Рецепта: Агнешко печено за Гергьовден
Вкусно и крехко празнично ястие
Продукти:
1 кг агнешко месо без кост
3 супени лъжици олио
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен джоджен
150-200 г доматено пюре
сол
черен пипер
3 люти чушки (по желание)
Приготвяне:
Втрийте добре мазнината и подправките в агнешкото. Печете под фолио за около 2 часа на 160 градуса, като долеете малко вода в тавата.
В образувалия се мазен сос от печенето на месото в тавата прибавете доматеното пюре, нарязаните на ситно лук, джоджен и чушки (по желание). Може да добавите още малко сол на вкус.
Покрийте под фолиото за още 50-60 минути, усилете фурната на 200 градуса и печете. Накрая махнете фолиото и печете до златиста коричка.
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
