×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 работи в Пристанище Бургас ЕАД


13 Март 2020, Петък, 15:29 ч.
Автор: Флагман.Бг

Три пъти на ден се извършва дезинфекция на административната сграда, на санитарните и битови помещения

Със заповед на изпълнителния директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов от 11.03.2020 г./сряда/ в държавното дружество е създаден Щаб за предприемане на мерки и последващ контрол, против разпространението на COVID-19 в пристанището.

Председател на Щаба е изпълнителният директор Диян Димов, а заместник е Живко Еланджиев, директор на дирекция „Експлоатация”. Още седем служители от ръководството на пристанището са членове на Щаба, като до момента /към 13-ти 03. 2020 г./ са проведени три заседания. Решенията на Щаба са задължителни за работниците и служителите, както и за клиентите на пристанището. Съгласно решенията от проведените заседания са предприети основни и допълнителни мерки, които да противодействат разпространението на новия коронавирус.

Приет е Алгоритъм на дезинфекционнитe мероприятия в „Пристанище Бургас” ЕАД в условията на епидемично разпространение на COVID-19. Съгласно този алгоритъм почистващите продукти при санитарно-хигиенните дейности са заменени с дезинфектанти. За лична хигиена се ползват антибактериални гелове на алкохолна основа.

Установени са критични точки, свързани с по-голям трафик на хора и често докосвани повърхности, които подлежат на ежедневна неколкократна дезинфекция, като на някои от точките това се прави на всеки час.

Закупени са лични предпазни средства - облека, маски, ръкавици и електронни термометри, които са разпределени по предварителна изготвена схема по звената в пристанището. Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и след проведено заседание на Щаба за предприемане на мерки и последващ контрол, против разпространението на COVID-19 в пристанището са обсъдени следните мерки:

Ограничаване и свеждане до минимум на външни лица до територията и административната сграда на пристанището.

Редуциране до необходимия минимум присъствието на работните места на работниците от смените, пряко заети в производствената и спомагателна дейност, както и на административните служители.

Установяване на работници и служители, пътували в рискови държави и дестинации и предприемане на мерки за поставяне под карантина на същите, при необходимост.

Осигуряване на персонални дезинфектанти на всички работници и служители.

Три пъти на ден се извършва дезинфекция на административната сграда, на санитарните и битови помещения.

На входа на административната сграда е поставено информационна табло с цел превенция от заразяване с COVID-19 и са осигурени дезинфектанти за ползване при влизане в сградата, която е задължителна за всички влизащи.

Ежедневно се извършва дезинфекция на цялата зона, пътните подходи и местата за предвижване на хората.

Щабът в „Пристанище Бургас” ЕАД прие План за действие при обявяване на епидемиологична обстановка - свързана с COVID-19 на територията на „Пристанище Бургас“ ЕАД.

Той е изготвен в съответствие с противоепидемичните мерки, оповестени със Заповед на Министъра на здравеопазването и обявеното Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. за извънредно положение, считано от 13.03.2020 г.

Прилагат се следните мерки:

За ограничаване на достъпа до административните и обществени сгради на територията на пристанището Въвеждане на гъвкаво работно време.

В случай, че голям брой работници и / или служители, не могат да дойдат до работното място (поради ограничения в пътуването до населеното място или защото са болни) – реорганизиране на работната сила, с оглед изпълнение на най-належащите дейности в пристанището. 

Ежедневно преди началото на работното време, ръководителите информират служителите за актуалните действия по плана с оглед недопускане на паника и стриктно прилагане на мерките.

Протоколи от заседания на Щаб за предприемане на мерки и последващ контрол против разпространението на COVID-19 в „Пристанище Бургас“ ЕАД се поставят на информационни табла в административната сграда и „Оперативна“ – терминал „Изток“.

На основание чл. 199, ал. 1 от КТ не се допускат на работното място на лица, които имат симптоми или да им се е наложило да пият обикновени лекарства (напр. парацетамол, ибупрофен), които биха могли да прикрият симптомите.

Ръководител звено „Човешки ресурси”, организира използването на натрупани стари отпуски от служителите. Изготвя се списък на лицата, които са в отпуск и се намират в рискови райони в страната и чужбина, като се допуска завръщането им на работа, само след достатъчно данни, че са здрави.

Работници и служители, ползвали отпуски и/или са посетили рискови райони в страната или чужбина, след завръщанетото си незабавно информират писмено прекия си ръководител, като декларират дестинацията, която са посетили.

За лица с хронични заболявания (диабет, сърдечно-съдови заболявания, белодробни заболявания или по-възрастни служители), да се организират така работните места, че да имат минимален достъп с други служители или клиенти. По възможност да останат и в домовете си.

Повишаване честотата на дезинфекция на работните места.

Своевременно попълване на наличностите от лични предпазни средства, защитни облекла и средства за дезинфекция.

Преимуществено осъществяване на електронна комуникация между служителите в пристанището и с клиенти.

Уведомяване на външните фирми и наематели за предприетите мерки. За целта на същите се изпраща по електронната поща Заповед № РД 05-95/11.03.2020 г. за създаване на Щаб за предприемане на мерки и последващ контрол против разпространението на COVID-19 в „Пристанище Бургас“ ЕАД и План за действие при обявяване на епидимиологична обстановка - свързана с COVID-19 на територията на „Пристанище Бургас“ ЕАД.

В случай, че някой на работното място се разболее и има съмнение за COVID-19: този човек трябва да бъде настанен в стая или част от помещение, където е изолиран от останалите на работното място. Трябва да се сведе до минимум броят на хората, които влизат в контакт с него и незабавно да бъдат информирани местните здравни власти. За целта е определено помещението на Професионалния учебен център /бивша „Оперативна“/.Същото ще бъде дезинфекцирано и оборудвано с комплекти ЛПС – предпазни костюми, предпазни очила, предпазни маски и предпазни ръкавици.

Ключът за помещението се съхранява от дежурен ВРСО - телефон 0887 5048 77.

При необходимост се ползва телефон за спешни повиквания 112. след транспортиране на болния, да се извърши пълна дезинфекция на помещенията и маршрута му на придвижване; лицата контактували с болния, да се локализират и незабавно да се освободят от работа, като се насочат към личните си лекари за последващи действия; Поддържане на постоянна връзка с РЗИ – Бургас и изпълнение на предложените от тях мерки.


В категории: Бургас


България Всички новини
Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори