×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изпадна ли в конфликт на интереси бургаският общински съветник Георги Събев


Изпадна ли в конфликт на интереси бургаският общински съветник Георги Събев
Георги Събев е бивш капитан далечно плаване, настоящ управител на кариерен център за моряци.
19 Декември 2019, Четвъртък, 17:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка и видео: Иван КОЛЕВ

Парламентаристът от Средна европейска класа взе дейно участие и гласува по докладна, която е свързана косвено с бизнеса му

Звездата на капитан Георги Събев, избран за общински съветник от листата на Средна европейска класа (СЕК), изгря на 5-ото заседание на ОбС Бургас, провело се днес в зала Георги Баев на Морското казино (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Събев „захапа“ една от на пръв поглед рутинни докладни – за определянето на цени за услуги на Община Бургас.

По-конкретно той заостри вниманието на съветниците върху начина на формиране на план сметката за професионалните курсове за квалификация към Морското училище „Свети Никола“ в Бургас.

Пресният парламентарист нищеше точка по точка всеки един от обучителните курсове на Професионалната гимназия по Морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“.

Той говореше от позицията си на професионалист – бивш капитан далечно плаване и мнението му звучеше експертно.

В края на проточилата се дискусия се включи Николай Стоянов от ГЕРБ, който изрази сериозни съмнения, че Георги Събев е в конфликт на интереси по тази точка, тъй като управлява кариерен център за професионална квалификация.

Стоянов може би има право, защото новият Закон за конфликт на интереси е изключително рестриктивен и налага редица забрани на общинските съветници. Георги Събев на практика е на ръба и не е ясно дали с изказването си не прекрачва границата, защото дава насока на гласуването на колегите си по докладна, която засяга бизнеса му, макар и косвено. 

Флагман.бг попита общинския съветник от СЕК дали не се притеснява, че може да е нарушил Закона за противодействие на корупцията.

Според Георги Събев, проблем не би трябвало да има. Той желаел цените да се регулират – да станели по-ниски, а не по-високи.

Цената на Морското училище не е конкурентноспособна, исках да я намалят. По този начин дори пречих на бизнеса си. Допитах се до администрацията дали мога да гласувам. Не ми отговориха, че имам конфликт на интереси“, коментира Георги Събев.

„Опасенията, които изказах, че ще има последващо дотиране и то не за образование, а за провеждане на допълнителни курсове за морска подготовка. План сметките, които бяха предложени на нашето внимание, са абсолютно несъстоятелни, има фактически грешки, не може курсовете да се провеждат по този начин“, допълни той Георги Събев.

Флагман.бг се допита и до председателя на Комисията за установяване на конфликт на интереси - Анелия Иванова от ГЕРБ. Младият юрист смята, че в случая не възниква конфликт на интереси, тъй като гласуването на докладната от общинския съветник, не водило до облага материален или нематериален интерес за него или свързани лица.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 0
16
Коментара по темата
16.
Набеденият капитан
22.12.2019 06:04:39
3
2
Какъв капитан е тоя, има 3 рейса по 2 месеца като капитан на някакви гемии.Парашутист
15.
Пенсионер
20.12.2019 22:42:32
3
3
Откъде се взе този Събев, какъв капитан е той никой го незнае.
Тъкмо се уредих да водя курсове в морско училище и сега този иска да ми намали хонорара.
Няма да стане тази работа. Този се взе за господ
14.
До 13
20.12.2019 22:18:31
2
5
Навярно имаш впредвид мъжа на Маргарита от Морска администрация
Няма как да не е доволен...
Ако това не е конфликт на интереси
Жена ти да те проверява как водиш курсове!?
Пълна пародия е центъра на Събев
13.
Captain Jack Sparrow
20.12.2019 19:14:56
3
1
До 12: Никой не създава нещо сам.Всеки по-сериозен бизнес, още повече квалификационен център се разработва с екип.Не знам кой е избягъл, нормално е да напускат хора заплащането е по-ниско от това на кораб, всеки си преценя нуждите.Познавам човек работещ там и е доволен.
12.
До 7
20.12.2019 10:58:36
1
5
Георги Събев не създаде сам добре работещия си център.
Създадоха му го хора, които разбират той ги използва за да му защитят програмите .Всеки уважаващ себе си специалист, който е работил с него е избягал омерзен от това което се случва в центъра му.
Пази боже сляпо да прогледне!
11.
чичо МОРЯК
20.12.2019 08:50:52
0
6
Браво Жабова. Морски колеж за неграмотните ЦИГАНИ от Средец.Морските среди тях чакат
10.
*********
20.12.2019 07:59:43
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Буден
20.12.2019 07:21:05
2
9
Събев и Жабова са две големи недоразумения в морското образование в Бургас
Трябва да има един морски квалификационен център в Бургас и той да е общински. Цените в него трябва да са по- ниски от тези във Варна и да прави всички курсове за квалификация.
Ако начело на центъра застане професионалист, а не самозванец
той не само ще работи, но и ще носи голяма печалба на общината , а бургаските моряци ще спрат да пътуват до Варна
8.
*********
20.12.2019 07:12:17
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
Бургас
20.12.2019 04:00:01
5
6
Когато има някой разбиращ в дадена област , който разкрие някаква нередност в общината , веднага му се търси кусура или се обявява,
че е в конфликт на интереси, за да се замаже случая, вместо да се гледа проблема и да се решава.
6.
Captain Jack Sparrow
19.12.2019 22:31:51
5
10
Георги Събев успя да създаде добре работещ морски квалификационен център без общински средства. В същото време Жечков и компания успяха да унищожат прекрасната някога база на Морско училище, което се дотира от нашите данъци и допълнитело от курсове които пак ние плащаме. По целия свят тези курсове са добър печеливш бизнес.Къде потъват парите от курсове в морското?
Конфликт на интереси няма.Нарушават се интересите само на кликата източваща парите от Морското.
5.
Az
19.12.2019 19:30:18
7
10
Много добре са прочели статията този гледа само собствената си изгода
4.
До 1 и 2
19.12.2019 18:20:44
6
10
Вие въобще непрочетохте, какво пише в статията май?
3.
Възмутен
19.12.2019 18:12:16
7
17
Въобще не стe в час. Вместо да ни уведомите, че скандално и незаконно вдигат всякакви такси за граждани и фирми, защото общината е пред фалит, вместо да обясните как едно училище без ученици се е превърнало в бездънна яма за субсидии за Бургас и планува с гласовете на ос да организира незаконни курсове, сте тръгнали да оказвате абсурден натиск върху човекът, който го е разкрил.
2.
Бургазлия
19.12.2019 18:01:27
9
20
Георги Събев няма интерес в Морско училище да има квалификационни курсове, защото сега той е монопол на този пазар и всички моряци от Бургас ходят при него да карат курсове.
Той е общински съветник само за да защитава собствения си бизнес интерес
1.
Моряк
19.12.2019 17:54:51
11
15
Конфликт на интереси е мястото , което Събев заема, като председател на комисията по Морско дело към Общ съвет
Още повече, че кап Събев бе обект на прокурорска проверка за неправомерно уснояване на средства по еврофондове за закупуване на тренажьор в центъра му и множество сигнали за нарушения при провеждане на курсове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори