×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Антикризисният план за спасяването на сезон 2020


Антикризисният план за спасяването на сезон 2020
Слънчев бряг едва ли ще изглежда точно по този начин през настоящия сезон, но надеждите са за сравнително добро лято
18 Април 2020, Събота, 19:21 ч.
Автор: Флагман.БГ

Хотелиерите предлагат държавата да спонсорира почивката на медици, полицаи и пенсионери

Надежди за късен летен сезон и държавни стимули, които да подтикнат българите да пътуват към родното Черноморие за по-евтина почивка. Това най-общо е концепцията на антикризисния план, по който работят Министерството на туризма и браншът за спасяване на летен сезон 2020. 

Хотелиерите в Слънчев бряг настояват 15-те млн. лв. за външна реклама на България, която трябваше да се реализира от бранша, да се пренасочат за стимули за безплатна почивка на българите, които сега са на първа линия в битката с пандемията, за възрастни хора и частично поемане на средствата за отпуските на държавните чиновници. Друга част от бранша настоява за отпадане на визите за руснаци и стимули за авиокомпаниите, опериращи на български летища. Министерството е готово да се откаже държавата да получава концесионни такси за ползването на плажовете, но в замяна концесионерите да не събират пари за ползването на шезлонги и чадъри от летовниците.

Кога ще започне сезонът?

Всички сметки в крайна сметка зависят от това кога ще започне сезонът. Най-оптимистичен е Румен Драганов от Института за анализи и прогнози в туризма, който смята, че българският туризъм ще бъде “размразен” на 14-ата седмица от въвеждането на извънредното положение в България, или някъде към 20 юни. “Китайците на 14-ата седмица отвориха техните хотели. Нормално е това да се случи и у нас”, мотивира се Драганов. 

През седмицата министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че се готви за късен летен сезон – юли, август. Представители на бранша, присъствали на онлайн дискусии с министъра, обаче твърдят, че министерството работи според анализа на БАН, огласен на 13 април, според който най-вероятният вариант за развитието на пандемията Covid-19 в България е с пик в края на юни – средата на юли и  с постепенна отмяна на мерките след това.

Късно лято с възможности за туризъм през август и септември очаква и Димитър Попов от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), водещ представител за скандинавския пазар. По негово наблюдение именно през тези месеци може да се наблюдава интерес на датски туристи към Черно море, като преди това е затихнал страхът от заболяването. 

Според Диана Колчева, председател на сдружение “Клуб на хотелиера” в Несебър, браншът е готов за две седмици да подготви базите и да наеме необходимите работници, стига да има предварителна информация. Друг представител на бранша посочи, че в момента масова практика е хотелиери да предлагат ранни записвания за късна лятна почивка за края на август и началото на септември с отстъпка от 20%, ако се заплати до края на май. Оферта за семейство с едно дете заедно със закуските и вечерите за 7 дни излиза 650 лева. Подобни промоции, но с отстъпка до 15 на сто, предходни години се правеха за плащания до края на април.

Обратно в България

Екипът на Министерството на туризма работи по идеята държавата да не събира това лято такси от концесионерите, но в замяна на това те да предоставят чадърите и шезлонгите безплатно на летовниците. Ведомството на Ангелкова се надява това да стимулира повече българи да изберат Черноморието заради по-евтината почивка. Приходите за концесионерите, за да поддържат плажните ивици, се очаква да идват от плажните заведения, водните атракции и продавачите на сладолед, фреш, плодове и зеленчуци. 

“Това е добра мярка. Истината е, че по принцип таксата за шезлонг и чадър е много висока. На юг от Бургас, в Черноморец, Созопол, комплектът е 24 лева, колкото струва нощувката в една двойна стая там. Е, кой ще даде тези средства за чадър и шезлонг”, сравнява Диана Колчева. “Всички тези средства, които стигнат до хотела, ресторанта, те ще се върнат обратно в държавата под формата на данъци, но преди това ще се задвижи българската икономика, ще се предотвратят редица фалити в туризма”, мотивира се тя. 

Идеята се подкрепя и от Румен Драганов, който също вижда възможност мярката да увеличи интереса, а оттам и потреблението. Димитър Попов от АБТТА обаче е скептичен: “Основният проблем на българския туризъм е, че неговата леглова база е с пъти по-голяма от капацитета на плажовете в резултат на презастрояването. Ами тогава да намалят зоната с чадърите, за да има повече място за плажуващите”.

Веселин Налбантов: Слънчев бряг не е само дискотеки и купони, йонизацията на въздуха е подходяща за балнеодиспансер

Туристическото министерство работи и по дигитално приложение, което да позволява на летовниците да проверяват къде има свободни чадъри и шезлонги, цените им, както и хигиенните условия. Целта е в условия на тлееща зараза – всички експерти смятат, че новият коронавирус няма да изчезне окончателно с топлото време и ще продължи да циркулира – чрез приложението да се обменят и отзиви на потребители, те да се ориентират дали има необходимото отстояние от чадър до чадър, ако все още то се изисква като мярка. 

От над 70 000 регистрирани безработни от началото на кризата 23,7% от тях са в сектор "Хотелиерство и ресторантьорство", посочи преди дни Ангелкова. 

Предложение на бранша за стимулиране на почивките по Черноморието е отпуснатите за първи път през тази година 15 млн. лв. за реклама на България на пазарите в Германия, Великобритания, Русия и страните от Вишеградската четворка да се пренасочат за стимули за вътрешния туризъм. От Клуба на хотелиера в Несебър предлагат част от тези средства да бъдат раздадени под формата на ваучери за специалистите, които в момента се борят на “първа линия” с вируса – медици, полицаи, жандармерия.

“Предлагаме подобни безплатни ваучери да има и за най-уязвимите в момента, българските пенсионери”, казва Диана Колчева. Сред другите предложения на бранша е от схемата да се възползват и държавната администрация и индустриите, които не са спирали да работят, и съответно служителите им имат отпуск, който да ползват. Идеята за тях е държавата да поема настаняването за 4 дни от 7-дневна почивка например. 

“Средства за такива ваучери могат да се използват и от непохарчени пера от бюджета на Министерството на туризма, които бяха предвидени за участие в туристически борси по света и изложения. Т.е. от спестени пари за щандове, командировъчни, самолетни билети, нощувки и изхранване на командированите чиновници”, дава пример Колчева.

От Националния борд по туризма настояват да отпаднат визите за руските туристи, които посещават България. Диана Колчева и Румен Драганов подкрепят идеята и я надграждат – визите да се издават директно на летищата, при кацането на самолета с туристите. “И Турция, и Русия са много важни пазари за България. В Турция няма казина – ако визите се слагат на българските летища, знаете ли колко богати турци, запалени по хазарта, ще дойдат във Варна и в Бургас и ще изхарчат много пари”, смята Колчева.

Друга мярка, за която настоява Националният борд по туризма, са стимули за авиокомпаниите, които летят до България, чрез намаляване на летищните такси.

Карантина 5 звезди

Хотелиерите настояват държавата да изработи механизъм за компенсации за хотелите, ако в тях се идентифицира турист с Covid-19 и всички в хотела бъдат поставени под карантина и хотелът да загуби средства. Министерството на туризма проучва възможността дали подобни компенсации могат да се финансират с неусвоени средства по европрограми. Според Румен Драганов в такава ситуация трябва да се приложи подходът на Норвегия – ако бъде установен болен, той си стои в стаята, храната му се носи там, но не се налага карантина на останалите туристи

Източник: Списание Икономист


В категории: Бизнес


63
Коментара по темата
63.
Гиньо
22.04.2020 07:17:38
0
2
Хакам ви го на всички,ямбоуски и сливенски мангали..
Вън от комплекса!
62.
ЯМБУЛСКА ГАЙДА
20.04.2020 18:32:02
1
6
А НА МЕН КОЙ ЩЕ МИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ ЗА НАЕМ НА ДЮКЯНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ, КОИТО СЪМ ПЛАТИЛ МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА ТОЗИ СЕЗОН, И ДОКУМЕНТ ЗА РЕАЛНИТЕ КИНТИ НЯМАМ
61.
Шино
20.04.2020 03:43:56
3
5
Евала Магаре.Ко ши вяваме тва лято,миналото лято биваше,за една буца сирене сумати украйнски гайди наибах
60.
Шльоко
20.04.2020 03:40:44
0
10
Да вее,ей тва е си нагъл.Държавата да ги спонсорира,особенно полицаите се смляха от работа.Затва цяла София се изсипа по морето сее зарази тука.Ми та по същия начин и овчарите тря се наградят,и те работят в условия на Карантина ... без тях пък мляко,сьирьене михис!!!
59.
Някой
19.04.2020 15:01:48
2
11
Стига сте подвежда ли хората във вътрешността. "На юг от Бургас, в Черноморец, Созопол, комплектът е 24 лева, колкото струва нощувката в една двойна стая там.". За 24лв. на вечер в Созопол не можеш да си наемеш двойна стая. Минималната цена на повечето места е 30лв. на вечер /двойна стая/. Ето защо когато дойдат софиянци, с всичките си претенции и изисквания и искат за без пари да спят.
58.
Magareto
19.04.2020 14:05:15
2
5
Stanami Patkata
57.
444
19.04.2020 12:17:48
1
5
Тиия пък пак тъпотии. В Сл бряг 15 хотела я отворят я не. Няма план какво ще се случи ако изкочи болен. Туроператорите и те няма да искат да им се алучи болен, тепърва ще трябват нови застраховки. 15 млн да ги оставят за реклама на 2021 вместо пак в последния момент да се чудят как да рекламират.
56.
Magareto
19.04.2020 10:35:56
3
7
Bolime Palamarkata
55.
Анести Савов
19.04.2020 09:27:27
12
6
Трябва се инвестира в крайморие ,ще им хареса ,чист въздух,чисто море,пък и крайморци са най-красиви
54.
bs
19.04.2020 08:11:34
10
6
tez xoteli 6te plamnqt s tazi zaraza slan4ev bqg 6tee ogni6te za zaraza nese naqdoxa tez izrodi a drugite xora bedite ku4etata gi qli
53.
mvr
19.04.2020 08:08:27
5
8
al4ni za pari tez xotelieri negi ebe 4e moji da stane po lo6o da se zarazqt
52.
Rambo
19.04.2020 07:01:48
6
11
Daite im Wsi4ko Da si Kupat novi
MERZIDESI a Normalniat 4ovek da
Umira Ot Glad
51.
бла бла
19.04.2020 06:55:44
12
21
все ми е тая дали щяло да има сезон. нито хотел имам , нито туристи чакам .
50.
1234
19.04.2020 03:26:51
3
29
Отново пак за всички държавни служители привилегии, ЗАЩО??? Голяма част от тях сега по време на пандемията не винаги ходят на работа или ако ходят почти не работят - само стоят и ОТНОВО пак за тях безплатни валчери за почивки???? Останалите работници в недържавни фирми/ структури нямат ли нужда от безплатни валчери за почивка - не са ли хора също те???
49.
Да фалират!!!
19.04.2020 01:28:32
1
39
Какъв е тоя комунизъм, бе? Държавата това, държавата онова. ДОКОГА ЩЕ РАЗЧИТАТЕ НА ДЪРЖАВАТА, БЕ, ЛЕШПЕРИ? Нали бяхте умните и красивите, оправяйте се сами! Когато строят хотелите където им падне псува държавата, че се меси, а сега реват държавата да им плащала защото били неладърници. Партия Герб ще се окаже голям предател ако ги финансират тия паразити!
48.
777
19.04.2020 00:07:28
2
25
Ако държавата подпомага туризма, то да го прави само към малките хотели. Точно тези, които най-много плачат са от големите хотелиери с по няколко хотела. Спокойно могат да жертват един сезон, досега достатъчно са спечелили, стига са ламтяли за пари.
47.
Сезон 2020
18.04.2020 23:25:21
2
23
Повечето хотели от сериозни са на фазни близки на политици и въобще не ги касае сезона какъв ще е работи пералнята. Фондове за помощ къде ще отидат не ели ясно до близки на хората работещи в парламента! Честито на балъците!
46.
АСЕН ИЛИЕВ
18.04.2020 22:58:47
7
25
ХОТЕЛИЕРСТВОТО И РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО, ЩЕ БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ, КАТО ОТРАСЛИ. ТЪРСЕТЕ СИ ДРУГО ПРЕПИТАНИЕ, ЗА ДА НЕ ПУКНЕТЕ ОТ ГЛАД.
45.
Местен
18.04.2020 22:42:25
9
28
Какви безумни планове, тези собственици не се ли сещат, че един болен да дойде и ще пламне хотела, после ще го разнесат в дискотеката и бара.Точно за месец Сл бряг ще е огнище излъчващо вируса в цялата страна.Пенсионерите ще дойдат на последния си курорт в живота.Няма такива малоумници
44.
Драго
18.04.2020 22:36:51
1
13
Като гледам тивито, как всички се юрнали по морето, за момент си помислих, че всичко ще е ОК. Но после се сетих, че Гърция и Турция са затворени. Отворят ли ги, и малкото софиянец няма да го има.
43.
Germany007
18.04.2020 22:32:16
1
16
До 31.08.20 забравете за резервация. Препоръчва Г-жа фон ден Лайън!
TUI започва от днес записванията за 2021 само в собствената си база от 01.04.2021.
42.
Az
18.04.2020 22:25:47
1
18
Супер идея да се съберат хората от първа линия с пенсионерите на море,направо идеално хах това от алчност да започнеш да мислиш глупости,незнам.Заради пари,нещо с което можеш да си избършеш гъза,да рискуваш живот и здраве на сила Еми аз това не го разбирам.С един провален сезон няма да умрете от глад ей.Нека и природата си отдъхне и по малко л.а.й.н.а. влезнат в морето.Аман от безочие.
41.
Турист
18.04.2020 22:07:53
2
33
Чета и се дивя на ентусиазма как самолети, руснаци, туристи, и прочие ще спасяват сезона. Хотелиерите колкото по-рано осъзнаят, че за повечето от тях такъв няма да а има, толкова по -добре. Не виждам как ще пуснат хората да пътуват като нищо не е овладяно от тази пандемия, или ще превръщат хотелите в място за карантина? За съжаление туризма ще е най-засегнат в световен мащаб, но нашите лакомии не ги жаля. Качество на обслужване никакво. Сега искат държавата да им помага щото лакомията им нямаше граници.
40.
TWICER
18.04.2020 22:05:01
1
21
Много 'мъка' по нереализирани финанси от на туристическите субекти,не ги мислете вижте им автопарка като начало,бедни са само тези които им работят за 'милосърдни заплати',отворете пазарите на изток за да задоволите истинските данъкоплатци,в противен случай нихилизма ще завладее българина всеобхватно и едва ли ще успеете да го върнете от западния трудов пазар Господа 'умната,защото внимателната'
39.
Реалист
18.04.2020 22:00:00
2
25
Наистина няма такава държава!
Тея бивши комунисти, вече хотиелиери нямат грам мозък или се правят на ощипани и се правят на разсеяни.
За какви български туристи бълнуват, ми тея които малко пари си купиха кутийки от бетонното море и ако идват ше си отидат в кутийката, никой няма да иска турстическа услуга на двойно завишени цени и унижения... от пишман хотелиерите бивши комунисти, дето едно време като съсипеха предприятие ги правиха директори на отраСЛИ... да съсипят отрасъла! Комунисти и клонинги СЪР! Бетонираха морето, изтърваха хората във вътрешността да си купят апартаменти и сега чакат туристи... хахаха. На всичко отгоре с тея си дейтвия съсипаха поминъка на хората по морето..... Някой да е видял созполлия, помориец и др. зимата да работят, освен шуробаджанаците от гроб в кметствата....
38.
Васил
18.04.2020 21:56:27
10
20
Ей голяма злоба..... Опитайте се да не се подавате на емоции, а помислете. Реагиране първосигнално е за домашният ви любимец. Хотелиера няма да отвори, той вече дори и не иска, но проблема е, че ако не отвори, какво ще правят стотиците хора пряко и КОСВЕНО свързани, а тези вторите са доста, ама доста много.
37.
турист българин
18.04.2020 21:32:25
4
35
Някой без мозък може да дойде на море,хората останаха без работа и се чудят кой път да хванат,те сега се молят българите да почиват!До вчера не ги искахте защото били прости ,а сега много ви падна гарда!
Да ви питам какъв персонал ще намерите за 2месеца и как ще ги осигурявате!
Тази година да почиват собствениците в хотелите си,живот и здраве догодина!!!!!
36.
007
18.04.2020 21:28:19
4
20
Обикновените граждани също имат нужда от почивка.Те изживяват психически срив сега- безработни или с намалено работно време.Полицаи, учители медициндки персонал- на тях се плаща извънредно+ имат големи годишни отпуски.Айде с нашите пари стига са се облажвали само те.
35.
Ха ха
18.04.2020 21:28:13
5
15
Защо собствениците на хотелите не продадат на персонала 5,10,15% от собствеността на хотела...и персонала да работи за % от печалбата....на чесните/часници....нещо като дървено желязо...честен политик....и т.н. просто си мечтаех....
34.
Кьосев
18.04.2020 21:25:20
8
23
Пенсионер съм... Но 2 пъти през лятото почивам в Турция!) В Бг-никога!
33.
до Коко
18.04.2020 21:09:46
2
25
Ферибота няма ида спре. Собственик е Цветелина Бориславов. Всяка седмица с него пристигат шофьри, за които няма информация къде са били преди това. Паздеров не предприема никакви мерки от страх за поста си.
32.
Koko
18.04.2020 21:01:34
1
15
Баце ще кара туристите с ферибота него коронавирус него спира работиси и сега
31.
Glarus
18.04.2020 21:01:21
4
14
Kolkoto iskate pravete Reklama
Tazi godina za KENEFA Nama Turisti
30.
Nel
18.04.2020 20:58:04
2
16
Помийна яма....
29.
До 19
18.04.2020 20:56:50
5
14
Ма ти си 1разбирач
280-290 км максимум Букурещ - Сл. Бряг(Русе+Букурещ=58-60км),Русе+Сл.Бряг=238м
Сезон 2009 год ЦЕЛИЯ к-кс "Златни Пясъци" беше ПРЕПЪЛНЕН с ПОЛСКИ туристи дори 4*и 5*хотели, благодарение на контактите на бившия премиер Иван Костов с полските либерали,Бушоните на Костов от ВИС-2 му въртят 10 от най обортните хотела в комплекса
Та Костов беше докарал десетки хиляди полски студенти, полски ученици и младежи ПЪЛНЕЖ за хотелите му на Златни пясъци вярно поля чета ден и нощ пиеха от магазините алкохол и пееха и не харчеха по ресторанти и барове но Хотелите му бяха осигурени до горе с туристи пълна заетост
МИЛЕН ВЕЛЧЕВ(бивш фи. Министър) и брат му имат 12 огромни хотела и ВСЯКА година успяват да си напълнят хотелите с най-богатите и заможни бизнесмени от БУКУРЕЩ
И кво излиза че МОЖЕ да се приложи техния модел ида се открадне" от техния опит с нетрадициони пазари просто са иска малко контакти и пари наляти за РЕКЛАМА в близки държави
А в Черна Гора разгара на сезона е толкова скъпо по скъпо от Италия, че там почиват само српски мафиоти, руски евреи олигарси, Ротшилд(държи яхт порт Марина Монтенегро в Тиват), Абрамович и Дерипаскха има вили там, Сейф Ал Ислам(сина на Кадафи) има купени 4*хотела,манекенки от Фешъна и банкери от чужбина, средно статистическия сърбин едвали може да отдели 200 € за двойна стая в 4*хотел нищо особено като условия
Така че балканските и източно европейските туристи са"ключа" към успешния сезон лято 2020, е печалбите НЯМА да са като преди
но е котва в мътните води на туристическия бизнес
Досега БГ пазар само е ПЕЧЕЛИЛ и трупал дивиденти от войната в Близкия Изток, от конфликта Турция - Израел, от мигранти те по гръцките и италиански о-ви,от отравянето с лоша храна в Египетските курорти, от НЕ качествения алкохол и руски жертви в Мармарис, от конфликта Русия-Турция винаги е извлича МАКСИМУМА
28.
Save Tourism
18.04.2020 20:43:22
3
17
Единственото спасение за сезон 2020 е да се разчита на авто-туристи Чехия,Унгария,Румъния,Полша,Сърбия.Това е шанса при евентуално разхлабване на положението и свободно движение на хора и стоки.Не се заблуждавайте отдавна това са основните туристи ,които крепят туризма ни.Англичани и Руснаци само митове за добър турист.Германци и Скандинавци добри туристи ,но отдавна са мираж по нашите ширини!
27.
Трол
18.04.2020 20:40:33
2
19
Оптимисти
26.
зурла
18.04.2020 20:40:05
6
23
От къв зор ще ви спасявам сезона ?!

Той сезона си е природна даденост. Човек може да го изкара добрем, и да си почине без да му сервират помии на високи цени.
Без да му наптрапват мухлясали стаи и ниско платен, и за това пък мързелив персонал.
Хайде стига паразити вече.
Искам едно лято без вас !
25.
88
18.04.2020 20:36:33
10
22
Махане на визите за руснаците му е цаката. И преди беше супер слаб сезонът с бабички и дядовци англичани и германци, а сега ще е съвсем. Помним годината, когато Путин беше забранил да се летува в Турция. У нас беше един силен сезон. Сега едно единствено нещо би ги докарало тук и това са визите. По техните форуми си пишат, че сме бивша соц дестинация и не стига, че не сме предпочитани а и малкото желаещи спъваме с визи. Чудна политика а?
Това ще са пари вкарани отвън а не пари завъртяни вътре в страната.
24.
Бг
18.04.2020 20:34:19
3
36
Алчни хотелиери. Нищо ви няма, няма да умрете от глад
Стига с тази държава, държавата това сме ние, това са нашите пари, парите на данъкоплатците. Бойко ви каза, ще си продадете една от лимузините, които имате и ще се разплатите.
23.
Росица
18.04.2020 20:31:41
12
45
Слънчака е най скапания курорт на света, а хотелиерите и търговците са най големите боклуци и разбойници.
22.
Я си гледайте работата!
18.04.2020 20:31:37
2
32
Не е зле да се знае, че парите за реклама не са за покриване на разноски. Хитрушковци са хотелиерите. Пенсионери, медици и полицаи... и хоп лапваме 15 милиона лв. Всеки лев даден за реклама би трябвало да донесе оборот от поне 20-30лв. Ако не може да постигне това, няма смисъл да се харчат. Иначе аз съм против с наши пари от данъци да финансираме безплатни почивки само и само да се нагушат фалиращи хотелиери
21.
До 16 Хектор
18.04.2020 20:26:30
15
17
Абе злобар,жена ти на сухо ли те държи,че кълнеш така. Боклук нещастен....Където е текло,винаги ще тече......Тъпанар
20.
00
18.04.2020 20:22:33
2
27
хотелите уж са частни и претендират че са далеч от държавата - а сега "държавата да спонсорира"
19.
Веско Налбантов
18.04.2020 20:21:48
2
25
Кой ше отвори, чувсте ли се какви ги говорите цвл свят заразен ало не давайте на хората празни надежди никой голям хотел няма да отвори, защото а има един болен и ще се повтори банско две карантина на собствениците на разноските
18.
Pidal
18.04.2020 20:20:12
4
28
До 12
Добре си го написал, НО.
Как българина да предпочете българското черноморие като за същите пари получава много повече качество в Турция и Гърция?
4 звезден хотел тука, отиваш на закуска и те чака имитация на сирене, бедна от към асортимент закуска и т. н.
В Турция за същите пари All Inclusive в стая с големина на апартамент.
Нашите хотелиери кога?
17.
висок
18.04.2020 20:17:55
0
13
ББойко да не вземе Масларова за социален министър? Тя пращаше пенсионери на Слънчака и переше пари!
16.
До 12
18.04.2020 20:14:46
5
44
Слава Богу, дезинформацията която си написал няма да помогне на много хотели да избегнат фалити.

1. От Букурещ до Сл.Бряг са 380 км, а не 200-210. И са поне 4-5 часа път.
2. Сърбин забрави да дойде на Слънчака. Няма ги от 90-те години. Ходят по Черна Гора и в Елада.
3. Поляците са малко като процент, не повече от 10%. Ако разчиташ на тях да спасят сезона, по-добре се разходи до калните бани.
4. Словаци - тия пък забрави. Те са 2%.
5. Македонецът е всичко, но не и богат турист. Дори да дойде си брои денарите до послесдна стотинка. Тях кризата ги удари жестоко. Забравяш ги!
6. В Русия короната удари по-късно от Европа, демек поне до юли месец товарищ Путин ги е заключил под карантина. Забравяш за руснаци. Ще са минимален брой, само тези който живеят в БГ постоянно.
7. Българите също похарчиха парите. Освен това нашите си харесват Гърция и българинът е на принципа: "Или ще почивам на Бяло море, или НИЩО. Но никога повече на Л*йноморието няма да се върна."
Българинът е много, много обиден, защото мутрите 20 години го гонеха от тук.
Извод: Небивалиците които си написал няма да помогнат на хотелиерите и ще има фалити.
15.
До 12
18.04.2020 20:08:10
4
8
Ще приема, че вследствие на извънредните мерки, си надрусан от 13-ти март досега и ще спра :(



14.
Анести Савов
18.04.2020 20:07:00
8
12
1.Първо да се оправи синята зона и нека е по скъпа за чужденците.
2.Второ безплатни самолетни билети на руснаците но после да ги цакаме със скъпи хотели.
3.Увеличение на таксите за бакшишите от 1000 на 2000 лева .
13.
До хотелиерите
18.04.2020 20:06:40
1
26
Хотелиерите да помислят какви мерки ще предприемат ако има случай на заразен по време на сезона. Какво ще правят? Ще затворят ли? Ще върнат ли парите на хората които имат резервации (ако изобщо има такива)? От коя държава ще бъдат туристите? Англия, Италия, Русия? Един да е контактен по средата на сезона, и Слънчака е пътник. Мисленето на хората ще се промени, бъдете сигурни. Скъпи хотелиери, ламтянето свърши. Време е да промените и вашето мислене, в противен случай сезона Ви ще завърши с една голяма О!!!
12.
Здрасти
18.04.2020 20:02:35
16
18
Спасението е в туристи от близките държави които да се придвижат със собствени коли до Сл. БРЯГ
на 1 МЯСТО РУМЪНИЯ с население от 23 МИЛИОНА души от тях 2,5 МИЛИОНА богати и заможни столичани от богатия БУКУРЕЩ спокойно, това са хора обичащи достъпния лукс, примамливи оферти и шофирането със собствен автомобил, обичат показността и харчат добри пари от БУКУРЕЩ до Сл. Бряг са 200-210 км точно 2-3 час път с престоя на границата, градове като Сибиу, Брашов, Тимишиора са големи градове
2 място Сърбия, макар че сърбите предпочитат гръцките о-ви Тасос и Корфу но Корфу идва далеч, сърбите обичат яде е, пиене, музика и ресторанти Београд гони 3милиона души и за 6-7 часа са на морето с КОЛИ и микробусове
3 ПОЛША поляците обожават да шофират и да прекарват на по ЕВТИНО
България ще се окаже много добър избор в условия на ФАЛИРАЛИ и не летящи авиокомпании
4 Словаци, аналогични като горе споменатите
5МАКЕТАТА не стават нямат пари а и Гърция и Албания са им много близко
6 Руснаците също НЕ стават има проблеми с ниския курс на обезценената рубла
7 БЪЛГАРИТЕ които вместо Гърция и Турция да изберат родното Черноморие, включително и тия работещи в Англия и Германия
За това родните ХОТЕЛИЕРИ да се качват по колите и да отиват във БУКУРЕЩ на "лов и риболов" за заможни Букурещки туристи и да НЕ забравят да налеят малко ЛЕИ за РЕКЛАМА
Румънците са като едри шарани само трябва примка /захранка/стръв сиреч малко РЕКЛАМА
11.
До 9
18.04.2020 20:01:14
26
15
Ей малоумие,малоумие!Много злоба и завист в празната ти кратуна и джоб,разбира се.Туризъм е имало и винаги ще има в България,както и такива празнодумци,като теб.Хотелите ще отворят,а ти ще се препичаш в панелката и ще се пукаш от завист.
10.
До 4
18.04.2020 20:00:22
28
24
В Слънчака,ганьовци не ни трябват.....Пък скандинавци и англичани-нямст друг избор.Така,че колкото и да злорадствате,комплекса пак ще бъде пълен и пак ще има бизнес......Където е текло,пак ще тече.А зобари,като вас ще стоят гладни...
9.
Видял и препатил
18.04.2020 19:54:17
5
54
Тия хотелиери голями комунисти бе - държавата, държавата, държавата!
Сега държавата да плащала почивката на медици, полицаи и пенсионери.
Каква държава бе, "капиталяги"?! Нали се борите за пазарна икономика, за по-малко държава, за повече свобода!
Всеки плюе държавата, ама като види зора и почва: "Държавата да помогне."
Ай сиктир! Фалирайте!!!! До един!
8.
Валат
18.04.2020 19:51:46
4
44
Koй ще дойде?!
Българчетата огладяха, нямат пари.
Чуждениците чумави всички, под карантина.
Западният концлагер и той затворен.
Чака ви гладна зима.
7.
Бай Пешо
18.04.2020 19:49:36
0
47
Какъв късен сезон бе?!
Да отвори хотела на 15 август ли?
Кога ще го набира тоя персонал?
6.
Пенчо
18.04.2020 19:47:37
6
58
Хахахах
Баси измекярите са тия собственици и хотелиери... до миналата година ква песен пееха ... българите са малумни нямат пари не ги искаме ... англичани и германци страшни маняци ...
Сега изведнъж като видяха зора и българите да сме почивали в слънчака ... алуууу вие луди ли сте бе ще се навра в мизерния слънчак , а няма да си ида на гърция или турция в мазните комплекси да ме обслужват като цар
хахаха фалити закривайте го тия смешен слънчак !!!
5.
Ла ла
18.04.2020 19:37:17
7
38
Ами ако медицински работници, полицаи и пенсионери не искат да почиват у нас.....??!!
4.
сик
18.04.2020 19:35:56
0
56
Какъв сезон бе, хората в момента са в принудителен отпуск, няма да има летен такъв, другите са безработни, за чужденци особено от най-посещаваните страни като Англия, забравете. Та какъв план, какви глупости. Имате доста каше, ще го преживеете , жалко за персонала само.
3.
Иван
18.04.2020 19:33:49
7
60
Тези така наречени хотилиери са по-нали и от ЦИГАНИТЕ!!!
Прости, жалки, АЛЧНИ чалгаджии!!
2.
чочко
18.04.2020 19:29:16
1
48
Те много хитри, бе! Държавата да не е буре без дъно?
1.
туриста
18.04.2020 19:26:51
3
28
А антикризисният план къде е ???? Има някакви наброски, догатки и надежди, но план има ли изобщо ?????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори