×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

17 нови случая на COVID-19 в България, има още двама починали


17 нови случая на COVID-19 в България, има още двама починали
1188 са вече потвърдените случаи
24 Април 2020, Петък, 17:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Жертвите са възрастни хора, които са имали придружаващи заболявания

1188 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 17 нови случая, като 2 са в област София и 15 в област Плевен. Лабораториите продължават да работят.

282 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 41 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 24 април: 585 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 603 на жени.

Към 24 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 33; Бургас – 43; Варна – 26; Велико Търново – 17; Видин – 50; Враца – 3; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 35; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 21; Перник – 10; Плевен – 94; Пловдив – 43; Русе – 10; Силистра – 3; Сливен – 35; Смолян – 33; София – 625; Стара Загора – 32; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 6.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 54. Два са новите смъртни случая по данни на Националния оперативен щаб. Днес в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“ е починал 95-годишен мъж. Пациентът е страдал от артериална хипертония и аортна склероза. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 73 г. Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест, хронична дихателна недостатъчност. Била е и с карцином на бял дроб.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


В категории: Животът


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Бургаски
25.04.2020 11:07:07
0
1
Жертвите са възрастни хора, които са имали придружаващи заболявания.Става дума за 95 годишен мъж и 73 годишна жена.Авторът на това това творение е трябвало да уточни, че всички починали след 01.02.2020 год. независимо на каква възраст и от каква болест, независимо от признанието, че са имали други болести са починали от коронавирос.Всички смъртни случаи трябва да се джиросат на коронавироса.Насадили се това, тогава повече ще слушкате.
6.
реалиста
25.04.2020 10:19:03
0
0
От това което прочетох е ясно, че от коронавирос, няма починали.Починалите са съответно на 95 и 73 години страдащи от много други болести.Очевадно нещо не е наред, прекалено много станаха лъжите и Щаба и на Боко.
5.
Аз
24.04.2020 20:44:21
0
4
В момента има раково болни, които са в ремисия. През 2 месеца ходят да се изследват.
На ден в БГ се диагностицират 300 онко болни. След диагнозата следва спешно операция и химиотерапия. От 13 март не се диагностицират онко болни. Само се лекуват тези които вече имат назначена химиотерапия. Какво да говорим за сърдечните заболявания и всичко друго.
Ама няма статистика колко хора умират в момента и ще умрат скоро поради липса диагностика и адекватни медицински грижи, нали?

Нищо...важното е да сме изолация и да спазваме инструкциите на загрижения ЩАБ. Той дава мило и драго, за да спасява човешки животи.

Утре като няма достатъчно пари за пенсии и здравната каса, кой ще се грижи за болните, бедните и пенсионерите?
Аз ще ви кажа: като има ежедневни изявления на щаба - има голям проблем, а утре когато няма статистики - няма проблем. Ще си ходим на работа, ще си ходим по заведения и почивки, ще се срещаме с приятели. Както не ви е пукало колко хора са умирали преди Мутафчийски, така няма да ви пука и след Мутафчийски.
Той няма да е винаги с нас за да ни "отваря очите" за живота.

Много е модерно днес някой да каже: остани си вкъщи, спаси човешки живот.
Лицемерието е голямо.

Някой дава ли си сметка, че здравната ни система е в най-голямата си ваканция в историята? Те са като на санаториум в Павел Баня. Сестрите ги пускат в отпуски, защото няма какво да правят.
На кого по-точно пляскаме от терасите? То няма грам натоварване. 1000 болни, 200 са в болница. Ами ние имаме 350 празни болници.

Ще ви кажа, че живота и здравето, което си пожелаваме по празниците, струва СТРАШНО много пари. А ние и преди карантината си бяхме много бедни.
Всичко което се случва в момента не съдържа в себе си "здравна" логика. Съдържа съвсем друга логика и мотиви.
Наистина ли някой си мисли, че на Бойко и щаба им пука колко хора умират? Този геноцид ще доведе до много физическа смърт.
4.
някой
24.04.2020 19:17:57
0
1
Трябва управляващите да се покажат пред ЕС, че са изпълнителни и тогава ще получат едни милиарди за усвояване.
За гражданите остава безсмисленото носене на маски, тормозене и стресиране.
Края на февруари не се затвори границата на България и сега с маски и без маски вируса ще пламне с пълна сила тук!!!
3.
bai kosta
24.04.2020 18:37:01
2
2
От останалите 57 пола има ли заразени?
2.
USA
24.04.2020 18:02:52
10
2
То тестове нямат Covid-19 открили?
Ся нали ви пратихме $500 милиона, дано закупите десетина теста, ако ГЕРБ да усвоява по малко де.
1.
Доказано е
24.04.2020 17:55:27
5
4
Че котките прихващат COVID 19 защо още ги траете котарките пред блоковете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори