×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Депутатите ще изслушат главния прокурор в четвъртък
  • 2 жертви и повече от 30 ранени при експлозията в Германия
  • Внезапно, на 68-годишна възраст, ни напусна бившият директор на дирекция "Образование" в Бургас Христина Сиркарова
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Надрияна Василева, ССД: Ще работя Несебър да стане международен център за квалификация в туризма


Надрияна Василева, ССД: Ще работя Несебър да стане международен център за квалификация в туризма
Надрияна Василева е с впечатляваща биография. Тя предлага поредица от ясни стъпки, с които може да промени Несебър
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Октомври 2019, Сряда, 13:31 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Хората в Несебър и знаят, че съм човек, които има вяра в себе си и екипа си, може да обединява труда, ума и сърцата на хората за постигане на конкретна цел

Инж. Надрияна Василева е кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция „Съюз на свободните демократи“ в Несебър под номер 114. По образование е строителен инженер и управлява ДЕДАЛ БИЗНЕС ГРУПА. Родена е в Айтос, семейството й се мести в Несебър през 1967 година.

Завършила е Строителния техникум „Кольо Фичето“ в Бургас със специалност „Архитектура“, а след това и Висшия инженерно строителен институт, специалност „Геодезия“.

Трудовата й биография е впечатляваща. Тя започва като инвеститорски контрол на Третата металургична база в Дебелт, преминава през „Туристстрой“ АД, директорския пост в ДФ „Социален отдих София – курортен комплекс Несебър“, инвеститорски контрол в Слънчев бряг АД, а от 2000 г. е проектант с пълна проектантска правоспособност (ППП) с рег. № 04038 секция ГПГ. Превърнала е бизнеса си в семеен, ръководи го с двете си дъщери.

-Г-жо Василева, какво бихте направили като общински съветник?

-На първо място ще установя какви дългосрочни планове за развитие е одобрила за изпълнение общинската администрация и от кога са последните им актуализации за: здравеопазване, образование, социални услуги, работна заетост, градоустройство, екология, енергийна ефективност, инфраструктура, работа по международни програми. Ще искам актуализиране /при необходимост/ на съществуващите планове или изработването на нови – всичко след обществено обсъждане. Ще участвам активно в тази дейност, с крайна цел създаване на предпоставки за предвидимост и устойчиво развитие на общината.

Ще искам преглед и установяване какви стандарти/процедури/практики е въвела общинската власт при избор на персонал/служители и как се спазва Законът за местното самоуправление и местната администрация. Ще участвам активно в тази дейност с крайна цел установяване  спазването на нормативната уредба в общината, създаване на общинска администрация в полза на населението – компетентни, отзивчиви, отговорни служители на общината.

Ще искам преглед на жалби и сигнали подадени от населението и реда и начина, по който са приключили. Ще участвам активно в тази дейност, с крайна цел да се въведе практика за превантивни действия и не допускане постъпил сигнал или жалба да останат неразгледани и без отговор.

Ще работя за ефективност и прозрачност на капиталовите вложения.

Ще работя за създаването на Съвет за устойчиво развитие на Несебър, на обществени начала – паралелна структура на Общински съвет.

Ще работя за създаването на Камара на търговците в община Несебър – организационна структура, която да партнира с местната власт, със Стопанска камара и с всички професионални камари и съюзи. Всички регистрирани по Търговския закон юридически и физически лица с адресна регистрация населено място в община Несебър ще могат да са членове на тази Камара.

Ще работя Несебър да се превърне в международен център за професионална квалификация и образование в областта на туризма и обслужването. За обособяването на територия и за изграждане на материално техническа база за това, както и ползване на вече създадената хотелска и ресторантьорска база, привличане на академичен състав с насоченост – туризъм.

Ще работя за въвеждане в дейността на общинската администрация на  всички приложими международни стандарти за управление и добри практики.

Ще работя за създаването и въвеждане на нови политики за образованието на подрастващите, за спорт при децата и юношите, ползването на общински структури и обособяването на нови зелени площи за култура и спорт, културен и спортен календар, за обществено достъпна среда за инвалиди и детски колички, за нови закрити паркинги.

-Защо избрахте Местна коалиция „Съюз на свободните демократи“ в Несебър?

-Изборът съм го направила преди 8 години когато създадохме Коалиция ЗОРА в Несебър – обединиха ни целите и може би в някаква степен еднаквата ни социална  и професионална зрялост, като управители на самостоятелен, независим, частен бизнес и еднаквия поглед към обществения живот в общината, страната, зад граница. Всички имаме визия за собственото си развитие и за нашия град в дългосрочен план. Това, което касае нашия личен бизнес план и модел и зависи от нашите решения и постигнати финансови резултати, ние го контролираме и  променяме постоянно и мисля, че всеки от нас има видими успехи. Това, което касае обществения живот, общия стандарт на обществените услуги и живот се променя бавно с изразходването на голям ресурс. Пътуваме в България и по света, срещаме се с конкуренцията, харесваме или отричаме нови неща, ползваме същите услуги от общинска администрация в други населени места, в други държави и усещаме забавянето, водещо до разлики с отрицателен знак. В Несебър искаме да е най-добре, най-новото приложимо, най-модерно.

-Какъв е личния ви мотив да се кандидатирате за  общински съветник?

-Личният ми мотив да се кандидатирам за съветник е да се възстанови общественото начало в управлението на община Несебър от годините преди 1958 г. - за реституцията на имотите вписани като дълготрайни активи на ДФ Социален отдих к.к. Несебър в Несебър и Обзор. Трябваше да изчета много протоколи, създадени от градската управа на Несебър в периода 1930 г.- 1958, в държавен архив, вкл. за градоустройство,  и направих за себе си заключението, че тогава градската управа е познавала всяко семейство и е знаела за нуждите и възможностите му, за беди и успехи, и е намирала начини за помощ, порицание и поощрение. Приемани и оземлявани са бежанци. Заможните, чрез местната власт, са давали средства за помощи и строителство. Сега всеки се съмнява в ефективността на направените капиталови вложения. Всеки е готов да приеме, че има близки кръгове до управата, които се облагодетелстват. Наложеният модел на управление е нещата да се случват „от горе на долу“.

Хората, с които работя и жителите на община Несебър, които ме познават или са наши клиенти, знаят, че съм човек, които има вяра в себе си и екипа си, може да обединява труда, ума и сърцата на хората за постигане на конкретна цел. Нашите фирми никога не са получавали пари или имоти от делението на нещо съществуващо. Под мое ръководство ние създаваме бизнес услуги и продукти и винаги целим да сме най - добри. Умеем да работим, да мечтаем, да се веселим, да спортуваме, да показваме на децата и внуците си другия начин на живот - без зависимости, с уважение към всички.

Обръщам се към всички от община Несебър, които имат визия за развитието на общината и на обществените отношения в  нея, които са: организирани, ценящи своята свобода, работа и възможности и тези на другите,  ценящи своето  време и това на другите, поемащи рискове, вдъхновявани от предизвикателствата, гледащи в бъдещето, знаещи ясно, какво се случва в общината, мислещи мащабно, креативни, готви за промяна, критични, позитивни, разбиращи преките нужди на своите съграждани, нуждите на града ни, работещи добре в екип, коректни партньори, учещи се от неуспеха, празнуващи успеха, умеещи да се грижат за себе си, намиращи време за спорт, почивка и срещи с близките си, наслаждаващи се на работата си, благодарни за всичко и винаги имащи сили да защитават важното. Нека заедно да променим Несебър, да открием истинските хора - лидери от листите на кандидатите за общински съветници и всички заедно да променим модела – да бъде „от долу на горе“ – силна гражданска позиция, силен общински съвет, кметове, които спазват закона и изпълнява решенията на Общинския съвет.

  ДА! Ние можем заедно с вас.“
5
Коментара по темата
5.
ALF
24.10.2019 11:27:20
0
10
Наистина това е точният човек. Желязна е.
За другите не знам.
4.
Таня
24.10.2019 11:09:53
0
6
Това са хората от местна коалиция Зора. Хора без определени политически пристрастия и сериозен капацитет. Политическата абревиатура е, защото така ги задължават вече според изборният закон, за да се явят на избори.
3.
ХХ
24.10.2019 10:52:11
1
3
да ме утрепеш, няма да гласувам за нещо със сДС в името, но трябва да се каже, че им прави чест, че позволяват коментари под материалите за тях... за разлика от управляващите "граждани" с ценности....
2.
ALT
23.10.2019 17:53:18
3
13
Това е човекът. Успех.
1.
*********
23.10.2019 15:59:28
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Луната засилва чувствата на Телеца, вълнуващ флирт за Близнаците Луната засилва чувствата на Телеца, вълнуващ флирт за Близнаците Хороскоп за деня – 29 юли 2021, четвъртък Една година без Янек – елате да запалим свещ на мястото, от което той бе отвлечен Една година без Янек – елате да запалим свещ на мястото, от което той бе отвлечен Къде е Янек, питат все още брат му Марио Миланов и цяла Дупница, а отговор няма Нощният живот в центъра на Бургас е в Параграф 22 Нощният живот в центъра на Бургас е в Параграф 22 Никой не иска да направи компромис, а общината и МВР са с вързани ръце – има ли сигнал за шум, трябва да реагират, с което се опропастяват едни от най-добрите места за забавление в морския град Страхотна новина: Отпадат техническите паспорти на сградите Страхотна новина: Отпадат техническите паспорти на сградите Министърът на регионалното развитие и благоустройство се е вслушал в обществената реакция, което е похвално, коментира адв.Драгомир Ошавков   Делото срещу ОПГ-то на Митьо Очите здраво зацикли, съдът сложи големи гаранции на двама от подсъдимите Делото срещу ОПГ-то на Митьо Очите здраво зацикли, съдът сложи големи гаранции на двама от подсъдимите Промениха мерките за неотклонение на Радослав Николов, Венцислав Христов и Иван Найденов   Бурно начало на комисията „Росенец“ - скандали между ДПС, ДБ, ГЕРБ и общината Бурно начало на комисията „Росенец“ - скандали между ДПС, ДБ, ГЕРБ и общината За 13 от 18 обекта в местността няма никаква документация, твърди председателят Калоян Янков, хората на Доган искат доказателства За ЧРД: Башар глези младата си любовницата с романтична почивка в Италия За ЧРД: Башар глези младата си любовницата с романтична почивка в Италия Освен рожден ден на Райна двамата празнуват и края на снимките на филма "Завръщане 2", чийто режисьор и сценарист е Ники Илиев   Важна улица в Средец  е в окаяно състояние, кратери зеят в асфалта Важна улица в Средец е в окаяно състояние, кратери зеят в асфалта Общината разполага с финансовите средства за ремонта, но изглежда просто е въпрос на желание, коментира общинският съветник Иван Кичев Кристина Димитрова живее втори живот след заспиване на волана, подаряват й остров за рожден ден Кристина Димитрова живее втори живот след заспиване на волана, подаряват й остров за рожден ден Кошмарът, който е преживяла, още я държи и до ден днешен Владимир Каролев посреща 60-я си РД в реанимацията Владимир Каролев посреща 60-я си РД в реанимацията Икономистът на апаратна вентилация
Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август По данни на Световна здравна организация (СЗО), към 18.07.2021 г. общият брой на случаите на COVID-19 в света е над 190 млн. души, а общият брой на починалите надхвърля 4 млн.   Ето коя ваксина срещу COVID-19 е призната от най-много държави за пътувания по света Ето коя ваксина срещу COVID-19 е призната от най-много държави за пътувания по света Много правителства допускат влизане само на пътници, ваксинирани с определени ваксини срещу COVID-19   Петима в неизвестност след взрива в Леверкузен Петима в неизвестност след взрива в Леверкузен Няколко души са пострадали, двама от тях сериозно Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се! Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се! Д-р Рони Джаксън е съмнителен източник, преди е говорил глупости и за Тръмп За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две Глашатаите на либералния консенсус у нас са облечени в мантията на новия морал – нищо, че са същите труженички от стария, макар и префасониран и саниран с европари бордей Който пушил - пушил! Шеф на Филип Морис иска забрана на цигарите до 10 години Който пушил - пушил! Шеф на Филип Морис иска забрана на цигарите до 10 години Вместо цигари, тютюневите гиганти ще произвеждат лекарства В Германия обмислят ограничения за неваксинирани В Германия обмислят ограничения за неваксинирани Мярката, ако случаите на заразени с коронавирус се увеличат Кандидатката за канцлер на Германия се извини за думата "негър" Кандидатката за канцлер на Германия се извини за думата "негър" Извинението е последния от серия неуспехи за Аналена Бербок Отменят полицейския час на остров Миконос Отменят полицейския час на остров Миконос Отпада и забраната за музиката в заведенията през цялото денонощие. Биткойн отскочи високо в началото на седмицата Биткойн отскочи високо в началото на седмицата Криптовалутата достигна най-високото си ниво от средата на юни досега
Николай ХАДЖИГЕНОВ, депутат от ИНИ Николай ХАДЖИГЕНОВ, депутат от ИНИ Аз ще съм вицепремиер по космическите въпроси, ще пратим жена от нашата група в Космоса Виц на деня Виц на деня Матрос към капитана:
- Капитане, вярно ли е, че жена в екипажа носи нещастие?
- Вярно е! Ама то и на сушата не е по-различно.
Виц на деня Виц на деня Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да отслабна реших да спра да ям хляб, сладко, мазно и делфини. Засега успях да изключа от менюто само делфините.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори