×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Асоциацията на прокурорите защити колега от Бургас, станал жертва на „кална“ атака заради "Каваците"


Асоциацията на прокурорите защити колега от Бургас, станал жертва на „кална“ атака заради "Каваците"
Венета Иванова(на снимката вляво) издържа първата атака - на русофилските паравоенни организации, но втората - на влиятелен медиен кръг заради къмпинг Каваците я съсипа
19 Юли 2019, Петък, 21:20 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Поредица от материали се опитват да внушат, че Венета Иванова е корумпирана, а тя е страхотен професионалист, категорични са от Асоциацията на българските прокурори

Ако си мислите, че войната за 40-те дка на къмпинг „Каваци“ в Созопол е приключила с ареста на собствениците Николай и Евгения Баневи – жестоко се лъжете. В последните седмици борбата за златното парче земя, струващо десетки милиони, съвсем загрубя.

Като под индиго във водещи медии започнаха да се появяват материали, поставящи под сериозни съмнения професионалните и етични качества на бургаския прокурор Венета Иванова от РП Бургас.

Причината е, че тя е образувала досъдебно производство срещу наемателя на къмпинга Георги Дамянов за самоуправство.

Прокурор Венета Иванова е сезирана от изп.директор на „Хериос тур“ Евгения Банева, направила е проверка на сигнала и е излязла със становище, че Георги Дамянов, номинален собственик на „Джи енд джи-90“ ЕООД, фирмата претендираща, че има сключен договор за наем на „Каваците“, се е настанила неправомерно на къмпинга.

Според прокурора би следвало да се изчака произнасяне на съд преди влизането в сила на договора наем и при положителна развръзка в полза на „Джи енд джи-90“ ЕООД – да се влезе във владение, но в случая това не е станало.

Припомняме, че фирмата влезе в къмпинга през 2017 година със съдействието на охранителната фирма „Делта гард“, собственост на Димитър Спасов-Каратиста. Тогава той обясни пред Флагман.бг, че няма интерес към обекта, а е нает от наемателя „Джи енд джи-90“ ЕООД да го въведе в къмпинга. Още през 2017 година обаче Евгения Банева съзря, че точно Димитър Спасов има интерес към бизнеса й.

След образуването на досъдебното производство срещу Георги Дамянов, което можеше да даде интересна развръзка на казуса, предвид течащите дела за собственост в Окръжния съд на Бургас, избухна кална война срещу наблюдаващия прокурор Венета Иванова, която в крайна сметка се отведе от делото и излезе в болничен, а с това обвинението за безстопанственост се върна на стартовата позиция. 

Венета Иванова не за пръв път става жертва на подобна атака. Преди година т.нар.“Вълци на Путин“ – рокерите, които преминаха през Бургас и русофилски движения я подложиха на сериозен натиск, за да свали обвиненията за хулиганство срещу трима от паравоенна организация, които преди време сътвориха невиждан екшън в Бургас. На прокурор Венета Иванова беше посветен специален сайт, в който бяха оплюти всичките й роднини. Тя издържа на първата атаката, но втората – на влиятелен медиен кръг буквално я срина и реши да напусне прокуратурата.

Днес от Асоциацията на българските прокурори излязоха с нарочна декларация в защита на Венета Иванова. Публикуваме я без редакторска намеса:

В последните дни на миналия месец наш колега стана обект на злостни, оклеветяващи публикации, нямащи нищо общо с изконната  задача на информационните средства да служат на истината. 

Медийната  атака този път беше насочена срещу прокурор Венета Иванова от Районна прокуратура – Бургас, във връзка с нейната работа като наблюдаващ прокурор по  досъдебно производство, което все още не е приключило.   

Фактите накратко са следните: В два електронни сайта и една печатна медия (препечатала електронната), са публикувани статии   „Свидетели потвърдиха: Баневи дадоха пари на поръчкова прокурорка в Бургас“, „Отличието на Главния Прокурор не значи имунитет, напротив“. В тези статии се посочва, че  прокурор Венета Иванова е действала в услуга на определени лица. Създават усещания за корупционни практики от страна на прокурора, без никаква конкретика в тази насока. Статиите са публикувани непосредствено след връчване на призовка за явяване в качество на обвиняем и след привличане на  обвиняем по  наблюдаваното от прокурор Иванова дело и явно целят да насадят впечатления  за неправомерни и корупционни действия по същото  дело от нейна страна.  

Съзнателно, спазвайки принципа „нулева реклама“, не съобщаваме името на тези медии, където такива „статии“ се  фабрикуват от анонимни „автори“, които нямат доблестта да застанат пред читателите с имената си .

Пълната липса в изложенията на каквито и да е обективни и ясни факти срещу прокурор Иванова и изобилието на непотвърдени от нищо внушения за корупционно поведение на колегата не са нищо повече от  откровени клевети, целящи зловредна атака спрямо прокурора, като  реакция  на упражненото правомощие по чл.219, ал.1 от НПК за привличане на лице в качеството на обвиняем.

След като се запознахме с тези факти, не можем да не изразим острата си реакция срещу подобно отношение, проявено от анонимни автори  към действащи магистрати.

Ние, членовете на управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България осъждаме подобно поведение спрямо магистрата въобще и изразяваме пълната си и безрезервна  подкрепа за  прокурор Венета Иванова.

Категорично се доверяваме на прокурор Иванова, че никога и по никакъв повод не е контактувала с участници в конкретното досъдебно производство и е вземала решения безпристрастно, единствено на база вътрешното си убеждение, доказателствата по делото и закона.  

 Считаме, че нападките към прокурор, свързани с изнасяне на неверни и позорящи   внушения  в публичното пространство, заради упражнени правомощия по закон, засягат пряко устоите и авторитета на съдебната система. Съдебната власт е независима, прокурорът и съдът вземат решенията си ръководени от вътрешното си убеждение, закона и доказателствата по делото.  Прокурорите, както и съдиите, не бива да бъдат подлагани по какъвто и да било начин на натиск и оклеветяване, за да могат да изпълняват дейността си само съгласно закона и вътрешното си убеждение. Категорично заявяваме, че в закона и създадените устройствени правила на работа в ПРБ има достатъчно механизми, които да гарантират, че нито един казус, дело, пострадал или подсъдим не може да бъде избран от наблюдаващия прокурор.

Считаме, че чрез действията си, авторите, които и да са те, са уронили престижа и достойнството на журналистическата професия и са нарушили професионалната етика и морал. Те не са изпълнили своите правни и етични задължения и са си послужили с похвати, които имат за цел създаване на неоправдани или непозволени от закона и журналистическата етика пречки за нормалното развитие на съответното досъдебно производство. Твърдо сме против анонимните статии, съдържащи твърдения, уронващи честта и поставящи под въпрос професионализма на всеки един  прокурор  в отговор на упражнените от него правомощия във връзка с разследването и безусловно осъждаме такова поведение.

 

 


В категории: Темида


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
Некумпитентния
22.07.2019 15:42:44
0
1
Га йедахти кифтета што ни ривахти?
13.
донка христова
21.07.2019 15:25:21
2
1
Венета шеюе е съдич, не я мислете, издигна се ерархично.от разследваща при Милен Димитров, стана прокурор пир Калочнов, с сега вече и съдич в Районен съд.
12.
До случаен
21.07.2019 10:28:33
1
4
В Кърджали коя партия владее всичко?
Ако в Бургас има зам.шеф на ГЕРБ за кмет и бивш зам.министър на правосъдието за шеф на апелативен съд (със съпруг един от създателите на ГЕРБ) коя партия владее всичко?
За Кърджали въпроса е за последните 30 години.
На кои партии трябва да са лоялни и да обещаят да са лоялни тези шефове за да успеят?
А за Пеевски ... всичко е бизнес.
11.
какви
21.07.2019 08:54:07
0
6
Какви вълци, какви рокери, какъв Путин, някакви си Баневи, гардове, каратисти и т.н.
Всички те са невинни!!!
Прокурорката е виновна!!!
Къде се е навряла между шамарите?
Толкова ли няма откраднати кокошки, за да вкара някой циганин в затвора?
10.
Случаен
21.07.2019 06:55:11
2
6
Какво ДПС, какви пет лева? Вижте кои са медиите, които оплюват прокурора-точно тези на Пеевски и дружките му!
9.
Защо триете?
20.07.2019 20:38:03
4
7
Защо изтрихте,че брат й е окръжен прокурор на Кърджали и че там без благословията на Ахмед Доган и ДПС няма как да заеме този пост?Това са азбучни истини,на които и вие обръщате внимание в статии.
8.
БНО Шипка
20.07.2019 14:48:47
10
5
На всяка свиня и иде Коледата!
А сега има чума,
още такива корумпирани като нея ще паднат!
Справедливостта ще възтържествува!
7.
Жалко
20.07.2019 09:22:12
5
21
Жалко за вас, хейтъри, лузъри и платени драскачи. Заслужавате си и съдбата, и политиците, и съдиите, и прокурорите. Един прокурор ще се осмели да си свърши работата въпреки всичко, и вие ще го оплюете. Как се понасяте изобщо!
6.
Дело Гранити
20.07.2019 09:00:37
6
15
Затова ли заловенит с подкуп бивш зам окръжен прокурор Ангел Георгиев бе върнат да “работи” като редови прокурор? Държа хора в арестите над 2 години без доказателства за пари и после пак в службичка на себе си и на тези който му държат чадъра...
5.
De
20.07.2019 07:46:48
10
10
Да се направи ревизия на делата й, т. нар. “професионалист” прекрати маса сериозни дела със сериозни доказателства.
4.
донка христова
20.07.2019 00:49:21
9
16
Венета е близка на Калоян Калоянов, тя стана разследващ полицай когато той бе заместник на Милен Димитров.После излезе в майчинство и като се върна стана прокурор, сега става съдия.Сегаб разбирам, че брат и е прокурор на Кърджали.
3.
Няма страшно
19.07.2019 23:45:12
13
13
Венетка и ти мойто момиче си под моята закрила и в моя джоб,както много други в окръжната,районната и апелативната прокуратура.Спокойно,помощ идва.
Пламен Найденов
2.
Пайда Ладжин
19.07.2019 21:55:31
7
23
Цацата е подставено лице на свинята пеевски, който пък е ибрикчия на Доган. Доган пък е от своя страна слуга на Москва иb2мперските и амбиции тук. Та не очаквайте от прокуратурата да защите българския интерес, като от най-високо ниво основната и задача е да изпълнява поръчки на кукловодите.
1.
троянски кон
19.07.2019 21:55:18
2
31
Тези медии са от вашите дружки и редовно препечатвате материали от тях, а сега се правите на ощипани. Вероятно знаете кой стои зад тях, а ако не знаете може да напишете в гугъл и ще ви излезе, Излиза и какъв конфликт има същият троянски род с Банев за оборудването на едно троянско предприятие. Та единият брат е адвокат и се е вписал в адвокатската колегия като е представил фалшиви документи за стаж при Баневи, но сега рие срещу тях, както и срещу прокурорката. Известен адвокат, но не толкова като добър юрист, а като тарикат лобист. Имаше и едни СРС-та изтекли с двете каки и с него... Другият се прави на бизнесмен и клевети анонимно във въпросния сайт. И да не ги напишете кои са, защото не ви стиска, скоро нещата ще излязат наяве...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори