×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Лъчезар Червенков: Несебър може да се превърне в истински рай, необходими са правилни решения в ОбС


Лъчезар Червенков: Несебър може да се превърне в истински рай, необходими са правилни решения в ОбС
Ще се боря да спре безсмисленото кърпене на улици всяка година, да започне цялостното преасфалтиране на всички улици, категоричен е Лъчезар Червенков, едно от новите лица в несебърската политика
09 Октомври 2019, Сряда, 13:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Без правилно изградена инфраструктура няма как да развиваме каквото и да било, смята кандидатът за общински съветник

-Г-н Червенков, вие сте от най-младите лица в коалицията. Бихте ли се представили?

 - Роден съм на 13.02.1997г в гр. Бургас. От раждането си живея в с.Равда. Средното си образование завърших в Гимназия за романски езици „ Георги С. Раковски“ гр. Бургас с испански и английски. В момента уча Строителство на сгради и съоръжения в Университет за архитектура, строителство и геодезия гр. София, като едновременно с това работя като технически организатор в строителна фирма.Майка ми – Десислава Червенкова е хореограф. Баща ми – Николай Червенков е бивш служител на МВР, от години вече работещ като технически ръководител. Внук съм на известният хореограф, деец в областта на фолклорa, бивш директор на Фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг“ и създател на Обединена общинска школа по изкуствата за деца и юноши, д-р Вълко Любенов. Владея английски, испански и руски езици.

-Защо решихте да участвате в местните избори и защо избрахте коалиция ССД?

-Не бях планирал да се кандидатирам за общински съветник, тъй като, честно казано, не вярвах, че се дава реален шанс на млад човек да участва в решаването на обществените въпроси. Това беше докато не срещнах г-н Венелин Ташев. След няколко наши разговора ми показа, че той и коалицията, която представлява дават не само възможност да участвам в изборите, но и наистина да работя за това, в което вярвам и да бъда полезен.

-За млад и образован човек, като вас, какви приоритети имате и как виждате бъдещето си в община Несебър?

-Нашата община се намира на къс земя, който с правилно взети решения може да се превърне в рай както за живущите тук, така и за туристите, които ни посещават в  хиляди всяка година. От това зависи просперитета в дългосрочен план и най-вече оставането на младите хора, които , за съжаление, масово отиват в големите градове, а и в чужбина.За мен приоритет е даването на поле за изява на младите още от ученическа възраст. Искам да започнем да запознаваме децата с различните професии, спорт и културни дейности от малки. Тийнейджърите в гимназията да включим пряко в обществената дейност. Да дадем път на гласовете им за да се чувстват като част от големият механизъм, който има нужда от всяко малко зъбче в колелото за да работи правилно. От опит знам, че няма по-мотивиращо нещо за един млад човек от това да се държиш с него като с възрастен, гласът му да бъде чут и да се чувства полезен и важен.

 - Върху какво ще работите ако бъдете избран за общински съветник

-Основен проблем в общината е инфраструктурата. На това ще наблегнат всички кандидати, защото е проблем с главно „П“. Без правилно изградена инфраструктура няма как да развиваме каквото и да било. Ще се боря за това да се спре безсмисленото кърпене на улици всяка година, а вместо това да се започне малко по-малко цялостното преасфалтиране на всички улици, като започнем с главните, разбира се. Улици допълнени с достатъчно широки тротоари, пригодени за хора с увреждания е добър старт. Много важно за мен е изграждането на крайбрежна алея от Равда към Несебър за да могат хората да се наслаждават на гледката към морето без притеснение да не се спънат в камъните и калта.Добра практика е поставянето на казаните за битови отпадъци под земята, но също трябва да добавим контейнери за стари дрехи за да могат да се изпращат там, където биха били нужни. Задължително ще е изграждането на нови паркинги ,за удобство на жителите и гостите на общината на, за съжаление , малкото останали свободни пространство .

Подкрепям проектът за изграждане на спортен център като искам да добавя и санирането на сградата, намираща се в центъра на с.Равда и използването както на нея, така и на сградата на Културният дом в Несебър за занимания , кръжоци и спортни дейности за да може всеки да следва интересите и таланта си. Бих предложил за обсъждане темата за изграждане на лятно кино, както изграждането на читалище в Равда , със зала за концерти, театрални изяви и прочие.

Важно е да обърнем внимание на хората от всички  населени места на общината. Трябва всяка година от бюджета да се отделят пари , предназначени за поддръжка или изграждане на улици и тротоари. За поддръжка или изграждане на медицински кабинети във всяко населено място.

Още един проблем, който много хора пренебрегват е този с бездомните животни. За тях няма друг вариант, освен общината да финансира или да участва по програма за финансиране от Европейския съюз, за модернизиране на съществуващият или изграждане на нов приют. И като казвам приют имам предвид с всички нужни условия, за животните и работещите там, както е на запад. Животните се прибират от улицата, кастрират се и остават в приюта, като им се търсят стопани.

И накрая, но не на последно място – осигуряването на целогодишна заетост на хората. Много е трудно в район като нашият, но не е невъзможно. Могат да се използват сградите на старите цехове , да се реставрират и да заработят на ново. Цехове за различен вид производство, както е имало преди. Освен това има голям потенциал за софтуерни компании и компании в сферата на услугите да изградят кол-центрове тук. Това би дало възможност на хора от всяка възраст да получават една добра работна заплата, работейки в модерни и благоприятни условия , посрещащи всички нужди на служителите. Друг вариант е някои от сезонните работниципрез зимата да участват  в поддръжката и ремонтните дейности на общината. Някои хотели също биха могли да работят и зимата, като се ориентират към социални структури от западна Европа и да посрещат възрастни туристи , които да идват за лечение с морска сол, луга и други рехабилитационни процедури.

-Какво очаквате от предстоящата кампания?

-Очаквам през предстоящата кампания да се срещна с много будни и интелигентни хора , които все още не са се предали в борбата за промяна. Няма да е лесно да убедя хората в правотата и искреността си, след като са били лъгани толкова време. Но вярвам, че в крайна сметка ще разберат, че аз и коалиция Съюз на Свободни Демократи сме различни хора с обща цел – развитието на община Несебър и благоденствието на жителите й. Искам хората да разберат, че въпреки възрастта си, аз се интересувам силно от случващото се около мен. Виждам, асимилирам и намирам решение. Няма нещо в живота ми, което да съм решил да направя и да не съм го постигнал, защото съм упорит и не позволявам липсата на вяра в околните да ме сломи. Щом другаде успяват да се справят, значи и ние можем. Можем и с подкрепата на избирателите ще направим от нашата община раят, който и е отредено да бъде!

-Какво ще се случи в общината след 27 октомври?

-Това зависи изцяло от избирателите. Аз само мога да се надява, че дори и да не стигна до поста на съветник, в общинският съвет ще влязат хора  с идеали и висок обществен морал.

 

 
17
Коментара по темата
17.
К.
11.10.2019 21:21:53
0
7
За разлика от листата на Море в тази няма смешни маникюристки хахахахаххаха
16.
Индивидуалност
10.10.2019 23:34:36
2
9
Не е толкова важно кои са родителите ти, къде учиш, с какво се занимаваш и на колко години си. Важно е кой си ти като личност, т. е. дали имаш ясно изразени принципи и какви идеи имаш за политическото бъдеще на общината. Имам надежда, че можем да видим подобрение в качеството на местната политика, защото Лъчо е личност, с поглед, вперен в светлото бъдеще. Личност с мечти, способна упорито да се бори за интересите на хората!
15.
Буден
10.10.2019 22:10:33
0
9
Кажи ми само, нашите революционери колко годишни са били, когато са дали живота си? Ботев умира на 28 години, Бенковски на 32. При сръбско - българската война капитани на по 25 години водят армията. Къде е техният житейски опит? И те ли не са взимали адекватни решения? Опитът се придобива, но куражът - не! С кураж и сърце се раждаш!
14.
някой
10.10.2019 15:36:20
1
9
Ами гласувай си тогава за старите муцуни с по няколко мандата в общинския съвет. Точно те са тези, които водят такива като теб за носа и станаха милионери от общинската хазна.
13.
Месемвриец
10.10.2019 12:36:17
6
7
Трябва човек да е много глупав за да мисли, че това младо момче ще промени нещо. То тепърва навлиза в живота, няма никакъв житейски опит, да не говорим за административен, организационен и т.н. Как този млад човек би взимал адекватни решения??? Водят го за носа. Пълнеж на листата за да спечелят гласовете на роднините му. Това е новата схема за печелене на гласове от партийки и коалициики за които почти никой не гласува. Той сам ще се увери на 27-ми след като гласовете му идат за първия в листата, който естествено е някой стар познайник.
12.
*********
10.10.2019 09:02:08
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
10.10.2019 08:41:18
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
09.10.2019 19:00:04
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Цвете
09.10.2019 17:23:46
9
10
Ей, кой е дядо му? Това ли ви интересува? Малоумници!Момчето точно и ясно е обяснил, кой е, от къде е и т. н.Четете преоритетите на които е заложил, хъса, смелостта и силата която излъчва! Такива хора трябват на България! Браво Лъчо! Дерзай, и следвай целите и мечтите си! Аз съм с теб!
8.
Badr
09.10.2019 17:06:00
0
1
Koi e dqdo my
7.
Маратонката
09.10.2019 16:21:36
1
3
Много истрити коментари..Свързани с дядо му може би :)))?
6.
Брачко
09.10.2019 15:09:03
9
13
Обръсни се бе младо! Заприличай малко на мъж! Как искаш да ти повярват хората.....по дрехите(визията) посрещат и по ума изпращат. Няма да се учудя ако имаш и поне 2 татуса......
5.
*********
09.10.2019 14:13:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
гражданин
09.10.2019 13:07:59
10
7
Такива хора трябва да бъдат общинските съветници на Несебър Млади образовани и с нови идеи
3.
Иван
09.10.2019 12:44:53
12
11
Браво на теб младо момче. Такива хора трябват на Несебър и общината. Повярвайте на младите, те могат да преобразят града.
2.
*********
09.10.2019 12:18:25
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
09.10.2019 12:07:22
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало

35-годишният Радослав Цветанов е разкрит за минути след визуално описание от 73-годишната пострадала, оказал се стар познайник на полицията

Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс

Жените най-бързо губят желание за секс, ако мъжът заговори за свое сексуално преживяване с предишна приятелка

Да се знае! Защо мъжете обичат свирките Да се знае! Защо мъжете обичат свирките

За оралната любов граници няма, мъжете могат да получават свирка навсякъде, включително в кола, асансьор и тоалетна

След недоспиване избираме по-вредна храна След недоспиване избираме по-вредна храна

Малкото количество сън изисква повече калории, убедени са експертите

Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро

Стиховете й за свърршека на лятото конкурират световни класици в любовната лирика

Кое е щастливото ви число според зодията? Кое е щастливото ви число според зодията?

Ето как да го изчислите

Трима умряха от заразено месо Трима умряха от заразено месо

Въпреки, че властите знаели за наличието на листерия, производството било спряно едва след две седмици

Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019 Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019

Над 600 участника от 40 клуба ще се състезават в престижното  плувно състезание

Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара

Голямата награда е билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Ференцвалош”

Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“ Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“

„Благоустройствени строежи“ ЕООД е прекратило контракта едностранно заради неплатени наеми

300 млрд. кубика газ не достигат на Европа 300 млрд. кубика газ не достигат на Европа

Това дава зелена светлина пред проекти като „Северен поток 2“ и продължението на „Турски поток“ през България

Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка? Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка?

Могат ли Анкара и Москва да станат "стратегически партньори"?

Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво

Красива гледка, но предвещаваща сериозни разрушения

Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна

Това е историята на младата Ксения Каторгина от Екатеринбург

Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца

Фoтoгрaфът Ричaрд Хъкъл, пoлучил 22 дoживoтни приcъди, e бил намушкан в затвора

Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС? Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС?

Париж е против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Македония

Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Опозицията спечели вота и 10 големи града, между които Печ, Миклош, Сегед и Егер CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC

Вашингтон настоява субсидиите за Аіrbuѕ да бъдат прекратени

Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия

Жертвите на 67-годишен поляк са вече пет. Убил ги със саморъчно направен пистолет

Извънземни кораби край Бермудския триъгълник Извънземни кораби край Бермудския триъгълник

Уфолози твърдят, че там имало порталът към други светове

Пламен Илиев, вратар на националния отбор Пламен Илиев, вратар на националния отбор Всеки може да победи всеки, но ние не можем да победим никой. Виц на деня Виц на деня - Миличка! Да се видим тая седмица?
- Не мога... Неразположена съм. Другата?
- Питах я вече. И тя е неразположена.
Виц на деня Виц на деня Обява:
Месечна заплата 200 лева, по 12 часа на ден, търсят се идиоти.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори