×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Ивелина Василева анонсира законодателни промени, които ще ограничат драстично горенето на отпадъци


Депутатът Ивелина Василева анонсира законодателни промени, които ще ограничат драстично горенето на отпадъци
Председателят на комисията по околна среда и води в 44-ото Народно събрание съобщи за готвените промени на извънредна пресконференция с депутатите от ГЕРБ
13 Февруари 2020, Четвъртък, 20:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ще има задължителен ОВОС за всяко едно инвестиционно намерение

Депутати от ГЕРБ са подготвили важно законодателно изменение, което ще ограничи изгарянето на отпадъци. Това съобщи току-що Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и водите към 44-ото Народно събрание.

"Оценката за въздействието върху околната среда (ОВОС) ще стане задължителна за всички инвестиционни намерения, свързани с горене на отпадъци и за експериментално изгаряне. Предвиждаме процедурата да се преминава, независимо от обема на отпадъците, които се предвижда да се оползотворяват. Контролът трябва да е максимално строг. Така ще се избегне възможността някои инвестиционни намерения да се осъществяват само със съгласувателно писмо от РИОСВ", коментира пред Флагман.бг Василева.

Тя допълни, че вече е в силазадължителното видеонаблюдение в реално време в ТЕЦ-овете, инсталациите за производство на енергия от твърдо гориво и биомаса и депата. "С новото ни предложение ще повишим още повече контрола, ще гарантираме пълна публичност и прозрачност за хората, които имат право да знаят за намеренията на операторите", допълни Василева.

 


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Гражданин
14.02.2020 10:59:31
0
0
добре , също така трябва да вкарате закон нерегламентиран боклук и тип недопустим за горене да се спира на границата и да не се допуска в страната !!!
8.
XX
14.02.2020 10:08:31
1
4
@4
Прав си шизи, също като евроатлантиците от герб и самата василева.
7.
Христо
14.02.2020 09:25:49
0
2
Стига с бъдеще време - ще,ще,ще...Един изгони търговците от храма....и освободи хората.
6.
становище
14.02.2020 07:24:41
0
16
Госпожо Василева,
Директно Ви казвам- нямате необходимите познания в дадена област, предложенията които даваге не са . основани и не почиват на компетентност и на познания в тази област. И в настоящото законодателство има възможност дадено инвестиционно предложение да бъде подложено на задължителен ОВОС, даже и да не е включено в Приложение №1 е №2 на Закона за опазване на околната среда. За да се избегне както казвате някои инвестиционни предложения да минават само със съгрласувателни писма, трябва да има знаещи и мислещи еколози в РИОСВ, а не назначени на партиен принцип.
5.
Ohhh
14.02.2020 00:28:11
0
16
Тази госпожа беше заместник министър, после министър на МОСВ. Какво направи за екологията? Прави промени в Закона за водите - какво се получи - хората без вода. И сега пак само празни изменения на законите.
4.
XX
13.02.2020 22:29:26
4
4
Да ви кажа под секрет - всички фирми, които внасят боклуци, са на децата на видни другари от БКП и Държавна сигурност. На тях никога не им е пукало за здравето на хората.
3.
ХХ
13.02.2020 22:14:58
1
10
Да си платят за разрешително, а сетне местните велможи ще си затварят очите и носа за боклуците във въэдуха и реките.
2.
Канарче - 1000 удара на сърцето в секунда
13.02.2020 21:24:25
0
8
Предполагам че е загрижена за екологията. Дали ще има смелост да скочи и срещу въглищните централи?
1.
Пълни безродни боклуци!
13.02.2020 20:41:59
0
21
Как не ви е срам, как не ви е грях, да напълните цялата страна с боклуци, жалки безродници! Толкова ли сте долни, толкова ли сте алчни- за пари майка си и баща си ли ще продадете?! Един ден, рано или късно ще си платите- ако не от народа, то със сигурност от Оня Горе! Боклуци долни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори