×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Смарт център - Бургас фирмите откриват много повече от офис площи


В Смарт център - Бургас фирмите откриват много повече от офис площи
Управителят на "Смарт център"- Калина Ченгелиева, е част от екипа на Планекс Инвест ООД - фирмата собственик на сградата
20 Юни 2019, Четвъртък, 11:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

На бул. Транспортна 15 се намира първата офис сграда в Бургас, която покрива най-високите изисквания за офис изграждане, обслужване, визия, управление и удобство на своите наематели

- Г-жо Ченгелиева, какво е състоянието на пазара на бизнес сгради в Бургас?

Днес пазарът на бизнес сгради е много различен от този през 2015 г., когато „Смарт център“ беше първата офис сграда в Бургас. Към настоящия момент има няколко завършени, други са в процес на строителство, като има и бизнес сгради, които предстои да се реализират. От 2015 г. в Бургас се наблюдава все по-често откриване на офиси на известни компании от ИТ и аутсорсинг сектора. Към „Смарт“ постъпват запитвания за свободни площи от различни по големина компании от малки и средни фирми, които искат да сменят офиса си, до големи компании, опериращи в други градове, които обмислят откриване на втори или трети офис в Бургас.

 

 - Какви са тенденциите в наемането на офис площи в Бургас?

 

- Най-търсени и предпочитани остават площите около 100 кв.м. Те са подходящи както за новооткриващи се офиси на вече съществуващи в други големи градове компании, така и за релокиране на местния малък и среден бизнес. „Смарт център“ осигурява приятни условия на труд. Концепцията му е насочена към човека, към неговия комфорт и удобство по време на натоварения му работен ден. Бизнес сградата разполага със светли и просторни офиси, „зелена“ среда в общите пространства, а стените и настилките са в меки пастелни земни тонове, което допълва усещането за уют и спокойствие.

 

 - Защо малкият и среден бизнес трябва да се възползва от модерните бизнес сгради?

 

- Последните години се наблюдава развенчаване на мита, че модерните бизнес сгради са достъпни единствено за големи фирми, в които работят над 100 човека. Малкият и среден бизнес вече се възползва от бизнес сгради като „Смарт“, защото свободните площи се предлагат при достъпни условия и отговарят на нуждите им. Желанието ни в „Смарт център“ е всяка една фирма, търсеща удобство и комфорт за служители си да може да се възползва от една приятна работна среда. В допълнение офис сградата предлага паркинг, заведение за хранене, кафе зона, фитнес, просторна конферентна зала и детски център.

 

Какви предимства предлага „Смарт“ на представителите от малкия и среден бизнес в Бургас?

 

- Едно от най-големите предимства в концепцията на „Смарт“ е автономност на всеки офис, гарантираща сигурност на дейността и комуникациите, възможност за индивидуално управление на енергийните разходи, осигуряване на непрекъснат режим на работа с постоянно видеонаблюдение и патрулираща охрана. Към удобствата са добавени високоскоростни асансьори, контрол на достъпа, двойна оптична свързаност, висококачествени стъклопакети с много добра редукция при пропускане на слънчева светлина. Климатичната система е централна VRF – последно поколение, с възможности за различен комфорт, както в отделните помещения, така и в различните зони на едно работно помещение. Сградата разполага с електрозахранване от собствен трафопост и дублиращо захранване с дизел агрегат.

В допълнение към всички съвременни и модерни системи и инсталации е помислено за служителя в сградата, за неговите потребности и професионални особености. Обособена е зона за хранене със 180 места, кафе клуб, фитнес зона с прилежащ английски двор. Следвайки концепцията на сградата има „резервирана“ площ за развитието на детски център или занималня.

 

 - С какви свободни офис площи разполага „Смарт“ за наемане от малкия и среден бизнес?

 

„Смарт център“ разполага с пет етажа офис площи, клас А. Към момента са свободни площи тип „open space”, които дават възможност за изграждане на офиси от 23 кв.м. до 2500 кв.м. Всеки наемател се възползва от предоставените удобства в сградата. Офисите се завършват според индивидуалните желания на клиента с възможност за разполагане на санитарно обслужващо помещение в тях. На всеки етаж са осигурени открити или остъклени тераси, организирани като зони за отдих.

 

 - Кои са компаниите, които вече са се възползвали от благоприятните условия на „Смарт“?

 

- Компаниите, които се възползват от удобните условия в „Смарт Център“, са представители на различни сектори. През 2018 г. Booking.com за първи път отвори при нас офис извън София, като в началото концепцията беше да е временен. В момента имаме стабилни бизнес отношения с тях и заедно  работим по откриването на постоянен офис при нас.  Други компании са BOR (Bulgarian Online Research), предлагаща онлайн маркетинговите проучвания, която започна с шест служителя през 2017 г., в момента за нея работят около 30 души и продължава да наема нови; датската Флекс лоджистикс, занимаваща се с международен транспорт между скандинавските държави, Великобритания, Бенелюкс, Франция, Испания и Португалия; Бизнес Комуникации ООД, бързо развиваща се аутсорсинг компания. Преди около месец А1 релокира своя офис корпоративни клиенти в „Смарт“.  

В момента сме в процес на преговори с две известни аутсорсинг фирми с офиси в София. С привличането им броят на работещите в „Смарт“ ще се увеличи с нови 100 служителя.

 

 Смарт център е носител на втора награда за „Технологична бизнес сграда  на годината“ в издание 2017 г. на престижните отличия Innovation, Technology & Sourcing Awards и призьор в категория „Инвеститор на годината“ на Годишните награди на Imoti.net  за 2017 г.

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
България Всички новини
Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори