×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВМРО без позиция за забраната на частните лотарии, Борисов прехвърли топката на парламента


ВМРО без позиция за забраната на частните лотарии, Борисов прехвърли топката на парламента
Борисов обясни, че не може да се говори за национализация на хазартен бизнес, Сиди от ВМРО каза, че въпросът не е обсъждан в парламентарната група на ОП
23 Януари 2020, Четвъртък, 11:07 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Левски“ го е имало преди мен, след мен и преди Божков и след Божков и винаги ще го има, обяви премиерът

Законопроектът за забрана на частните лотарии, внесен от депутати от НФСБ, днес влиза за обсъждане в парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

Темата днес коментира и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. В началото на заседанието на Министерския съвет той обясни, че доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ (АДФИ) е разкрил неплащане на такси и на това трябва да се отговори с отнемане на лиценза.

Според него обаче е неправилно да се говори за национализация на частните лотарии.

Любопитно е, че партньорите на НФСБ в коалицията „Обединени патриоти“ (ОП) - ВМРО, нямат становище по въпроса.

„Не сме го коментирали на група, така че няма как да коментирам“, каза депутатът Александър Сиди след репортерски въпрос в парламента.

След констатация, че законопроектът ще се обсъжда днес в бюджетна комисия, Сиди каза само: „Чудесно“.

На въпрос ОП няма ли да излязат с обща позиция, той отговори: „Няма да излезем с обща позиция, докато не седнем да го обсъдим“.

В Министерския съвет премиерът Бойко Борисов пък бе видимо ядосан.

„Създава се едно много грешно впечатление – къде с умисъл, къде не, или от незнание – не знам, но в публичното пространство вървят едни странни заключения“, заяви той и добави, че на бюрото си имал доклад от АДФИ. Той бил адресиран до финансовия министър и до главния прокурор.

Този доклад констатирал неплащане на такси в размер на стотици милиони.

Никъде обаче не пишело за футболен клуб „Левски“. Известно е, че Васил Божков е собственик на клуба и на две частни лотарии. Той наскоро каза, че ако му бъде спрян бизнесът с лотариите, ще бъде преустановено и финансирането на клуба.

Борисов днес попита дали е редно докладът на АДФИ да бъде прибран и скрит.

Утре той щял да се види с желаещите среща с него представители на „Левски“.

Премиерът обясни и че той самият бил „болен левскар“ и попита – това означава ли, че докладът на АДФИ следва да бъде скрит.

Дали вина за неплатените такси имат хора и от Държавната комисия по хазарта, това щяло да се види. Борисов припомни, че в момента в Комисията тече разследване от страна на прокуратурата.

„Никой на никого не взима фирмата. Тази дейност е лицензионна и ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът. Фирмата си е негова. Къде е одържавяването, къде е национализацията? Какви са тез' думи? Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, трябва да бъде непроверяван или да не плаща данъци“, попита риторично Бойко Борисов.

По думите му, това се обвързвало и със Закона за хазарта, който те отдавна искали да променят. Но това нямало общо с доклада на АДФИ.

„Аз съм възложил на финансовия министър вчера, и на Менда Стоянова, че ако се стигне до гласуване от мнозинството, ние можем да подкрепим“, каза Борисов, но добави: „Изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, не може да се аутсорсва, не може да се преотдава. Може и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, ако го няма.“

Да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. Защото това е второто внушение, което се опитват да го направят – че, едва ли не, друг играч или други играчи трябва да се вкарат в този бизнес. Не. Изрично в решението – ако, повтарям, парламентът, 'щото сме парламентарна република, вземе подобно решение, трябва това да бъде описано“, каза още премиерът.

По думите му, ако докладът на АДФИ е верен, ще имат проблем много хора.

„Ако не е верен, няма от какво да се безпокоят“, заяви още Бойко Борисов.

Проверки се правели по принцип в много фирми, на много места и това било задължение на държавата.

„Сега му е дошло времето на тази проверка тука“, каза премиерът и попита: „Къде е свързан „Левски“, футболният клуб? „Левски“ го е имало преди мен, след мен и преди Божков и след Божков и винаги ще го има. Къде е описан „Левски“ тука“, попита Бойко Борисов.

Той очаквал скоро и развитие от страна на прокуратурата.

Но думи като „национализация“ и „одържавяване“ били дълбоко неверни.


В категории: Политика


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
13
Коментара по темата
13.
Левскар
24.01.2020 07:31:03
0
0
Да отидем на гости на ВАЛЕРКАТА в Малко Търново на Мотела в събота .Срещата щте е в 13 часа .Канят се всички фенове на Левски .
12.
Петър
23.01.2020 19:46:39
0
0
Създава се чл. 48а,
Според който се национализират такива игри! Кой, и дали организаторът е само един е без значение!
Според Законопроекта Държавата сама на себе си ще издаде лиценз за организиране на подобни игри!
Според Законопроекта лиценза се прекратява след три месеца от датата на приемането на Закона! Който ще да е, ще осъди Държавата! Но, Държавата не е бай Валери, нито майка му! Нито баламурниците, които са гласували за това лице!
От Законопроекта става ясно, че няма да се ограничава, а ще се национализира дейността, което противоречи на Конституцията!
Според Законопроекта, Г-н Симеонов тегли една на Конституцията!
Депутати, ще нарушите ли Конституцията приемайки в този вид Законопроекта?
Ще бъдете ли предпоставка всички Български граждани да бъдат осъдени, и да плащат милиони неустойки, без значение на кой!?
И, най вече в Законопроекта не се предвижда никакво ограничение на дейността свързана с лотарийни игри!
11.
bmv
23.01.2020 17:27:10
1
3
Хаха ,,Боко,като фалирваше ЦСКА беше болен цесекар,сега пък стана левскар,а всъщност си e подлога на Домуса , сега пак лъжи от един крадлив капиталист ,никой не ти вярва ,запомни пипнеш ли Левски 100 000 пред парламента , Левски е вечен, ГЕРБ не !!!
10.
N+++
23.01.2020 16:27:32
0
4
Една, простичка истина пропускате всички - не съм фен нито на Левски, нито на ЦСКА, - ако Божков иска да помага на Левски, може да помага и без лотарията - има достатъчно пари !!! Плюс, ако е толкова голям бизнесмен, за колкото се има - футболът може да бъде достатъчно добър и печеливш бизнес, ако развиваш и продаваш собствени футболисти !!! Сърбите могат, хърватите могат, турците могат, румънците могат, гърците могат, само в България нямаме млади истински звезди ! Направете си сметка !
9.
fen
23.01.2020 16:06:13
0
2
айде като фен на отборче, което няма нищо общо с някогашното четирибуквие, да не слагаш всички левскари под една черта! Да, има примати, ама и в агитката на припознавачите има, както и във всяка друга агитка! Колкото до цялата ситуация - без да съм адвокат на Божков, когато държеше истинското четирибуквие го смятах за мафиот и сега го смятам за такъв, но ако ще рендосваме Божков, който най-вероятно ощетява държавата, какъв е аршина спрямо други "велики" бизнесмени като Киро Гела и дребния микренски тарикат??!! Между впрочем някой да знае защо се потурчи делото за ДДС от захарта??!! И как така на строителя на къщички за птиченца му харизаха и Панчарево и стадиона в Борисовата градина, че на всичко отгоре свинята Крадлев договори сключва с него от името на държавата?!!! Нещо май аршина не е един и същ!!!! И защо под ударите е подложен само благодетеля на Левски?! Другите кристално чисти ли са??? Честно ли печелят милионите си???!!!
8.
Верно е
23.01.2020 15:46:18
0
1
Няма национализация защото не отнемат бизнеса на всички свързани с хазарта, а само на Божков
7.
Aтaнac Чoбaнoв, Бивoлъ:
23.01.2020 15:15:18
1
4
Кoлocът борисоФ рухвa, бeднaтa ни държaвицa e нa път дa изчeзнe.
''Нe мoжeш дa пoддържaш eднa държaвa в cъcтoяниe нa буднa кoмa нeпрeкъcнaтo. В eдин мoмeнт oргaнизмът oткaзвa''!
6.
Бот
23.01.2020 15:11:29
3
1
Черепа как елегантно взема говедата за заложник и прехвърли проблема на тях.
Някои говеда естествено няма да се вържат, но има и много прости говеда като колегата Мислещ например.
5.
Исмаил Осман ДПС Руен
23.01.2020 14:33:28
0
1
Левски е в сърцето на всеки ДПС активист.Благодарение на Левски съм в тази позиция.Всеки турчин ще се подчини на Левски.Поклон пред Левски.
4.
до 3
23.01.2020 12:34:56
1
6
Те някои са назначени със връзки ,с подарък дограма ,та затова се получават таквиз селски работи.
3.
Молба
23.01.2020 12:19:32
0
12
Обърнете вниание наотношението на деловодителките на РП Айтос към хората!Знаем че са женички без образование ,но малко от малко да му мяза ! СЕЛСКИТЕ ИЗРАЗИ НА СЕЛО С КРАВАТА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ!
2.
Мислещ
23.01.2020 11:52:32
5
4
Не си играйте с Левски.Само Левски,мършиииии
1.
ДълбокатаДържава
23.01.2020 11:17:58
0
3
https://m.youtube.com/watch?v=c0pmI__rgwk
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента
Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори