×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев: Насажда се убеждение, че страдат само хотели, ресторанти и фризьорски салони


Румен Радев: Насажда се убеждение, че страдат само хотели, ресторанти и фризьорски салони
Министър Горанов вчера обясни, че ще се подпомагат доказано най-засегнатите фирми, президентът днес поиска ясни критерии
16 Март 2020, Понеделник, 12:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Това категорично не е така, смята президентът

Президентът Румен Радев поиска ясни критерии на кои бизнеси ще помага държавата. Това стана ясно по време на встъпителната му реч при срещата му с ръководствата на национално представителните работодателски организации в страната във връзка с проблемите заради коронавируса COVID-19.

Вчера финансовият министър Владислав Горанов обясни, че ще се подпомагат доказано най-засегнатите фирми, като държавата ще поеме 60% от заплатите на потенциално съкращавани работници.

Президентът днес коментира: „Предстои оценка какво означава „доказано най-засегнатите фирми, най-засегнатите сектори“ - по какъв критерий това ще се оценява. По какви механизми ще се осъществява тази помощ. Тук трябва бизнесът и държавата да си протегнат ръка, така че да имаме ясни механизми, да имаме ясни приоритети. Това да стане по най-добрия и бърз начин. Затова съм ви поканил, защото вие най-добре познавате проблемите, най-добре може да подскажете как точно тази сложна процедура да бъде осъществена.“

По думите на президента без бизнес не може да оцелее и държавата.

„Насажда се едно убеждение в обществото – че само хотели, ресторанти и фризьорски салони страдат от тези ограничения. Според мен това категорично не е така. Структурно важни производства също са засегнати“, заяви държавният глава.

Радосвет Радев от Българската стопанска камара даде свое мнение кои бизнеси по какъв начин са засегнати и кои печелят.

"Ние не знаем в момента степента на засегнатост в отделните икономически отрасли. Има такива, които потъват спокойно. Има такива, които са спрели. Има такива, които работят спокойни, и такива, които се развиват. Това са доставки, храни и фармация. Там, където има роботизирани системи, работят 24 часа. Държавата е известна като най-сигурен платец и в този момент трябва да покаже своята коректност, изплащайки всичките си задължения по различни програми и обществени поръчки", каза Радосвет Радев.




12
Коментара по темата
12.
*********
18.03.2020 13:17:10
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
1234
17.03.2020 09:38:45
7
9
Страната се справи успешно с кризата 2008, но тогава нямаше силно и вредно влияние на президента и опозицията. Сега зависи много и това, колко вреди от тях ще дойдат. Историята ни е пълна с лоши примери в трудни времена. Многото национални герои са заради многото предатели.
10.
*********
16.03.2020 21:33:34
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
До 8
16.03.2020 19:37:04
19
27
Не бе отменено в София,защото всички малоумници Радко ги събра на Шипка,да ги разболее!Радев и Нинова са дуетът, който трови всеки празник!
8.
До 2
16.03.2020 18:08:07
18
15
А защо не беше отменено празненството София? Нещо се бяха уплашили от народната любов на Шипка?
7.
хахахаха
16.03.2020 17:23:10
29
24
Айде юруш на герберските троловееее! Ама колкото и да плюете вашият гуру Б.Б. не може да се намаже и на малкия пръст на президента!
6.
Йотова
16.03.2020 14:52:38
29
29
Се държи по-адекватно от Радев!Май е време да го смени,че този слабоумник може да направи някоя беля,както подлуди феновете си на Шипка!А и Гешев му е взел мярката на фуражката!
5.
Ето така!
16.03.2020 14:46:04
4
14
При представен отчет от предни години е вариант. Но като цяло засегнатите сега са транспорта, микропредприятия които изнемогват и даже вече са затворени, летища, и др. За собствениците обекти, които нямат въобще работа или са затворени е редно държавата да вкара финансова инжекция.
4.
Тотална неадекватност
16.03.2020 14:26:23
16
31
Наистина с тези съветници от ДС,ЗКПЧ-та и приятели,какво може да снесе завалията!По-добре е да мълчи,така може и да не се натрапва слабоумието му!Цял живот е бил на държавна издръжка,както и съветниците му,изведнъж стана специалит по бизнес!
3.
Никой нищо не е насаждал
16.03.2020 14:19:16
20
30
От първия ден на кризата с вируса в обществото се обръща внимание на всички слоеве и мнения. За бизнес, хотели, сметки за ток и вода, вноски по кредити. И по медии и между хората, всеки изказваше притеснение от собстеена гледна точка.
Престани бе пръцзиденте с твойто ефтино политическо интригантстване!
Само ти насаждаш слабоумие.
2.
Фатмак изветрял
16.03.2020 13:50:10
37
39
Само дрънкаш слабоумия. Изгоря Радке, прецака се и продължаваш с тъпотиите. Ти нямаш никаква власт и принос към борбата с кризата бе вирус Шипка.
1.
00:30
16.03.2020 13:04:24
41
42
Румбата е пътник повече мандат няма да види от известно време е политически труп на доизживяване.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори