×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изтъкнатият учен проф.Жеко Ганев разработи революционен апарат за борба с коронавируса


Изтъкнатият учен проф.Жеко Ганев разработи революционен апарат за борба с коронавируса
Проф. Жеко Ганев е категоричен, че този апарат може да се произвежда в страната ни и да изстреля България на водеща позиция в световното здравеопазване
11 Април 2020, Събота, 22:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Апаратурата на „Елфи тех“ е по-добра от респираторите, с които в момента се лекуват най-тежките случаи на коронавирус

Българската компания „Елфи тех“ ООД на проф.Жеко Ганев е разработила революционен апарат за качествено лечение на коронавирус, разкри ексклузивно пред Флагман.бг изтъкнатият учен.

Подобна апаратура е помогнала на световното здравеопазване в борбата срещу ебола преди 10-ина години, а днес екипът на проф. Ганев е успял да патентова технология, която е близка до тази концепция, но далеч по-ефикасна и най-вече – по-евтина.

Очаква се в понеделник фирмата му да подпише предварителен договор с голяма чуждестранна компания.

„Такъв апарат на европейските пазари струва около 50 хил.долара. Разработеният от екипа на „Елфи тех“ ще излезе 8 хил.долара. Смятам, че това е шанс за България да се превърне във водеща сила в света на медицината. Апаратурата може да се произвежда в заводите, свързани с автомобилната индустрия, каквито в България има. Трябва само да се реорганизира производството им. Направили сме лабораторните тестове и сме убедени в ефикасността на нашата разработка“, каза пред Флагман.БГ проф.Жеко Ганев.

Апаратурата на „Елфи тех“ е по-добра и от респираторите, с които в момента се лекуват най-тежките случаи на коронавирус, тъй като се прилага коренно различна технология.

При апарата за обдишване се обогатява с кислород въздухът, който пациентът диша. Полезен е при първите симптоми, но когато организмът изпадне в сепсис, имунната система е толкова натоварена, че започва да действа срещу собствените си клетки, получава се автоимунно заболяване, подобно на СПИН. Тогава апаратът за обдишване не помага. Медицинският апарат на „Елфи тех“ създава поток от аниони, които не позволяват на хемоглобина да се окисли.

Когато човек развие симптомите и изпадне в състояние на сепсис, белият дроб се поразява от т.нар. мраморна пелена – гнойна ципа, която не позволява кислородът от респиратора да се пренесе към кръвта. На това се дължат най-големите усложнения. Точно заради това е и големият гняв на световните лидери, които упрекват СЗО, че ги е подвела с грешен протокол за лечението на коронавируса. В момента и в Китай, и в Русия се разработва подобен апарат, близък като концепция до нашия, но се загубиха 15-20 дни, които костват много човешки животи“, коментира проф.Жеко Ганев.

Проф. Жеко Ганев уточни, че при по-лекия вариант на заболяването се взема кръв от вената на болния, обработва се с този апарат и мускулно се вкарва обратно. Получава се серум, който е обогатен с кислород и помага на организма да се пребори с инфекцията. Вторият вариант, който е по-тежък, е изливане на кръв от вената, обогатяването й и връщането й, но венозно.

Припомняме, че проф.Жеко Ганев разработи и озонатор за унищожаване на коронавируса в домашни и болнични условия.(ВИЖТЕ ТУК)


В категории: Здраве


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
Къде се женят най-много
Къде се женят най-много 30/04/2024, Вторник 18:00 0
17
Коментара по темата
17.
инж БайГанев
12.04.2020 12:06:38
2
5
Много шарлатани по време на криза.
16.
до 11 бургазлия
12.04.2020 11:37:26
6
5
Платена статия Я ВИЖ КОЛКО ОТРИЦАТЕЛНИ ВОТА ПОЛУЧИ ЗА ИСТИНАТА КОЯТО КАЗА ???????????????ИЛИ ""БОДРЯШКИЯ""КОМЕНТАР ОТ ТРОЛА""ДОКТОРА""КОЛКО ПОЛОЖИТЕЛНИ ВОТО ИМА //манипулирани от ФЛАГМАН//!!!!!!!!!ПРОБВАЙ ДА СЛОЖИШ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ //аз не успях//
15.
Докторе /"""ЗАИНТЕРЕСОВАН"&quo
12.04.2020 10:00:19
8
3
Това е ИКОНОМИЧЕСКИ РОБЛЕМ който господина иска да РЕШИ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ""ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ""!!!Господина добре е овладял тези КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИОМИ//не случайно е учил и в москва/// ДА ПРОДАВА ""МЕЧТИ""БЕЗ ДА СПОДЕЛЯ ФИНАНСОВИЯ РИСК ///инвестицията//КОЯТО ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ!""ДОКТОРЕ""ТИ СИ ВЪЛК В ОВЧА КОЖА //добрия вълк ЛУПИ дето рупа трева със стадото И СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗМАМИ!!!!!!!!!!!!!! ////////хаха ВЪЛЧО СТАДОТО ВЕЧЕ ТЕ НАДУШВА МЕРИШЕШ!!!
14.
Доктор
12.04.2020 09:38:26
2
12
Браво на човека! И името му ЖЕКО показва силен, твърд характер! Аз му вярвам, но ние можем ли да ценим способните, талантливите, все с недоверие се отнасяме! Бори се, не стои и да чака, но ще бъде изяден, както пише някой долу, ззащото сме вълци един за друг. Ако е на вън ще бъде оценен! Колко велики българи са в основата на чуждото самолетостроене, ракетостроене, компютри и ...,но...на вън!Велика нация е българската нация, но кой я направи вълча!
13.
инж Ганев
12.04.2020 09:35:50
2
7
Доста вицове имаше по повод инж. //бай Ганьо//Тук случая вероятно не е такъв.Но ако това е нещо работещо при всички случаи ще се осъществи от фирма произвеждаща подобни продукти.Проблема е че тук се търси протекция от властта по познатия през комунизма принцип"""дайте да дадем""!!!!В случая с нашите пари да бъде организирано производсвото им а икономическия риск е за сметка на гражданите !
12.
до 3 Той го е патентовал
12.04.2020 09:10:16
2
10
Проблима за ПРОИЗВОДСВО от тук нататък е в ИНТЕРЕСА на ЧАСТНИ фирми които ще намерят че е ПЕЧЕЛИВШ!Господина е тръгнал по грешния път да търси съдействие от ВЛАСТА//бюрократите//Е НЯМА ДА МУ СЕ УРЕДИ ВЪПРОСА!!!!Всичко ще си остане БЛА БЛА в пресата!
11.
бургазлия
12.04.2020 07:32:39
10
3
Ако ставаше за нещо, големите компании щяха да го откупят отдавна. Няма да оставят на нас да го правим.
10.
хер Флик
12.04.2020 05:50:43
0
2
"изобретението", а не "изображението"...
9.
хер Флик
12.04.2020 05:47:27
12
3
Поредните непроверени твърдения. Проф. Ганев не е медик, не е разработил уреда в сътрудничество с лекари, а уредът не е преминал през строго научно изпитание.
И все това се чува от него при интервю - утре/в сряда/другата седмица ще сключва договор с голям купувач от чужбина, видите ли България не го признава...
Сключи си договора, покажи го на всички и представи научна рецензия на изображението си, пък после разтягай локуми по телевизията.
Нещо ми е съмнителен професора!
8.
Браво
11.04.2020 23:58:58
2
15
Трябва да се използва ума на всеки един усоял да измисли и ориложи нещо. В петък вепер двама онколози казаха че са прилагали лечение с големи дози витамун "Це" и една професорка преди седмиц каза същото.Но фармацевтипното лоби не го съобщавало.
7.
До 4,5 и 6
11.04.2020 23:55:28
2
15
Добре ве папагалчета насрани, като толкова ги усещате хавите, защо разнасяте цяло лято лимонада и бира по заведенията??! Знам, че искате да лежите вкъщи на мама на пенсията до Коледа, ама ако знаете какъв глад ви чака!
6.
Нещо не се впечатлих
11.04.2020 23:25:44
7
13
Само като прочетох анЕони вместо анИони и няколко непрекъснато повтарящи се фрази и ми се изпари ентусиазмът.
5.
Професора
11.04.2020 23:03:16
25
7
ма Моля ти се, българин няма да измисли нещо уникално
4.
Сикишев
11.04.2020 22:59:54
44
10
Нещото което струва 50 хил. ДУЛАРА на свободният пазар и се купува като "топъл хляб" !!!!!!!!! А наш Ганьо го измислил същото нещо за 8 хил. ДУЛАРА и никой не се интересува и никой не иска да го купи ??????????
3.
Да, но
11.04.2020 22:57:24
5
19
Предполагам, че родната бюрокрация, а може би и фармацевтичната световна мафия ще му сложат прът в колелата.
2.
Ников
11.04.2020 22:49:19
2
16
Има логика !
1.
TNT
11.04.2020 22:36:53
2
25
Браво на човека !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин... Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Иззети са бурканчета с размери 6 см Х 5,5 см съдържащи растителна маса - съцветия „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг Веригата магазини работи с най-добрите български ферми за месни и млечни продукти Къде се женят най-много Къде се женят най-много Най-малко хора си казват "Горчиво" в Перник, показва доклад на националната статистика
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори