×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Намерих хората, които милеят за Несебър и ще работят за града


Намерих хората, които милеят за Несебър и ще работят за града
Ние сме единствената листа, която залага на префернциален вот още от самото начало. Всички имена са наредени след жребий, с изключение на водача Георги Манолов и аз, който съм последен, отбеляза Венелин Ташев
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Октомври 2019, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Кандидатите за съветници в нашата листа не са пионките, които големите партии редят на определени места

-Г-н Ташев какъв летен сезон изпращаме, пророкувахте още преди три години, че туристическият бранш навлиза в криза? Кои са големите проблеми, които пречат на този бизнес?

-От 1992 година съм в хотелиерския бизнес, а от далечната 1984 година се занимавам с туризъм. През всичките тези години имам наблюдения какво се случва в Слънчев бряг, в Несебър, по Черноморието и как вървят нещата в едни други държави, които са близо до нас и дори такива, които влизат в топ класациите за летни туристически курорти в света.

От 1989 год. до днес се изредиха много правителства, но проблемите остават и те са от различно естество. През годините се направиха много малки инвестиции в Слънчев бряг, които в никакъв случай не са достатъчни, за да поддържа курорта високо ниво. Трябва много да се работи по инфраструктурата в региона. Например обхода на Ахелой трябваше да се направи преди много време. Проблем остава визовият режим за рускоговорящите граждани и туристите от Турция. През последната година имаме добри отзиви от хората единствено за осигуреното спокойствие и сигурност в курорта. През този летен сезон имаше достатъчно полиция и това помогна да има незначителен брой инциденти и кражби. По отношение вдигането на шум голяма заслуга има и Валери Симеонов. Много от хотелиерите са доволни, но по важно е, че доволни са туристите и хората, които са си закупили апартаменти в Слънчев бряг и Несебър.

За всички е видно, че нощният живот не е спрял, но когато има регламент за нивото на шум при различните типове заведения хората са доволни. Направиха се нови барове и дискотеки, които са шумоизолирани и музиката не пречи на туристите, които си лягат по-рано.

-Бизнесът много често говори в началото на сезона за поръженията, които нанася, така наречената негативна кампания в националните телевизии и не само. Медиите ли са виновни за слабия сезон?

-Ако Министерството на туризма бе взело адекватни мерки преди и в началото на сезона никой нямаше да се оплаква от медийни публикации. Разбира се, ненужно фокусът се измести в цената на чадърите и шезлонгите, която се предлага в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и паралелът с Гърция. Ние имаме условия да предлагаме много по-добър туристически продукт. Трябва ни малко реклама в съседните държави и Русия. И всички са наясно, че почивката на море не се свежда само до цената на шезлонгите и чадърите. Предложих в средата на сезона да не се изискват вторите вноски по концесионните такси и така да се намалят цените. Слабият сезон принуди всички да намалят цените на услугите. Но големият бич на нашият туризъм се нарича олинклузив. В този си вид тази система съсипва нашият бизнес и е основна причина да си отидат качествените туристи и качествения персонал. Нямам нищо против съществуването и  но трябва да отговаря на някои минимални изисквания, регламентирани от министерството на туризма, като – минимум барове, ресторанти, водна площ, шезлонги, атракции, паркоместа и др. Сега всеки може да работи по тази система и това създава хаос и  е пагубно за туризма, като цяло.

-Предстоят местни избори, на които излизате със собствена листа. Кои са хората, които ще се наредят до Венелин Ташев и ще се борят за място в общинския съвет?

-Регистрирахме листа и ще се явим на местните избори като местна коалиция  „Съюз на свободните демократи”. Ние сме единствената листа, която залага на префернциален вот още от самото начало. Всички имена са наредени след жребий, с изключение на водачът Георги Манолов и аз, който съм последен. Хората в нашата листа не са пионки, които големите партии нареждат на определени места. Ние гледаме в една посока и тя е по-доброто развитие на Несебър като община и курортен град и по-добро бъдеще за хората в него. Намерих съмишленици, които са образовани, неопетнени личности от различни сфери на живота, с чисто минало, които имат една кауза и това е Несебър. Водачът Георги Манолов е един млад, много дисциплиниран, начетен и добър човек. Той е изключителен работохолик, който много обича родния си град и смея да твърдя, че има потенциал да бъде кмет на Несебър. Всички хора в листата са много качествени и за всеки мога да разкажа само хубави неща.

-Прави впечатление, че на трето място в листата е бившят кадър на ГЕРБ Аристид Каравидов, който заемаше поста на Изпълнителен директор на „Индустриален и логистичен парк – Бургас”, защо избра Вашата листа, а не тази на ГЕРБ?

-Този въпрос трябва да го зададете на Каравидов. Този ход е изцяло негово решение. Аз съм бил общински съветник заедно с него и го познавам много добре. Той има много добро образование, което му дава самочувствие, идва от работливо и честно семейство. Аристид иска мнението му да бъде чуто и няма как да участва в задкулисни игри или да изпълнява различни поръчки, които са в разрез с личния му морал. Може това да е причината да припознае листата на Венелин Ташев, а не тази на други кандидати.  

Силният отбор на МК "Съюз на свободните демократи"

-Защо не издигнахте кандидат за кмет и кой от двамата кандидати между Николай Димитров и Атанас Терзиев ще подкрепите?

-На този етап смятам, че не е нужно да издигаме кандидат за кмет, а да се съсредоточим върху това, да рабоим за развитието на Несебър. Всеки в нашата листа може да подкрепи за кмет, който прецени.

-Как работихте за Несебър през годините с кмета Николай Димитров?

-Преди 12 години когато го подкрепих за първи път, за да стане кмет исках от него да направи подхода към Несебър и игрища с изкуствена настилка за спорт. Въпреки, че две години по-късно ние не си говорихме той си изпълни обещанието. В началото на този мандат пак поставихме на дневен ред добри за нашият град и общината проекти, защото въпреки различните ни мнения по някои въпроси, хората са ни избрали, за да работим за Несебър и за тях. Доволни сме, че успяхме да реализираме голяма част от тях, като инвестиции в инфраструктурата, включително образователна, културна и спортна във всички населени места и най вече изграждането на многофункционална спортна зала на градският стадион, за която вече се направи  първа копка и парите са осигурени. Това до голяма степен възвърна доверието по между ни. Сега също имаме амбициозна но напълно изпълнима програма за всички населени места на нашата община, като най-важното  ще е да се направи целия път от началото на Несебър до Елените със всички подходи, да се инвестира в инфраструктура, тротоари и осветление, особено в Слънчев бряг Запад.

-Какво ще се случи в Несебър след 27 октомври, каква конфигурация ще има общинският съвет?

-Преференциалното гласуване дава възможност на избирателите да се вгледат в листите на партиите и да изберат най-стойностните хора за общинският съвет, който всъщност е принципала на общината, които достойно ще защитават интересите на жителите на нашата община. Точно тогава всички инвестиции, които прави община Несебър да отиват в правилна посока, за по-хубав и по-смислен живот на нашите съграждани.

-Колко човека от листата на Венелин Ташев ще влязат в общинския съвет?

-Това ще решат избирателите. Ако имаме достатъчно общински съветници и сила ще направим всичко, което зависи от нас, Несебър да получи най-доброто, това което заслужава. Искам да гледам хората единни и усмихнати.

 




29
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
29
Коментара по темата
29.
Почти влязъл в съвета
06.10.2019 13:50:02
1
6
Давайте ,давайте....само им правите реклама
28.
*********
06.10.2019 00:56:31
1
82
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
27.
Венелин Ташев
05.10.2019 07:29:17
1
15
На разположение съм всеки ден в кафе Мариета Палас и ще отговоря на всеки кой е Венелин Ташев и как съм успял
26.
ЦИК
04.10.2019 08:21:50
57
23
Анонимно се плюе най-лесно без да ти виждат очите.На 27.10.2019г. ще имате възможност да се изразите най-ясно.Това е демокрацията.ГЛАСУВАЙТЕ няма значение от партия листа и др. просто гласувайте преференциално и не забравяйте ,че ако имате фаворит му трябват 7/100 преференции от общите гласове на листата.Аз си пожелавам в новия общински съвет поне да има дебати или поне по един на сесия,че сега гласуват като овце ,а може и предварително решенията да са взети.Успех Несебър !
25.
*********
04.10.2019 02:29:33
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
*********
03.10.2019 23:48:11
5
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
*********
03.10.2019 22:37:58
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
стоян
03.10.2019 20:07:10
4
24
Абе хора, коментирайте интервюто и хубавите и верни неща, които се казват. Какво се занимавате с простотии. Вярно, че в Несебър изборите винаги са били нечисти. Но това е добра листа с читави хора. А между другото, защо не може да се коментират другите кандидати от Несебър? Тези ли само имат чест и не се притесняват от нищо?
21.
Венко е пич
03.10.2019 19:47:47
57
21
Винаги е бил точен и бизнеса му върви,а да не говорим, че точно той и сестра му сложиха на място инвалида-детеубиец Очите. Това е "мъж с топки", който не се изплаши от посегателствата срещу него и заяви на наркобоса Очев: Митко, не ме е страх ит теб и ти заввявам че ще те надживея и наиграя!
Е, къде е инвалида с миризливите торби и къде е Венко! Хахааа
Този мангал Очите си измисляше навремето, че стрелбата по Венко е от него. Хахааа Абе Очев мангал, ти нямаше нищо общо и това и децата го разбраха. И полицията и Венко го разбраха, от къде е стрелбата.
А тоз Очите удари на Венко сестра му, а тя му каза че бял ден няма да види за това че биеше жена си таня и че посяга и на нея. После пусна жалба и Очите бе задържан и се молеше на Венко, сестра му да оттегли жалбата. Но Венко каза на посредника че който бие жени тряа да лежи.
20.
Аго
03.10.2019 19:46:19
7
51
Венко е добър, но само да сте на сладки приказки.Опре ли работата до пари, става вълк.
19.
*********
03.10.2019 15:41:23
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
Хай
03.10.2019 14:12:44
3
27
Смятам , че трябва да се излезе от зоната на дребнавост , за да се тръгне напред. В българският език има глаголно време ..минало свършено . Кой какъв е бил , няма значение. Кой какви "пороци" има си е негова работа, стига да не пречат на другите. А относно това , кой колко е грешен само Бог решава. Важно е сега какъв е и какво иска да направи , на къде върви даденият човек. Интервюто е балансирано , с ясни идеи какво искат да се направи. Аз смятам , че не трябва да се взимат решения на личносттна основа и вражда. Тук, не става въпрос за автобиография . Нека всеки свободно да направи своя избор. Да надраснем дребнавостта си и да помислим да се обединим за едно по-добро бъдеще , за нас и децата ни. Хубав ден !
17.
гражданин
03.10.2019 13:10:52
7
39
До колкото знам не е взел от никой назаем да си играе където иска така че не виждам какво коментирате къде си харчи парите и каква кола кара Защо никой не написа ,че има отличие златно сърце когато преди години посрещна децата от Беслан сага децата на отец Иван как само знаете да плюете и нямате доблест да признаете ,че прави само добро за този град
16.
*********
03.10.2019 12:54:16
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
*********
03.10.2019 12:22:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
do 11
03.10.2019 12:22:12
5
22
Значи щом ти си играл на една маса с него, и ти си лош човек, така ли? Не се сърди, просто следвам логиката на разсъжденията ти.
Аз познавам Ташев бегло, но впечатленията са ми, че е изключително земен човек! Не съм видял никога да се дуе, да демонстрира някаква неприкосновеност, която е типична за много богати хора!
13.
До 3- удивителната.
03.10.2019 12:04:56
5
27
Аз в момента работя за него!!! Това е еднинственият работодател, който ми е плащал на "на секундата",а в първите години на кризата, в зимният период ни държеше на работа, въпреки че губеше, от което и то не малко.
Г-н Ташев е мъжкар-рядко срещано кящество днес!
12.
До 9
03.10.2019 12:02:14
5
75
Лично аз съм играл многократно на една маса, пък какво се отнася до богатия и бедният, да си беден не е обидно, нито не трябва да се подиграваш, че много хора са бедни, защото и Венко може да стане беден. Както е богат така може да стане многооо бързо беден запомни го това, колелото на живота се върти не знаеш на кой какво му е подготвила съдбата.
11.
*********
03.10.2019 11:55:18
5
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
?
03.10.2019 11:53:09
2
23
Идетята на преференциалния вот е, че може да гласуваш за конкретен човек, а не само за партия. Аз имам човек от листата на който симпатизирам, който познавам добре и съм сигурен, че идеите му са свързани с това да направи нещо добро за общината! Другите не ме интересуват. Това е разликата между преференциално и друго гласуване.
9.
Do 8
03.10.2019 11:47:10
216
32
Ти пък ако упрекваш Венко, че не дава за благотворителност, значи наистина не си в час. Колкото до това, че хвърлял пари в казиното... Нямам идея това дали е така, но дори и да е вярно, това си е негова работа. Богатия човек има избор как да харчи парите си. И разликата с бедния е там, че богатия има от къде да взима, без да се налага да краде.
8.
*********
03.10.2019 11:32:15
8
58
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
сотир
03.10.2019 11:22:32
19
28
Мили ми хейтъри. Ограниченият ви до минимум интелект не ви позволява да разберете, че по този начин амбицирате хората да ги подкрепят. Дори и да имах съмнение, вече съм убеден, че трябва да гласувам за тази листа. Дерзайте!!!
6.
*********
03.10.2019 10:49:15
10
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
03.10.2019 10:45:12
8
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
*********
03.10.2019 10:25:21
11
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
!
03.10.2019 10:18:29
31
120
Работил съм за Венко.Гола вода е !!
2.
*********
03.10.2019 10:12:35
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Nesebar
03.10.2019 09:44:10
64
42
Венко, наистина вашата листа е най—читава! Факт!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори