08.06.2020 23:41:32
2
17
Само да не стане с тоя Бачийски като с Симеонов и Касабов. И те много врякаха срещу Доган а сега той ги гали по главичките а те махат радостно с опашки.
17.
Бургас
08.06.2020 22:17:54
1
6
Пази боже сляпо да прогледа!
16.
Fakt
08.06.2020 21:42:56
3
15
Мановола в цялата си отвратителност!
15.
До 8
08.06.2020 21:38:50
5
2
Икономиста Тодор Иванов да не е случайно инженер -икономист ??
Получил следдипломна квалификация в САЩ??
14.
Bat Sali
08.06.2020 20:30:37
1
20
Всички сте за "подпорния пилчарник" в Алепу ! Има "стаи" за всички вас не се блъскайте !!!
13.
Mao
08.06.2020 20:28:59
0
10
Никога не е късно да станеш за срам.
12.
До 8
08.06.2020 20:15:06
2
11
Този дето го величаеш го видяхме с легендарните си предложения на местни избори,не е правилната кандидатура,интереса клати ф...
11.
Бакю
08.06.2020 20:12:17
0
26
Абе Табаков ти къде пак се навря бре.Само келепира търсиш и къде да се закачиш на аванта.Кинта и петдесет пък навсякъде се вреш.
10.
Пипи Чорапчето
08.06.2020 19:49:08
0
31
ОМГ;))
Табаченце мило, сега на метлата на Мая ли драпаш да се покатериш?!;)
Ми, душа, ти, както се казва, а у ляво, а у дясно, право през л@йното прясно;)
Манолова трябва хич да не в час, че точно теб да избере да я "изправяш" в Бургас!
9.
Бургазлия
08.06.2020 19:38:05
4
24
Аз никога не бих гласувал за някой от тези хора.
8.
И тъй
08.06.2020 19:37:13
7
14
Отново не сте си проучили добре информацията! Тодор Иванов не е архитект, а е икономист! Да, съдружник и управител е на "Атика R5", но не е архитект!
А колкото до Бачийски - смело напред, добра кандидатура ще е!
Владимир Павлов винаги е бил шушумига и кариерист. Обиколи доста партии, за да се навре някъде и да е в играта. Не случайно е липсвал на гласуването, пак е подъл трик. Много приказки, но когато дойде време за действие - не го търси!
7.
Митко
08.06.2020 19:34:38
3
12
Трябва всички бивши членове на БКП и дкмс да им бъде забранено да участват в управлението на България !
Само до 40години да могат да заемат висши държавни служби!
6.
БУРГАС
08.06.2020 19:15:48
11
28
Бачийски както ги разбира нещата, не му пука от никой и не се предава и ако Слави го подкрепя, направо ще разбие система.
5.
Българин
08.06.2020 18:46:31
2
44
Мая има ли акъл, как ще вземе тая фурнаджийска лопата в листата...
4.
Аз
08.06.2020 18:33:00
8
26
Тези сополи ако станат депутати майката ни отива на кино
3.
*********
08.06.2020 18:30:09
1
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Goooo
08.06.2020 18:25:02
12
26
2021- краят на диктатурата на ГЕРБ,в частност Б.Б.
1.
ленин
08.06.2020 18:08:09
2
7
Да не бърза,още партии ще има ,да ги поогледа и после да избере.Все някъде може да влезе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори