×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Празнуваме 142-ата годишнина от Освобождението на България с атрактивно шествие от Бургас и със заря


Празнуваме 142-ата годишнина от Освобождението на България с атрактивно шествие от Бургас и със заря
В Деня на Освобождението да си спомним за героите, борили се да сложат край на робството! Атрактивно шествие ще мине по улиците на Бургас
03 Март 2020, Вторник, 07:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

"Българовското шествие" тръгва от Морската гара в Бургас от 10 часа

България чества 142-ата годишнина от Освобождението си. На празничния 3 март се прекланяме пред паметта на загиналите в борбата ни за свобода. 

Тържествата по случай трети март в София ще започнат с панахида в катедралата „Св. Александър Невски". Тя ще бъде отслужена от патриарх Неофит. Час по-късно, пред паметника на Незнайния войн, ще бъде издигнат националният флаг, съобщава Нова телевизия.

По традиция, точно по обяд, ще бъде извършена почетна смяна на гвардейския караул пред президентството. Кулминацията на празника ще бъде заря - проверка пред Народното събрание.

„Днес празнуваме на връх Шипка. Утрото е много красиво, защото виждаме изгрева и всички планини около нас, чуваме и звука на гайдите, които са специално тук, за да посрещнем празника на свободата“, каза от връх Шипка водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Антон Хекимян. 

„Ароматът край паметника на свободата на връх Шипка е по-различен, защото тук още се чува грохота на битките, победоносното „Ура“, а кръвта, която е пролята тук, не е потънала в забрава“, добави той.

Гайдари посрещнаха Трети март на Шипка

В Деня на Освобождението си спомняме за героите, борили се да сложат край на робството.

Включете се в "Българовско шествие", тръгва от Морска гара на 3 март

Трети март не е само денят на Освобождението на България, но и символ на пробуждането на един народ. Така Пламен Карашев усеща този паметен ден. И в навечерието на националния ни празник си спомня думите на своя дядо. 

„Той ми казваше така: „Моето момче, не наблягай единствено на болката и страданията, които е преживял българският народ. Наблегни повече на неговото въздигане“. За мен Трети март е ден за позитивизъм и въздигане на българския дух – дух, който трябва да е извисен не само на празника, но и през останалото време от годината“, споделя Пламен. 

„Защото всички ние сме рожби на велик и славен народ и трябва винаги да помним това, за да вървим гордо напред към светлото бъдеще!“, добавя той.

За трета поредна година Пламен и неговото семейство, заедно с приятели и институции, организират "Българовско шествие", което ще тръгне от Морската гара в Бургас.

Това е едно пътуване от модерния град към традициите на град Българово – там, където през 1878 г. редица православни християни губят живота си в името на България.

Днес, 142 години по-късно Пламен вижда в шествието както начин на сближаване между хора и институции, така и един достоен начин за отбелязване на националния ни празник.

„Нерядко чуваме, че качествените и стойностните хора са напуснали България, а тези, които са останали не стават за нищо! Ние не вярваме, че това наистина е така! Искаме да покажем един друг облик на нещата, в България има умни, можещи и силни хора, които работят и милеят за родината ни!“, добавя той.

Първата година в Българовското шествие са участвали 500 души, втората над 2000. Очакванията за тази са хората да бъдат много повече. А програмата е повече от вълнуваща.

„Ще има толкова гайди, колкото Бургас никога не е виждал. Ще участват представители на Родопите, на Странджа, на Тракия. Ще направим едно фолклорно обединение. Очакваме да дойдат българи от цялата страна. Има дори и такива, които се връщат в родината ни специално за празника и ще се включат в шествието“, разказва Пламен.

„Ще бъдем по-единни, по-различни от всякога и ще дадем един различен поглед. Дано този дух, който ще покажем утре, да бъде с ефект "Предай нататък" и да се усеща през цялата година. Българите не трябва да се чувстваме достойни само на празници“, добавя той.

Отправната точка на Българовското шествие е Морската гара в Бургас. Участниците се събират в 9 часа, а автошествието ще започне час по-късно и ще мине по централни улици в града. След това всички хора ще се насочат към град Българово.

„Ще склоним глава и ще почетем посечените християни в храма "Св. Атанасий" в град Българово. На костницата в храма ще положим венци и цветя“, заяви Пламен Карашев.

Българовското шествие е символично завръщане към корените, към историята, към спомените. Не само за Пламен и семейството му. Но и за всеки, който се е докоснал до това "пътуване".

Часове преди шествието Пламен напомня на всички българи у нас и в чужбина: "Силен е този народ, който гледа в бъдещето, но помни и славното си минало!".

Честит празник, българи!


В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
До1ви
03.03.2020 10:28:35
0
2
Ами цялата ви рая е предателска. Дякона Левски предадохте и както се разбра от последните документи, комитета е бъкал от шпиони. Чак и писмата му четяли преди да ги получи той самия. А разочарования от бездушието и изпокрилите се "юначни българи ганьовци" Ботев произнася с толкова мъка : И аз съм дошъл народ да освобождавам!
Така че предателю аналенюнако, забий си отзад патриотизма!
Отивай на смяна да пазиш паркинга и да мразиш собствениците на скъпите автомобили, а от там и Запада и ЕС, и прогреса. Лашкай майка си и си мечтай за строй в който всички да са тъпи и бедни като теб, пазачи на паркинзи!
5.
ХХ 4
03.03.2020 10:18:00
2
3
Не се ядосвай, педи. Рано ще одъртееш. Първо ще се освободим от североизточните освободители.
4.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
03.03.2020 09:30:48
3
6
Днес поробени, смачкани, избити, прогонени от българския башибозук в парламента и поробителите си от запад, се опитваме да празнуваме националния си празник, с надежда, че пак ще се освободим и избесим душманите сегашни
3.
Иван
03.03.2020 08:33:39
1
8
Абе, журналя "Освобождението на България " - ОТ КАКВО? От месни данъци и такси?
Мюсюлмански подлоги сте вие!
2.
Исмаил Осман ДПС Руен
03.03.2020 08:18:33
0
5
Поклон пред Левски
1.
Измекяр долен
03.03.2020 07:46:28
8
6
Докато мръсния предател е в Турция да прави метани .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори