×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трус в БСП заради подкрепата за Цацаров, бургаските депутати също гласували „за“ него


Трус в БСП заради подкрепата за Цацаров, бургаските депутати също гласували „за“ него
Бургаските депутати Тишев, Байчев и Кънев (долу) са подкрепили Цацаров, пловдивското лоби около Гергов също, Нинова демонстрира недоволство от случилото се
12 Декември 2019, Четвъртък, 12:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Изненадващото разцепление може да стане предмет на обсъждане на "пленум" в събота

27 депутати от „БСП за България“ вчера бламираха решение на парламентарната група да се гласува „против“ кандидатурата на главния прокурор Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Подкрепата им за Цацаров предизвика трус в соцформацията.

Справка на „Флагман“ показа, че бургаските представители на БСП в парламента също са гласували единно „за“ главния прокурор. Става въпрос за Николай Тишев, Тодор Байчев и Петър Кънев. Четвъртият депутат на партията от Бургас – Димитър Стоянов, не е участвал във вота за шеф на КПКОНПИ.

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува във „Фейсбук“ следната позиция на ръководството на парламентарната група на „БСП за България“:

По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна информация, че парламентарната група на „БСП за България“ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо събрание на групата, проведено на 10.12.2019 г., с гласуване беше прието политическо решение – “не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров“. Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Чл. 58 ал. 4 дава възможност "на народен представител, който има мнение, различно от това на ПГ, да го изрази в рамките на 3 минути".

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това. Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност.

Ръководство на ПГ на БСП за България

Любопитен момент е, че в ръководството на парламентарната група е и Драгомир Стойнев, който е гласувал „за“ Цацаров. Стойнев е член и на тясното ръководство на БСП – Изпълнителното бюро.

Каква лична отговорност ще понесат неспазилите решението на групата, не е ясно.

Христо Проданов – един от зам.-председателите на ПГ, обясни, че в събота има заседание на Националния съвет (т. нар. пленум) на партията. Там вероятно въпросът щял да бъде обсъден.

След питане на „Флагман“ - има ли страх от Цацаров, Проданов каза: „Как да ви отговоря на този въпрос? Не мога.“

Депутатът обясни, че при обсъждането в групата имало само 3-4 мнения в подкрепа на Сотир Цацаров. Затова той бил „много изненадан“, че 27 представители на БСП са били „за“ главния прокурор при гласуването в пленарната зала.

Антон Кутев също коментира темата – първо в сутрешния блок на bTV, а после и пред репортери в кулоарите на парламента.

Кутев е гласувал „против“ Цацаров, но е и сред опозиционерите на Корнелия Нинова.

Той обясни, че всеки от 27-те имал различна мотивация да гласува в подкрепа на главния прокурор. Един от мотивите обаче наистина бил страх от Сотир Цацаров.

Според Антон Кутев разцепление в парламентарната група на БСП е налице, след като 27 са гласували „за“ Цацаров, а 33 са били „против“ и „въздържал се“.

Корнелия Нинова губела контрола върху групата, но това щяло да се вижда тепърва в следващите месеци.

В ПГ има и „пловдивско лоби“, свързано с Георги Гергов, който е близък до Сотир Цацаров. То също подкрепи главния прокурор за шеф на КПКОНПИ.

За лице на това лоби в парламента може да се счита Георги Търновалийски. Днес той също говори пред журналистите в Народното събрание. Според Търновалийски правилникът на ПГ на БСП позволява различно мнение.

Разследваният за купуване на гласове Манол Генов също е подкрепил Цацаров.

Говори се, че някои от депутатите са гласували в разрез с решението на ПГ само за да демонстрират опозиционност спрямо Корнелия Нинова. Тя в следващите месеци ще се бори за втори мандат като председател на вътрешно-партийни избори.

Депутати коментират неофициално, че при обсъждането на темата „Цацаров“ в парламентарната група Нинова дала да се разбере, че който има различно мнение, може да гласува в подкрепа на главния прокурор. Затова и не било коректно острото й отношение срещу вътрешните опозиционери днес.


В категории: Политика


Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 0
2
Коментара по темата
2.
До Михаил Колев пияра на гошо
18.12.2019 23:33:21
0
1
Няма такова нещо стягай се за затвора и скоро да не излезеш--пожелания за нова година!!!!
1.
пенсионер
12.12.2019 16:57:31
1
1
Проличаха се зависимитот положението Цацаров Гешев .Страх лозе пазе за да си спасят кожите .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори