×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • За 2 месеца на Дунав мост са събрани над 1,5 млн. лв. от фишове и глоби
  • 114 безработни са започнали собствен бизнес с парите от обезщетението си
  • Нови протести срещу Лукашенко, ново насилие в Минск
  • Вижте дневния си хороскоп тук
  • 116 са новозаразените от коронавирус, 3-ма са в Бургаско
  • Голям е рискът от пожари в Бургаско, идва силен вятър, алармират метеоролози
НА ЖИВО

Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу д-р Митев като лидер на ОПГ


Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу д-р Митев като лидер на ОПГ
Директорът на ОДБХ-Бургас д-р Георги Митев и четиримата негови подчинени излязоха от ареста, от него искат 150 хил. лв. гаранция, от тях – по 75 хил. лв.
29 Август 2019, Четвъртък, 12:58 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

По информация на Флагман.бг четиримата от групата са най-честните и дългогодишни служители на Агенцията в Бургас

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители на Областната дирекция по безопатсонст на храните в Бургас за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи.
Сред тях е и директорът на дирекцията д-р Георги Митев, на когото е повдигнато обвинение като ръководител на групата. Другите четирима са подчинените му д-р Мария Кутлева, Денка Благоева, Димо Господинов и Андон Андонов. За четиримата е известно, че са със стаж повече от 20 години в Агенцията и са известни като неподкупни служители. Петимата са били пуснати от ареста днес в 07:30 ч., научи Флагман.бг. 

Към момента д-р Митев се намира в болница. 

Ето какво се казва в прессъобщението на Спецпрокуратурата, ръководена от зам.-главния прокурор Иван Гешев: 

"Петимата бяха задържани на 28 август 2019 г. в Бургас, Несебър и Поморие при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Събраните домомента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2016 г. В качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти на територията на Бургаска област, както и спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция.

Документирани са редица случаи на неизвършени и прекратени проверки в търговси обекти в Бургас, кк Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В определени случаи директорът на ОДБХ-Бургас лично спирал текущи проверки, отивайки на място и оказвайки въздействие върху свои подчинени.

Между 400 и 900 лева получавали участниците в групата от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвяне на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“. На търговците бил посочван конкретният човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ им били издавани писмени предписания, като при неизпълнение следвали санкции. За да избегнат глобите, собствениците на търговски обекти били принудени да приемат изготвянето на нова „Система за самоконтрол“ от посоченото от групата лице.

При извършените претърсвания в жилищата на обвинените и 4 служебни помещения са намерени и иззети пари в различни валути с равностойност около 25 000 лева (левове, евро и долари), документи, записки, мобилни телефони, компютри и други доказателства за престъпрана дейност на групата.

На ръководителя на групата – директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас, е определена парична гаранция от 150 000 лева. Парични гаранции от по 75 000 лева са наложени останалите участници". 

Квалификацията на Спецпрокуратурата, че петимата представляват ОПГ с ръководител д-р Митев, означава, че директорът на Агенцията току-що приключва с политическата си кариера като областен председател на СДС, общински съветник в Общинския съвет на Бургас и незаобиколим фактор в започващата предизборна кампания в три важни морски общини. От семейството на д-р Митев казаха току-що, че няма откъде да намерят откъде да намерят толкова голяма сума, за да платят гаранцията му. Както Флагман.бг вече съобщи, в дома на сем. Митеви са намерени едва 1900 лв. - лични спестявания на дъщеря му Никол от абитуриентиския бал за университета. 

Според очевидци вчера от кабинета на д-р Митев са взети няколко папки, но той е нямал представа какво точно представлява интерес за разследващите. До този момент се предполагаше, че става въпрос за покровителстване на фирма, занимаваща се със сметосъбиране и сметоизвозване на хранителни отпадъци от ресторантите в Бургаска област. По непотвърдени данни тази фирма била толерирана пред конкуренцията й, като собствениците на заведенията за обществено хранене били съветвани от служители на ОДБХ да се доверят на партньорство с нея. 


В категории: Темида


40
Коментара
Николета и Божинов се събраха
Николета и Божинов се събраха 10/08/2020, Понеделник 20:43 1
40
Коментара по темата
40.
Честит празник!
06.09.2019 16:39:56
0
6
Честит празник на всички от ОДБХ, вкл. и на организираната престъпна група. Нека съда докаже дали наистина са виновни, но определно си вършат далавери, които те самите не съзнават, че са престъпни деяния. Защо препоръчват фирми за отпадъци, документи за безопасност на храните и др.?! Ами да излязат от системата, да се регистрират в НАП и Агенцията по вписвания, да подават всеки месец декларация за доход и всяка година годишна декларация, да си изготвят маркетингова стратегия, да си намерят сами клиенти, като убедят хората, че са специалисти и се докажат през годините не само в Бургас. В настоящем интернет дава възможност за платена и неплатена реклама. В тази държава корупцията не е само да вземат директно пари, а обхваща и търговия с влияние, от където получват индиректен доход. Също и препоръчване на любовници, съпруги, синове и др. за работа в подконтролни обекти също е корупция. Димо препоръчваше жена си за работа в производствени обекти, Деан сина си да попълва дневници в едни закусвални, Румяна бивша любовница на Димо я препоръчваха да изготвя документи и т. н. Затикашвили пък дето през 2014 призоваваше гражданите да подават сигнали за нередности вкара приятеля си Кънчо в схемите и той горкия с каквото и име да го нарекат съгласен, само и само да вземе някой лев. Смениха му дори и тел. номер. Нека прочетат значението на думата КОРУПЦИЯ. Да не се правят на свети води ненанпити.
39.
Бивш колега
03.09.2019 09:53:02
1
5
Стойков и Затикашвили са толкова лицемерни и лоши хора, но най- лошото е, че приемат поведението за нормално, което е показтел за висша степен на деградация на личноста.
Деан Стойков говори против бившите си колеги от злоба, като види, че документите за безопасност на храните са изготвени от тях. Прости били, изгонени били, еди какви си били, а Затикашвили се подсмихва ехидно подигравателно и мъчли. Не се погледнат, че са най- корумпираните в тази агенция. От горе на всички и вършат измами, като карат един наивен гражданин Кънчо да си сменя имената и да ходи да им разнася, като магаре системите за самоконтрол. Сега не им било приятно да ги плюят, а на хората приятно ли им е да говорят простотии за тях с неверяно съдържание. Да знаят друг път, като приказват, че не е редно да се злослови против хората. Всеки има достойнство.
38.
Инфо
02.09.2019 17:24:32
1
3
Повдигнато ли е обвинение на д-р Етери Затикашвили и д-р Стойков? Някой знае ли нещо?
37.
Идва видов ден
31.08.2019 11:48:09
2
15
Всички са замесени и се облагодетелсват. Дано има възмездие и за д-р Етери Затикашвили, д-р Деан Стойков и тяхното муле, което разнася документи за безопасност на храните и прибира пари. Димо от 2011 година ходи, като муши трънка и препоръчва лица за разработване на документи. Намести женат си Албена Господинова на работа във фирма "ЕТИ 81" ЕООД и фирма "ТОРНАДО" ООД. Двете фирми произвеждат храни. Питайте го с какви пари си плати допълнителното обучение в Ст. Загора. Първоначално Димо и Стойков препоръчваха една дама Румяна технолог ма Мултипак за разработване на документи.
Почти всички сладкарства и цехове за закуски са с разработени от нея документи. Дончо от Несебър също ходи и разнася документи в Сл. бряг и Несебър, като е фиксирал цена 400 лв. Ами оня Петър Арабаджиев, който хванаха с 500 лв. питайте хората от Созопол още по- нагъл е станал. Да не говорим, че в тази агенция не се познава нормативната база и се правят от незнания и грешки в процедурите. Повечето там са назначени без конкурски. В този живот рано или късно идва видов ден и всеки плаща.
36.
Konstantin
31.08.2019 09:58:25
11
12
Денка Благоева е корумпирана. Питайте я от къде намери пари да си направи апартамента с коркови стени. Колко торбички с ядене и пиене прибираше прибпроверки на складове на едро и заведения.
35.
Tomi
30.08.2019 22:43:32
3
8
Истинското лице на СДС Бургас.
34.
*********
30.08.2019 17:38:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
*********
30.08.2019 14:31:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
Ringo
30.08.2019 09:08:32
2
15
Къде се покри ония дългия седесарски функционер Дончо. Да излезе и да анализира ситуацията, все пак на първия човек на сдс в Бургас му е повдигнато обвинение.
31.
Застраховател
30.08.2019 08:57:44
2
10
Какво ще каже сега общинския съветник съпартиец или реши да замълчи ,че избори идват, много кирливи ризи ще излязат наяве. И тогава ще излязат доста имоти
30.
Бизнесмен
29.08.2019 23:49:29
7
15
Денка е невероятен човек и професионалист. Кви рушвети, кви подкупи? Да застане тук един с лицето си и да каже, че е взела нещо от него.
29.
хахо
29.08.2019 19:05:16
2
17
Убаво,че виновността не се произнася от джурналисти,а от съдии.Дългогодишната заемана длъжност не изключва корумпираността.Напротив изследвания посочват,че дори чист като сълза човек след втората година на подобни длъжности вече му е предлагано да се корумпира,а след тртата вече със сигурност е корумпиран.Затова за определени длъжности трябва да има ротация на 2-3 години.
28.
Стига предизборни акции
29.08.2019 18:36:01
26
16
ГЕРБ прекали с публичните наказателни акции, които после не могат да докажат. Тези хора работят професионално и не изнудват фирмите. А това явно не е добре за всички видове каси.
27.
НЕ НА КОРУПЦИЯТА!
29.08.2019 16:29:20
1
35
Уважаеми търговци не се подлагайте на натиск и не подкрепяйте КОРУПЦИЯТА, защото тя ще съсипе бизнеса и ще прогони децата Ви!
Не се съгласяйте да ви разработват документи техни хора защото районите се менят и ще ви направят на маймуни все нови документи за безопасност на храните да правите. Намерете си фирми и лица, които разработват документи на достъпни цени, и които ще Ви издадат фактура, която може да отчетете в НАП и да имате полза. Кажете НЕ на КОРУПЦИЯТА!
26.
Димо Бурназов
29.08.2019 15:59:19
2
6
Еееееееееееееее не ве ся ко ши прая
25.
Потърпевш
29.08.2019 15:58:17
3
29
И на меен ми се случи преди 3 години, дойдоха на проверка, казаха ми че трябва тази книга, ходих при 2юа да ми я правят - и на единия и на другия не била както трябва направена, накрая ми препоръчаха техен човек - платих си и всичко заспа!
Сигурно е същия този, не го помня..
24.
Пожарникаря
29.08.2019 15:45:43
6
26
Така става като не искаш да подкрепиш митето
23.
игра на мижанка
29.08.2019 15:31:55
3
13
ГЕШЕВ АЙДЕ ДА СЕ БАСИРАМЕ ,ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ОТКРИЕШ КЪДЕ СЕ КРИЕ ОПГ АЙТОС , МНОГО СИЛНИ ИГРАЧИ СА!!!!!!!!!!
22.
Албена - До номер 21 "И......"
29.08.2019 15:19:03
2
29
Да, плаща се за иготвяне на документи за безопасност на храните- Системи за самоконтрол, НАССР и др., но те нямат право да препоръчват фирми или лица, които да ги изготвят и след това да ги проверяват!!!!! Това е КОРУПЦИОННО ДЕЙСТВИЕ! Нега излязат на пазара за предлагане на услуги, да се регистрират в НАП, да платят данъци и да си направят реклама. Но...... не смеят, така е по- лесно и сигурно и по този начин съсипват бизнеса на легалните фирми, които плащат данъци, от които те си получват заплатите.
21.
И....
29.08.2019 14:59:44
48
17
Това наистина ми прилича на акцията”Иванчева”.Били им плащали за изготвяне на “Система за самоконтрол”.Еми ще плащат.Това е изискване на БАБХ и не е въведено от д-р Митев.Я четете малко.Никакви доказателства.В 5-6 човека са намерили 25000лв.Ами то тогава всички баби са в ОПГ-та
20.
do 19
29.08.2019 14:53:40
1
37
като му видиш банковата сметка действително няма да повярваш
19.
Радостин
29.08.2019 14:47:03
14
9
Не ми се вярва тази работа
18.
до 14
29.08.2019 14:45:43
6
34
Д-р Герги Митев е единствения "ветеринарен лекар" в света ,който "лекува" Ерлихиоза и Лаймска болест с Аугментин ,а не с Доксициклин- с лечение 100% смърт на "лекуваните"..........
п.п. или е накадърник или си е роден садист
17.
agent 007
29.08.2019 14:40:58
8
63
Случая е чисто КРИМИНАЛЕН !
Д-р Георги Митев е ръководител на ОПГ-организирана престъпна група .
Това е БЕЗСПОРНО- има подадени десетки сигнали за рекет и изнудвания ,
НЯМА Нищо общо с Партиии и подобни.
Д-р Митев е криминален престъпник с повдигнато обвинение и 150 000 лева гаранция.
Следва съд ,осъдителна присъда и лежане в Бургаския затвор -при Чуруса,Манафа, Рижата и Мазута...
16.
СДС
29.08.2019 14:29:59
7
23
Хайде Къде сте бе Марков Иванов и други от партията защо мълчите и не коментирате.
15.
до 14
29.08.2019 14:29:18
5
25
Ти май си племенника на Гого Митев -пишман Ветеринара
Въпросът е ?
Къде Митев крие Мангизите от подкупите ?

преположения:
1.-заровил ги е в някоя от многобройните си вили по селата
2,-в банков сейф са скрити в някоя банкова касета
3.- в някой тайник или закопан сейф в апартамнетите му или в някое мазе към тях
4.-ако е прост ги е вложил на влог за лихви в някои банки

Чакаме комфискуване на мангизите
14.
do 12
29.08.2019 14:22:21
11
15
пий си хапчетата кликерче платено на ГРОБ
13.
Q
29.08.2019 14:21:24
2
10
Приемам залози за колко време ще ги пуснат
12.
do 9
29.08.2019 14:15:08
15
19
абе говедо- НЕ четеш ли статията и фактите бе ? ликвидират корумпираните Гадовете , ликвидират мафиотите и престъпниците !
сега чакаме Съд и Присъда !
11.
*********
29.08.2019 14:12:35
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Браво на Прокурор Гешев
29.08.2019 14:11:25
20
48
Поздравления за Полицията и Прокуратурата !!!
Бог бави но НЕ забравя !
Митееееееееев Помниш ли как
ми уби кучето Цезер-ротвайлера ми аааа ?
Ухапа го един кърлеж и умря в адски мъки заради Некадърния Арестант и пишман Ветеринар Георги Митев !
Вместо да му даде антибиотика за кърлежи Доксициклин той му даде стар Антибиотик от останал от детето му Аугментин и ми Умори кучето !
Митеееееев Цезарчо(лека му пръст) получи възмездие Митев -при бай Ставри
Браво на Полицията и Прокурорите- само така здрава ръка и ямрук в лицето на мафията !
9.
факти за Гешов
29.08.2019 14:07:36
13
22
Еми ликвидират свички, които не са с партията майка ГРОБ то е повече от ясно.
8.
Асгб
29.08.2019 14:00:01
26
28
Едно към едно копие на акцията на Иванчева в София. Вместо строителство има заведения вместо жена кмет мъж директор на държавен орган. Но и в двата случая става въпрос за хора нечленуващи в управляваща партия.
7.
*********
29.08.2019 13:56:36
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Ники
29.08.2019 13:53:11
9
40
Д-р Благоева е най-добрия и честен служител и професионалист в тази агенция. Защо я намесихте и нея? Най-свясната служителка и голяма душа. Човек с главно Ч. Не петнете името й.
5.
the official
29.08.2019 13:52:50
2
3
hvanete lazo toi e tartora na mahalata shefa na OPG centraki
4.
Гешев
29.08.2019 13:52:35
1
11
да се поразшета из Айтос ,че там ОПГ строй не си играе , много нследници ги прекараха.Айе Гешев ,АЙТОС НЕ Е НА ДРУГИЯТ КРАЙ НА СВЕТА . ТОИ БЕЗ ТОВА Е ТЪПО ДА КРАДЕШ КАТО ПЪРВОБИТЕН ЧОВЕК ДЕМЕК НЕДУИСКУСУРЕНО И ДА ТЕ ХВАЩАТ.
3.
До 2
29.08.2019 13:48:57
30
20
А ако не са виновни ? Щото и а и такъв вариант .
2.
Хейт
29.08.2019 13:26:22
9
54
Ако са виновни, смятай за какви долнопробни боклуци става дума - да спекулират със здравето на хората за 300/400 лева... Ами вашите деца нали ще ядат същите лайна...Тея държавни структури са пълни с продажни лешпери като тея - комплексари с малко власт, които за жалки левчета и подаръци убиват сума хора с бездействието си
1.
пецата
29.08.2019 13:17:43
15
82
1000 заведения по 1000 лв са примерно 1000 000лв, 80% да си оставя за себе си, са едни 800хил лв , щом не са скрити в жилищата значи някъде са закопани или в някой са скатани, ама ще ги дадът сега по съдии и адвокати ,
Такава корупция означава че могат да се продават всякакъв вид хранителни продукти с които да ни тровят, престояло месо на дюнерджийниците , или мръсни кухни в ресторанти, всичко може когато си си платил
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Марешки ще мята домати и яйца по медиите, социолози му искали 40 000 лева за пиар Марешки ще мята домати и яйца по медиите, социолози му искали 40 000 лева за пиар

Когато е в парк „Росенец“, Христо Иванов иска всички да го снимат, а говори ли се за задкулисието, се крие, каза лидерът на „Воля“

Задържаха крадлива карнобатлийка в Айтос Задържаха крадлива карнобатлийка в Айтос

Жената е влязла във вилата му, тарашила е целия имот и е задигнала единственото ценно нещо - златна гривна с тегло около 10 грама

 

Зачестиха нападенията над лекари, УМБАЛ-Бургас иска полицейски пост пред Спешното отделение Зачестиха нападенията над лекари, УМБАЛ-Бургас иска полицейски пост пред Спешното отделение

Колегите са на ръба на физическото и психическо изтощение. Ако те си тръгнат, Бургас ще остане без спешни медици и без спешно отделение, каза началникът на Спешна помощ д-р Здравка Инджова

 

Блъснаха 12-годишно момиченце в Несебър Блъснаха 12-годишно момиченце в Несебър

Шофьорка не е видяла детето, което е изскочило от декоративните храсти на ул.Крайбрежна

 

Кирил Радев: Христо Иванов е знаел какво ще му каже Ламбовски за Маджо Кирил Радев: Христо Иванов е знаел какво ще му каже Ламбовски за Маджо

Затова съпредседателят на „Демократична България“ избягва този разговор, обясни битият протестър

Пловдивчанин окупира велоалея Пловдивчанин окупира велоалея

 Който си познае колата, да се засрами, надяват се възмутени граждани 

Арестуваха поморийски наркодилър Арестуваха поморийски наркодилър

Акцията е извършена от РУП Поморие вчера, около 14 часа

 

Метеоролозите бият тревога: Голям е рискът от пожари в Бургас, Варна и Сливен Метеоролозите бият тревога: Голям е рискът от пожари в Бургас, Варна и Сливен

Продължава и борбата за спасяването на Сакар

208 оздравели от коронавирус, а 116 са новите заразени 208 оздравели от коронавирус, а 116 са новите заразени

12 са починали през последното денонощие

Космически енергии вълнуват Овена, Везните да не се отказват от шанса си! Космически енергии вълнуват Овена, Везните да не се отказват от шанса си!

Хороскоп за деня – 11 август 2020, вторник

Кървави протести в Беларус, взрив разкъса протестиращ Кървави протести в Беларус, взрив разкъса протестиращ

Мъжът се опитал да хвърли взривно устройство по полицията, но то избухнало в ръцете му

Моника Белучи: В хладилника ми винаги има шоколад и сирене Моника Белучи: В хладилника ми винаги има шоколад и сирене

Звездната италианка обожава Шаде, доброто хапване, обувките и дъщерите си, признава тя в интервю за руския Elle

Навръх юбилея си: Антонио Бандерас е с коронавирус Навръх юбилея си: Антонио Бандерас е с коронавирус

Днес той навършва 60 години

Джейсън Деруло счупи зъбите на Уил Смит при игра на голф Джейсън Деруло счупи зъбите на Уил Смит при игра на голф

Инцидентът е заснет от звездите, които имали план да запишат видео за TikTok

Нова бежанска вълна заля Великобритания Нова бежанска вълна заля Великобритания

Oбщият брой на пристигащите в страната от четвъртък насам е 532

Бурята в Евбея взе 7 жертви Бурята в Евбея взе 7 жертви

Проливни дъждове с гръмотевични бури предизвикаха наводнения през уикенда

Тръмп иска лицето си до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор Тръмп иска лицето си до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм полага активни усилия, за да осигури съгласието на Тръмп лично да дойде на тържествата по случай Деня на независимостта в планината Ръшмор

 

Откриха нов начин за лечение на коронавируса Откриха нов начин за лечение на коронавируса

Това е една от най-новите терапии, използващи фотосенсибилизатори

Спасиха жена, оцеляла 3 дни под развилините в Бейрут Спасиха жена, оцеляла 3 дни под развилините в Бейрут

Кадри от спасителната операция на жената, която вече е на края на силите си, се появиха в социалните мрежи

Семейства в Бейрут още търсят изчезналите си близки Семейства в Бейрут още търсят изчезналите си близки

Някои от тях получават фалшиви надежди

Венелин ТОДОРОВ, общественик, бивш зам.-кмет на Бургас Венелин ТОДОРОВ, общественик, бивш зам.-кмет на Бургас Сезонът по морето бил закъсал?! Съдейки по реколтата от фасове на плажа, годината е успешна! Виц на деня Виц на деня Две баби коментират на глас плакат, залепен на стена:
- Какво ще рече това "Демафиотизация?"
- А, сигурно ще пръскат за нещо...
Виц на деня Виц на деня - Сега разбрах защо ти викат "коте."
- Защо?
- Защото имаш мустачки...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Скъпи клиенти, моля ви, уважавайте ме като лице, което ви обслужва! Вие виждате един идиот, а аз - цяла група...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори