×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Концесионерът на плаж Перла: Безумие е да караш джип до морето!


Концесионерът на плаж Перла: Безумие е да караш джип до морето!
С мръсна газ собственикът на джипа стигна до водата на плаж Перла за 15 секунди и затъна, каза концесионерът Лъчезар Захариев. Как да го спрем, попита той
08 Юли 2019, Понеделник, 08:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

Шофьорът е дал мръсна газ и в рамките на 15 секунди джипът е затънал, каза Лъчезар Захариев

Безумие е да карваш джип до морето! Така концесионерът на плаж Перла край Приморско Лъчезар Захариев коментира пред камерата на Нова телевизия затъването на джип в пясъка.

Клип заснет от туристи на плажа показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглен джипът на плажа, е докаран дори и багер. Министерство на туризма обаче ще наложи веднага глоба на концесионера, заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата.

Стопанинът на плажа обясни, че единственото нещо, което може да направи, е да поставя табели, че е забранено карането на джипове по пясъка. Има поне 40 такива, добави той.

Захариев сподели, че няма как плажът да бъде опазен от хора, които искат да карат колите си до морските вълни.

„Това се случва вчера по обяд, когато наистина плажът е пълен. Въпросният нарушител е преминал през всички забранителни съоръжения, които сме поставили на подхода към плажа. Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори“, добави той.

„Нарушителят не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е „мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”, разказва концесионерът на плажа.

„Собствениците на джипове нямат право с превозните средства да газят в пясъка. Това е указано с над 40 табели. За жалост единственото, което можем да направим, е да поставяме табели. Някой преминава през тях. Опитваме се да се защитим от такива прояви. Самият плаж обаче е 130 000 квадратни метра и трудно могат да се опазят. В България хора с такъв манталитет има много“, добави концесионерът. 

„След като е изтеглен джипът, шофьорът е задържан от наши представители. Извикана е полиция. Снети са му показания. Той твърди, че това е единственият начин, по който може да си вкара джета. Пълно безумие! За жалост нарушението е налице“, заяви Захариев. 

Явор Шишков от Министерството на туризма заяви, че ведомството се е самосезирало от репортажа по медиите. Ако установим, че има неизпълнение на договора, на дружеството концесионер ще бъде наложена глоба в размер на около 6000 лв.

„Глобата е голяма, тъй като на практика ние освен този начин – чрез табели, чрез устни забележки, други юрисдикции за защита на плажа нямаме. Нямаме право да ограждаме плажовете”, коментира концесионерът на плаж Перла.

На въпрос за цената на платената сянка, той отговори, че на мястото, където затъна джипът, комплект от чадър с два шезлонга струва 20 лева. Най-скъпите комплекти са по 30 лева, каза още той.

 

Пред камерата на бТВ пък собственикът на затъналия джип Христо Щърбанов каза, че е лицензиран състезател по водомоторни спортове. Той отрече спекулации, че е имало пострадали хора.

Щърбанов твърди, че забранителните табели и ограничения за автомобили на плажната ивица са поставени през последните часове. По думите му такива табели не е имало досега.

Той подчерта, че често се случва на хората, които се занимават с подобни спортове, да закъсат на пясъка. В конкретния случай този уикенд, вълна е причината джипът да затъне. Той сподели, че се очаква в края на седмицата да има международно състезание на плажа „Перла”. За да участва в състезанието, Щърбанов обясни, че има конкретна процедура - разрешение и инструкции от организаторите на мероприятието.

Захариев каза в „Тази сутрин“, че забрани и бариери винаги има, тъй като моторни превозни средства нямат право да бъдат на територията на плажа. Той допълни, че коридорите имат наематели, които сключват договор за ползване с концесионера и имат разрешение от водната администрация.

Относно пускане на джетове във водата, Захариев обясни, че колесарът трябва да стигне до плажната ивица, след което да се избута до водата. Той отрече възможността да се стига до водата с МПС.

 


В категории: Приморско


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
19
Коментара по темата
19.
Луд
12.07.2019 09:25:46
0
1
Концесията е взета от дащерята на Стефан Софиянски.....
18.
*********
09.07.2019 02:53:11
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
Стоян
08.07.2019 19:38:38
1
1
И от цяло приморско и флагман никой ли не знае концесионера
16.
КМЕТА
08.07.2019 19:00:09
1
4
Евала бате пак сме известни ,само така .А щях да забравя да пусна една обява -Приморско търси да назначи Туристи за месеците юли и август .
15.
_nib_
08.07.2019 18:36:46
0
2
Цървула искал да се похвали.Че си е цървул.
14.
стоян
08.07.2019 18:13:54
2
1
Някой поне разбра ли кой е концесионера на плажа
13.
Емил Йотовски изданието "Офнюз"
08.07.2019 15:35:04
1
9
"Пичове, Гърция не е за вас! Е.ават се с елита на обществото, деаигърчулята! С цвета на нацията ни! Не разбират от намеци. Не оценяват жалоните на благополучие. Не вият гръб като пъстърви за десет кинта. Тея са тотално скъсали с цивилизацията. Правят се на горди, деаигърчулята.

Искаш да си паркираш колата пред кръчмата и не ти дават. Не дават, бе! Имало било паркинги…представяш ли си? Деаигърчулята!

Не можеш да паркираш на плажа. За кво му плащаш лизинга на това 4х4? Ако държиш на своето свещено право като собственик на джип, викат полиция.

След 11 часа се пази тишина!? Съвсем сериозно. Не можеш един път да изпееш "градилилиякилия“ с все сила у центъра, докато джапаш у шадравана. Все едно не си на море, а на възпитателен лагер!

Не можеш да си меткаш фасовете по плажа. Чашки, обелки – нищо… Трябва да събереш кочината след себе си? Е, ти да не си чистачка, е.аси? Това, ако не е нарушаване на човешките ти права, то кво? Някой знае ли дали можеш да съдиш деаигърчулята в Страсбург?



На плажа ку..ите по ци.и от силикон и с водоустойчив тежък грим се гледат с лошо око. Все едно е нещо срамно?

Имало специални места за джетове. Некви забутани коридори навътре в морето. Е за кво ти е скапаният джет, ако не го изрежеш до главите на простолюдието? За кво трябва да го влачиш чак дотук, ако не могат да видят как някаква прелестна селянка е сключила маникюрестите си ръце през благополучното ти шкембе, докато ръмжиш като ихтиозавър през главите на хората?

Всяка доказана БГ вип дама след преминаване на южната ни граница се преобразява на нелепа селянка с прекален грим и нелепи претенции. Това е обидно!

Ако си готвил нещо с каймъ в "черешката“ от този сезон, никой не те спира за автограф. Тея телевизия не гледат ли? Деаигърчулята!

За кво си си купил бански за двеста лева, ако не ти отстъпват резервираните маси в таверните? Тези не разбират ли кой е с кинтите?

По-скъпите коли не са с предимство на кръстовищата. Същото важи за тези с еднакви номера. Това е отвратително неспазвне на закона за движение по пътищата.

Ако псуваш полицай, защото караш пиян, ще те арестуват. Представяте ли си какво падение на морала и закона?

Слушането на чалга на отворени прозорци не предизвиква възхищение и покорство. Въобще, слушането на чалга се възприема като лош вкус! Ше откача! Аз на почивка ли съм дошъл, или на опера?

Ако номерът на колата ти е с еднакви номера, това не буди респект. Ако щете вярвайте, ама е истина!

Ако караш по шкембе и синджир със златен кръст, подлежиш на глоба. Дори и ако златният кръст е над сто грама. Баси християните?!

Затова, пичове, нека си останем на родното море. Там ситуацията е бетон. Ще получите уважение и респект. Урегулирано е и с ясни правила. А и законът и редът седят зад теб, а не зад всеки сульо. Освен това можеш да си паркираш не джипа, а ако щеш и булдозера където си поискаш. Кеф? А?
12.
очевидец
08.07.2019 11:59:33
0
11
още като му видях физиономията на тоя с джипа, бях сигурен, че не е ходил друг път на море и не знае че краката на човек затъват в моркия мясък, та камо ли тоя тежък джип!
11.
Хм
08.07.2019 11:45:21
0
3
От къде е влязал бе папагал ???
10.
MAN
08.07.2019 11:44:19
0
8
тиквеници с някой лев..
9.
мислещ
08.07.2019 10:59:31
0
18
Няма такива "случайни" джипове с джетове по плажовете за които концесионера "не знае" ,просто в случая се е получил гаф и замазват положението !
8.
жснржщнрхж
08.07.2019 10:35:21
0
14
Поредният случай на самозабравил се новозабогатял Бай Ганьо с джип и джет, който парадира с това как у нас за такива не важат законите и всеки друг (концесионера) е виновен, но не и той с многото пари! Жалка история!
7.
XX
08.07.2019 10:21:39
1
10
@5
прав си пич!
ако и концесионерът беше пич, нямаше да допуснат багера поне ден - два, докато не излезе разрешение от държавните институции ;)
6.
Аз
08.07.2019 10:04:22
0
12
Всеки сельо кара такива кошове.Това да не ти е вашето село бе?Дали има такива цървули по курортите в чужбина?
5.
турист
08.07.2019 09:25:19
0
22
кой извика багера бе тапир...
Багера е на концесионера и той го е извикал да го изкара.
обажда се на полицията и идват. снима и има доказателство, за какво са му права.
4.
Топ новина
08.07.2019 09:24:17
0
20
Нещо смислено няма ли да пишете флагман?Къде е журналистиката,истинските проблеми на хората,защо не се обсъждат?Сега до края на седмицата ще одумват някакъв палячо с джип за 50бона как влязъл до водата,много оригинално и истинско.
3.
.....
08.07.2019 09:11:54
2
17
Поправям се, това е санкция, налагана от Държавен орган, която е плод на милиционерското мислене на тези, които ни управляват.
2.
Наблюдател
08.07.2019 09:08:41
2
20
Поредния милиионерски закон-носиш отговорност, и то голяма глоба, без да имаш никаква вина!
1.
Димо
08.07.2019 09:05:40
2
31
А бе покажете го тоя цървул да му се смее цяла България ! Комплексар !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори