×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Войната на утробата


29 Ноември 2019, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Европа се свива, точно както населението на ислямските, африканските и азиатските страни набъбва

Умиращите нации обикновено се определят като такива, чийто коефициент на плодовитост е 1,5 или по-нисък. По тази мярка 30 страни в Европа днес са или умиращи, или - както Франция - гледат как тяхната култура и население се трансформират от растящи етнически и религиозни малцинства.

Европа се свива, точно както населението на ислямските, африканските и азиатските страни набъбва. През 2020 год. по света ще има 1 милиард мъже в боеспособна възраст (15-29 год.), от които само 65 милиона ще бъдат европейци. По същото време в мюсюлманския свят ще има 300 милиона мъже, често с ограничени възможности в собствените си страни.

Почти нищо не може да се направи, за да се обърне демографската съдба на Европа. Германия с нейните 80 милиона жители се нуждае от 750,000 квалифицирани имигранти годишно чак до 2050 год., за да се компенсира отрицателния коефициент на плодовитост, който датира от 1975 год. Дори такова нереалистично ниво на имиграция да бъде някак си постигнато (сега пристигат само 10,000 квалифицирани имигранти годишно), средната възраст в Германия ще скочи от 52 год. на 42 год., като етническите германци ще станат малцинство в собствената си страна.

Не за първи път Европа се олюлява на ръба на изчезването.
През целия 15-ти век епидемиите от бубонна чума и натискът от завоевателните мюсюлмански армии намаляват броя на населението от 70 на 40 милиона.
През 1484 год. папа Инокентий VIII отговаря на кризата като постановява смъртно наказание за "лица от двата пола, които чрез прокълнати заклинания и умения, зверства и ужасни престъпления, убиват бебетата още в утробата на майката (или които) пречат на жените да зачеват". Акушерките, които са вещи в контрола на раждаемостта и абортите, са съдени и убивани.

Резултатите са незабавни и водят до коефициент на плодовитост като в Газа и Нигер днес. Към 1510 год. броят на ражданията в Англия почти се удвоява. След 1500 год. чак до 1914 год. западноевропейските жени отглеждат средно по около 6 деца, два пъти повече, отколкото през Средните векове.

Европейската икономика не може да се справи.
Тъй като бащината земя отива при най-големия син, по-малките братя често са оставяни да се грижат сами за себе си. Те бързо намират изход.
През 16-ти век в Испания наричат младите конквистадори "секундонес", т.е вторите синове, тези, които не получават наследство. С началото на второто плаване на Колумб през 1493 год. европейският излишък от мъже (представляващи около 10% от мъжете в боеспособна възраст по онова време) започват да завладяват света.
И въпреки техните войни по целия свят, въпреки 80-те милиона, които умират във вътрешните войни в Европа и въпреки геноцида, населението нараства десетократно до 400 милиона.
Началото на популационната бомба в Европа е поставено с оръжие. През следващите няколко века европейците поемат контрола на 90% от света.

Кой трябваше да бъде господарят на Европа?
В началото на 19-ти век Франция, страната с най-многобройно население в продължение на 800 години, прави последната си заявка.

По времето на Ватерлоо Франция имаше на разположение 5% от мъжкото население на света в боеспособна възраст.

Трябваше Великобритания (10 милиона население) и Прусия (също 10 милиона) да се съюзяг, за да надделеят над френските 27 милиона. След 1861 год. Германия надминава Франция по население и скоро след това побеждава съседа си от другата страна на Рейн.

В началото на 20-ти век в Европа делът на мъжкото население в боеспособна възраст е нараснал до 35%, като 10% се падат само на империите на Берлин и Виена. През 1914 год. тези два гиганта използват популационното си предимство, за да направят заявка за световно надмощие.

Но тяхната кампания за заграбване на Евразия не се съобрази с един новодошъл на световната сцена. Макар и разделени с океан, САЩ разполагаха с почти същия демографски и промишлен потенциал.

Япония, Италия и Германия станаха последните велики сили, които се опитаха - и не успяха - да отнемат територии от други водещи сили. След 1945 година. Европа загуби всички войни, които води от Индокитай до Алжир и Тимор. Евфемизми като "еманципация на колониите" прикриваха истинските причини зад тази верига от поражения. Ако европейците бяха продължили да се множат както през разцвета на империализма, светът все още щеше да трепери пред техните армии. В течение само на 100 години мюсюлманските страни копираха десетократния растеж, който Европа преживя между 1500 и 1900 год. През последния век мюсюлманското население скочи до небето от 140 милиона до 1,4 милиарда.

Ако Европа се беше равнявала по четирикратното увеличение на САЩ (от 75 до 300 милиона в годините 1900-2006), дори с 1,6 милиарда континентът все още щеше да изглежда джудже в сравнение с Китай (1.3 милиарда) и Индия (1.1 милиарда).

Вместо това световният дял на европейските мъже в боеспособна възраст, който се равняваше на 27% през 1914 год., днес е по-нисък (9%) отколкото беше през 1500 год. (11%). Така новите дрехи на европейския "пацифизъм" и "мека сила" крият голата слабост на Европа.

При един коефициент на плодовитост с ниво на подмяна 2,1 САЩ все още могат да се защитят. Но колко пъти Америка може да изпраща единствените си синове, за да попречат на всички онези втори, трети или четвърти синове да извършват актове на насилие зад граница? По някакъв начин колкото по-бързо се срине Европа, толкова по-добре ще бъде за САЩ, чиито шансове за победа над световния тероризъм ще се подобряват от движения от паника приток на най-добрите, най-умните и най-смелите индивиди на Стария свят, готови да ги укрепят икономически и военно.

Алтернативата на тероризма на ислямските "секундонес" няма да бъде мир, а конкиста, както беше за техните "християнистки"* предшественици в Перу, Мексико и Индия. Терорът е само по-малкият брат на конкистата.

Превод МАРИЯ РУСКОВА

Оригиналът http://www.wsj.com/articles/SB114159651882789812

*Според Хайнсон разликата между християни и християнисти е същата както между мюсюлмани и ислямисти

 


В категории: Животът


Лъчезар ЛИСИЦОВ Две прокуратури разследват в президентството Две прокуратури разследват в президентството 09/07/2020, Четвъртък 11:11 3
3
Коментара по темата
3.
Аз Варна
01.12.2019 06:55:13
0
4
От госпожа Изперкел тръгна афро-арабското зло по света.Трябваше да има контрол,какъвто наложи Виктор Орбан в Унгария.Чичко Адолф сега се обръща в гроба си.
2.
XX
29.11.2019 21:41:27
3
5
@1
Напротив!
Германските крави сами маршируваха в кьолн за повече афроараби!
Факт.
Пп1. В цяла европа тихомълком и днес биват настанявани хиляди афроараби месечно. Даже у нас според нси има значителна имиграция на младежи под 16 години.
Пп2. Не само християндемократическият изрод меркел, а и съпартиецът и зеехофер провеждат политика на подобряване на говеждия немски ген.
1.
_nib_
29.11.2019 19:34:39
2
7
Лошо няма.Само че оня мижав вампир меркел не попита младите германки дали искат осеменяване.....а направо покани тази паплач.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пак затварят нощните заведения и стадионите, решила управляващата коалиция Пак затварят нощните заведения и стадионите, решила управляващата коалиция Извънредно! Арестуваха Пламен Бобоков, Спецпрокуратурата рови в Президентството Извънредно! Арестуваха Пламен Бобоков, Спецпрокуратурата рови в Президентството

Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като уточни че повторното му задържане е незаконно

Две прокуратури разследват в президентството Две прокуратури разследват в президентството

Досъдебните производства касаят секретар и съветник на държавния глава

Нов доклад показва потенциала на България за бъдеще без въглища Нов доклад показва потенциала на България за бъдеще без въглища

Сценарият на Bloomberg с най-малко разходи е политически агностичен, разчитайки просто на конкурентния характер на възобновяемите енергийни източници

Ожесточена война и удари под кръста в "На кафе" Ожесточена война и удари под кръста в "На кафе"

Веселинова се гласи за стола на Гала

Кръвният център в Бургас с нов завеждащ, расте броят на дарителите през летния сезон Кръвният център в Бургас с нов завеждащ, расте броят на дарителите през летния сезон

За да работи нормално, отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас има нужда от 700 кръводарители месечно, или по около 30 дневно

Спецпрокуратурата влезе в сградата на Президентството Спецпрокуратурата влезе в сградата на Президентството

В акцията участва и СДВР 

Добивите на пшеница по-ниски от миналата година, но хлябът нямало да поскъпва Добивите на пшеница по-ниски от миналата година, но хлябът нямало да поскъпва

Не трябва да има притеснение за храната на българина, каза аграрният министър Десислава Танева

Едрогърда блондинка от Кърджали с голяма роля в турски филм Едрогърда блондинка от Кърджали с голяма роля в турски филм

Красивата Семра в момента се намира в курорта Анталия, където в следващите дни започват снимките на единия от двата филма

27-годишна продава девствеността си, уморила се да чака "принца" 27-годишна продава девствеността си, уморила се да чака "принца"

Тя взела това решение, след като прекарала цялата година в търсене на сродна душа

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента

Има задържани и ранени

Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България Кметове от Северна Гърция: Отворете незабавно всички гранични пунктове с България

На извънредно заседание 22-ма кметове подписаха протестна петиция

Мадона пак разголи застаряваща плът Мадона пак разголи застаряваща плът

61-годишната певица не може да бъде победена

Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали Автобус падна в езеро, най-малко 21 са загинали

Местните власти обещаха да разследват причината за произшествието

Турски актьор потрошил гаджето си Турски актьор потрошил гаджето си

Озан Гувен е познат на българската аудитория най-вече с ролята си на султанския везир Рустем паша от хитовия сериал "Великолепният век"

Коронавирусът може да е бил „спящ“ години наред Коронавирусът може да е бил „спящ“ години наред

Околните условия или други фактори може да са го "възпламенили"

Осман Октай Осман Октай Овластени динковци не допуснаха “мигранта” Христо Иванов на българска територия Виц на деня Виц на деня Мъж се кара на касата в магазин:
- Но нали самите вие казвате, че не сте виждали в живота си банкнота от 75 лева...Тогава откъде знаете, че е фалшива?!
Виц на деня Виц на деня Мъж-инженер казва на жена си:
- Може ли да ми дадеш рецептата за тази торта? От нея ще стане истинска революция в циментовата индустрия.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Този който е казал "От опит глава не боли " явно не си спомня как за първи път е пил ракия
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори