×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата продава 23 декара на брега на Вая, Чолаков очаква поне двама кандидати за имота


Държавата продава 23 декара на брега на Вая, Чолаков очаква поне двама кандидати за имота
Правителството одобри парцелът край ул. "Крайезерна" да бъде пуснат на електронен търг
17 Март 2020, Вторник, 21:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Приватизацията ще стане чрез търг с наддаване през новата електронна платформа

Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол да извърши приватизация чрез електронен търг на терен - частна държавна собственост, с площ 22 864 кв. м, намиращ се в Промишлена зона „Север“ в гр. Бургас, съобщи преди седмица правителственият пресцентър.

Приватизацията е по предложение на областния управител Вълчо Чолаков, в чието управление е имотът. Теренът не се използва по предназначение поради местоположението и попадането му в устройствена зона с преобладаващи производствени дейности, информира още пресслужбата на Министерския съвет.

Справка на „Флагман“ в Кадастъра показа, че въпросните близо 23 декара са точно до пътя (ул. „Крайезерна“), на брега на Бургаското езеро, известно и като езерото Вая – откъм северизточната му част, където е промишлената зона.

Кадастърът показва точно разположението на имота

От Решението на Министерски съвет (МС) става ясно, че Актът за частна държавна собственост е издаден сравнително скоро – на 5 декември 2019 г.

Пред „Флагман“ областният управител Вълчо Чолаков обясни, че парцелът, предвиден за продажба, всъщност е бил по-голям – около 28 декара.

„Преди около три години към него прояви интерес инвеститор. Ние тогава стартирахме процедура, тъй като тя минава през Агенцията по приватизация, когато е за имоти с данъчна оценка над 10 000 лв. и които не са жилища“, заяви Чолаков.

Процедурата обаче се забавила, което демотивирало кандидат-купувача да участва.

„Впоследствие се оказа, че е добре, че не сме го процедирали, защото Община Бургас имаше интерес от изграждане на трафопост и канално-помпена станция за района. Така че Общината с наше съгласие направи подробен устройствен план и отдели около 5-6 декара от този голям имот и направи самостоятелен с предназначение с КПС, трафопост и озеленяване. В резултат на тази процедура ние сме направили нов акт за държавна собственост, който да бъде актуален. Впоследствие друг инвеститор прояви интерес за вече редуцирания по площ имот. Подаде искане към нас, ние съответно процедирахме и виждате, че сега вече стигнахме до решение на МС за продажба“, каза още Вълчо Чолаков.

Областният управител е доволен, че приватизацията ще се извърши с наддаване чрез действащата от скоро електронна платформа за продажби.

„Това е нов, модерен, лесен, по-евтин, обективен начин, елиминиращ съмнения за корупция, напълно прозрачен при провеждане на търговете - нещо, което аз като човек от бизнеса и като администратор винаги съм искал да се случи в по-големи мащаби“, коментира Чолаков.

Той не успя да каже точно кои са били предишният и настоящият кандидати да инвестират в имота, но ставало въпрос за бургаски фирми.

Първата се занимавала „със строителни материали или нещо от този род“, а втората - „мисля, че имаше база някъде в същия район“.

„Така че предполагам, че ще има поне двама участници в търга“, надява се Вълчо Чолаков.

Според него имотът е добър, защото Общината инвестира в инфраструктурата там.

Парцелът бил с данъчна оценка над 500 000 лв., тъй като това бил прагът, над който се изисква решение на Министерски съвет.

„Изгодно е като разположение за инвестиране и развиване на бизнес. Още повече че говорим за две фирми, които са местни и вече имат такъв. Говорим за разширяване на съществуващ бизнес. Могат, разбира се, да се явят и всякакви други желаещи. Но това ще разберем вече, като тръгне процедурата през Агенцията по приватизация (сега Агенция за публичните предприятия и контрол)“, каза още областният управител.

Според Кадастъра парцелът се води урбанизирана територия и е с предназначение „За складова база“.

Имотът е вляво, непосредствено до ул. "Крайезерна" (кадър: google.com)


 


В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Didko
18.03.2020 13:00:17
0
2
Разбира се,че складова база ,да не са луди да правят производствено предприятие с няколко стотин човека персонал ,стигат им 10-ина човека ,напълно достатъчно ,като за Бургас толкозззззз
8.
Гледайте си коронавируса и спрете продажбите
18.03.2020 11:57:17
0
2
Как пък точно двама и то точно сега, когато никой не работи? Нека ги назове поименно поне. Като знае че са двама сигурно им знае и имената.
ДПС предложиха да се спрат всякакви продажби на имоти и т.н. заради възможни измами. Тия обаче в 12 без 5 на Нова година продават, когато никой не следи
7.
Smith
18.03.2020 01:23:28
2
13
В тази криза и блокирала държава ако не спрат процедурата, значи се касае за далавера. Грандиозна далавера. Някой ще вземе имот за без пари и този някой вече е известен.
6.
до 1
18.03.2020 00:30:09
5
3
ами при явен търг отиваш вади пари и си ти, а не само да се говири без да се мисли
5.
Брокер
17.03.2020 23:01:35
1
8
Супер парцел до индустриалния парк,да видим каква оценка ще му друснат,и как ще мине продажбата,че после да не мънкат въртиопашките....
За наши хора
4.
Patzo
17.03.2020 22:13:18
0
6
Това не е ли точно до Индустриалния парк?
3.
един нормален
17.03.2020 22:09:56
5
15
Евала на ГЕРБ! Честни както винаги!
2.
Истината
17.03.2020 21:34:59
2
31
В тия мътни времена как набързо почнаха да разпродават. Всичко прозрачно нали ? :)))
1.
Така е двама ше са
17.03.2020 21:33:10
4
29
Един я нашия човек другия ше е фективния кандидат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори