×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Още 31 с COVID-19, 66-годишен мъж почина


Още 31 с COVID-19, 66-годишен мъж почина
Шестима са новите излекувани от COVID-19, каза генерал Мутафчийски
Ключови думи: COVID19, Мутафчийски
20 Април 2020, Понеделник, 08:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

915 са вече заразените с коронавирус, съобщи генерал Мутафчийски

31 са положителните проби за COVID-19 през изминалото денонощие. Седем тях са медици. 915 са вече заразените с коронавирус. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

16 от последните заразени са настанени в болница, добави той.

Генералът съобщи, че във ВМА е починал мъж на 66 години с онкологично заболяване. Той е бил заразил по време на химиотерапия след интервенция на дебелото черво преди два месеца.

"534 са случаите в София. 13 са новите. В Плевен са шестима с коронавирус, във Видин - 4, Смолян – 3, Сливен – 2, а в Пловдив, Велико Търново, Ямбол – по един", уточни Мутафчийски. 

"Шестима са новите излекувани, от които двама във ВМА, а четирима са амбулаторни. Общо 167 души са оздравели", добави той.

Никога не сме твърдели, че можем да спрем епидемичния процес, каза пък главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. „Въпросът е да го поставим под контрол- сега 260 българи в болниците, да не станат 2600. Това е целта“, добави той.

Генералът призна, че неправилното боравене със защитната маска и с ръкавиците крие голям риск за хората. „Когато започнете да се пипате с тях, без да са сменени или стерилизирани, опасността е реална. Неправилното боравене с маската води до още по-големи рискове“, добави той.

„През почивните дни екипите на Столичната РЗИ и здравните инспекции в Разград, Благоевград, Стара Загора работиха и вземаха по 200 проби“, заяви доц. Кунчев.

„В един от столичните квартали не само открихме огнището на човек, който е положителен и доказахме още трима в семейството, но и намерихме второ огнище, защото живее с още една жена в друго домакинство, където пак има заразени“, добави той.

„Коронавирусът удря много системи в човешкото тяло. Отначало се смяташе, че засяга белия дроб, после се установи таргетът е и за червените кръвни клетки и се получава т.нар. желязно отравяне. Засяга и костния мозък, откъдето протичат много тежки последици за имунитета. От заразяването произтичат и бъбречната, и сърдечната недостатъчност, и неврологичните симптоми“, заяви Мутафчийски. Това е много сериозна болест, предупреди той.

Вирусът продължава да ни изненадва всеки ден, призна Мутафчийски.


В категории: Здраве


Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 1
30
Коментара по темата
30.
До 25
20.04.2020 13:40:50
1
3
Харесва ми как в коментара влагаш идеята че хората вкъщи ги е страх. Не ги е страх. А са разумни. Не излизат защото имат близки, не излизат защотоса съкратени заради положението и искат да свърши по-бързо, не излизат защото дискотеките не работят( сигурно твоята демография най-ще е съпричастно към това), не излзиат защото освен безхаберно да се лутат нямат какво да правят навън. Стой си вкъщи, никой не впечатляваш.
29.
Умирам от страх
20.04.2020 13:33:45
1
3
Не бе мъж, живота си тече само в твоя свят където 200-300 едни и същи безсмъртни свръхчовеци убедени в перфектното си здраве и мисъл, се шляете по улиците всеки ден и си вярвате в каквото ви е удобно. А "масово заразяване" все още няма, защото една доста по-голяма и отговорна част се е "окопала" вкъщи. Като ти чета глупостите и си ми ясен, ти ще си от първите кафеджии когато всичко "свърши"
28.
Тъпият е навън
20.04.2020 13:28:40
1
3
SARS MERS безобидни добре. От този коментар стана ясно чеси гола вода. Мерктие се спазват. навън са само тези неразбрали като теб. А че в псоелдните 4 дни имаме най-високият ден 53 на 16ти и като цяло завишени цифри явно не ти прави впечатление. Това че бай ганьо като теб не разбира и не спазва не важи за останалите. Стой си вкъщи защото навън само пречиш. Но егоизма ти е твърде голям
27.
До 25
20.04.2020 13:11:59
4
2
А ти толкова ли си тъп и не осъзнаваш, че те хората масово не спазват мерките и масово заразяване все пак няма. Ама май си се окопал вкъщи, гледаш брифинги и чакаш заветната ваксина. Вместо да се разходиш навън, сред хора и да разбереш, че извън телевизора животът си тече. И между другото, коронавирусите са едни от най-безобидните вируси в природата. Но на страха очите са големи. Особено когато и между ушите е празно.
26.
Ивайло
20.04.2020 12:42:40
1
3
Генерале,гледайте какво става в Германия и Австрия,хората се отварят полека...а ние тук със забрана дори в паркове и градини да ходим...
25.
До Бай Дечо от село
20.04.2020 12:05:00
3
4
кривата не е на челото ми а черно на бяло достъпна и за теб ако имаше желанието да я погледнеш. Ако не правиш разлика между това какво е чума и какво е пандемия, жалко. Информация за ваксините също има. Има няколко които са на фаза човешко тестване. Очакваният период за ваксина е не по-рано от есента. Тази информация също е достъпна както всичко останало и без да носиш бяла престилка и да се вреш между колбите. Но ако за теб е равнопоставно едното и другото като усилие, това сие твой проблем. И се нарича доброволен мързел.
А какво правиш като нарушаваш мерктиеи се шляеш като безхаберник, е само удължаване на мерките. Иронията обаче сигурно ти се губи.
24.
Бай Дечо към 23
20.04.2020 11:57:26
4
1
Експонентна е кривата на челото ти на тебе! Чумата не била пандемия! Ти даже и не знаеш за какво говориш бе, мойто момче!! Чакаш интернет да мисли вместо теб. Тестовете за ваксина вървели с добро темпо! Брех, брех, брех...! Човек, като те слуша все едно ходиш с бялата престилка между колбите! И пак казвам, забраната за разходка в парка е безумие, което аз нарушавам и ще нарушавам всеки ден!
23.
Към 22
20.04.2020 11:15:21
3
4
Беларус положението е далеч по-лошо от българското с нашите мерки. Така че благодаря за примера как са се провалили.
Китай затвори цял окръг с по-строги мерки и от тези тук. Случаите им до тогава щяха да се равняват на напълно пречупена здравна система в Бургас или Варна.
Не знам кой тео блъчва че е чума. Чумата е за бактерии. Тук става въпрос за пандемия. Ако не вярваш провери дефинициите на двете и коментара ми за 8ми клас Биология.
Има опасения да е сезонно, но тестовете за ваксина върви с добро темпо. Целта е да се смачка кривата на заболелите да не е експоненциална. Такъв случай видяхме с САЩ. Ако днес мерките отпаднат графиката на СЗО която виждаш всеки ден(като запознат с темата) ще е точно експонентна.
22.
Бай Дечо до 19
20.04.2020 11:06:51
4
6
А обяснил ли ти е, какво аджеба чакаме скрити?? Ти знаеш ли лично, какво чакаш да се случи? Ами те така могат да ни държат в карантина до края на 2021!! Айде, като ги усещаш толкова неща, обясни ми де!! Хората трябва да се научат да живеят с този вирус, мойто момче!! Не си мисли, че бай ти Дечо е толкова тъп!! Това няма да стане, докато постоянно облъчваш малко и голямо, че това е ЧУМА!! Имам изненада за теб, НЕ, НЕ Е ЧУМА!! Ако беше чума, половината Китай нямаше да го има досега!! И Беларус, където пък е нямало нито ден карантина досега! Нито ден!!! Единственото оръжие на българският щаб е СТРАХЪТ!!! И помни ми думата, че това оръжие ще се обърне срещу нас и ЩЕ ВЗЕМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ ВИРУСА!!
21.
За какво 20
20.04.2020 11:00:59
3
5
За какво те изненадва? Много ясно и точно си казва нещата. Това което изненадва всеки ден са глупавите въпроси на журналистите. Може би те са коронавирус който трябва да се отстрани. Ама не с предложеният антибиотик на репротерите. Днеска пак питаха "Мъ идващи от други държави в карантина ли трябва да съ?"
20.
Стефан Бургаски
20.04.2020 10:58:50
2
3
Ген. проф. д-р (и не знам какво ли още не) Мутафчийски казал, че вируса не спирал да ни изненадва...
Ген. проф. д-р (и не знам какво ли още не) Мутафчийски също продължава да ни изненадва всеки ден... явно и той е един коварен вирус, който трябва да бъде отстранен...
19.
до 17
20.04.2020 10:49:58
3
2
Това вече го е обяснявал и то не един път, аз лично съм го чувал. Почни да гледаш и четеш новини не само от фалшиви сайтове. Аман от разбирачи.
18.
Е в грешка ли са 17?
20.04.2020 10:29:49
6
6
"Трябва да сме отговорни, трябва да стоим поне 2 седмици вкъщи, трябва да издържим още малко, трябва да сплескаме кривата!!! "
"Вие не разбрахте ли ве ТЕЛЕТА, че ви държат вкъщи не за да не се заразите, а за да не се заразите всички наведнъж!!!"
Това се отнася за едно и също! Сега че от народа не можеш да очакваш разбиране по биология 8ми клас е друг въпрос. Страх паника не виждам, виждам пълно пренебрежение обаче. Което е по-опасното. Това че си млад и здрав пак те прави носител. Но нали нищо не ги е страх се разхождат.
17.
Бай Дечо
20.04.2020 10:22:25
6
7
"Никога не сме твърдели, че можем да спрем епидемичния процес, каза пък главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев"
Ама излезте и им го кажете на телетата в прав текст!! Защото, те са се окупирали целите пребледнели вкъщи и си мислят, че трябва да издържат 3 седмици и като излязат вирус вече няма да има!! 70% от наврените вкъщи си го мислят това, убеден съм!! Нали им чета простотиите всеки ден!! Трябва да сме отговорни, трябва да стоим поне 2 седмици вкъщи, трябва да издържим още малко, трябва да сплескаме кривата!!! Ще я сплескаме ние, така хубаво ще я сплескаме че повече няма да можем да я изправим!! Вие не разбрахте ли ве ТЕЛЕТА, че ви държат вкъщи не за да не се заразите, а за да не се заразите всички наведнъж!!! Това трябва да обясни Генерала, че всеки ще се срещне с бацила!! ВСЕКИ!! Само, че той така ви наплаши, че вие само при идеята за това ще се гътнете!! Млади, здрави хора стоят пребледнели от страх в къщи, киснат само в интернет и броят болните и умрели по света!! Ей сега се прибирам от морето, преброих 6 човека до плажа и обратно!! 6 човека!! Това е безумие!!
16.
Продължение от 13
20.04.2020 10:14:52
5
1
Виждам палци надолу? Ако са заради правописните грешки се извинявам написах го набързо. Но ако е за казаното, журналистката твърди нещо цитирайки се на сина и фейсбук, при проверка липсва такава информация да е била давана.
15.
Срам
20.04.2020 10:13:05
25
4
Мурафетчийски се чуди вече какво да излъжи за да подържа паниката и измислицата си, че това е епидемия с невиждана досега ярост.
Вече почнаха "леки" корекции в тезата, че било епидемия с невиждана през 21 век ярост.
14.
Абориген
20.04.2020 10:12:55
35
3
Когато целият коронавирус фарс приключи, някой трябва да си плати за това, което причини на българския народ и на света!
13.
До 9 Ха Ха
20.04.2020 10:01:52
5
3
Може да не ти харесва, но генерала е прав. Поразрових защото и на мен ми стана любопитно.
Непредставилата се, уж журналистика, цитира случай от Плевенска болница.
82 годишна жена от Белене със съпътсващи други заболявания. За които е първо направен опит за лечение. Както и тест за коронавирус който е отрицателен(твърде рано е било сигурно). Седмица после е лечението е е обновено и с нов тест направне.
Сина и е Чавдар Босиликов във ФБ. Има постове във Група "Беленчани". Никъде не е твърдял там подобен иска за зпалащане. Няма подобен коментар и от сестрата. Информацията нажурналистката не може да се потвърди тъй като подобни сигнали няма никъде. Има интервю с Общинската преса Белене "ДН". Там подобен сигнал съяо липсва. Без доказателство за кореспонденция това си е чиста сензация. А и всички знаем че тстове при симптоми не се заплащат. Само доброволни прищявки в частни болници.
12.
Абориген
20.04.2020 10:01:49
34
6
Когато целият коронавирус фарс приключи, някой трябва да си плати за това, което причини на българския народ и на света!
11.
Бай Дечо до Ивайло
20.04.2020 09:58:38
32
9
Не само трябва да се отворят парковете и градините за разходка, а трябва да се ПРЕПОРЪЧА на хората да ги ползват отново!!!! Чу ли Генерале, да се ПРЕПОРЪЧА!! Лекар си, на теб ли да ти обяснявам!!
10.
Ивайло
20.04.2020 09:38:43
2
7
Защо един журналист не попита конкретно какво правим с парковете,градините,планините.
Споменава се,че се обсъждат варианти???Колко може да са вариантите:или ги отваряте или не...и ДОКОГА хората ще се разхождат по улиците в центъра,а това прекрасно място(морската градина) ще стои рразно като прокажено....къде е логиката???
Нашият кмет може да разреши,нека се разреши за 1-2 седмици и пак да видим резултатите и статистиката.
9.
Ха Ха
20.04.2020 09:29:28
4
10
"Вие виждам че сте нова, явно не сте в час с темата, на такива некоректни въпроси от Фейсбук няма да отговарям", каза генерал майор професор доктор Мутафчийски на въпрос на журнлистка защо пациенти си плащат тестовете? Правилният отговор може би беше "Ние тука на неудобни за нас въпроси не отговаряме, вие сте нова,виждам, и явно това не ви е ясно още!
8.
Doktor x
20.04.2020 09:17:39
1
12
Станахме оркска страна, 50 % от населението е малцинство смяххх до кога ще си плащаме да ни тормозят децата и родителите колко трябва да стана 90% ли?
7.
Чували за трупове
20.04.2020 09:13:39
1
8
Приготвил съм два дарение, за генерала и за Барба Ганьос.
6.
Мафия
20.04.2020 08:44:30
4
13
Колко пари взе мишок
5.
!!!
20.04.2020 08:39:59
4
33
Един истински талантлив хирург се продаде на шайката!!! Българи с осигуровки плащат за да може да се лекуват цигани !!!!Срамммм!!!
4.
Ненчо
20.04.2020 08:38:00
2
19
Аиде не станаха ли 1000 вече.Сега след празниците щте се увеличат със сигурност.Софиянци донесоха заразата по морето
3.
Koko
20.04.2020 08:36:00
2
30
Време е да изключим телевизорите в памет на един истински журналист до кога докато има цензора в националния ефир
2.
Joker
20.04.2020 08:30:06
5
34
"Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят"
1.
Az
20.04.2020 08:17:03
8
26
МАЙТАПЧИЙСКИ.....СТИГА ГЛУПОСТИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител Шансът да има правителство сега клони към 90% Шансът да има правителство сега клони към 90% Борисов се опитва да бъде максимално предпазлив, но и да не загуби държавата, склонен е на компромиси, но с мярка Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Намерени са и няколко нотариални акта на имоти, собственост на 78-годишния мъж Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Операцията по спасяването е била усложнена заради скалиста и труднодостъпна гориста местност Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Старият континент днес прилична на разграден двор, в който се изливат фекалиите от целия свят, а управляващите я чиновници активно спомагат за нейната разруха Подгответе се за спортен празник в Царево Подгответе се за спортен празник в Царево
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори