×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

ДПС с амбициозна програма, с млади и можещи хора ще рестартират управлението на община Айтос


ДПС с амбициозна програма, с млади и можещи хора ще рестартират управлението на община Айтос
Политици с богат опит и млади специалисти в различни сфери влизат в листата за Общинския съвет, вижте ги
05 Октомври 2019, Събота, 20:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД

С мотото „Айтос заслужава много повече“ партията тръгна към победата

Движението за права и свободи откри предизборната си кампания в Айтос и представи пред обществеността амбициозната си програма, която ще даде рестарт на управлението на общината. 

С мотото „Айтос заслужава много повече“ партията тръгна към победата – и за кмет на общината, и за Общинския съвет. В листата на ДПС участват политици с богат опит и млади, можещи и знаещи специалисти в различни сфери.

През мандат 2015-2019 ДПС бе най-голямата политическа група в местния парламент с общо 12 съветници. На вота на 27 октомври очакванията са не само да задържат този резултат, но и да го подобрят. 

Кандидатът на ДПС за кмет на Айтос Ивелин Йорданов представи част от предизборната си платформа пред Флагман.бг. Йорданов има амбицията да промени коренно начина на управление на Общината.

„Приоритетите ни са много, но основно ще започнем с това да въведем прозрачно управление. Ще търся вариант да разширя политическото представителство в Общинската администрация, тоест заедно да вземем решения в полза на общината и айтозлии. Така гражданите да имат достъп до превантивна информация. Предвиждам да имам поне двама заместници от големите партии. Това означава, че искам да разширя начина на взимане на решения, Общината да е на светло“, обясни Ивелин Йорданов. 

Кандидатите на ДПС за кмет на населените места

Сред плановете му е да изготви демографски анализ, който да е изграден на базата на по-точното анализиране на капиталните вложения в общината – особено за образователната инфраструктура, разширяването на училищата и т.н. „Имаме много разговори с гласоподаватели, които поставят именно този въпрос на дневен ред. След това ще е евентуалното доизграждане на тази инфраструктура“, добави още той.
В програмата на ДПС е залегнал и проблемът с организацията на движение в града. Приоритет на партията е цялостно преобразяване – изграждане на допълнителни паркоместа, още светофарни уредби на възлови и конфликтни кръстовища.

Друг приоритет е бизнесът и възстановяването на загубената комуникация с местните предприемачи. Вратите на Общината ще бъдат широко отворени към бизнеса, за да разберат какви са проблемите им и как може да бъдат решени. 

„Ще развием и скоростните услуги на Общинската администрация за бизнеса“, каза Ивелин йорданов. 

Развитието на читалищната дейност, дофинансиране на допълнителни дейности, създаването на културен център, в който да има музейна сбирка са само малка част от заложените дейности в предизборната платформа на ДПС-Айтос и кандидата им за кмет Ивелин Йорданов. Идеята е на едно място да бъдат обединени художествена галерия, зала за обмен на културна информация и музей. Ще се търсят варианти за подходящо място, но не се изключва и вариантът да бъде построена нова сграда за целта.

Айтос е един от бързо растящите градове в Бургаска област. С това се увеличава и необходимостта с изграждане на детски градини. Това е и една от идеите на партията – да бъде построена нова забавачница в града и да бъдат възстановени целодневните детски градини в населените места над 50 деца. Кандидатът за кмет Ивелин Йорданов е пряко свързан и със спорта – дълги години е бил председател на футболния клуб, член е на УС на волейболния клуб в града, както е един от съучредителите му. Той поема ангажимент да работи за доразвиването на спорта в общината, за да развите талантливите деца. 

Сектор здравеопазване е един от най-сериозните проблеми, които трябва да бъдат решени в дългосрочен план, смятят от ДПС: „Нужен е точен и ясен анализ за това с какъв кадрови състав разполага общината и дали със съществуващия може да поддържа висококачествено услугата здравеопазване. Дали ще трябва да се доразвие материалната база. Дали ще трябва да се предприемат мерки за реорганизация на болничната и доболничната помощ в Айтос. Тя трябва да стане печеливша. Трябва да се изградят и допълнителни мощности в това отношение“.

Те смятат да прилагат работеща практика в други общини - при наличност и възможност в бюджета Общината да поема всяка година субсидиране на айтоски деца, които ще учат медицина – един вид стипендия с договор за връщане обратно на територията на Айтос за работа за определен срок. Или под формата на стимулиране с плащане на един семестър. С това ще бъде решен кадровият проблем.
Сред идеите на кандидата за кмет Ивелин Йорданов е създаване на алтернативен туризъм – байк трасета, нови екопътеки с добра маркировка край природните дадености на Айтос. Обсъдена е дори и възможността за рок фестивал в града за допълнително обогатяване на културния живот. Така градът ще се раздвижи, а с това и икономиката.

„Неслучайно мотото ни е „Айтос заслужава много повече!“. Даваме рестарт на града. Не всичко е инфраструктура, трябва ценностната система на айтозлии да се развива“, каза Йорданов. 

Кандидатите за Общинския съвет на Айтос

По отношение на листата на ДПС-Айтос – в нея участват както опитни политици, така и млади хора с нови идеи и знания. Водач е общинският лидер на ДПС Ружди Хасан.

Хасан е незаобиколим фактор в политическия живот на Айтос. Семеен с две деца. Членува в партията от 1990 година, завършил е висше образование специалност Зооинженер. Хасан е бил заместник кмет на община Айтос от 2005 г., а след това, до 2009 година, е бил заместник областен управител на област Бургас. Дългогодишен общински съветник, два мандата е оглавявал местния парламент. Хасан е един от най-активните политици в Общинския съвет на Айтос. 

Следващият в листата е Юзджан Юмер. Той също сред познатите политически лица в града. Юмер е завършил висшето си образование в Бургаския свободен университет сп. Стопанско управление, има магистърска степен по публична администрация. Работил е в областта на търговията, земеделието и строителството. Членува в ДПС от 2001 година, бил е два мандата заместник областен председател младежката организация на ДПС Бургас, в момента е член на областния съвет на ДПС. През изминалия мандат в Общинския съвет на Айтос Юзждан Юмер оглавяваше Постоянната комисия по финанси и бюджет и оперативни програми.

На трето място в листата е младият политик Бехчет Емурлов. 29-годишният айтозлия е завършил висшето си образование в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас със специалност Маркетинг. В момента работи като мениджър управление в завод в Карнобат - един от най-големите производителни на кабелни комплекти за световната автомобилна индустрия. Емурлов е председател на младежката организация на ДПС в Айтос. Младият мъж е участвал в редица семинари и обучения като представител от ДПС.

Следващият е листата е Христо Ангелов. 45-годишен, семеен с две деца. Завършил е специалност Социални дейности в Бургаския свободен университет. Членувал в редица неправителствени организации. Седем години е работил в Община Айтос в звено „Интеграция“, също седем години е бил и социален работник във Фондация областен ромски съюз Бургас. Професионалната му кариера преминава и през Община Бургас, където е бил старши специалист по етнически и демографски въпроси. Христо Ангелов е бил и съдебен заседател към Районен съд Айтос.
На пето място в листата на ДПС е Ереджеб Ахмед. Той също е сред опитните политици. В партията членува от 1990 година, председател е на местния съвет на ДПС в село Малка поляна. Работил е в сфверата на туризма, в момента се занимава с частен бизнес. 

Треньорът, който създава шампиони – Ружди Ахмед, също е от голямото семейство на партията за следващия Общински съвет на Айтос. Ахмед е завършил Националната спортна академия „Васил Левски“ в София. Работи по специалността си – треньор е на спортния клуб по борба в Айтос. Повече от 20 години членува в ДПС, два мандата е бил общински съветник. Ахмед обучава млади таланти, които носят големи успехи в спорта, занимава се и с частен бизнес. 

31-годишния Дениз Ремзи е следващият в листата. Младият мъж е завършил УАГС гр. София, магистър по геодезия, работи в частния сектор, управител е на фирма за геодезия и геодезически услуги. Бил е председател на младежката организация на ДПС в Айтос, кандидат за евродепутат през 2011 г. Семеен. 

Още един опитен общински съветник е сред кандидатите за нов мандат. Това е 29-годишният Турхан Фаик. Той е завършил специалност Журналистика в Университет Мармара в Истанбул, а след това завършил и магистърска степен по финансов мениджмънт. През мандат 2015-2019 г. бе заместник председател на местния парламент. От 2015 г. до настоящия момент Турхан Фаик е сътрудник на евродепутата Илхан Кючюк.

Якуб Якуб е следващият в листата на ДПС-Айтос. Той е познат не само като политик, но и със спортните си успехи. 29-годишният Якуб е завършил „Свободна борба“ в Спортното училище в Бургас и е прославил България на редица международи турнири на Балканския полуостров. Висшето образование е завършил в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, по професия е химик инженер, семеен. В ДПС членува от 2010 година, бил е председател на младежката организация на партията в айтоското село Чукарка. Кандидат за общински съветник е за втори мандат.

Айтозлията Шабан Сюлейман, дългогодишен член на ДПС, е сред кандидатите за Общинския съвет в листата на партията. Сюлейман е издигнат за втори мандат от съпартийците си. През годините е работил в земеделски кооперации. В първия си мандат той бе член на Постоянната комисия „Общинска собственост, териториално селищно устройство, стопански дейности и екология“.

В листата на ДПС участва и 24-годишният Сезер Шабан от Айтос. Средното си образование той е завършил в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. В момента е студент последна година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Следва „Анализи и контрол“ във факултета по химия. Семеен. Членува в ДПС от 2014 г. Втори мандат е председател на МДПС в родното си село Поляново.
Кандидатът на ДПС за кмет на село Тополица Акиф Акиф е също в листата на партията за Общинския съвет. Акиф е сред най-дейните жители в родното си село, изключително уважаван човек. Семеен е, има две деца. През годините е работил в различни страни в Западна Европа. В момента работи в частен сектор в областта на строителството. В ДПС членува от 2005 година. 

Ерол Бекиров от с. Карагеоргиево е издигнат от жителите на населеното място, за да ги представлява в местния парламент. Той е с опит в Общинския съвет, ако бъде избран, това ще му е втория мандат. Първият е бил в периода 2011-2015 г. През годините е работил в частния сектор. 

Още един млад и образован човек попада в листата на ДПС в Айтос. Това е 31-годишният д-р Рамадан Мустафа. Завършил е висшето си образование в Медицинския университет в София – специалност „Очни болести“. Към настоящия момент работи по спеиалността си, семеен е.

Ерол Осман – 33-годишният политик е сред най-активните политици в партията. Бил е общински съветник в мандат 2011-2015 г. По професия е химик инженер. Ръководи голяма лаборатория по качествен контрол в село Люляково. Семеен с едно дете. Завършил е още като учител по химия и информатика, преминал е редица допълнителни обучения по специалността си.

Мястото в листата на ДПС в Айтос са намерили много млади хора. Поредното доказателство за това е 21-годишният Садък Реджеб. В момента той е студент в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“, сп. Администрация и управление. Освен това се занимава активно и със спорт – тренира волейбол. Активно участва в политическия живот на ДПС.

За да представлява с. Черна Могила в местния парламент и да работи за развитието на населеното място в листата участва и председателят на младежкото ДПС в селото Рухи Смаил. 32-годишният мъж е семеен, завършил е специалност Екология в Университет „Проф. д-р Асен Златаров. Работи в областта на земеделието. 
България Всички новини
Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало

35-годишният Радослав Цветанов е разкрит за минути след визуално описание от 73-годишната пострадала, оказал се стар познайник на полицията

Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс

Жените най-бързо губят желание за секс, ако мъжът заговори за свое сексуално преживяване с предишна приятелка

Да се знае! Защо мъжете обичат свирките Да се знае! Защо мъжете обичат свирките

За оралната любов граници няма, мъжете могат да получават свирка навсякъде, включително в кола, асансьор и тоалетна

След недоспиване избираме по-вредна храна След недоспиване избираме по-вредна храна

Малкото количество сън изисква повече калории, убедени са експертите

Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро

Стиховете й за свърршека на лятото конкурират световни класици в любовната лирика

Кое е щастливото ви число според зодията? Кое е щастливото ви число според зодията?

Ето как да го изчислите

Трима умряха от заразено месо Трима умряха от заразено месо

Въпреки, че властите знаели за наличието на листерия, производството било спряно едва след две седмици

Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019 Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019

Над 600 участника от 40 клуба ще се състезават в престижното  плувно състезание

Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара

Голямата награда е билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Ференцвалош”

Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“ Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“

„Благоустройствени строежи“ ЕООД е прекратило контракта едностранно заради неплатени наеми

300 млрд. кубика газ не достигат на Европа 300 млрд. кубика газ не достигат на Европа

Това дава зелена светлина пред проекти като „Северен поток 2“ и продължението на „Турски поток“ през България

Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка? Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка?

Могат ли Анкара и Москва да станат "стратегически партньори"?

Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво

Красива гледка, но предвещаваща сериозни разрушения

Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна

Това е историята на младата Ксения Каторгина от Екатеринбург

Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца

Фoтoгрaфът Ричaрд Хъкъл, пoлучил 22 дoживoтни приcъди, e бил намушкан в затвора

Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС? Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС?

Париж е против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Македония

Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Опозицията спечели вота и 10 големи града, между които Печ, Миклош, Сегед и Егер CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC

Вашингтон настоява субсидиите за Аіrbuѕ да бъдат прекратени

Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия

Жертвите на 67-годишен поляк са вече пет. Убил ги със саморъчно направен пистолет

Извънземни кораби край Бермудския триъгълник Извънземни кораби край Бермудския триъгълник

Уфолози твърдят, че там имало порталът към други светове

Пламен Илиев, вратар на националния отбор Пламен Илиев, вратар на националния отбор Всеки може да победи всеки, но ние не можем да победим никой. Виц на деня Виц на деня - Миличка! Да се видим тая седмица?
- Не мога... Неразположена съм. Другата?
- Питах я вече. И тя е неразположена.
Виц на деня Виц на деня Обява:
Месечна заплата 200 лева, по 12 часа на ден, търсят се идиоти.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори