×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лъчезар Червенков: Несебър може да се превърне в истински рай, необходими са правилни решения в ОбС


Лъчезар Червенков: Несебър може да се превърне в истински рай, необходими са правилни решения в ОбС
Ще се боря да спре безсмисленото кърпене на улици всяка година, да започне цялостното преасфалтиране на всички улици, категоричен е Лъчезар Червенков, едно от новите лица в несебърската политика
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Октомври 2019, Сряда, 13:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Без правилно изградена инфраструктура няма как да развиваме каквото и да било, смята кандидатът за общински съветник

-Г-н Червенков, вие сте от най-младите лица в коалицията. Бихте ли се представили?

 - Роден съм на 13.02.1997г в гр. Бургас. От раждането си живея в с.Равда. Средното си образование завърших в Гимназия за романски езици „ Георги С. Раковски“ гр. Бургас с испански и английски. В момента уча Строителство на сгради и съоръжения в Университет за архитектура, строителство и геодезия гр. София, като едновременно с това работя като технически организатор в строителна фирма.Майка ми – Десислава Червенкова е хореограф. Баща ми – Николай Червенков е бивш служител на МВР, от години вече работещ като технически ръководител. Внук съм на известният хореограф, деец в областта на фолклорa, бивш директор на Фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг“ и създател на Обединена общинска школа по изкуствата за деца и юноши, д-р Вълко Любенов. Владея английски, испански и руски езици.

-Защо решихте да участвате в местните избори и защо избрахте коалиция ССД?

-Не бях планирал да се кандидатирам за общински съветник, тъй като, честно казано, не вярвах, че се дава реален шанс на млад човек да участва в решаването на обществените въпроси. Това беше докато не срещнах г-н Венелин Ташев. След няколко наши разговора ми показа, че той и коалицията, която представлява дават не само възможност да участвам в изборите, но и наистина да работя за това, в което вярвам и да бъда полезен.

-За млад и образован човек, като вас, какви приоритети имате и как виждате бъдещето си в община Несебър?

-Нашата община се намира на къс земя, който с правилно взети решения може да се превърне в рай както за живущите тук, така и за туристите, които ни посещават в  хиляди всяка година. От това зависи просперитета в дългосрочен план и най-вече оставането на младите хора, които , за съжаление, масово отиват в големите градове, а и в чужбина.За мен приоритет е даването на поле за изява на младите още от ученическа възраст. Искам да започнем да запознаваме децата с различните професии, спорт и културни дейности от малки. Тийнейджърите в гимназията да включим пряко в обществената дейност. Да дадем път на гласовете им за да се чувстват като част от големият механизъм, който има нужда от всяко малко зъбче в колелото за да работи правилно. От опит знам, че няма по-мотивиращо нещо за един млад човек от това да се държиш с него като с възрастен, гласът му да бъде чут и да се чувства полезен и важен.

 - Върху какво ще работите ако бъдете избран за общински съветник

-Основен проблем в общината е инфраструктурата. На това ще наблегнат всички кандидати, защото е проблем с главно „П“. Без правилно изградена инфраструктура няма как да развиваме каквото и да било. Ще се боря за това да се спре безсмисленото кърпене на улици всяка година, а вместо това да се започне малко по-малко цялостното преасфалтиране на всички улици, като започнем с главните, разбира се. Улици допълнени с достатъчно широки тротоари, пригодени за хора с увреждания е добър старт. Много важно за мен е изграждането на крайбрежна алея от Равда към Несебър за да могат хората да се наслаждават на гледката към морето без притеснение да не се спънат в камъните и калта.Добра практика е поставянето на казаните за битови отпадъци под земята, но също трябва да добавим контейнери за стари дрехи за да могат да се изпращат там, където биха били нужни. Задължително ще е изграждането на нови паркинги ,за удобство на жителите и гостите на общината на, за съжаление , малкото останали свободни пространство .

Подкрепям проектът за изграждане на спортен център като искам да добавя и санирането на сградата, намираща се в центъра на с.Равда и използването както на нея, така и на сградата на Културният дом в Несебър за занимания , кръжоци и спортни дейности за да може всеки да следва интересите и таланта си. Бих предложил за обсъждане темата за изграждане на лятно кино, както изграждането на читалище в Равда , със зала за концерти, театрални изяви и прочие.

Важно е да обърнем внимание на хората от всички  населени места на общината. Трябва всяка година от бюджета да се отделят пари , предназначени за поддръжка или изграждане на улици и тротоари. За поддръжка или изграждане на медицински кабинети във всяко населено място.

Още един проблем, който много хора пренебрегват е този с бездомните животни. За тях няма друг вариант, освен общината да финансира или да участва по програма за финансиране от Европейския съюз, за модернизиране на съществуващият или изграждане на нов приют. И като казвам приют имам предвид с всички нужни условия, за животните и работещите там, както е на запад. Животните се прибират от улицата, кастрират се и остават в приюта, като им се търсят стопани.

И накрая, но не на последно място – осигуряването на целогодишна заетост на хората. Много е трудно в район като нашият, но не е невъзможно. Могат да се използват сградите на старите цехове , да се реставрират и да заработят на ново. Цехове за различен вид производство, както е имало преди. Освен това има голям потенциал за софтуерни компании и компании в сферата на услугите да изградят кол-центрове тук. Това би дало възможност на хора от всяка възраст да получават една добра работна заплата, работейки в модерни и благоприятни условия , посрещащи всички нужди на служителите. Друг вариант е някои от сезонните работниципрез зимата да участват  в поддръжката и ремонтните дейности на общината. Някои хотели също биха могли да работят и зимата, като се ориентират към социални структури от западна Европа и да посрещат възрастни туристи , които да идват за лечение с морска сол, луга и други рехабилитационни процедури.

-Какво очаквате от предстоящата кампания?

-Очаквам през предстоящата кампания да се срещна с много будни и интелигентни хора , които все още не са се предали в борбата за промяна. Няма да е лесно да убедя хората в правотата и искреността си, след като са били лъгани толкова време. Но вярвам, че в крайна сметка ще разберат, че аз и коалиция Съюз на Свободни Демократи сме различни хора с обща цел – развитието на община Несебър и благоденствието на жителите й. Искам хората да разберат, че въпреки възрастта си, аз се интересувам силно от случващото се около мен. Виждам, асимилирам и намирам решение. Няма нещо в живота ми, което да съм решил да направя и да не съм го постигнал, защото съм упорит и не позволявам липсата на вяра в околните да ме сломи. Щом другаде успяват да се справят, значи и ние можем. Можем и с подкрепата на избирателите ще направим от нашата община раят, който и е отредено да бъде!

-Какво ще се случи в общината след 27 октомври?

-Това зависи изцяло от избирателите. Аз само мога да се надява, че дори и да не стигна до поста на съветник, в общинският съвет ще влязат хора  с идеали и висок обществен морал.

 

 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
17
Коментара по темата
17.
К.
11.10.2019 21:21:53
1
9
За разлика от листата на Море в тази няма смешни маникюристки хахахахаххаха
16.
Индивидуалност
10.10.2019 23:34:36
2
11
Не е толкова важно кои са родителите ти, къде учиш, с какво се занимаваш и на колко години си. Важно е кой си ти като личност, т. е. дали имаш ясно изразени принципи и какви идеи имаш за политическото бъдеще на общината. Имам надежда, че можем да видим подобрение в качеството на местната политика, защото Лъчо е личност, с поглед, вперен в светлото бъдеще. Личност с мечти, способна упорито да се бори за интересите на хората!
15.
Буден
10.10.2019 22:10:33
0
11
Кажи ми само, нашите революционери колко годишни са били, когато са дали живота си? Ботев умира на 28 години, Бенковски на 32. При сръбско - българската война капитани на по 25 години водят армията. Къде е техният житейски опит? И те ли не са взимали адекватни решения? Опитът се придобива, но куражът - не! С кураж и сърце се раждаш!
14.
някой
10.10.2019 15:36:20
1
10
Ами гласувай си тогава за старите муцуни с по няколко мандата в общинския съвет. Точно те са тези, които водят такива като теб за носа и станаха милионери от общинската хазна.
13.
Месемвриец
10.10.2019 12:36:17
7
7
Трябва човек да е много глупав за да мисли, че това младо момче ще промени нещо. То тепърва навлиза в живота, няма никакъв житейски опит, да не говорим за административен, организационен и т.н. Как този млад човек би взимал адекватни решения??? Водят го за носа. Пълнеж на листата за да спечелят гласовете на роднините му. Това е новата схема за печелене на гласове от партийки и коалициики за които почти никой не гласува. Той сам ще се увери на 27-ми след като гласовете му идат за първия в листата, който естествено е някой стар познайник.
12.
*********
10.10.2019 09:02:08
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
10.10.2019 08:41:18
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
09.10.2019 19:00:04
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Цвете
09.10.2019 17:23:46
9
11
Ей, кой е дядо му? Това ли ви интересува? Малоумници!Момчето точно и ясно е обяснил, кой е, от къде е и т. н.Четете преоритетите на които е заложил, хъса, смелостта и силата която излъчва! Такива хора трябват на България! Браво Лъчо! Дерзай, и следвай целите и мечтите си! Аз съм с теб!
8.
Badr
09.10.2019 17:06:00
0
1
Koi e dqdo my
7.
Маратонката
09.10.2019 16:21:36
1
3
Много истрити коментари..Свързани с дядо му може би :)))?
6.
Брачко
09.10.2019 15:09:03
9
13
Обръсни се бе младо! Заприличай малко на мъж! Как искаш да ти повярват хората.....по дрехите(визията) посрещат и по ума изпращат. Няма да се учудя ако имаш и поне 2 татуса......
5.
*********
09.10.2019 14:13:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
гражданин
09.10.2019 13:07:59
10
7
Такива хора трябва да бъдат общинските съветници на Несебър Млади образовани и с нови идеи
3.
Иван
09.10.2019 12:44:53
12
11
Браво на теб младо момче. Такива хора трябват на Несебър и общината. Повярвайте на младите, те могат да преобразят града.
2.
*********
09.10.2019 12:18:25
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
09.10.2019 12:07:22
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори